Έξι χαρακτηριστικά που σας κάνουν αντιπαθητικούς.

Έξι χαρακτηριστικά που σας κάνουν αντιπαθητικούς. Αυτό γιατί ζούμε σε έναν κόσμο με τις πρώτες εντυπώσεις. Συχνά οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν τα ονόματά μας θα μας κρίνουν και σε τι; Σε έναν κρίσιμο κόσμο όπως ο σημερινός είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς φαινόσαστε στους γύρω σας.

Περιορίστε την εγωπάθεια σας.

Έξι χαρακτηριστικά που σας κάνουν αντιπαθητικούς.

Κατά την διάρκεια εξόδων σας και σε συνομιλίες με τους φίλους σας, πάρτε και τον ρόλο του ακροατή άλλα και του συνομιλητή . Αποφύγετε να αναφέρεστε συνέχεια στα δικά σος προβλήματα.τα οποία μπορεί να μην είναι καν σημαντικά. Για τους φίλους σας μπορεί να είναι ασήμαντα Το να μιλάτε συνεχώς για “το τι περνάτε” είναι σαν να αδιαφορείτε για τα δικά τους θέματα, ενώ συχνά δεν τους ρωτάτε καν τα νέα τους. Τουναντίον ξεκινάτε να  λέτε τα δικά σας.

 

Δίνετε σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και όχι στον εσωτερικό σου κόσμο.

Η όμορφη και προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση δε σας κάνει πιο συμπαθητικούς ανθρώπους. Αυτό που πρέπει να κάνετε για να σας συμπαθήσουν οι γύρω σας και να σε θέλουν για φίλο τους, είναι να δουλέψετε με τον εαυτό σας και να βρείτε τις ισορροπίες σας.

 Ανταγωνισμός

Έξι χαρακτηριστικά που σας κάνουν αντιπαθητικούς.
Ένα λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι, είναι ότι βλέπουν ανταγωνιστικά τους γύρω τους, ακόμη και τους φίλους τους. Ο ανταγωνισμός σε πηγαίνει μπροστά στη δουλειά, στη ζωή σου όμως σε κρατάει πίσω. Τι σημασία έχει αν οι φίλοι σου βγάζουν παραπάνω λεφτά από σένα; Εσύ πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να πάρεις προαγωγή και όχι να βλέπεις ανταγωνιστικά ανθρώπους που είναι κοντά σου και σε στηρίζουν.

Ζητάτε την επιβεβαίωση στα μάτια των φίλων σας

Από τη στιγμή που κάποιος είναι φίλος σου, είναι προφανές ότι σε εκτιμάει σαν άνθρωπο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ζητάς την επιβεβαίωση. Το ότι ένας φίλος σου μπορεί να έχει κι άλλες παρέες, δε σημαίνει ότι αλλάζει η μεταξύ σας σχέση.

Προσπαθείτε να είστε αρχηγοί

Σε μια παρέα όλοι είναι ίσοι και έχουν τον ίδιο ρόλο. Το ότι μπορεί εσύ να έχεις πιο δυναμικό χαρακτήρα από τους υπόλοιπους, δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις ο “αρχηγός” τους και να αποφασίζεις μόνος σου για τα σχέδιά σας. Τα άτομα που προσπαθούν να γίνουν αρχηγοί, φαίνονται πολύ αντιπαθητικά στα μάτια των υπολοίπων.

Αγένεια

Αν έχεις παρατηρήσει ότι οι φίλοι σου έχουν αρχίσει να αποκόπτονται από σένα, σκέψου μήπως η συμπεριφορά σου τους ώθησε. Συχνά οι άνθρωποι γίνονται απότομοι και αγενείς χωρίς να το καταλαβαίνουν, γεγονός που τους κάνει αντιπαθητικούς και ακατάλληλους για φίλους.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ