Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας που είναι καλό να τα ξέρετε καθώς μερικές φορές η ζωή μας χτυπά σκληρά. Δεν είναι λίγες οι πτυχές της ζωής μας που αντιπροσωπεύονται από την κάρτα του Πύργου.  Μπορεί να φαίνεται ότι η ευτυχία έχει ξεφύγει από τα χέρια μας. Μερικές φορές ολόκληρος ο κόσμος μας φαίνεται κολλημένος και αισθανόμαστε ανία μέχρι θανάτου με τον εαυτό σας όσο και με ότι μας περιβάλλει. 

Μπορούμε όμως να σχεδιάσουμε τον δικό μας κόσμο.Να τον ανακαλύψουμε. Να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Να αλλάξουμε τα πράγματα.

Η ευτυχία μπορεί να είναι μια στάση , μια διάθεση. Σίγουρα έχετε συναντήσει ανθρώπους που έχουν τα πάντα για να είναι ευτυχισμένοι και όμως δεν είναι. Το ίδιο έχετε συναντήσει ανθρώπους που πάντα χαμογελούν στη ζωή ακόμα και όταν αυτή δείχνει το πιο άσχημο πρόσωπο της;

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας

Ο Σενέκας είπε: “Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να υποφέρει με ηρεμία και την ανώτατη και την κατώτατη μοίρα”.

0 Δρ María Alonso Puig δίνει επτά ενδιαφέροντα μυστικά για να είναι ευτυχισμένη. Αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη λίστα με μερικές ακόμη, ώστε να μην έχετε καμία δικαιολογία ότι η ζωή είναι πάντα άδικη μαζί σας

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας
Mario Alonso Puig
1. Κοιτάξτε τον εαυτό σας. Είστε ο πρώτος.  
Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας
Είστε ο πρώτος!

Είναι αλήθεια ότι η προσοχή και η βοήθεια προς τους άλλους μας φέρνει ευτυχία. Αλλά όταν προσπερνάτε τους εαυτούς μας, για χάρη τρίτων τότε πραγματικά βλάπτουμε εαυτούς και γινόμαστε αντικείμενο εκμετάλλευσης .Ένα “όχι” που και που, με στόχο να αποφύγουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την κατάκτηση της ευτυχία μας.

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας

2. Ξεκινήστε από την αρχή.

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας
Ξεκινήστε από την αρχή.

Εισπράξετε μια αποτυχία; Σηκωθείτε. Εδώ η Ταρω μας υπενθυμίζει τον τροχό. ΤΑRΟ =RΟΤΑ = TURN AROUND δηλαδή περιστρέφομαι. Η ζωή είναι σαν μία ρόδα, μερικές φορές είμαστε επάνω και άλλες φορές είμαστε κάτω. Μην παραμένετε κολλημένοι στις θλίψεις του παρελθόντος! Υπάρχουν νέοι φίλοι, νέες ερωτικές σχέσεις, νέες δουλειές … Σας περιμένουν. Ο Ηράκλειτος είπε: “Τα πάντα ρεί “. Ο Μένανδρος: ” Να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα στην ζωή γιατί τίποτα σε αυτή δεν είναι σταθερό” Και οι δύο ήταν στους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδος.Κάθε μέρα, κάθε στιγμή είναι μια νέα ευκαιρία για να μπορέσετε να ξεκινήσετε.

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας

3. Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας για τα λάθη σας. Μάθετε από αυτά.

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας

Όλοι κάνουμε λάθη. Τα λάθος είναι ανθρώπινο. Σταματήστε να κλαίτε πάνω από το χυμένο γάλα ξανά και ξανά! Ό γέγονε, γέγονε δηλ (ότι έγινε έγινε). Θεωρήστε το σαν μια ευκαιρία που σας έδωσε η ζωή για να μάθετε. Το αίσθημα ενοχής χρησιμεύει μόνο για να μας παραλύσει, αλλά η μάθηση από τα λάθη μας μας επιτρέπει να προχωρήσουμε.

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας

4. Σκεφτείτε τα θετικά πράγματα που έχετε.

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας

Συχνά επικεντρωνόμαστε στις φράσεις “Έχω τόσο κακή τύχη” ή “Αυτό που μου συνέβη πάλι.” . Θα σας αναφέρω μια προσωπική εμπειρία.Το 2002 υπήρξα θύμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Μάλιστα ενάμιση μήνα μετά τον γάμο μου. Προέκυψε πνευμονικό οίδημα.Οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν “Ότι μπορέσαμε να κάνουμε κάναμε. Τώρα όλα είναι θέλημα Θεού ‘”. Είκοσι μία μέρες κλινικός θάνατος, Καμία επαφή Ξαφνικά συνήλθα. Όταν επέστρεψα σπίτι ήμουν όλο νεύρα . Δεν είχα δουλειά. Δεν μπορούσα να μιλήσω λόγω τραύματος στο πνεύμονα. Φόβος ότι θα με άφηνε η γυναίκα μου γιατί είχαν σπάσει τα δόντια μου. Τότε ξαφνικά μια μέρα με πλησίασε και μου είπε: “Αρούλη γιατί νευριάζεις; Αφού έχουμε ο ένας τον άλλον. Αφού έχουμε την αγάπη μας. Εσύ ακόμα ζεις και ενώ ζεις σκέφτεσαι μόνο την δουλειά; “Ξυπνήστε και αναρωτηθείτε. Ρίξτε μια ματιά και θα εκπλαγείτε.

Τι κάνουμε αν δεν αλλάζουν τα πράγματα;

5. Εσείς αποφασίζετε και εσείς πρέπει να αλλάξετε τα πράγματα.

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας

Αν τα πράγματα δεν αλλάζουν, γιατί δεν ξεκινάτε με την αλλαγή τους; Έχετε βαρεθεί με τη ζωή σας, τη ρουτίνα σας; Πηγαίνετε να βρείτε δραστηριότητες. Βρείτε φίλους … Πηγαίνετε! Αν περιμένετε να χτυπήσουν την πόρτα σας και να έρθουν να σας πουν :Ήρθαμε! Πλανάστε. Πλανάστε οικτρά. Έχω φίλο που συγκεκριμένη μέρα και ώρα κατεβαίνει σε καλές καφετέριες επί της οδού Σκουφά. Μια μέρα δεν κρατήθηκα και τον ρώτησα: Γιατί Σκουφά που ο καφές κάνει 4,50 ευρώ και όχι στην περιοχή μας που είναι 2,20 συν την απόσταση που έπρεπε να διανύει. Η απάντηση του με εξέπληξε.”Πηγαίνοντας τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες γίνομαι θαμώνας. Την πρώτη θα περάσω απαρατήρητος . Μετα θα αρχίσουν να με επεξεργάζονται. Μετα θα ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες πράγμα που μπορεί να με βάλλει σε κυκλώματα που ούτε καν μου περνούν από το μυαλό στο τώρα.Αυτό εννοείται σε όλα τα επίπεδα είπε και έκλεισε πονηρά το μάτι .” Αντιλαμβάνεσαι συνέχισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή μας.

6. Δοκιμάστε να κάνετε νέα πράγματα που πάντα θέλατε να κάνετε.Είχατε όνειρο να μάθετε Ιαπωνικά; Να πραγματοποιήσετε μια ελεύθερη πτώση; Τι περιμένετε;Ήρθε η ώρα σας, επωφεληθείτε από αυτό.

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας

 

7.Βρείτε το πρόσωπο που σας ταιριάζει. Μπορεί να είστε σοβαροί και να εμπνέετε τρόμο στους άλλους. Nα χαμογελάτε και να είστε σαν τον τρελό επιστήμονα.Το να βρείτε την σωστή στάση για το πρόσωπο σας πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Αξίζει όμως να το προσπαθήσετε. Γνωρίζετε ότι μόνο με την αλλαγή της έκφρασης του προσώπου σας μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα; Γιατί δεν το δοκιμάζετε;

Μπορείτε να ξεκινήσετε ξυπνάτε με ένα χαμόγελο κάθε πρωί … ίσως θα εκπλαγείτε τον εαυτό σας.

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=TlFKjBWJr1M

Οι δικοί μας κανόνες

8. Κάντε συνομιλίες με τον εαυτό σας. Έτσι θα μπορέσετε να τον υποστηρίξετε.

Δώδεκα μυστικά για την απόκτηση ευτυχίας

Χρησιμοποιήστε το θετικό διάλογο μέσα σας. Περιλαμβάνει φράσεις όπως “Μπορώ”, “Αύριο όλα θα πάνε καλά”, κλπ.Ο τρόπος που μιλάτε λέει πολλά για εσάς και τον τρόπο με τον οποίο εκτιμάτε τον εαυτό σας. Κρατήστε αυτό κατά νου.

9. Επαναφορτίστε τις μπαταρίες σας και απομακρύνετε το στρες.

Το γιόγκα απελευθερώνει από το στρες

Μην αφήσετε το στρες να σας πάρει από κάτω. Συνήθως είμαστε γεμάτη από αρνητικές σκέψεις και ανησυχίες για το μέλλον ή το παρελθόν.Αγνοούμε όμως μια βασική λεπτομέρεια.Το παρελθόν είναι ιστορία. Πέρασε. Το μέλλον δεν υπάρχει.Το μέλλον εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Από το κατά πόσο μάθαμε από τα λάθη μας.

Αποσπάστε τον εαυτό σας κάνοντας μια δραστηριότητα, (εργασιοθεραπεία) ασκώντας διαλογισμό ή απλά παρατηρώντας  βαθύτερα μέσα σας.

10. Ότι μπορείτε να το φανταστείτε, μπορείτε να το δημιουργήσετε.Ποιες είναι οι πραγματικότητες; Ποια ήταν πρώτα πρώτα μεγάλα όνειρα … Γιατί δεν προσπαθείτε να τα εκπληρώσετε; Απλά πρέπει να είστε σαφείς για το τι θέλετε. Να το διαμορφώσετε και να αναζητήσετε τις δυνατότητες για να το εκτελέσετε.

11. Να κοιμάστε καλά. Ο ύπνος είναι ένας μεγάλος σύμμαχος μιας καλής διάθεσης. Εδώ είναι μια συμβουλή: όταν πηγαίνετε στον ύπνο αποσυνδεθείτε από τις ανησυχίες σας και πείτε “Μου αξίζει να κοιμηθώ”

 

12. Δεν υπάρχει ευτυχία χωρίς τον άλλο 

Δεν υπάρχει ευτυχία χωρίς τον άλλο 

12.Να είστε ευγενικοί με τους άλλους. Ο  αλτρουισμός  μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι χωρίς αμφιβολία. Αλλά μην ξεχνάτε τον κανόνα 1 .Πρακτικός αλτρουισμός.

Εάν ακούσετε αυτές τις συμβουλές, σίγουρα θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε τον εαυτό σας και θα νιώσετε πιο ολοκληρωμένοι. Θα μπορούσατε ίσως ακόμη εσείς οι ίδιοι να προσθέσετε έναν ή περισσότερους ακόμα στη λίστα για να συνεχίσετε τη διαδικασία. Η ευτυχία είναι μια στάση, μην ξεχνάτε.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ