Έργο της φύσης ή διαστημόπλοιο ενός εκατομμυρίου ετών;

Έργο της φύσης ή διαστημόπλοιο ενός εκατομμυρίου ετών; Αυτό ήταν το ερώτημα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη μια ομάδα ερευνητών στη Ρωσία. Εντελώς τυχαία ανακάλυψε κατά την διάρκεια κάποιων ανασκαφών της 12 λίθινους δίσκους στην περιφέρεια Volgograd της Ρωσίας.
Η υπόθεση έγινε ακόμα πιο περίπλοκη όταν οι επιστήμονες της Ρώσικης ομάδας μετά από ενδελεχή έλεγχο ανακάλυψαν ότι οι δίσκοι περιείχαν βαλφράμιο.

 

αρχείο λήψης

Δύο λόγια για το Βαλφράμιο

Έργο της φύσης ή διαστημόπλοιο ενός εκατομμυρίου ετών; Βαλφράμιο ή Walfram είναι το στοιχείο με τα δύο ονόματα:«Βαριά πέτρα» ή «βρώμα του λύκου»! Όπως και να το πούμε στο Βολφράμιο οφείλετε η πρώτη ηλεκτροφώτιση των πόλεων αλλά και τα κανόνια του πολέμου. Αξιοσημείωτο είναι ότι με μόλις 5% βολφράμιο στη σύνθεσή τους τα κανόνια των Γερμανών στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποδείχθηκαν κατά πολύ ισχυρότερα από τα συμβατικά.

Η  Ρωσική ιστοσελίδα «Bloknot Volgograd αναφέρει ότι η ανακάλυψη των λίθινων δίσκων έγινε από την Ρωσική ομάδα «Космопоиск» .

Η «Космопоиск» ασχολείται με την ψευδό-επιστήμη Cryptozoology και την  Ουφολογία. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Vadim Chernobrov, στην απαγορευμένη περιοχή Zhirnovsky της περιφέρειας Βόλγκογκραντ.

Η φήμη του Βόλγκογκραντ!

Έργο της φύσης ή διαστημόπλοιο ενός εκατομμυρίου ετών; Τα τελευταία χρόνια η περιοχή Βόλγκογκραντ έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη για φαινόμενα που είναι αδύνατον να εξηγηθούν. Είτε από τις γνωστές φυσικές δυνάμεις είτε δια μέσου της επιστήμης.

Ενώ η ομάδα είχε προηγουμένως ανακαλύψει πάνω από μια ντουζίνα δισκοειδείς πέτρες, πρόσφατα βρήκαν ένα ιδιαίτερα μεγάλο.

“Έχουμε ήδη βρει μια ντουζίνα από αυτούς τους δίσκους που δεν υπερβαίνουν το ένα μέτρο σε διάμετρο και στο Kuzbass ένα δίσκο περίπου δύο μέτρα σε διάμετρο,” είπε ο Chernobrov στην Bloknot Volgograd, προσθέτοντας ότι το νέο εύρημα είναι ένα και  μοναδικό γιατί είναι μεγαλύτερο από ότι όλα τα άλλα

bloknot1

Το σχήμα  το οποίο μοιάζει με την δημοφιλή εικόνα ενός ιπτάμενου δίσκου, έκανε  την φαντασία των “θεωρητικών της συνωμοσίας να πετάξει” αναφέρει το περιοδικό International Business Times. ” Ο Scott Waring πιστεύει ότι αυτό είναι απόδειξη ότι υπάρχουν εξωγήινοι και υποστηρίζει ότι ο δίσκος είναι κατασκευασμένος από βολφράμιο. Το Βολφράμιο είναι επίσης γνωστή ως Wolfram, και χρησιμοποιείται σε ειδικές στρατιωτικές τεχνολογία. ”

m2ftl0_yrim

Ο μεγάλος πέτρινος δίσκος διαμέτρου  τεσσάρων μέτρων ενώ ανυψώνεται από γερανό στο Βολγκογκράντ

(Πνευματικά δικαιώματα: Bloknot-Volgograd)

Η ομάδα έρευνας UFO παρουσίασε ισχυρά επιχειρήματα σχετικά με τους πέτρινους δίσκους, δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι περίπου ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών, και υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα θα μπορούσε να είναι στρατιωτικά τηλεκατευθυνόμενα(Drones) που υπέστησαν ζημιές σε μια επίθεση πριν πέσουν στη Γη.

Σήμερα οι επιστήμονες στο μουσείο Zhirnovsky με μια πιο ορθολογική προσέγγιση μελετούν το μεγάλο πέτρινο δίσκο για να καθορίσουν την ηλικία και το υλικό του. Ορισμένοι σκεπτικιστές πιστεύουν επίσης ότι οι βράχοι δεν είναι τεχνητοί, αλλά είναι απλώς το αποτέλεσμα μιας διάβρωσης με το πέρασμα του χρόνου.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ