Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

 

    0 – Ο Τρελός  (Taor)                                                                (ΘΕΛΩ)

Ο Τρελός ξεκινά το ταξίδι της ζωής του, χωρίς να έχει τα απαραίτητα εφόδια. Του λείπουν οι γνώσεις οι πληροφορίες και η εκπαίδευση. Παρόλα θέλει να ανακαλύψει τα πάντα μέσα από τις εμπειρίες της ζωής.         

11 – Δύναμη   (Orta)         

                   

Sτην κάρτα της Δύναμης παρουσιάζεται ένα νέο καθήκον.Το καθήκον του να ελέγχουμε τα συναισθήματα μας. Eδώ βλέπουμε τις δυο πρώτες συνώνυμες κάρτες. Αλλά με την  μεγάλη διαφορά. Τόσο ο Τρελός όσο και η δύναμη σημαίνουν Θέλω Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο τρελός θέλει αλλά δεν υπολογίζει τα ρίσκα. Η Δύναμη σημαίνει θέλω αλλά χωρίς τα λάθη του τρελού γιατί στο επίπεδο της δύναμης έχουν αποκτηθεί ένα σωρό εμπειρίες και ένα σωρό ιδέες. Καλείστε να τις υλοποιήσετε αλλά πρέπει να το κάνετε με σοφία.

 Τρελός είναι μια καθαρά υλιστική κάρτα με στόχο την απόκτηση πλούτου.Στην Δύναμη δεν είναι τόσο σημαντική η απόκτηση του υλικού πλούτου.Εκείνο που μετράει είναι οι αρχές οι ιδέες η υπεράσπιση του συναισθηματικού κόσμου όποιο και αν είναι το τίμημα. Και οι 2 λέξεις είναι συνώνυμες καθώς έχουν την ερμηνεία του Θέλω. Ο Τρελός και η Δύναμη οδηγούν στην θυσία.

1- Ο Μάγος ( TAOR)                                                                (ΘΥΣΙΑΖΩ)

Ο Μάγος βάζει όλες τις πιθανότητες,τις ικανότητες του και το ταλέντο του επάνω στο τραπέζι. Το κάνει με ανταλλαγή το χρήμα ή κάτι άλλο. Ο Μάγος αυτό που λαμβάνει το χρησιμοποιεί για να διατηρήσει την ζωτικότητα του και να βελτιώσει την ζωή του.

12 – Ο Κρεμασμένος ( ARTO)

Σχετική εικόναΟ Κρεμασμένος υποδηλώνει ότι εμείς προσφέρουμε την ζωή μας για την πραγματοποίηση των δυνατοτήτων μας. Ο Κρεμασμένος μπορεί να είναι ένας καλλιτέχνης ή ένας εφευρέτης που συνεχώς εργάζεται σε ένα πνευματικό πεδίο. Αυτό απαιτεί ολοένα και μεγαλύτερες θυσίες. μεγάλα έξοδα και υποθήκες στο όνομα της επίτευξης ενός στόχου.

Η Θυσία του Μάγου και του Κρεμασμένου έχουν την ίδια μαγεία. Την θυσία. Την θυσία και κάτι που θα είναι απόλυτο και μόνιμο. Η διαφορά των 2 καρτών έγκειται στο σημείο ότι και οι 2 θυσιάζουν . Αλλά ο μεν Μάγος θυσιάζει για την επίτευξη υλικών στόχων ενώ ο Κρεμασμένος για την επίτευξη πνευματικών στόχων. Και οι 2 κάρτες ως συνώνυμες οδηγούν στο ρήμα Θυσιάζω. Mια θυσία που οδηγεί από το ένα μεταβατικό στάδιο στο άλλο.

2- H M.Iέρεια (TORA)                                                         (ΥΠΕΡΒΑΙΝΩ)

Aντιπροσωπεύει αυτήν που εκπαιδεύει και φυλάσσει τους νόμους του Σύμπαντος. Αυτή σχηματίζει την ανθρώπινη συνείδηση  σαν διερμηνέας της ανθρώπινης ψυχής δια μέσου της κατήχησης. Σαν μία δασκάλα που οδηγεί ένα παιδί από το ένα επίπεδο στο άλλο. Σταδιακά καθοδηγεί από το ένα επίπεδο στο άλλο. Βαθμιαία μεταδίδει την σοφία και τις αρχές της ζωής στο παιδί.Αποκρύπτει όμως την ιδέα της θνησιμότητας.Η Μεγάλη Ιέρεια επιτηρεί ην αλλαγή από τα παιδικά χρόνια μέχρι την ενηλικίωση. Τότε το παιδί ενηλικιώνεται και μπαίνει στην αρένα της ζωής.

13- Η Εγκράτεια (RATO)

Σχετική εικόνα

Προστάτης της ψυχής στην διεργασία του θανάτου και στην μεταφορά της στο άλλο κόσμο. Όταν εμφανίζεται η εγκράτεια η ζωή σε αυτόν τον κόσμο έχει φτάσει στο τέλος της. Η Εγκράτεια  τοποθετεί την ψυχή στο Ιερό δισκοπότηρο του Grail. Τη μεταφέρει σε αστρικά επίπεδα . Εκεί όπου ο χρόνος και το διάστημα συγκλίνουν. H Εγκράτεια  συνοδεύει από την ζωή στο Θάνατο.

H M. Iέρεια σε εισαγάγει στην ζωή αλλά παραμένει σιωπηλή σε σχέση με την θνητότητα του ανθρώπου. Η Εγκράτεια αντιπροσωπεύει στην διατήρηση του πνεύματος και αφυπνίζει τον άνθρωπο στην ιδέα του θανάτου. Και στις 2 κάρτες μια μύηση μια μεταμόρφωση συντελείται! Ο άνθρωπος γνωρίζει τους νόμους. Δια μέσου της Μ. Ιέρειας μαθαίνει τους νόμους της ζωής. Δια μέσου της Εγκράτειας τους νόμους του Θανάτου.Δεν μπορεί να αποφύγει αυτούς τους νόμους όπως δεν μπορεί να αποφύγει τη βαρύτητα.O μόνος δυνατός  τρόπος για να υπάρξει υπεροχή αυτών των νόμων είναι μέσω της γνώσης τους .

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές

3- Ο Αυτοκράτορας   (TROA)                                                                           (Κυβερνώ)

Σχετική εικόνα

Ο Αυτοκράτορας κυβερνά επί της ύλης είναι ο πατέρας των ανθρώπων γύρω από αυτόν. Αυτός Διατηρεί το μέγιστο αξίωμα. Αυτός νομοθετεί με τα δικά του πρότυπα . Τις δικές του αρχές και τις δικές του αξίες. Έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου σε όποιον δεν συμφωνεί με αυτούς. Πολλοί τον παρομοιάζουν με τον βασιλιά Αρθούρο. Του αρέσει να έλκει ανθρώπους από όλα τα στρώματα. Του αρέσει να τον εξυπηρετούν και να κυβερνά και να καθοδηγεί με τον δικό του τρόπο.

14- Ο Θάνατος (OATR)

Σχετική εικόνα

Ο Θάνατος κυβερνά επί της ζωής, Ο Θάνατος δεν χαρίζεται ούτε στον Αυτοκράτορα. O θάνατος είναι αμείλικτος, καθώς αυτή η αλλαγή έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται από την Εγκράτεια. Δεν εχει σημασία πόσο οδυνηρή ή δραματική μπορεί να φαίνεται αυτή η αναχώρηση.H άνοδος της ψυχής και η επακόλουθη σήψη της ύλης είναι αναπόφευκτα.

O Αυτοκράτορας κυβερνά με έξαψη και ενθουσιασμό. Ο Θάνατος επιβάλει αλλαγές και διαχωρίζει το πνεύμα από την ύλη. Ο Αυτοκράτορας μπορεί ν είναι καλός ή κακός σαν κυβερνήτης. Όταν έρχεται ή ώρα του Θανάτου αυτό είναι αναπόφευκτο. Η Βασική ερμηνεία είναι Κυβερνώ. Κυβερνώ καθώς πρέπει να πάρω αποφάσεις και να δεσμευτώ πρός μια βασική πορεία.


 

4- Οι Εραστές   (TRAO)                                                           (Δεσμεύω)

Σχετική εικόνα

Oι άνθρωποι πορεί να επιλέξουν και να δεσμευτούν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ορίζοντας έτσι το μέλλον τους. H εφηβική ηλικία έχει πια περάσει.. Οι άνθρωποι έχουν ωριμάσει και είναι έτοιμοι να αναπτύξουν πνευματικές αλλά και σεξουαλικές σχέσεις.Το άτομο αρχίζει τώρα μια σχέση αλληλεγγύης, στην οποία άλλα πράγματα έχουν μεγαλύτερη σημασία πέρα των υλικών αγαθών. Ο άνθρωπος επιλέγει  την ένωση και είναι μέσω δέσμευσης, ικανός να αναπαράγει όχι μόνο με το υλικό σώμα, αλλά ταυτόχρονα με τη συνύπαρξη δύο ψυχών.

15- Ο Διάβολος  (AOTR)

Αποτέλεσμα εικόνας για Devil ταρω

Η ανθρωπότητα δεν έχει άλλη επιλογή. Είμαστε δέσμιοι από λάθος αποφάσεις και ενέργειες του παρελθόντος. Η ψυχή έχει αναλάβει μόνο τις επιθυμίες του υλικού κόσμου. Επιθυμίας για εγωιστικούς σκοπούς θέλησης και ματαιοδοξίας. Το αποτέλεσμα; Η αλληλεγγύη γίνεται υπόδουλη, η δημοκρατία έχει μετατραπεί σε δικτατορία . Δεδομένου ότι τα υλικά πράγματα είναι τα μόνα εργαλεία που χρησιμοποιεί η ψυχή για την εκπλήρωση καθηκόντων στη ζωή, οι υλικές προσεγγίσεις αποτελούν μόνο μέρος της αλήθειας για το τι είναι το ανθρώπινο γένος.

Στην Μεγάλη Αρκάνα Το Δεσμεύομαι σε αυτές τις δύο κάρτες, απεικονίζεται με δύο διαφορετικές πτυχές. Υπάρχει μια νέα δέσμευση στην ελευθερία ή ένα καθήκον εναντίον της δουλείας που πρέπει να σπάσει για να μπορέσει η ψυχή να φτάσει στην αλήθεια

ΟΙ ΔΥΟ ΧΑΜΈΝΕΣ ΚΆΡΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΡΩ.

                   Α Τ Ο R                                                                    ( Βλέπω την αλήθεια)

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

H Διαίσθηση

Η Διαίσθηση είναι η πρακτική αλήθεια που έρχεται μέσα από αυτήν. Δουλεύει ως επί το πλείστον στα δηνάρια και τις ράβδους. Δηλαδή σε θέματα χρηματοοικονομικά. Στον τομέα των  σχέσεων έχει να κάνει με τις επιλογές και με την εσωτερική αλήθεια. Η πηγή της διαισθητικής σοφίας ανοίγει. Μπορούμε να συνεχίσουμε το καθήκον μας πιο αποτελεσματικά, υπό την προϋπόθεση ότι θα ακούσουμε την πρωταρχική μας επιλογή  πριν την έναρξη των οποιοδήποτε σχέσεων

                      O R A T 

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

Η Αλήθεια

Η αντικειμενική αλήθεια στο πέρασμα της κάνει αισθητές τις απελευθερωτικές επιρροές όσον αφορά τα κύπελλα (αισθηματικά)  και των σπαθιών( εμπόδια). Η γυμνή αλήθεια έρχεται στο φως όταν η ψυχή αναγνωρίζει τον ίδιο τον Διάβολο και εγκαταλείπει τον εγωισμό. Όταν η ταύτιση με τον υλικό κόσμο έχει επιλυθεί, τα εσωτερικά μάτια μας είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην γενική αλήθεια και την ελευθερία.

Η αλήθεια και η διαίσθηση εμφανίζονται στην μυθολογία ως τα θεϊκά ζευγάρια:
Ο Όσιρις και η Ίσις, ο Δίας και η Ήρα. Αναφέρονται με διαφορετικό τρόπο στην ψυχή του ανθρώπινου είδους, που εργάζεται σε γήινα επίπεδα προς την αλήθεια. Ο Δίας εκφράζει τον εαυτό του σε μια αναπόφευκτη αναλαμπή ανώτερης διορατικότητας. Εκείνοι που δεν την  ακούνε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ζωή τους. Μπορεί να υπάρξουν σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες, καθώς μπορεί να επηρεαστούν από την αλλαγή των αξιών. Η διαίσθηση πρέπει να ακουστεί. Εν συνεχεία πρέπει να ακολουθήσουμε την αλήθεια για να αποφύγουμε τις δυσκολίες για τον εαυτό μας ή για τους άλλους. Κατά αυτό τον τρόπο όχι μόνο δημιουργείται η ηθική αλλά και επιβεβαιώνεται.

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

5- Ο Ιεροφάντης (ATRO)                                                           (Επιβάλλω την ηθική)

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

Λαμβάνοντας ευλογίες από επάνω και διαδίδοντας αυτές μέσω της επιβεβαίωσης των ηθικών κανόνων, ο Αρχιερέας προσφέρει καταφύγιο στη συνείδηση ​​των ανθρώπων που εργάζονται με βάση την ηθική. Η αποδοχή και η τελειοποίηση της Αλήθειας πραγματοποιείται από την διαίσθηση.Στο  Ανθρώπινο είδος, το νέο αγγίζει την ουσία του, σκέπτεται και εργάζεται για την ανάπτυξή του. Οι πνευματικές δομές διαμορφώνονται και ενσωματώνονται στις κοινωνικές κατευθυντήριες γραμμές

16- Ο Πύργος  (ROAT)

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

O Πύργος είναι το μέρος όπου όλες οι αναληθείς αξίες και τα βραχυπρόθεσμα οράματα καταστρέφονται από την αλήθεια. Ο Πύργος  αντιπροσωπεύει τον μύθο του Ικάρου που αλαζονικά πέταξε πρός τον Ήλιο. Αυτός συνετρίβη στην Γη λόγω της αμυαλιάς του. Η αλήθεια  έστω και αργά αποκαλύπτεται.

O Ιεροφάντης και ο Πύργος είναι 2 ίδιες μυστικές αρχές. Επιβάλλω την ηθική!Δηλαδή την αποδοχή ή την απόρριψη ηθικών πνευματικών δομών. Το χαμηλότερο δεν μπορεί να αντιληφθεί το ανώτερο. Αλλά το ψηλότερο είναι σε θέση να καταλάβει το χαμηλότερο.Για αυτό το λόγο η ψυχή είναι σε θέση να λάβει την πλήρη γνώση και σοφία δια μέσου των πράξεων της. Έτσι ο Ιεροφάντης καθοδηγεί στη  αρχή της ζωής και ο Πύργος πρός το τέλος της ζωής.

6- Η Αυτοκράτειρα  (OTRA ή ULTRA)                                     Συλλέγω 

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

Η Αυτοκράτειρα είναι το σύμβολο της αφθονίας και της αυξανόμενης δύναμης.Διαθέτει άγρια φαντασία . H ύλη συμπυκνώνεται γύρω από το πνεύμα της. Η μικρή ιδέα γίνεται πραγματικότητα. Η αυτοκράτειρα κάνει τα πάντα να ανθίζουν και να αφθονούν.Αντιπροσωπεύει την σεξουαλικότητα την ιδέα και την δημιουργικότητα.

17- Η Σελήνη  (RAOT)       

      Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές . Η Σελήνη χωρίς ζωή ,έλκει την ζωή και οδηγεί πρός την ανάπτυξη. Οι σπόροι πολλαπλασιάζονται και τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα ιδίως όταν η Σελήνη είναι σε γέμιση. Η Σελήνη  παρομοίως κατά την χάση της  αναπαριστά  εργασίες και προσπάθειες που πέφτουν στο κενό. Εμείς μένουμε μόνο με την ελπίδα ότι η όποια ζημιά θα είναι μικρότερη από ότι φαίνεται ή κάθε εμπόδιο για καλό.

Η ΣΕΛΉΝΗ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΚΕΝΌ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΈΛΚΕΙ ΤΗΝ ΖΩΉ ΚΑΙ ΣΥΛΛΈΓΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΆ ΑΡΏΜΑΤΑ         

Στις 2 αυτές κάρτες οι όροι “πνευματικός ” και   “υλικός  ” αναδιοργανώνονται . Η αναδιοργάνωση αυτή γίνεται επάνω σε διαφορετικούς στόχους. Και στις δύο περιπτώσεις το υλικό είναι ο  βασικός παράγοντας. Στη μεν Αυτοκράτειρα η ύλη είναι θέμα αξιώματος. Στην Σελήνη πνευματικές και υλικές δυνάμεις συναντώνται μαζί . H αναδιοργάνωση του πνεύματος σε ύλη οδηγεί σε μια νέα ανανεωμένη παρουσία

Η Ονομαστική τους συνωνυμία αλλά η ουσιώδης διαφορά τους.

7- Το Άρμα( OTAR)                                                                             (ΔΗΛΏΝΩ)

Σχετική εικόνα

Το Άρμα συμβολίζει την παρουσία μιας ιδέας η οποία έχει δημιουργηθεί στις προηγούμενες Αρκάνες. Το Ανθρώπινο γένος ή μια ιδέα έχουν πια σχηματιστεί και αναλαμβάνουν τη ηγεσία.Η Προσωπική πνευματική ιδέα σχηματίστηκε. Το Άστρο τώρα ανατέλλει. Τα πάντα δείχνουν τέλεια Το Άρμα υποδηλώνει την παρουσία ενός ισχυρού προσώπου ή μιας ισχυρής και ιδέας και ταυτόχρονα την ισχύ της δάμασης επί αυτών.

18- Το Αστέρι (AROT)

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

Το Άστρο υποδηλώνει την κάθοδο του Α. Πνεύματος. Η αφηρημένη έννοια γίνεται τώρα προφανής σαν ένα είδος ενσυναίσθησης.. Είναι η ώρα ανόδου σε ένα πνευματικό επίπεδο το οποίο συναντήσαμε στην Σελήνη. Η ζωή ψάχνει νέο καθήκον  στην Γη. Το πράσινο φως έχει ανάψει.Νέες ιδέες ξεχύνονται πάνω στη Γη με την ένδειξη Νέα Ζωή. Το πνεύμα εκδηλώνεται με ενθουσιασμό

Το Άρμα και το Άστρο έχουν ην έννοια του εκδηλώνω Οι προηγούμενες εμπειρίες τώρα μας ανεβάζουν σε νέα ψυχικά επίπεδα . Ανώτερα! Τόσο υλικά όσο και πνευματικά.

8- Ο Ερημίτης (RTAO)                                                            (ΦΩΤΙΖΩ)

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

Ο Ερημίτης έχοντας γίνει γέρος και σοφός φωτίζει τον κόσμο με την εμπειρία του.Η Ψυχή έχει αρχίσει να μετακινείται μακριά από την γήινη ζωή. Οι άνθρωποι υπήρξαν νικητές επιτυγχάνοντας τους στόχους τους. Ο Ερημίτης είναι μόνος. Βάζει τώρα σαν αντικειμενικό στόχο να βοηθήσει τους άλλους. Σαν σύμβουλος και φροντίζοντας να επιλύσει τις απορίες των νεοτέρων.

19- O Ήλιος (AORT)

Αποτέλεσμα εικόνας για the SUN TAROT

α) Το νεογέννητο παιδί βρίσκεται ακόμα στη μήτρα. Η ψυχή σκοπεύει να κατέβει στην γη. Μια νέα ύπαρξη θα δημιουργηθεί από το Σύμπαν. Τότε θα γίνει φως για τους άλλους.Το αγέννητο παιδί φωτίζει τις ζωές των άλλων με νέες προσδοκίες. 

β)Το νεογέννητο παιδί αναπαριστά την καθαρότητα της ψυχής. Ότι έχει αφήσει πίσω του την σιωπή της Σελήνης. Ο  πέτρινος τοίχος αναπαριστά την λογική και το υποσυνείδητο. Αυτά δεν υπάρχουν πια αφού ο Φανός (μυθ.  αδελφός του Ήλιου) καθοδηγεί πρός τα ανώτερα  στρώματα

Και ο Ερημίτης σημαίνει ακτινοβολώ όπως και ο Ήλιος. Έχουν και οι δύο την δική τους ανάπτυξη και βοηθούν τους άλλους χέρι χέρι.

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

9- Η Δικαιοσύνη (RTOA )                                                Αποδίδω δικαιοσύνη

Η Δικαιοσύνη (RTOA ) 

Το ολοκληρωμένο έργο κρίνεται με κοσμικό τρόπο.Τα φθαρμένα αντικείμενα πετιούνται μακριά.Όταν τα απομακρύνουμε από τη ζωή μας, δημιουργείται μια κατάσταση στην οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα. Τα πράγματα ζυγίζονται με καθοριστικό τρόπο.  Απελευθερωνόμαστε από το βαρύ και περιττό φορτίο και ανακαλύπτουμε ότι μπορούμε να αφιερώσουμε τον εαυτό μας σε πνευματικά θέματα

20- Η Κρίση (OART )

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

Εδώ αποδίδεται η Ουράνια Δικαιοσύνη.H κάρτα της Κρίσης σηματοδοτεί την αρχή της προσωρινής παραμονής στον Παράδεισο.

Η Δικαιοσύνη και η Κρίση σημαίνουν αποδίδω Δικαιοσύνη . Η μεν πρώτη σύμφωνα με τους γήινους νόμους (του Αυτοκράτορα) η κρίση σύμφωνα με τους θείους νόμους (Μεγάλη Ιέρεια)

Ταρω: Επιφανειακές συνωνυμίες και ουσιώδεις διαφορές .

10- O Τροχός (ROTA )                                                     Είμαι το Όλον

Αποτέλεσμα εικόνας για the wheel tarot

Ο Τροχός αντιπροσωπεύει τον μικρόκοσμο. Είναι γεμάτος από καθήκοντα και υποχρεώσεις. Ο Κόσμος είναι ο πλανήτης Γη. Εδώ υπάρχουν μόνο οι 4 διαστάσεις Εδω υπάρχει η ζωή η ανάπτυξη η γέννηση ο θάνατος και η αναγέννηση Για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη όλες οι πιθανότητες και οι ευκαιρίες για πνευματική ανάπτυξη είναι παρούσες στο τώρα.

21 – Ο Κόσμος  (TARO )

Αποτέλεσμα εικόνας για TAROT WORLD

Εδώ συναντάμε το αμετάτρεπτο Όλον. Τον Μακρόκοσμο όπου τα πάντα συμβαίνουν και έχουν συμβεί. Το Σύμπαν αναπαριστά την πλήρη δημιουργία. Όχι μόνο ένα ηλιακό σύστημα αλλά και πνευματικούς κόσμους. Δεν αντανακλά μόνο ένα κενό ωροσκόπο ο οποίος μπορεί να τροφοδοτηθεί με πολλούς τρόπους αλλά τα Ακασσικά αρχεία όπου οι γνώσεις όλων των αιώνων έχουν αποθηκευτεί.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ