Δικαιοσύνη στην MONEY TAROT

Δiκαιοσύνη στην MONEY TAROT

Bank Deutscher Länder
Η Bank deutscher Länder (Τράπεζα των Γερμανικών Πολιτειών), συντομογραφία BdL, ήταν ο πρόδρομος της Deutsche Bundesbank. Ιδρύθηκε την 1η Μαρτίου 1948.
Το κύριο καθήκον του BdL ήταν η διαχείριση της νομισματικής πολιτικής στις ζώνες κατοχής της Αμερικής και της Βρετανίας στη Γερμανία (Bizone). Στις 21 Ιουνίου 1948 η Bank Deutscher Länder εισήγαγε το νόμισμα γερμανικού μάρκου στις τρεις δυτικές ζώνες κατοχής. Την 1η Νοεμβρίου 1948, οι κρατικές κεντρικές τράπεζες στη γαλλική ζώνη, οι οποίες είχαν υιοθετήσει επίσης το γερμανικό μάρκο τον Ιούνιο, εντάχθηκαν στο BdL. Τον Μάιο του 1949 ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (Δυτική Γερμανία), ωστόσο, η BdL παρέμεινε υπό τον έλεγχο των τριών Δυτικών Συμμάχων δυνάμεων – των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας μέχρι το 1951. Αργότερα, η BdL έγινε ανεξάρτητη υπηρεσία των πολιτειών της Δυτικής Γερμανίας, παρόμοια με την έννοια της ανεξαρτησίας που επιδεικνύει το Federal Reserve System στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη διαδικασία εισαγωγής του γερμανικού μάρκου το 1948, οι κεντρικές τράπεζες των πολιτειών (γερμανικά: Landeszentralbanken, LZB), τότε οντότητες των μεμονωμένων γερμανικών πολιτειών, ίδρυσαν την Bank Deutscher Länder ως θυγατρική τους με κεντρικό σκοπό την έκδοση του νέου νομίσματος. αποφεύγοντας έτσι τις συγκρούσεις μεταξύ των κρατών.
Το κεφάλαιο του BdL, 100.000 γερμανικά μάρκα, δόθηκε από την LZB. Όταν ιδρύθηκε το BdL, εργάζονταν εκεί 300 άτομα, αλλά μέχρι το 1949, ο αριθμός τους είχε ήδη αυξηθεί σε 1.450. Η έδρα του BdL βρισκόταν στη Φρανκφούρτη του Μάιν.
Ιδρύματα του BdL ήταν το διοικητικό συμβούλιο και το Zentralbankrat (Συμβούλιο Κεντρικών Τραπεζών), αποτελούμενο από τους εννέα προέδρους της Landeszentralbanken. Τα στελέχη αυτά εξέλεξαν τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, ο οποίος στη συνέχεια επέλεξε τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Καθήκον του συμβουλίου ήταν να επιβάλει τις αποφάσεις του Zentralbankrat.
Από την 1η Αυγούστου 1957, η BdL και οι κεντρικές τράπεζες των γερμανικών κρατών συγχωνεύτηκαν στη νέα Deutsche Bundesbank με τη Landeszentralbanken που μετατράπηκε σε απλές θυγατρικές της Bundesbank σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο για την ίδρυση της Bundesbank.

Η Deutsche Bundesbank εξέδωσε τραπεζογραμμάτια Deutsche Mark σε 15 διαφορετικές ονομαστικές αξίες, συμπεριλαμβανομένου αυτού του τραπεζογραμματίου των 10 γερμανικών μάρκων (Bank Deutcher Länder 1949). Αποτελούν μέρος της σειράς τραπεζογραμματίων Deutsche Mark. Η Deutsche Bundesbank άρχισε να εκδίδει αυτά τα τραπεζογραμμάτια των 10 γερμανικών μάρκων το 1949. Αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το 1960.

Αυτό το μπλε τραπεζογραμμάτιο γερμανικού μάρκου zehn διαθέτει τρεις συμβολικές φιγούρες: έναν άνδρα, μια γυναίκα και την κυρία Δικαιοσύνη. Το τραπεζογραμμάτιο περιέχει τις λέξεις «Bank Deutscher Länder».

H Δικαιοσύνη όρθια

Δiκαιοσύνη στην MONEY TAROT
Δiκαιοσύνη στην MONEY TAROT

Όταν η Δικαιοσύνη εμφανίζεται σε ένα πλαίσιο καριέρας, σας λέει ότι πρέπει να δώσετε προσοχή στην εξισορρόπηση της επαγγελματικής και της προσωπικής σας ζωής. Μην ξεχνάτε να αφιερώνετε αρκετό χρόνο για τον εαυτό σας. Η καριέρα είναι σημαντική. Όλοι πρέπει να είμαστε σε θέση να συντηρούμε οικονομικά τον εαυτό μας και δεν είναι κακό να έχουμε φιλοδοξίες. Ταυτόχρονα, σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι στο νεκροκρέβατό τους σκέφτονται «Μακάρι να είχα περάσει περισσότερο χρόνο στο γραφείο». Θυμηθείτε να αφιερώνετε χρόνο για τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς και για τον εαυτό σας, ενώ χτίζετε και διατηρείτε μια καριέρα για την οποία μπορείτε να είστε περήφανοι. Οικονομικά, η Δικαιοσύνη μπορεί κυριολεκτικά να σας δείξει ότι ισορροπείτε τα βιβλία σας και είναι μια υπενθύμιση ότι αν συμπεριφέρεστε με ακεραιότητα όσον αφορά τα χρήματα και τις επιχειρήσεις, θα ανταμειφθείτε. Αν πρόκειται να παίξετε λίγο στοίχημα σε κάτι, αυτή η κάρτα είναι ένας καλός οιωνός.

H Δικαιοσύνη ανεστραμμένη

Δiκαιοσύνη στην MONEY TAROT

Σε ένα πλαίσιο καριέρας, η Δικαιοσύνη ανεστραμμένη υποδηλώνει ότι σας φέρονται άδικα στη δουλειά. Ίσως σας κατηγορούν για λάθη ή ελλείψεις άλλων. Ίσως νιώθετε ότι οι άλλοι προσπαθούν να σας σαμποτάρουν. Όποιο κι αν είναι το θέμα, μην αντίδρασή σας. Είναι καλύτερα να συγκρατηθείτε και να ακολουθήσετε μια λογική προσέγγιση για να επιλύσετε το ζήτημα. Μην κατηγορείτε και μην αντιμετωπίζετε τους ενόχους, καθώς με τη Δικαιοσύνη ανεστραμμένη τα επιχειρήματα δεν είναι πιθανό να είναι υπέρ σας. Η Δικαιοσύνη ανεστραμμένη μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι αν δεν ενεργήσετε με ακεραιότητα στην καριέρα σας, τα πράγματα θα αποβούν εις βάρος σας. Μπορεί επίσης  να είναι σημάδι διαφθοράς στις επιχειρήσεις. Μην προσπαθήσετε να αποφύγετε τις συνέπειες, αλλά προσπαθήσετε να μάθετε από τα λάθη σας. Θα σας σέβονται περισσότερο για αυτό. Η Δικαιοσύνη ανεστραμμένη μπορεί επίσης να είναι ένας ισχυρός δείκτης έλλειψης ισορροπίας εργασίας/ζωής, γι’ αυτό προσέξτε να μην δίνετε υπερβολική έμφαση είτε στην εργασία είτε στην προσωπική σας ζωή.

Οικονομικά, αποφύγετε ριψοκίνδυνες επενδύσεις ή τυχερά παιχνίδια καθώς δεν είναι πιθανό να είστε τυχεροί με την εμφάνιση αυτής της κάρτας. Μπορεί να υποδηλώνει αδικία σε σχέση με τα χρήματα, επομένως να είστε πολύ προσεκτικοί με τα άτομα με τα οποία κάνετε οικονομικές συμφωνίες αυτή τη στιγμή. Μπορεί να μην είναι αξιόπιστα!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ