Η Ημέρα όλων των Ψυχών είναι μια δημόσια γιορτή;

Η Ημέρα των Ψυχών δεν είναι δημόσια αργία. Οι επιχειρήσεις έχουν κανονικές ώρες λειτουργίας.

Χειροποίητα ζωγραφισμένα κρανία για την Ημέρα των Νεκρών του Μεξικού.

© iStockphoto.com / cjm1

Γιορτάστε όλη την ημέρα των ψυχών

Οι αγορές και τα καταστήματα σε ολόκληρο το Μεξικό πωλούν παιχνίδια και καραμέλες με τη μορφή μακάβριων συμβόλων, όπως σκελετοί, φέρετρα, και προσωποποίηση του θανάτου ( La Muerta ) στην πρωτοπορία μέχρι την Ημέρα των Ψυχών. Επίσης πωλούνται κεριά, στεφάνια από χαρτί και εποχιακά λουλούδια.

Πολλές οικογένειες έχουν ειδικές συγκεντρώσεις στα νεκροταφεία για να τιμήσουν την Ημέρα των Νεκρών. Οι τάφοι του νεκροταφείου είναι διακοσμημένοι με κεριά, στεφάνια, floral ρυθμίσεις και πολύχρωμες ταινίες. Τα γεγονότα της ημέρας περιλαμβάνουν μέρη με ποικιλίες από δημοφιλή μεξικάνικα πιάτα και ποτά.

Οι βωμοί εγκαθίστανται σε σπίτια για να τιμήσουν νεκρούς συγγενείς. Αυτά είναι διακοσμημένα με τα τρόφιμα, ποτά ( ofrendas ),  φωτογραφίες, κεριά, λουλούδια και καραμελωτά κρανία όπου είναι εγχάρακτο το όνομα του θανόντος. 

Δημόσια ζωή

Η Ημέρα των Ψυχών, στις 2 Νοεμβρίου, είναι αργία στο Μεξικό. Οι τράπεζες είναι κλειστές, αλλά οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι ανοιχτές. Οι δρόμοι γύρω από τα νεκροταφεία μπορεί να έχουν κυκλοφοριακή συμφόρηση ιδιαίτερα σε ορισμένες πόλεις .

Σχετικά με την Ημέρα των Ψυχών

Η Ημέρα των Ψυχών είναι μια καθολική παράδοση στην οποία οι εκκλησίες μνημονεύουν τους νεκρούς προσευχόμενοι για τις ψυχές τους. Τα τελετουργικά περιλαμβάνουν επισκέψεις σε οικογενειακούς τάφους και θυμούνται τους αποθανόντες συγγενείς. Ωστόσο, αυτές οι χριστιανικές αργίες συνδυάζουν μερικές τελετουργίες από την παγανιστική τελετουργία του Samhain καθώς και αρχαίες μεξικανικές παραδόσεις που χρησιμοποιούνται για να γιορτάσουν και να θυμούνται τους νεκρούς προγόνους. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ψυχών γιορτάζεται επίσης και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το ήξερες?

H Ημέρα των Νεκρών του Μεξικού δεν είναι μια μέρα φόβου. Είναι μια εορταστική περίσταση με πάρτι, χορό, τραγούδι και ακόμη και πυροτεχνήματα!

Πηγή:ttps://www.timeanddate.com/holidays/mexico/all-souls-day

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ