Tα Ταρώ είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος στις μέρες μας,όταν χρειάζεσαι μια συμβουλή ή μια ξεκάθαρη απάντηση.Η κάθε κάρτα όμως έχει την δικής αντιστοίχιση με κάποιον από τους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος ή κάποιο ζώδιο βρίσκεται σε αντιστοιχία με μία ή περισσότερες από αυτές.Ας δούμε λοιπόν τις αντιστοιχίες αυτές.

 Αντιστοιχία: Ταρω ,πλανήτες, ζώδια.

Ο Τρελός

Η κάρτα του Τρελού (0) βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τον πλανήτη Ουρανό.

Τρελός
Πηγή: https://gr.pinterest.com/pin/70439181645314828/
Ουρανός
Πηγή: https://wallpapers.wallhaven.cc

Η κάρτα του Τρελού μπορεί να θεωρείται αρχή και τέλος μαζί,και γι’ αυτό δεν έχει αριθμό και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Εκφράζει ένα νέο ταξίδι,ένα  κύκλο μιας καινούργιας ζωής, έναν άδολο έφηβο που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την ψυχρή κοινωνία και δεν ξέρει τι τον περιμένει ή ένας επαναστάτης χωρίς αιτία, που εξεγείρεται  και τριγυρνάει άσκοπα εδώ κι εκεί χαραμίζοντας τις ικανότητες του. Ο Τρελός ισορροπεί συνεχώς μεταξύ της αβύσσου και της ιδιοφυίας, μεταξύ της τρέλας και της ιερής έμπνευσης, μεταξύ της απαξίωσης και της μη συμβατικής ζωής. Η αρχική του προέλευση βασίζεται στις τελετές του Θεού Μίθρα στα Διονύσια.Ο Τρελός, όπως ο Ουρανός υπάρχει, υπήρχε και θα υπάρχει σαν ένα πρωτογενές υλικό πέρα από το χώρο και τον χρόνο, τα οποία τα αντιλαμβάνεται με ένα δικό του τρόπο. Η ζωή του είναι μια βόλτα στο διάστημα κι ανυπομονεί να την ξεκινήσει. Θα αλλάζει θέσεις και πεποιθήσεις, θα αφήνει εύκολα ανθρώπους και καταστάσεις, και οτιδήποτε νέο θα είναι η πρόκληση στο μυαλό του. Όλος ο κόσμος είναι σπίτι του, κι εκείνος συνήθως επιφανειακός δεν θα παίρνει ευθύνη για τίποτα και μέσα από την αθωότητα του και τις  ικανότητες του που πηγάζουν από την ανοησία μέχρι την ιερή τρέλα, θα βάζει τις βάσεις για δημιουργία σε όλα τα επίπεδα.

 

Ο Μάγος

Η κάρτα του Μάγου (1) βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τον πλανήτη Ερμή.

Μάγος
Πηγή: http://www.janetboyer.com/
Ερμής
Πηγή: https://i.ytimg.com

Είναι η κάρτα του ξεκινήματος και της αρσενικής εκδήλωσης. Ο Μάγος έχει όλα τα εφόδια να επιτύχει, γιατί η έκβαση των πραγμάτων βρίσκεται στα χέρια του. Σαν τον τεχνίτη ή τον ταχυδακτυλουργό έχει όλα τα εργαλεία μπροστά του και είναι στο χέρι του το πώς θα τα χρησιμοποιήσει για την θετική εξέλιξη της δουλειάς του. Με όλη τη γνώση του σύμπαντος, παρελθόν-παρόν-μέλλον, μπορεί να κάνει τα πάντα να συμβούν.Κυρίαρχος των μυστηρίων της αλχημείας, της κίνησης και της μουσικής των πλανητών, δεν χάνει το χρόνο του και δεν κάνει λάθη. Εκπροσωπεί τη δημιουργική άσκηση της θέλησης και της μάθησης. Σαν τον πλανήτη Ερμή, είναι δάσκαλος και μαθητής μαζί, στις επιστήμες και στις φυσικές δυνάμεις του σύμπαντος, μπορεί να μεταφέρει και να διαδίδει ιδέες και πληροφορίες, του αρέσει κάθε τι καινούργιο, και συνδέεται με την ευγλωττία και την πειστικότητα των επιχειρημάτων του, έστω κι αν κάποιες φορές μαζί με την εξυπνάδα κρύβουν και πονηριά.Η επικοινωνία είναι ένα από τα δυνατά του εργαλεία. Ο Μάγος, όπως ο Ερμής εκπροσωπεί, τον πειραματισμό, την επιθυμία, την ικανότητα, τη διπλωματία, και συχνά τη χρήση πλάγιων μέσων για εγωιστικούς σκοπούς. Η ικανότητα μετάβασης από τη σκέψη στη πράξη γίνεται γρήγορα κι αποτελεσματικά.

 

Η Ιέρεια

Η κάρτα της μεγάλης  Ιέρειας (2)  βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τον πλανήτη Σελήνη.

Ιέρεια
Πηγή: https://www.llewellyn.com/
Σελήνη
Πηγή: http://pcwallart.com/

Η κάρτα της μεγάλης Ιέρειας εκπροσωπεί την πνευματική και μυστικιστική γνώση. Όπως η Σελήνη αντιπροσωπεύει το ασυνείδητο μας και την εσωτερική μας φωνή, η Ιέρεια είναι το θηλυκό στοιχείο που φωτίζει τον ψυχισμό μας, μέσω του διαλογισμού. Είναι η πηγή όλων των μυστηρίων, ο φύλακας της πύλης που οδηγεί στα Ακασσικά αρχεία. Κρατάει τους νόμους του σύμπαντος και μας δίνει το κλειδί για να διεισδύσουμε στον ιερό ναό μόνο εφόσον υπακούμε στούς νόμους αυτούς.Εκπροσωπεί όλες τις Μεγάλες Ιέρειες της αρχαιότητας, όλες τις ιδιότητες των παρθένων Θεοτήτων. Η μεγάλη Ιέρεια ζει στη σκιά του εσώτερου εαυτού μας, προικίζοντας μας με διαίσθηση, όνειρα κι οράματα που μας συνδέουν πέρα από τον υλικό κόσμο.Είναι η απρόσιτη θηλυκή αρχή, απόμακρη και ταγμένη στο έργο της βαθύτερης γνώσης, της μαντικής και της διαίσθησης. Η σχέση της με τη Σελήνη, δείχνει πως η δράση της γίνεται πάντα στο ημίφως, κατέχει πληροφορίες που έρχονται εκ των άνω, από τον μακρόκοσμο στο μικρόκοσμο. Μέσω της Σελήνης – Αρτέμιδος, συνδέεται με τον θεό Απόλλωνα, θεό της μαντικής, της μουσικής της αρμονίας και της θεραπείας.

 

Η Αυτοκράτειρα

Η κάρτα της Αυτοκράτειρας (3) βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τον πλανήτη Αφροδίτη.

Αυτοκράτειρα
Πηγή: http://1.bp.blogspot.com/
Αφροδίτη
Πηγή: http://cdn.ohmygodfacts.com/

Η κάρτα της Αυτοκράτειρας υποδηλώνει την θηλυκή εξουσία, τη γονιμότητα και την εξέλιξη που εκφράζεται με τον αριθμό 3, τον αριθμό της γέννησης, της δημιουργίας, της Αγίας Τριάδας. Η Αυτοκράτειρα, εμπεριέχει μέσα της τις 2 προηγούμενες κάρτες, τον Μάγο και την μεγάλη Ιέρεια, δηλαδή τη Γνώση και το Μυστικισμό, γεννώντας ένα τρίτο συνθετικό στοιχείο που είναι η ιερή, μαγική δύναμη της δημιουργίας μέσω της αγάπης και της αρμονίας με την Αρχή της Φύσης.
Η Πίστη η Ελπίδα και η Αγάπη, είναι η ουσία του συστατικού που εκφράζει η Αυτοκράτειρα, και αυτή είναι η πηγή του Θεϊκού τριγώνου της Ζωής, γιατί τίποτα δεν μπορεί να ζήσει και να υπάρξει χωρίς πίστη, ελπίδα κι αγάπη. Ο Κόσμος συνεχίζει να ζει και να κινείται χάρη σ’ αυτές. Κάθεται στο θρόνο της και κυοφορεί το θαύμα της δημιουργίας μέσα της, είτε αυτό είναι η γέννηση ενός παιδιού, ένα έργου τέχνης, ή μια νέα ιδέα. Σταθερή, πανέμορφη μέσα στη θηλυκότητα της και την ήρεμη δύναμη, διοικεί έναν κόσμο γεμάτο φως, και όπως ο πλανήτης Αφροδίτη, έτσι κι αυτή εκπροσωπεί αγάπη, συναίσθημα, επαφή με τη φύση, αισθησιακές απολαύσεις αλλά και οικονομική σταθερότητα. Φέρνει υλικό πλούτο, καλοπέραση στη ζωή, αρμονία και στοργή. Αντιπροσωπεύει την ανάγκη μας για εσωτερική κι εξωτερική ισορροπία. Είναι η θεά της αφθονίας, η απόλαυση της χαράς και της ομορφιάς, τόσο σε συγκινησιακό όσο και σε υλιστικό επίπεδο.

 

Ο Αυτοκράτορας

Η κάρτα του Αυτοκράτορα (4) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Κριού.

aytokratoraw
Ο Αυτοκράτορας
Κρυός
Πηγή: http://wallpaper.zone/

Η  κάρτα του Αυτοκράτορα είναι η απόλυτη αρσενική εξουσιαστική δύναμη, η οποία ταυτίζεται με την ανάγκη του Κριού για επιβολή και αρχηγία. Όπως ο Κριός έτσι και ο Αυτοκράτορας έχει την ανάγκη να είναι πρώτος, έχει την επιθυμία να εξουσιάζει και να είναι ηγέτης. Είναι αυτός πού διοικεί  σε κοσμικό επίπεδο, που βασιλεύει πάνω στα συγκεκριμένα υλικά πράγματα. Χωρίς το οργανωτικό σύστημα του Αυτοκράτορα, όλη η ανάπτυξη και η αφθονία που υπάρχουν, θα οδηγηθούν σε χάος και σύγκρουση. Εκείνος έχει το αναμφισβήτητο δικαίωμα να θέτει τους νόμους και την ισορροπία, ούτως ώστε να λειτουργήσει το σύστημα.
Εκπροσωπεί κανόνες, δόμηση και νόμους που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε πολιτισμός. Συμβολίζει τη σταθερότητα, το πατριαρχικό πρότυπο, τον πλούτο, την δημιουργία που προέρχεται από τη δύναμη και τον ορθολογισμό. Βασιλεύει με αδιάκοπη προσπάθεια, πειθαρχία κι ατσαλένια θέληση. Ο Αυτοκράτορας συνδυάζει τις τρεις αρετές που πρέπει να έχει ένα πρόσωπο με επιρροή: να είναι ο εαυτός του, να γνωρίζει το τι συμβαίνει γύρω από αυτόν, και να είναι ικανός τόσο σε περίοδο ειρήνης όσο και σε περίοδο πολέμου.
Ο θρόνος στον οποίο κάθεται έχει σμιλεμένο το ζώδιο του Κριού,πράγμα που δείχνει την σύνδεση του με την πνευματική διάσταση της γνώσης και της Θεϊκής Αρχής σύμφωνα με την οποία διοικεί.

Ο Ιεροφάντης

Η κάρτα του Ιεροφάντη (5) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Ταύρου.

Ιεροφάντης
Πηγή: https://gr.pinterest.com/pin/563020390888286958/
Ταύρος
Πηγή: http://wallpaper.zone/

Η συσχέτιση της κάρτας του Ιεροφάντη με το ζώδιο του Ταύρου έχει να κάνει με τη σταθερότητα του, τη συντήρηση των παραδόσεων, τους ηθικούς νόμους και την κοσμική εξουσία με την οποία ο Ιεροφάντης οδηγεί το ποίμνιο του. Η κάρτα του Ιεροφάντη είναι η πράξη της ευλογίας σαν απάντηση στις προσευχές μας, η τοποθέτηση μας σε ένα πνευματικό μονοπάτι που θα μας αποκαλύψει αλήθειες, μόνο αν είμαστε έτοιμοι, πειθαρχημένοι, με την καρδιά μας γεμάτη αγάπη. Εδώ βρίσκεται και το σημείο όπου θα δοθεί απάντηση στις προσευχές μας. Ο Ιεροφάντης κρατάει με το αριστερό του χέρι έναν τριπλό σταυρό που συμβολίζει τα επίπεδα εξέλιξης καθώς διαδοχικά περνάμε από τον σταυρό της προσωπικότητας στον Σταυρό της θυσίας και κατόπιν στον Σταυρό του Πνεύματος. Αντιπροσωπεύεται με τον αριθμό 5 που είναι ο αριθμός του ανθρώπου και λειτουργεί ως ο διαμεσολαβητής ανάμεσα στο Θεό και το Σύμπαν.

 

Οι Εραστές

Η κάρτα των Εραστών (6) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο των Διδύμων.

Εραστές
Πηγή: https://gr.pinterest.com/pin/428545720768628557/
Δίδυμοι
Πηγή: http://picview.info/
Είναι η κάρτα της επιλογής, των ερωτικών σχέσεων, της προσωπικής επικοινωνίας, του διλλήματος. Αντιπροσωπεύει τις δίδυμες δυνάμεις της αρετής και της κακίας, του γιν και του γιανγκ, του συναισθήματος και της λογικής. Είναι η στιγμή που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ηθικό ή συναισθηματικό σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε μια απόφαση η οποία θα καθορίσει απόλυτα τη ζωή μας.

Ο Έρως, με την αρχαιοελληνική έννοια, θα μας οδηγήσει εκεί που πρέπει να πάμε ανάλογα με την καρμική μας θέση τη συγκεκριμένη στιγμή. Σαν ο Θεός που εναρμονίζει τα αντίθετα, αντιπροσωπεύει το νόμο της έλξης που ενώνει διαμέσου της αγάπης όλες τις δυνάμεις του σύμπαντος. Όπως το ζώδιο των Διδύμων, αυτή η κάρτα έχει δισυπόστατο χαρακτήρα, που απαιτεί την ευθύνη να πούμε το ‘μεγάλο ναι’ ή το ‘μεγάλο όχι’, που θα μας ελευθερώσει από την αμφιβολία, αλλά που θα έχει και το ανάλογο τίμημα.
Η κάρτα αυτή φέρνει το ζήτημα του πειρασμού, γι’ αυτό και συνδέεται με το μύθο του Ηρακλή που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο δρόμο της Αρετής που είναι ο αγώνας για την απόκτηση της ευδαιμονίας μέσω  του θάρρους και της επίμονης προσπάθειας για αλήθεια και γνώση, και στο δρόμο της Κακίας που περιέχει αισθησιακές, υλιστικές επιφανειακές απολαύσεις χωρίς κανένα πνευματικό αντίκρισμα.

 

Το Άρμα

Η κάρτα του Άρματος (7) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Καρκίνου.

Άρμα
Πηγή: http://img00.deviantart.net/
Καρκίνος
Πηγή: http://wallpaper.zone/

Ο πραγματικός θρίαμβος πάνω στην ένωση του πνεύματος με την ύλη, ο Αρματηλάτης που οδηγεί με ισορροπία τα δύο άλογα που σέρνουν το άρμα του, συμβολίζει τη νίκη πάνω στις εσωτερικές κι εξωτερικές μας συγκρούσεις. Τα δύο άλογα αντιπροσωπεύουν τις αντιθετικές δυνάμεις που η κάθε μια τραβάει προς τη δική της κατεύθυνση, κι αυτός που τις οδηγεί καταφέρνει να τις χαλιναγωγήσει και να τις τιθασεύσει ώστε να συνεργαστούν αρμονικά μεταξύ τους.
Το ένα άλογο είναι οι ορμές των ενστίκτων μας, και το άλλο το πνευματικό μας κομμάτι, τα οποία θα πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους για να μη μας κόψουν στα δύο. Συνδέεται με τον Καρκίνο, ένα ζώδιο εξαιρετικά δεκτικό, που τη μια στιγμή μπορεί να κυριεύεται από συγκινησιακή φόρτιση που το εμποδίζει να λειτουργεί καθαρά, και την άλλη στιγμή να είναι τόσο παρορμητικό που να κάνει άλματα.

Το Άρμα όπως όλες οι κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα, έχει διπλό νόημα, μας δείχνει την ίδια στιγμή πως αυτός που το οδηγεί μπορεί να είναι ένας θριαμβευτής που διακατέχεται από μεγαλομανία, ή ένας προικισμένος εσωτερικά άνθρωπος που είναι κύριος του εαυτού του. Η κάρτα αυτή, αυτό θέλει να μας διδάξει, ότι ο αληθινός θρίαμβος βρίσκεται στον έλεγχο του εαυτού μας από τον εαυτό μας, με ταπεινότητα. Οι τέσσερεις στήλες που υποβαστάζουν τη σκεπή του Άρματος, εκπροσωπούν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, φωτιά, αέρας, νερό και γη, που συμβολίζουν τη δημιουργικότητα, τη διαύγεια, τη ροή και την αποτελεσματικότητα, που αποτελούν τα τέσσερα δομικά στοιχεία της σκέψης.

Αλλά και τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία, την ευαισθησία και την πίστη που αντιστοιχούν στα τέσσερα στοιχεία του συναισθήματος. Οι τέσσερεις αυτές στήλες του Άρματος ταυτίζονται και με τις τέσσερεις αρετές της αρχαιότητας που τις βρίσκουμε μέσα στη Μεγάλη Αρκάνα: Σοφία, Δύναμη, Εγκράτεια και Δικαιοσύνη. Αυτές οι στήλες-δυνάμεις, προστατεύουν την πνευματική υπόσταση του Αρματηλάτη, αφήνοντας τον να καταλάβει την ενότητα του, με το θεϊκό κόσμο, αλλά ταυτόχρονα και το διαχωρισμό του ως οντότητα απ’ αυτόν, ούτως ώστε να μην καταλήξει σε πνευματική μεγαλομανία. Έτσι ο Αρματηλάτης καταφέρνει να θριαμβεύσει ισορροπώντας το φυσικό του πεδίο, την αγάπη του για το Θεϊκό, και την κοσμική ζωή του μέσα στον κόσμο.

 

Η Δικαιοσύνη

Η κάρτα της Δικαιοσύνης (8) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Ζυγού.

Δικαιοσύνη
Πηγή: https://gr.pinterest.com/pin/162974080239762086/
Ζυγός
Πηγή: http://www.zastavki.com/

Είναι η κάρτα που υποδηλώνει την ιδέα του νόμου. Είναι ο νόμος μεταξύ Θεού και ανθρώπων.Ο φύλακας ανάμεσα στις επιθυμίες όλων των όντων και της συμπαντικής επιθυμίας του Ανώτατου Όντος. Η Δικαιοσύνη φρουρεί την ισορροπία ανάμεσα στη φυσική και ηθική τάξη, και όταν αυτή κλονίζεται και βιάζεται, έχει τη δύναμη να την επανατοποθετεί.Κάθε φορά που «αμαρτάνουμε» απέναντι στους συμπαντικούς νόμους, η Δικαιοσύνη θα μας δείχνει το σπαθί της. Αντιπροσωπεύει την ικανότητα να αντιληφθούμε ότι αυτό που κουβαλάμε μέσα μας, μας ανταποδίδεται στο ακέραιο από τους άλλους, όχι μόνο αυτό που πράττουμε, αλλά ακόμα κι αυτό που σκεφτόμαστε και που κρυφά επιθυμούμε.Εκείνος που αγαπάει γίνεται άξιος να

αγαπηθεί, κι εκείνος που έχει μέσα του φθόνο θα τον βρει απέναντι του. Υπάρχει μια βαθιά δικαιοσύνη σ’ αυτήν την αναγνώριση, που συνδέεται άμεσα με το ζώδιο του Ζυγού, που ψάχνει την απόλυτη ισορροπία και που έχει να κάνει με την αίσθηση της ανταποδοτικότητας.

Ο Ερημίτης

Ο Ερημίτης (9) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο της Παρθένου.

Ερημίτης
Πηγή: https://gr.pinterest.com/pin/327214729152178181/
Παρθένος
Πηγή: http://www.zastavki.com/

Η κάρτα του Ερημίτη αντιπροσωπεύει την αναζήτηση της αλήθειας και της πνευματικότητας. Το ταξίδι του Ερημίτη απαιτεί προσπάθεια, κούραση και απομόνωση. Ξέρει πως είναι καθήκον του να βρει απάντηση στις ερωτήσεις που τον βασανίζουν.Ξέρει πως η γνώση του είναι πολύ μικρή μπροστά στην άγνοια τουΚΑΙ έτσι εγκαταλείπει την κοινωνία των ανθρώπων προκειμένου να ζήσει μόνο με τις δικές του σκέψεις και να αναγνωρίσει την κρυμμένη αλήθεια.Συσχετίζεται άμεσα με το ζωδίου της Παρθένου, η οποία αναλύει και διεισδύει στην εσωτερική ποιότητα των πραγμάτων, διέπεται από μια αυτοσυγκράτηση που μπορεί να φτάσει ως και τον ασκητισμό. Στα όρια του σύμπαντος, ανάμεσα στον υλικό και τον ουράνιο κόσμο, ο Ερημίτης θα οδηγηθεί στα μυστήρια και των δύο.

Ο Τροχός της Τύχης

Ο Τροχός της Τύχης (10) βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τον πλανήτη Δία.

Τροχός της τύχης
Πηγή: https://gr.pinterest.com/pin/560416747352583848/
Δίας
Πηγή: http://www.hdwallpapersact.com/

Η κάρτα του Τροχού αντιπροσωπεύει την κυκλική κίνηση των ζωντανών όντων μέσα στην αέναη κίνηση της ύπαρξης. O Κόσμος, σαν ένας ανοιχτός κύκλος, περιστρέφεται συνέχεια φέρνοντας νέες δυνατότητες, νέες προοπτικές, νέα γεγονότα. Συνδέεται απόλυτα με τον πλανήτη Δία, ο οποίος φέρνει τύχη, επέκταση κι άνοιγμα σε όλες τις υποθέσεις.Ο Δίας έχει να κάνει με τις σωστή αξιοποίηση των εμπειριών, μας βοηθά να αναπτυχθούμε και να επιτύχουμε, μας δίνει όμως και πολύτιμα μαθήματα στο τρόπο που θα χειριστούμε ακόμα και κάποιες ατυχίες που θα μας έρθουν, κι ότι μέσα  απ’ αυτές μπορούμε να βρούμε τις απαντήσεις που ψάχνουμε. Μέσα απ’ όλες τις εναλλαγές του Τροχού, γινόμαστε πιο σοφοί –ένα άλλο δώρο του Δία- και καταλαβαίνουμε ότι το μόνο σταθερό πράγμα της ζωής, είναι η αλλαγή.Η αισιοδοξία και η γρήγορη, θετική εξέλιξη των γεγονότων, είναι διάχυτες σ’ αυτή τη κάρτα, που όμως μας δείχνει πως κι εμείς οι ίδιοι παίζουμε κάποιο ρόλο στην εξέλιξη της τύχης μας, μπορώντας να ελέγξουμε το πεπρωμένο μας. Αν περιμένουμε, κι αισιοδοξούμε ότι κάποια στιγμή απλώς θα βγει η νονά της Σταχτοπούτας και με το μαγικό άγγιγμα θα κάνει την κολοκύθα χρυσή άμαξα, τότε όχι μόνο θα λίγα θα είναι τα καλά πράγματα που θα μας έρθουν αλλά θα είναι & πρόσκαιρα, μέχρι να ξαναγυρίσει ο τροχός πολλές φορές, για να μας δώσει την ευκαιρία να κινητοποιηθούμε και να εφαρμόσουμε  τα μαθήματα που πήραμε για να προχωρήσουμε.

Η Δύναμη

Η Δύναμη (11) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Λέοντα.

Δύναμη
Πηγή: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com
Λέων
Πηγή: http://www.astrologi.ge/

Η κάρτα της Δύναμης παρουσιάζει μια γυναίκα η οποία δαμάζει ένα λιοντάρι. Η γυναίκα αντιπροσωπεύει τον ανώτερο μας εαυτό και το λιοντάρι το ,κτήνος που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του, τα πάθη και τις επιθυμίες που πρέπει να τιθασευτούν. Η γυναίκα στην κάρτα, δεν βάζει μυική δύναμη για να τραυματίσει το λιοντάρι, το υποτάσσει μόνο, δείχνοντας ότι τα κατώτερα ένστικτα δεν μπορούν να μας βλάψουν αν τα έχουμε κάτω από τον έλεγχο μας.Είναι το απαλό, θηλυκό στοιχείο μέσα μας, η εσωτερική μας δύναμη που εκφράζεται με το κουράγιο και τη θετική μας αντιμετώπιση, σε καταστάσεις δύσκολες που ίσως μόνο με την καλοσύνη και την αυτοκυριαρχία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι η νίκη της αγάπης πάνω σε κάθε τι αρνητικό. Συμβολίζει την αισθαντικότητα, τις χαρές του έρωτα, την ένωση του θηλυκού με το αρσενικό, τη φυσική έλξη που συνδυάζεται με το συναίσθημα.Είναι η πιο δυνατή κάρτα της Tarot γιατί στην πραγματικότητα έχει το νούμερο 11 και όχι το 8. Η μεγάλη Αρκάνα έχει 22 φύλλα το 11 κόβει την μεγάλη Αρκάνα στην μέση και υποδηλώνει  έντονα πως ότι προβληματα και αν υπάρχουν ή θα υπάρξουν θα ξεπεραστούν. Ο Λέοντας αντιπροσωπεύει όλα τα μεγάλα αισθήματα, όλη την αθωότητα και τον ρομαντισμό, αλλά και την βία που μπορεί να επιδείξει όταν τον προσβάλουν. Εκφράζει επίσης, τη θετική ενέργεια της αγάπης σαν ζώδιο του Ήλιου που είναι, τη γενναιοδωρία προς όλους, και την δύναμη της θέλησης του με την οποία ανταπεξέρχεται σε κάθε δυσκολία.

Ο Κρεμασμένος

Ο Κρεμασμένος (12) βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τον πλανήτη Ποσειδώνα.

Κρεμασμένος
Πηγή: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com
Ποσειδώνας
Πηγή: http://images-cdn.moviepilot.com/

Όπως ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης του απόκοσμου και της θέωσης, των ιδανικών και της αυταπάρνησης, η σύνδεση μας με άυλους κόσμους, έτσι ο Κρεμασμένος είναι ο διαμεσολαβητής, που συνδέει τον ουρανό με τη γη, αυτός που είναι προορισμένος από ανώτερες δυνάμεις να μεταφέρει τα μηνύματα του ουράνιου κόσμου στους ανθρώπους, θυσιάζοντας οποιεσδήποτε δικές του προσωπικές επιθυμίες και φιλοδοξίες, νιώθοντας ανίσχυρος ο ίδιος.Είναι ο μυημένος, αναποδογυρισμένος, κρεμασμένος ανάποδα, με το ένα πόδι και τα χέρια του δεμένα, βασανισμένος, ανίσχυρος, παθητικός στο να δεχθεί να υπηρετήσει οποιονδήποτε του το ζητήσει. Έχει το κεφάλι του στη γη και τα πόδια του στον ουρανό, συμβολίζοντας πως βλέπει τα πράγματα με εντελώς διαφορετική ματιά από τους θνητούς που στηρίζονται στη γη, δεν είναι ένα γήινο ον αφού η υλική πραγματικότητα του ξεφεύγει, δεν μπορεί να ανήκει ολοκληρωτικά ούτε στον ένα κόσμο  ούτε στον άλλο.Απαρνείται τον εαυτό του θεληματικά, σαν ένας σοφός που θυσιάζει την ύπαρξη του για το καλό των άλλων, χωρίς να περιμένει ανταπόδοση για τη θυσία του. Αυτή η κάρτα μιλάει για πνευματικότητα, για αντιστροφή των ανθρώπινων νόμων και προσαρμογή στους νόμους του σύμπαντος, για μύηση σε μονοπάτια που ο Κρεμασμένος έχει κατανοήσει, και στέκεται μετέωρος και παθητικός σε σχέση με το υλικό του σώμα, καθώς οι πύλες μίας ανώτερης αντίληψης ανοίγουν μπροστά του. Είναι ο άνθρωπος που ελευθερώνεται από την υλιστική ιδιοτέλεια για να ανέλθει στο θείο.

Ο Θάνατος

Ο Θάνατος (13) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Σκορπιού.

Θάνατος
Πηγή https://gr.pinterest.com/pin/559290847448293004/
Σκορπιός
Πηγή: http://wfiles.brothersoft.com/

Ο Θάνατος ελευθερώνει την ψυχή απ’ το φυσικό της σώμα και την μεταφέρει στην επόμενη ζωή. Η ζωή μας είναι μια συνεχής διαδικασία από μικρούς θανάτους που μας μεταμορφώνουν, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ελευθερωμένοι από παλιές πεποιθήσεις, συμπλέγματα και καταστάσεις που μας αφήνουν στάσιμους. Υπάρχει καταστροφή και παρακμή, φτάνουμε στο σημείο του Ταξιδιού που νιώθουμε ότι έχουμε πεθάνει, και κατά μια έννοια αυτό συμβαίνει, ή μάλλον δεν υπάρχουμε πια με την ίδια μορφή και κάτω από τις ίδιες συνθήκες.Ο τρόπος με τον οποίο κατανοούμε τον κόσμο, η οπτική μας γωνία, οι απόψεις μας, έχουν αλλάξει ριζικά, και δε νιώθουμε ούτε σκεφτόμαστε με τον τρόπο που συνηθίζαμε. Όλος αυτός ο πόνος, η καταστροφή, το τίμημα που πληρώσαμε, τα μαθήματα που πήραμε, δεν έχουν να κάνουν μόνο με το παρελθόν, αλλά είναι γόνιμες πηγές για αναγέννηση και μελλοντική ανάπτυξη. Ότι είναι παλιό και φθοροποιό, σάπιο και σκοτεινό, το ίδιο το σύμπαν το διώχνει, μεταθέτοντας το στο σημείο εκκίνησης που δεν είναι άλλο απ’ το θάνατο.Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει μια μεγαλειώδη μεταμόρφωση που είναι έτοιμη να γίνει μέσω μιας επίπονης και καταστροφικής διαδικασίας, είναι η ώρα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν για να έρθει η ανανέωση στη ζωή μας. Ότι πεθαίνει, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, επανέρχεται στον κόσμο, όχι όπως ήταν, αλλά όπως πρέπει να γίνει. Συνδέεται απόλυτα με το ζώδιο του Σκορπιού, σύμβολο του θανάτου, της μεταφυσικής, του Άδη, της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης (Λευκός Αετός) ένα ζώδιο που αναγεννιέται από τις στάχτες του, και βιώνει χιλιάδες θανάτους στη ζωή του με σκοπό να μεταλλάσσεται σε μια καινούργια οντότητα κάθε φορά. Για να υπάρξει εξέλιξη πρέπει να υπάρξει θάνατος, για να υπάρξει αρχή πρέπει να υπάρξει τέλος, για να μπορέσει να έρθει το καινούργιο πρέπει να κάνουμε χώρο, σβήνοντας το παλιό όσο επώδυνο κι αν είναι. Αυτή η μεταμόρφωση μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία, είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο ξεκίνημα.

Η Εγκράτεια

Η Εγκράτεια (14) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Τοξότη.

Εγκράτεια
Πηγή: http://img.labirint.ru/
Τοξότης
Πηγή: http://www.urwallpapers.com/

Η ανδρόγυνη όψη στην κάρτα της Εγκράτειας έχει τη σημασία της μίξης δύο διαφορετικών συστατικών στις σωστές αναλογίες. Τπόδι που είναι βυθισμένο στην λίμνη και το άλλο στην ξηρά υποδηλώνει το την γέφυρα ανάμεσα στο σώμα και τον νου. το πνεύμα που περνά στην ύλη, το πέρασμα από το παρελθόν στο μέλλον, την ένωση του αρσενικού με το θηλυκό, την ισορροπία ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο. Ο φιδογυριστός δρόμος πίσω από τον  Άγγελο υποδηλώνει μια νέα πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί. Το τρίγωνο στο στήθος του είναι σύμβολο ενότητας σώματος νου και πνεύματος,ενώ κατά άλλους είναι το σύμβολο της Α.Τριάδας.Αντιστοιχώντας στο ζώδιο του Τοξότη συνδέεται με τον Κένταυρο Χείρωνα, ως θεραπευτή των ανθρώπων, μέσω απόκρυφης μυστικιστικής ιατρικής. Η Εγκράτεια έχει να κάνει με τη μετριοπάθεια στις σκέψεις και τις πράξεις μας, κι αναφέρεται σε αυτοέλεγχο κι αυτοπειθαρχία. Σημασία έχει το να βρούμε ισορροπία κι αρμονία ανάμεσα στη φυσική και πνευματική μας ύπαρξη, να γίνουμε πιο δυνατοί ενώνοντας αντίρροπες δυνάμεις μέσα μας που θα μας οδηγήσουν σε μια νέα ανώτερη οντότητα.

Ο Διάβολος

Ο Διάβολος (15) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Αιγόκερου.

Διάβολος
Πηγή: https://lh4.googleusercontent.com
Αιγόκερος
Πηγή: http://wfiles.brothersoft.com/

O Διάβολος εκφράζει απόλυτα τον υλιστικό κόσμο στον οποίο ζούμε από τη στιγμή της ανθρώπινης ύπαρξης μας πάνω στη γη μέχρι σήμερα. Από την φυσική μας ενσάρκωση στο γήινο πεδίο, ο Διάβολος είναι πάντα παρών, υπεύθυνος για την προσκόλληση μας στο γήινο κατώτερο κόσμο, στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης  και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το υλικό μας σώμα.
Όπου υπάρχει ύλη υπάρχει ο Διάβολος, γι’ αυτό και συνδέεται τόσο έντονα με τον Αιγόκερω ένα άκρως υλιστικό και σεξουαλικό ζώδιο που όμως μπορεί να οδηγηθεί σε υψηλά πνευματικά μονοπάτια αν το επιλέξει. Όπως ο Αιγόκερως, έτσι και η κάρτα του Διαβόλου, προέρχεται από τον αρχαιοελληνικό θεό Πάνα, ο οποίος ήταν τραγόμορφος και τραγοπόδαρος, ένας από τους θεούς της φύσης, της ζωής, της γονιμότητας, της αφθονίας και της αναπαραγωγής, αλλά και με την αίγα Αμάλθεια.
Το μάθημα αυτής της κάρτας είναι ότι από τη στιγμή που έχουμε ένα φθαρτό υλικό σώμα, έχουμε ανθρώπινα ένστικτα και παρορμήσεις τα οποία πρέπει να τιθασεύσουμε κι όχι να υποδουλωνόμαστε και να εθιζόμαστε σ’ αυτά. Ο Διάβολος ανήκει στο υποσυνείδητο όλης της ανθρωπότητας, είναι φτιαγμένος από τη σκοτεινή μας πλευρά, όμως η ύπαρξη του μας προσφέρει την επιλογή να δρούμε επάνω του, γιατί σαν άνθρωποι είμαστε προορισμένοι να ελευθερωθούμε από τον καταπιεστικό έλεγχο των κατώτερων ενστίκτων.

Ο Πύργος

Ο Πύργος (16) βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τον πλανήτη Aρη.

Πύργος
Πηγή: https://gr.pinterest.com/pin/9570217930394010/
Άρης
Πηγή: http://pm1.narvii.com/

Η κάρτα του Πύργου υποδηλώνει το γκρέμισμα όλου του οικοδομήματος πάνω στο οποίο στηρίζαμε τη ζωή μας, όλες τις παλιές μας πεποιθήσεις, όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα, ξαφνικά διαλύονται με βίαιο τρόπο, σαν ένας κεραυνός που πέφτει επάνω μας για να επαναφέρει την ισορροπία μετά από την αλαζονεία που επιδείξαμε ή επειδή για μεγάλο χρονικό διάστημα επαναπαυτήκαμε στις δλάφνες μας. Η κάρτα αυτή συνδέεται άμεσα με την έννοια της Πτώσης, από έναν ιδανικό κόσμο σε ένα κόσμο που μας έχει αποκλείσει από τον παράδεισο που γνωρίζαμε μέχρι τότε.Υπάρχει φόβος και απογύμνωση στην αναγνώριση ότι ο κόσμος μας γκρεμίζεται κι ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αποδεχθούμε τη νέα πραγματικότητα την οποία κοιτάζουμε μουδιασμένοι.Βιώνουμε τη σημασία αυτής της κάρτας όπως βιώνουμε ένα πόλεμο, γι’ αυτό και σχετίζεται με τον πλανήτη Άρη, τον Θεό της φωτιάς και του πολέμου, και είναι η φωτιά που εξαγνίζει σύμφωνα με τους αλχημιστές.Παράλληλα είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση, κι αποτελεί το βασικό στοιχείο του ελιξίριου της ζωής. Ο Άρης σχετίζεται με το πάθος, τη σύγκρουση, τη βία, τις αναπάντεχες εκρήξεις, αλλά και το μαχητικό ένστικτο να αντιμετωπίζουμε με γενναιότητα όλες αυτές τις προκλήσεις. Τώρα σε αυτήν την κάρτα πρέπει να αποδεχθούμε την ήττα μας, να μάθουμε απ’ αυτήν και να ξαναχτίσουμε πάνω σε πιο γερά και υγιή θεμέλια το μέλλον μας.

 

Το Αστέρι

Το Αστέρι (17) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο του Υδροχόου.

Αστέρι
Πηγή: https://gr.pinterest.com/pin/514254851172938239/
Υδροχόος
Πηγή: http://wallpaperbeta.com/

Η κάρτα του Άστρου είναι η μοναδική μεταφυσική κάρτα της Tarot.Eκπροσωπεί την ψυχή του Κόσμου, μας γεμίζει πίστη κι ελπίδα ότι μετά το γκρέμισμα, κάτι καλό θα έρθει. Μας υπόσχεται την ηρεμία μετά την καταιγίδα, τη βεβαιότητα ότι όταν δεν μας έχει απομείνει τίποτα, υπάρχει πάντα η ελπίδα. Συνδέεται με το ζώδιο του Υδροχόου, που συμβολίζει τον ανθρωπισμό, την αγνή φιλία, τις αρχές της ισότητας και της ελευθερίας, και το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Η βάση του Υδροχόου είναι η μετουσίωση πνεύματος και μυαλού, μια άυλη αγάπη για τους συνανθρώπους του, με μια ιδιαίτερη πίστη στα πνευματικά του ιδανικά για να κάνει τον κόσμο καλύτερο.Όπως ο Υδροχόος έτσι και το Αστέρι αποσκοπεί στο μέλλον, στην καλυτέρευση, σε μικρά σταδιακά βήματα προς την Ελπίδα. Το Αστέρι και ο Υδροχόος μας καλούν σε μια προσπάθεια να ενώσουμε τη συνείδηση με τις πράξεις μας, ένα πέρασμα από την φαντασία στη πραγματικότητα, στη μεταμόρφωση των  ιδανικών μας σε πράξη.

Η Σελήνη

Η Σελήνη (18) βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ζώδιο των Ιχθύων.

Σελήνη
Πηγή: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com
Ιχθυείς
Πηγή: https://i.ytimg.com

Η Σελήνη είναι η βασίλισσα της νύχτας και αντιπροσωπεύει τα όνειρα, τις ψευδαισθήσεις μας, τη φαντασία μας κι ότι μένει στη σκιά και στο ημίφως. Είναι θηλυκή κάρτα και συμβολίζει το γιν στοιχείο, παθητικό, γόνιμο και δεκτικό, τη λειτουργία του ασυνείδητου μέσα στη νύχτα, το σκοτεινό εαυτό μας και τις εικόνες που πολλαπλασιάζονται βγαίνοντας από τις σκιές. Η Σελήνη συνδέεται άμεσα με το υδάτινο στοιχείο το οποίο επηρεάζει με τις φάσεις και τις εναλλαγές της, και κυβερνά τους ωκεανούς, τις θάλασσες κι όλα τα νερά του πλανήτη, μαζί με όλα τα πλάσματα που κρύβουν μέσα τους, γι’ αυτό και η σύνδεση της με το ζώδιο των Ιχθύων, είναι άμεση.Δεν είναι τυχαίο ότι η Σελήνη συνδέεται με την Θεά Άρτεμη, η οποία ταυτιζόταν με την Εκάτη που ήταν και θεά του Κάτω Κόσμου. Είναι η στιγμή που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πλάνη, που αν την αφήσουμε να μας παρασύρει θα είναι ουσιαστικά και το τέλος μας. Το λιγοστό φως της Σελήνης μας παραπλανά.Οτιδήποτε κάτω απ’ αυτήν φαίνεται διαφορετικό και νιώθουμε κινδύνους να έρχονται κατά πάνω μας και να μας απειλούν.Μπορεί πάλι να υπάρχουν κρυμμένοι κίνδυνοι που εμείς δεν τους βλέπουμε γιατί το απατηλό φως της Σελήνης τους σκεπάζει. Αμφιβολίες και αυταπάτες μας παγιδεύουν. Είναι ο κόσμος του ασυνείδητου και των απωθημένων φόβων μας, που αν δεν καταφέρουμε να τους βγάλουμε στην επιφάνεια, στο φως του Ήλιου, θα μας τυραννούν και θα μας ελέγχουν.

Ο Ήλιος

Ο Ήλιος (19) βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τον πλανήτη Ήλιο.

Ήλιος
Πηγή: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com
Ήλιος
Πηγή: http://wallpaperbeta.com/

Η κάρτα του Ήλιου υποδηλώνει ότι τώρα πια δεν υπάρχουν μυστικά και κρυμμένα νοήματα. Υπάρχουν τα απλά όμορφα πράγματα της ζωής στο φως της ημέρας, με τη ματιά ενός παιδιού. Σαν παιδιά γεμίζουμε με ευτυχία και δημιουργική δύναμη και βλέπουμε το παρόν μας και το μέλλον μας να αναγεννιέται. Η ψυχή μετά από την περιπλάνηση της σε σκοτεινούς και υπόγειους δρόμους, συνειδητούς κι ασυνείδητους, βρίσκει το δρόμο της προς το φως, εξαγνισμένη από τα μαρτύρια της ύλης, και ενώνεται με την πνευματικότητα της και με την αιώνια ουσία του Κόσμου, την απόλυτη ειρήνη του νου, που μόνο οι λίγοι και οι εκλεκτοί μπορούν να απολαύσουν.Είναι η Πατρική Αρχή, το ενεργητικό στοιχείο της φωτιάς, το σημαντικότερο σημείο μέσα στον αστρολογικό χάρτη, συμβολίζει το ταξίδι μας προς την αυτογνωσία, τη δημιουργία, και την ταυτότητα μας πάνω στη γη. Ο Ήλιος, δεν μπορεί επίσης παρά να συνδέεται με τον Θεό Απόλλωνα, που προστατεύει την γέννηση, την μαντική, την ιατρική, την μουσική, οτιδήποτε έχει να κάνει με την θεραπεία σώματος και ψυχής και το πεπρωμένο, είναι ο Θεός του πιο καθάριου φωτός, αυτός που είναι η Αλήθεια του Κόσμου.

Ο Σκοπός και η Αιτία των πραγμάτων!

Η Κρίση

Η Κρίση (20) βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τον πλανήτη Πλούτωνα.

Κρίση
Πηγή: https://gr.pinterest.com/pin/327214729152178207/
Πλούτωνας
Πηγή: https://i.ytimg.com

O Άγγελος της Κρίσης, μας καλεί με την ενέργεια του πνεύματος του, να σταθούμε ενώπιον Θεού κι ανθρώπων, να φέρουμε μπροστά μας όλες τις πράξεις εκείνες του παρελθόντος που μας στοίχειωσαν και να τις επανεξετάσουμε και να τις αντιμετωπίσουμε για μια ακόμα φορά, στην προσπάθεια μας να βάλουμε ένα τέλος και να κάνουμε μια καινούργια αρχή.
Πεποιθήσεις και γεγονότα τελειώνουν! Έρχεται μια ξαφνική συνειδητοποίηση, ένα κάλεσμα να επανεξετάσουμε τη ζωή μας, και να τη βάλουμε σε μια καινούργια βάση. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ που συνδέεται με τον Άγγελο της Κρίσης, μας οδηγεί από τον Κάτω Κόσμο σε μια νέα διάσταση ύπαρξης, που σκοπό της έχει την πνευματική αφύπνιση, και την ολοκλήρωση ενός κύκλου, που θα ανεβάσει τη συνειδητότητα μας σε ανώτερα πεδία εξέλιξης, που ξεκινάνε απ’ το θάνατο για να φτάσουν στην εκπλήρωση του κάρμα μας. Εδώ βρίσκεται και η σύνδεση αυτής της κάρτας με τον πλανήτη Πλούτωνα, που σαν άρχοντας του Κάτω Κόσμου, αντιπροσωπεύει την μεταμόρφωση και την αναγέννηση μέσω του θανάτου.
Είναι η ώρα της Ανάστασης μέσω του νόμου της ανταπόδοσης και της δίκαιης πληρωμής που θα μας οδηγήσει στην συγχώρεση που είναι η βάση για την κάθαρση και την έλευση μιας καινούργιας ζωής. Ο Πλούτων που το όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη «πλούτος», ονομάστηκε έτσι γιατί είναι ο θεός της αφθονίας, μια και ο Κάτω Κόσμος τα εμπεριέχει όλα. Δουλειά αυτού του πλανήτη είναι να ξεριζώσει οποιαδήποτε διαφθορά κι ανισορροπία, αντικαθιστώντας την με κάτι εντελώς νέο και υγιές, δίνοντας μια πραγματική μεταμόρφωση. Είναι η  πνευματική και υλική Ανάσταση, ως αποτέλεσμα της Κρίσης των συνεπειών για ότι έχουμε πράξει ως τώρα, με συγχώρεση κι επιείκεια για τους άλλους, αλλά και για τον εαυτό μας, η οποία μας απελευθερώνει και μας φωτίζει όπως το Άγιο Πνεύμα.

Ο Κόσμος

Ο Κόσμος (21) βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τον πλανήτη Κρόνο.

Κόσμος
Πηγή: http://365daysoftarot.com/
Κρόνος
Πηγή: https://i.imgur.com

Κι ερχόμαστε στην τελευταία κάρτα του Ταρώ που τα περικλείει όλα,καθώςείναι και το τέλος του Ταξιδιού. Ο αέναος κύκλος της ζωής, το αυγό του φιδιού που τρέφει το έμβρυο του Κόσμου. Ο αέναος χορός οπού τίποτα δεν σταματάει γιατί η κίνηση είναι η τροφός της ζωής. Η κάρτα του Κόσμου, απεικονίζει μια ερμαφρόδιτη μορφή συμβολο του γιν και γιαν του αρσενικού και θηλυκού  μέσα σε ένα στεφάνι από λουλούδια. Έξω από το στεφάνι βρίσκονται τα τέσσερα βιβλικά όντα που περιγράφονται στην Αποκάλυψη, που είναι και τα σύμβολα των τεσσάρων Ευαγγελιστών: ο Ταύρος, το Λιοντάρι, ο Αετός και ο Άγγελος, που αντιπροσωπεύουν επίσης τα τέσσερα ζώδια του σταθερού σταυρού της Αστρολογίας, ο Ταύρος το στοιχείο της γης την άνοιξη, ο Λέοντας το στοιχείο της φωτιάς το καλοκαίρι, ο Σκορπιός το στοιχείο του νερού το φθινόπωρο, και ο Υδροχόος το στοιχείο του αέρα τον χειμώνα. Αυτή η κοσμογονική τετραπλότητα, τετραγωνίζει τον κύκλο δίνοντας την εικόνα μιας οντότητας, όπου το συνειδητό και το ασυνείδητο ισορροπούν, ενώνονται σε ένα υπερσυνείδητο, και ολοκληρώνουν την ύπαρξη. Εδώ έγκειται και η σύνδεση της κάρτας με τον πλανήτη Κρόνο, που συμβολίζει τον αυστηρό δάσκαλο Χρόνο, που μας επιβραβεύει αν ήμασταν επιμελείς κι εργατικοί, και μας τιμωρεί αν έχουμε αποφύγει τις ευθύνες μας. Είναι η ειμαρμένη μας, το Κάρμα μας, τα αποτελέσματα των πράξεων μας. Είναι ο νόμος της συγχρονικότητας, το να είμαστε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, να πάρουμε τα μαθήματα της ζωής που μας έχουν διδαχθεί και αφού είμαστε έτοιμοι, να ανέλθουμε στο επόμενο στάδιο και να δρέψουμε τις δάφνες των κόπων μας, ανεβαίνοντας στο πνευματικό μας μονοπατι!

Άλλωστε αυτή είναι και η σημασία της λέξης Taro Tar=μονοπάτι + Ro = βασιλικός >άρα Βασιλικό μονοπάτι = Ο δρόμος που οδηγεί προς τα Ηλύσσια Πεδία (τον Παράδεισο)

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ