Η Βροχή των μετεωριτών Leonid το 2019

Η Βροχή των μετεωριτών Leonid για το 2019 αναμένεται να κορυφωθεί το πρωί της 18ης Νοεμβρίου κάτω από το φως ενός φθινοπωρινού φεγγαριού.

Η Βροχή των μετεωριτών Leonid του Νοεμβρίου γίνεται από τις 6-30/11 κάθε χρόνο. Φέτος το αποκορύφωμα αναμένεται τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου (πρωί της 18ης Νοεμβρίου). Η Βροχή συμβαίνει καθώς ο πλανήτης μας διασχίζει το τροχιακό μονοπάτι του Comet 55P / Tempel-Tuttle. Όπως πολλοί κομήτες, το  Tempel-Tuttle γεμίζει την τροχιά του με μικρά κομμάτια. Όταν αυτά τα τρίμματα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης και εξατμίζονται τότε έχουμε το φαινόμενο Βροχή των μετεωριτών Leonid. Απόψε το βράδυ φθινόπωρο φθινόπωρο θα ανάψει ο ουρανός κατά τη διάρκεια της πτώσης τους . Σε ένα σκοτεινό ουρανό , όπου δεν υπάρχει φως του φεγγαριού, μπορείτε να δείτε μέχρι και 10 με 15 μετεωρίτες ανά ώρα. Το φεγγαρόφωτο του 2019; Δεν μπορούμε να προβλέψουμε, αλλά μερικοί από τους φωτεινότερους μετεωρίτες πρέπει να είναι ορατοί στο φως του φεγγαριού.

Πόσους μετεωρίτες Leonid θα δείτε απόψε;

Η Βροχή των μετεωριτών Leonid το 2019

Η απάντηση εξαρτάται πάντοτε από το πότε βλέπετε, από που παρακολουθείτε , από το πόσο καθαρός θα είναι ο ουρανός. 

Το 2019, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στη Γη – και ανεξάρτητα από το πότε βλέπετε,  οι καλύτερες ώρες της νύχτας για παρακολούθηση μετεωριτών θα παρεμποδιστούν από το φωτεινό φεγγάρι. Αυτές οι ώρες είναι ανάμεσα στα μεσάνυχτα και την αυγή. Όταν η κίνηση της Γης προς τα εμπρός μέσα στο διάστημα θα έχει μεταφέρει τον όγκο της της κατευθείαν στο ρεύμα των μετεωριτών.

Επίσης, το 2019, πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε το φεγγάρι. Θα χρειαστεί να βρούμε έναν τρόπο να το επεξεργαστούμε. Δοκιμάστε να παρατηρήσετε σε μια σκιά μιας μεγάλης κατασκευής (ένα κτίριο) ή σε μια σκιά στο βουνό. Απλά προσπαθήστε να κρατήσετε το φεγγάρι εκτός οθόνης. Αφήστε τα μάτια σας να προσαρμοστούν στο σκοτάδι για μια περίοδο, ας πούμε, 15 λεπτά έως μισή ώρα. Απλά περιμένετε και προσέξτε, μην περιμένετε πάρα πολλά και δείτε τι βλέπετε.

Πού θα πρέπει να παρακολουθήσετε την Βροχή των μετεωριτών; 

Ακούμε πολλές αναφορές από ανθρώπους που βλέπουν μετεωρίτες από αυλές, καταστρώματα, δρόμους και ιδιαίτερα αυτοκινητόδρομους μέσα και γύρω από τις πόλεις. Αλλά το καλύτερο μέρος για να παρακολουθήσετε μια Βροχή των μετεωριτών είναι πάντα στη χώρα. Πόλη, πολιτεία και εθνικά πάρκα είναι συχνά μεγάλοι χώροι για να παρακολουθήσετε την Βροχή μετεωριτών. 

Όταν πέφτει η νύχτα, πιθανότατα θα είστε ανυπόμονοι να δείτε μετεωρίτες. Αλλά θυμηθείτε ότι η Βροχή είναι καλύτερο μετά τα μεσάνυχτα. Πιάστε έναν υπνάκο νωρίς το βράδυ, αν μπορείτε. Μετά τα μεσάνυχτα, ξαπλώστε άνετα και προσέξτε όσο καλύτερα μπορείτε σε όλα τα μέρη του ουρανού.

Μερικές φορές οι φίλοι θέλουν να παρακολουθούν μαζί, αντιμετωπίζοντας διαφορετικές κατευθύνσεις. Όταν κάποιος βλέπει ένα, μπορεί να φωνάξει: “μετεωρίτης!” Τότε ο καθένας μπορεί γρήγορα να γυρίσει και να πάρει μια γεύση.

 
 

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ