Διαβάζοντας τα συναισθήματα κάποιου στα μάτια.

Διαβάζοντας τα συναισθήματα κάποιου στα μάτια….Το να διαβάζεις τα συναισθήματα στα μάτια ενός άλλου ατόμου είναι κάτι που μπορούμε όλοι να κάνουμε. Στο τέλος της ημέρας, το βλέμμα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν περισσότερο. Το βλέμμα είναι αυτό  που μεταδίδει τα περισσότερα και με τα οποία είμαστε συνδεδεμένοι πιο έντονα. Η κατανόηση όλων αυτών των μη λεκτικών ενδείξεων στα μάτια των άλλων θα μας επιτρέψει να διακρίνουμε το ψεύδος, την ειλικρίνεια ή τη μαγεία της έλξης.

Διαβάζοντας τα συναισθήματα κάποιου στα μάτια…Ο Becquer είπε ότι όποιος μπορεί να μιλήσει με τα μάτια του μπορεί ακόμη και να φιλήσει με τα μάτια του. Ο μαγνητισμός αυτών των εκπληκτικών αισθητηρίων οργάνων είναι τέτοιος που μερικές φορές δεν γνωρίζουμε πλήρως όλα τα μυστικά που κρύβουν. Έτσι, κάτι που γνωρίζουν καλά οι επικοινωνιολόγοι είναι ότι: Παρόλο που πολλές από τις συμπεριφορές, τις πράξεις και τα λόγια μας φιλτράρονται από τον κοινωνικό ρυθμό και από τη θέλησή μας, το βλέμμα εκφράζει ένα είδος γλώσσας που δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε.

Αν δούμε κάποιο ελκυστικό άτομο τα μάτια μας ανοίγουν. Επίσης, οι κόρες μας διαστέλλονται όταν εκπλαγούμε. Εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο όταν προσπαθούμε να θυμηθούμε κάτι.  Κοιτάζουν χαμηλότερα όταν παραμένουμε συνεσταλμένοι σε μια φάση ενδοσκόπησης. Υπάρχουν τόσες πολλές λεπτές αποχρώσεις που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά των ματιών μας. Είναι ενδιαφέρον να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές. Μας επιτρέπουν να πηγαίνουμε βαθιά στο μυαλό των άλλων ή να διαβάζουμε τα συναισθήματά τους με έναν αποτελεσματικό τρόπο.

Ανάγνωση συναισθημάτων στο βλέμμα του άλλου

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο αφιερώνουμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι να επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους. Αυτό το κάνουμε συχνά πρόσωπο με πρόσωπο, αναζητώντας επαφή με το άλλο. Ωστόσο, δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στο προφορικό μήνυμα, στη λέξη, στην ποιότητα του διαλόγου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία χρόνια, με τον ερχομό της νέας τεχνολογίας και συστημάτων για άμεσα μηνύματα, το ύφος επικοινωνίας μας άλλαξε. Δεν χρειάζεται πλέον να έχουμε κάποιον μπροστά μας να μας πει κάτι. Τώρα, μπορούμε ακόμη να μεταδώσουμε τη χαρά, την αγάπη ή την οργή μας μέσα από ένα emoticon (φατσούλα). Όλα αυτά δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά. Είναι απλώς διαφορετικά και, πάνω απ όλα,γρηγορότερα.

Έτσι όμως χάνουμε τη δύναμη να διαβάζουμε τα συναισθήματα των άλλων στα μάτια τους. Εμείς στερούμε από τον εαυτό μας αυτή την ευχαρίστηση. Στερούμε από τον εαυτό μας αυτό το μυστήριο. Του να αποκαλύπτουμε, με μικροσκοπικές χειρονομίες και μαγικές αποχρώσεις, την ποιότητα ή την πολυπλοκότητα των σχέσεών μας. Ας δούμε τώρα πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Η μεγάλη εκφραστική δύναμη του βλέμματος

Διαβάζοντας τα συναισθήματα κάποιου στα μάτια.

Η μεγάλη εκφραστική δύναμη του βλέμματος μας είναι ενορχηστρωμένη πάνω σε ένα πολύπλοκο δίκτυο νεύρων και μυών που παρεμβαίνουν στην κίνηση των φρυδιών, των βλεφάρων κ.α.
Όλα αυτά αντανακλούν τη συναισθηματική ενεργοποίηση κάθε στιγμής. Εκεί όπου και οι  βλεφαρίδες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι όταν κάτι μας εκπλήσσει, ή ακόμα μας ενοχλεί, οι κόρες μισοκλείνουν ή διαστέλλονται πολύ περισσότερο.
Επίσης  πεταρίζουν πολύ όταν αλληλεπιδράμε με κάποιον που μας αρέσει ή όταν σκεφτόμαστε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.
Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό σε όλους μας. Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι αυτή η πράξη, “το πετάρισμα ” όταν γίνεται πιο έντονα απ ‘ότι συνήθως, είναι ένας μηχανισμός που ξεκινά από τον εγκέφαλο. Όταν νιώθουμε νευρικοί. Επομένως, όταν διαβάζετε τα συναισθήματα μέσα από τα μάτια κάποιου, είναι σημαντικό να εστιάσετε στο πλαίσιο ή τη συζήτηση που συμβαίνει ταυτόχρονα.

Οι Κόρες  των ματιών

 

Διαβάζοντας τα συναισθήματα κάποιου στα μάτια.

Όταν οι κόρες των ματιών διαστέλλονται, σημαίνει ότι μας ελκύει και μας ενδιαφέρει κάποιος. Το φως των κεριών και γενικά ο χαμηλός φωτισμός προκαλεί και τονίζει την διαστολή της κόρης των ματιών και αυτό μας κάνει ακόμη πιο γοητευτικούς.Όταν κάποιος ενθουσιάζεται,οι κόρες των ματιών του μπορεί να διασταλούν μέχρι και τέσσερις φορές από το αρχικό τους μέγεθος.Τώρα όταν κάποιος θυμώνει οι κόρες των ματιών του συστέλλονται και τα μάτια μοιάζουν „φιδίσια“.Τα παραπάνω που ανάφερα είναι πιο φανερά στα ανοιχτόχρωμα μάτια γι αυτό φαίνονται και πιο ελκυστικά.
Το μέγεθος της κόρης αυξάνεται όταν οι άνθρωποι βλέπουν κάτι που να τους ερεθίζει. Ο Έκχαρτ Ες πρωτοπόρος στις μετρήσεις των κόρων ανακάλυψε ότι οι κόρες των ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών διαστέλλονται όταν κοιτάζουν ερωτικές φωτογραφίες του αντίθετου φύλου. Η αύξηση του μεγέθους της κόρης σχετίζεται με την πνευματική δραστηριότητα και ειδικά με την επίλυση προβλημάτων,ώστε όταν το άτομο βρίσκει τη λύση φτάνει στην μέγιστη διαστολή.

Το ερωτικό βλέμμα 

Το ερωτικό βλέμμα 
Το ερωτικό βλέμμα

Την ερωτική διάθεση του άντρα πρώτο πράγμα που την προδίδει είναι το βλέμμα του.Πιο συγκεγκριμένα η κόρη.Όσο πιο ανοιχτή είναι η κόρη τόσο πιο ερωτικά αισθάνεται για την γυναίκα που κοιτάει. Αν το κοίταγμα του γίνεται ακόμη πιο επίμονο όταν μιλάς ή ακόμη και όταν δεν μιλάς και κοιτάς κάπου άλλου είναι ακόμη ένα δείγμα ότι αισθάνεται ερωτικά. Σε περίπτωση που στέκει όρθια και νιώθεις κάποιον να σε κοιτάει,είναι ο ενδιαφερόμενος και το βλέμμα του γίνεται διερευνητικό και σε περιεργάζεται,προσπαθώντας όμως να μην το καταλάβεις περνώντας μερικές φόρες την έκφραση κοιτάζοντας το άπειρο.

Το επιχειρηματικό βλέμμα 

Σκέφτεστε να ζητήσετε αύξηση? Να κλείσετε μια  συμφωνία? Γι αυτό όμως χρειάζεστε αυτοπεποίθηση.. Το κόλπο είναι το επιχειρηματικό βλέμμα. Φανταστείτε ότι υπάρχει ένα τρίγωνο που συνδέει τα μάτια με το μέτωπο. Όση ώρα λοιπόν κάνετε τις συζητήσεις σας κρατήσετε τη ματιά σας σε αυτό το «τρίγωνο». Αν ρίξετε το βλέμμα σας, σημαίνει ότι έχετε αρχίσει ήδη να χάνετε την κυριαρχία του παιχνιδιού. Αν πάλι δείτε έναν άντρα να σας κοιτάει αριστερά – δεξιά, με ελαφρά σηκωμένα τα φρύδια και ένα χαμόγελο γοητείας, τότε σας φλερτάρει χωρίς να το έχετε καταλάβει.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ