Έξι σημάδια αναγνώρισης ενός σεξουαλικού ναρκισσιστή

Τα έξι σημάδια αναγνώρισης ενός σεξουαλικού ναρκισσιστή είναι αυτά που θα αναλύσω σε αυτό το άρθρο. Θα μιλήσω για τον σεξουαλικό ναρκισσισμό. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τα κύρια χαρακτηριστικά που έχει το προφίλ ενός σεξουαλικού ναρκισσιστή. Να μάθετε πώς να τον εντοπίζετε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μην πέσετε στην παγίδα του.

Κατά αρχήν : Αισθάνεστε ποτέ ότι χρησιμοποιείστε από τον σύντροφο σας; Νοιώθετε  ότι σας θέλουν μόνο  όταν έχουν διάθεση για σεξ; Μήπως ο ερωτικός σας παρτενέρ ενδιαφέρετε μόνο για τη δική του ευχαρίστηση; Μήπως οι δικές σας ερωτικές επιθυμίες και ιδέες έρχονται δεύτερες; Εάν κάτι από αυτά σας ακούγεται γνώριμο, δώστε προσοχή. Ίσως χρειαστεί να μάθετε για τον ερωτικό ναρκισσισμό.

Έξι σημάδια αναγνώρισης ενός σεξουαλικού ναρκισσιστή

Ο ερωτικός ή σεξουαλικός ναρκισσισμός έχει πολλά κοινά σημεία σε σχέση με την δυσαρμονική προσωπικότητα ενός ναρκισσιστή.

  1. Σεξουαλικό εγωισμό.

2) Έλλειψη ενσυναίσθησης (δεν ενδιαφέρονται για τις σωματικές ή συναισθηματικές ανάγκες του άλλου ατόμου).

3) Λόγω δικής τους ανασφάλειας έχουν ανάγκη ελέγχου και κυριαρχίας πάνω στο άλλο άτομο.

4) Προτιμούν σχέση χωρίς δέσμευση και υποχρεώσεις.

5) Οι σεξουαλικοί ναρκισσιστές ανησυχούν υπερβολικά για τη φυσική τους εμφάνιση.

6) Αισθάνονται ανώτεροι από τους άλλους.

Τα χαρακτηριστικά των σεξουαλικών ναρκισσιστών 

Οι σεξουαλικοί ναρκισσιστές τείνουν να είναι πολύ εξειδικευμένοι στην τέχνη της αποπλάνησης. Είναι γενικά πολύ ελκυστικοί, εύγλωττοι και φαίνεται να ενδιαφέρονται για τους άλλους.

Επιπλέον, οι σεξουαλικοί ναρκισσιστές είναι συνήθως πολύ ελκυστικοί (όχι μόνο σωματικά). Η σωματική εμφάνισή τους, η αυτοπεποίθησή τους και η βεβαιότητα τους φαίνονται ως θετικά χαρακτηριστικά για τους γύρω τους. Οι άνθρωποι που ανταποκρίνονται περισσότερο σε αυτές τις “ ιδιότητες“ είναι συνήθως πολύ εξαρτημένοι ή έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Είναι γνωστό στην ψυχολογία ότι οι σεξουαλικοί ναρκισσιστές έχουν μια ψεύτικη αίσθηση της αυτοπεποίθησης τους. Δεν δείχνουν πρόσωπο αλλά “προσωπείο”. Είναι επίσης τόσο επικεντρωμένοι στον εαυτό τους π[ου για αυτό δεν μπορούν να φροντίσουν τους άλλους.

Η σκοτεινή πλευρά του σεξουαλικού ναρκισσισμού

Έξι σημάδια αναγνώρισης ενός σεξουαλικού ναρκισσιστή
Η σκοτεινή πλευρά του σεξουαλικού ναρκισσισμού

Όταν κάποιος πέσει θύμα σεξουαλικού ναρκισσιστή, όλα μπορεί να φαίνονται υπέροχα στην αρχή. Ωστόσο, το θύμα τελικά θα συνειδητοποιήσει ότι κάτι είναι λάθος και ανακαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του σεξουαλικού ναρκισσισμού.

Αυτός ο “Καζανόβας “ με την πάροδο του χρόνου θα σας κάνει να νοιώθετε ολοένα πιο άδειοι και αβοήθητοι λόγω έλλειψης ειλικρίνειας. Θα κάνετε σεξ μόνο όταν το θέλουν και όπως το θέλουν. Δεν θα ενδιαφέρονται ποτέ για τις δικές σας σεξουαλικές ανάγκες. Έτσι, αυτό που άρχισε ως πάθος θα καταλήξει να γίνει μια αιμορραγούσα πληγή. Τελικά, το σεξ θα αρχίσει να γίνεται ταπεινωτικό για εσάς.

Οι δικαιολογίες τους

Θα μπορούσατε να τους μιλήσετε για το τι κάνουν. Να τους πείτε ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι σωστή. Να ζητήσετε λίγο περισσότερο φροντίδα και τρυφερότητα. Έστω κατανόηση και λίγο `περισσότερη προσοχή…. Αλλά… ένας σεξουαλικός ναρκισσιστής δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα λάθη του ή την έλλειψη συμπάθειας. Αντ ‘αυτού, θα προβάλλει επιχειρήματα του τύπου όπως:

  • Έχεις αρχίσει και γίνεσαι πολύ απαιτητική.
  • Εμείς δεν είχαμε πότε τέτοια θέματα πριν.
  • Όλες οι πρώην μου ,μου έλεγαν ότι ήμουν ο καλύτερος που είχαν ποτέ.
  • Όλες μου έλεγαν ότι ήμουν πολύ καλός στο κρεβάτι. Αν τώρα εσύ δεν μπορείς να έρθεις σε οργασμό αυτό μπορεί να είναι δικό σου θέμα. Όχι δικό μου.

Βασικά, πάντα θα σας κατηγορούν για τα πάντα. Επίσης, δεν θα αναλάβουν ποτέ ευθύνη ούτε θα παραδεχτούν ότι κάνουν λάθος.

Το σεξ ως τιμωρία

Έξι σημάδια αναγνώρισης ενός σεξουαλικού ναρκισσιστή
Photo: Unknown/Wikimedia Commons/Public Domain

Το σεξ γίνεται πολύ επικίνδυνο όταν ενεργοποιείται η δυναμική της εξουσίας. Οι σεξουαλικοί ναρκισσιστές χρησιμοποιούν συχνά το σεξ ως όπλο. Αν θέλουν να σας τιμωρήσουν (για οποιοδήποτε λόγο), θα αρχίσουν να το κάνουν με το σεξ. Για παράδειγμα, μπορεί να αρνηθούν να κάνουν σεξ. Αν είναι μόνο με τους δικούς τους όρους. Πέρα από αυτό, θα αποφύγουν την καθιέρωση ενός ισχυρού δεσμού με την σύντροφο  τους. Αυτό το έχουν ως έναν τρόπο για να προστατεύονται συναισθηματικά από πιθανή διάλυση. Αυτό κάνει το σεξ την πλήρη βάση για τη σχέση.

Διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών

Υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών σεξουαλικών ναρκισσιστών:

Οι σεξουαλικοί ναρκισσιστές γενικά απαιτούν να τους θαυμάζει ο σύντροφος τους. Αν είναι γυναίκα η προσέλκυση τους στον σύντροφο τους, είναι άμεσα ανάλογη με το πόσο την θαυμάζει ο σύντροφός της. Συχνά τιμωρούν τον σύντροφό τους χωρίς σεξ. Τον αφήνουν ανέραστο. Η σεξουαλική τους ζωή εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το εάν ο σύντροφός της ικανοποιεί τις απαιτήσεις της.

Οι αρσενικοί σεξουαλικοί ναρκισσιστές είναι γενικά αδιάφοροι με την ευχαρίστηση του συντρόφου τους. Είναι επίσης πιο πιθανό να επωφεληθούν από την σωματική διάπλαση των συντρόφων τους.

‘Άνθρωποι σαν αυτούς σπάνια φέρνουν κάτι θετικό στις ζωές των άλλων ανθρώπων. Συχνά παίρνουν την ενέργεια τους από τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν (ενεργειακά βαμπίρ).

Μην χάσετε το επόμενο άρθρο στις 7/8 “περί βλακείας “

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ