Η Αυτοκράτειρα = O R T A =(συλλέγω)

H εικόνα της Αυτοκράτειρας συμβολίζει την δημιουργικότητα και τη δημιουργική δύναμη. Σε μια ανάγνωση υποδηλώνει την υλοποίηση δημιουργικών σχεδίων. To τρία ή τριάδα είναι ο αριθμός της δημιουργίας. Επίσης αυτός ο αριθμός αναπαριστά τις χωροταξικές διαστάσεις οι οποίες σχηματίζουν την φυσική πραγματικότητα. Η Αυτοκράτειρα είναι η σημαντικότερη κάρτα της Ταρώ σε θέματα αγάπης, γονιμότητας και οικογένειας. Τα ρόδια πάνω στο φόρεμα της αντιπροσωπεύουν την γονιμότητα, τον έρωτα, το γάμο και το πάθος. Το στέμμα στο κεφάλι της συμβολίζει την νίκη.

Η Αυτοκράτειρα υποδηλώνει ένα απίστευτο δώρο για να τεθούν υπό έλεγχο οι διαπροσωπικές σχέσεις με στόχο την επίτευξη της επιτυχίας και της αρμονίας. Σε συγκεκριμένα ριξίματα υποδηλώνει τον γάμο. Αυτή μπορεί να δαμάσει τους νόμους της φύσης για το δικό της όφελος. Αυτή παράγει .Αυτή κάνει πράγματα να συμβούν.

Η Αυτοκράτειρα φέρνει την υλική αφθονία και τον πλούτο. Το μαξιλάρι στο οποίο ακουμπάει υποδηλώνει άνεση. Η Αυτοκράτειρα στην ανάγνωση υποδηλώνει την επίτευξη στόχων του ερωτώντος.

Υπάρχουν σκέψεις από μελετητές της Ταρω ότι η Αυτοκράτειρα είναι εμπνευσμένη από την ιστορική μορφή της Αγίας Αδελαΐδα της Ιταλίας. Ήταν η δεύτερη σύζυγος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Όθωνα του Μεγάλου. Στον καθολικισμό η αγία Αδελαίδα θεωρείται ότι είναι αυτή που υποστηρίζει τις πριγκίπισσες τις νύφες, τους δεύτερους γάμους τις χήρες, τις μεγάλες οικογένειες, τα κακοποιημένα άτομα, τους φυλακισμένους και τους εξόριστους.

H κάρτα της Αυτοκράτειρας υπαινίσσεται μεγάλη ευόδωση, αλλά ταυτόχρονα υπαινίσσεται κάποια μη προβλεπόμενα γεγονότα που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις θετικές εξελίξεις.

Το στοιχείο της Γης   κυβερνά αυτήν την κάρτα. Ακόμα αυτή η κάρτα σχετίζεται με την Αφροδίτη η οποία κυριαρχεί επάνω στα Γήινα ζώδια. ΤΑΎΡΟΣ,ΠΑΡΘΕΝΟΣ,ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ.

ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΆΤΕΙΡΑ Η ΔΎΝΑΜΗ ΤΟΥ YIN ΕΊΝΑΙ ΕΝΕΡΓΉ. Οι αριθμοί 3 και 6 σχετίζονται με αυτήν.

Η Αυτοκράτειρα ανεστραμμένη

Η Αυτοκράτειρα ανεστραμμένη υποδηλώνει ότι προσπάθειες για κάτι καινούριο δεν αποδίδουν. Υπάρχει μία αίσθηση κενότητας και μη δημιουργικότητας μετά από πολλές και μεγάλες προσπάθειες.Eνίοτε υποδηλώνει ότι οι ενέργειες του ερωτώντος εμποδίζουν την δική του εξέλιξη. Η Αυτοκράτειρα ανεστραμμένη υποδηλώνει στειρότητα και πρoβλήματα εγκυμοσύνης. Υποδηλώνει επίσης στείρες ιδέες που δεν ωφελούν πλέον.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ