Η «Μάχη UFO» του 1561

 

Ήταν Απρίλιος του 1561 όταν όλοι οι κάτοικοι της Νυρεμβέργης της Γερμανίας βγήκαν από τα σπίτια τους για να δούν από που προέρχοταν μυστηριώδη φώτα και δυνατοί ήχοι. Παρακολουθούσαν τον ουρανό, με δέος και φόβο καθώς γίνονταν μάρτυρες ενός μοναδικού γεγονότος. Κάτι σαν ένα είδος αερομαχίας – και όλα αυτά στο φως της ημέρας νωρίς το πρωί.

Η 14η Απριλίου 1561 σε απεικόνιση από τον Hans Glaser, σε ξυλογραφία και συνοδευτικό κείμενο που περιγράφει το ουράνιο γεγονός που συνέβη πάνω από τη Νυρεμβέργη στις 4 Απριλίου του ίδιου έτους.
Οι αναφορές λένε ότι το γεγονός διήρκεσε περίπου μία ώρα και ο καλλιτέχνης Hans Glancer απεικόνισε αυτό το παράξενο γεγονός στη Γερμανική Εφημερίδα της Νυρεμβέργης. Περιγράφοντας το γεγονός, αναφέρεται σε σταυρούς, σωλήνες, τροχούς, πολύχρωμα αντικείμενα και σφαίρες πάνω από την πόλη. Εκατοντάδες από αυτά. Τα αντικείμενα θα εξαφανίζονταν μέσα στον καπνό. Μερικά από αυτά έπεφταν στο έδαφος. Ο καπνός ήταν ορατός από απόσταση μιλίων.

Αυτή η εικόνα και η περιγραφή παραμένουν ανεξήγητα εδώ και αιώνες. Τι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει στη Γη αυτο το φαινόμενο που μάρτυρες έγιναν πολλοί άνθρωποι;

Η «Μάχη UFO» του 1561

Ένα φυσικό γεγονός στη Νυρεμβέργη;

Η “Μάχη UFO” του  1561 θα απορρίπτοταν από ορθολογιστές με την αιτιολογία εμφάνισης μετεωριτών, κομητών, ή άλλων φυσικών γεγονότων, αλλά η μοναδικότητα του συμβάντος της Νυρεμβέργης εξαλείφει τέτοιες ερμηνείες. Η λεπτομερής περιγραφή που δίνεται από τον Glaser δεν φαίνεται να ταιριάζει με οποιεσδήποτε φυσικές αιτίες: “….Η φοβερή εμφάνισε γέμισε τον πρωινό ουρανό με κυλινδρικά σχήματα από τα όποία αναδυόταν μαύρες,κοκκινες,πορτοκαλι και μπλέ-λευκές σφαίρες που έτρεχαν.Μεταξύ των σταυρών,υπήρχαν σταυροί με το χρώμα του αίματος.Αυτό το φοβερό θέαμα έγινε μάρτυρας απο πολλούς άνδρες και γυναίκες..Στην συνέχεια εμφανίστηκε ένα μαύρο αντικείμενο που έμοιαζε με δόρυ.Ο συγγραφέας της εφημερίδας προειδοποίησε ότι οι θεοφοβούμενοι δεν θα πρέπει να απορρίψουν σε καμία περίπτωση αυτά τα σημάδια,αλλά να τα εκλάβουν ως μια σοβαρή προειδοποίηση από τον ελέήμονα Πατέρα!Να διορθώσουν την ζωή τους και να ικετέψουν τον Θεό ώστε να αποτρέψει την οργή του…

Το ουράνιο φαινόμενο πάνω από τη γερμανική πόλη της Νυρεμβέργης στις 14 Απριλίου 1561, όπως τυπώθηκε σε μια εικονογραφημένη ανακοίνωση ειδήσεων τον ίδιο μήνα. (Δημόσιος τομέας)
Το ουράνιο φαινόμενο πάνω από τη γερμανική πόλη της Νυρεμβέργης στις 14 Απριλίου 1561

Η «Μάχη UFO» του 1561

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1566, ένα άλλο παρόμοιο γεγονός έλαβε χώρα στη Βασιλεία της Ελβετίας, αλλά αυτή τη φορά αφορούσε μαύρες σφαίρες πάνω από την πόλη.Το γεγονός αυτό καταγράφηκε και εκείνη την εποχή στην εφημερίδα της πόλης .

Aψιμαχία στον ουρανό στην πόλη Βασιλεία της Ελβετίας το 1566

Ένα άλλο παρόμοιο γεγονός έλαβε χώρα το 1697 στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου το πλήθος παρακολούθησε δύο τεράστιους λαμπερούς τροχούς στον ουρανό πάνω από την πόλη.

Πολλαπλές αναφορές υπάρχουν για φαινόμενα στους ουρανούς πάνω από μεγάλες πόλεις. Πολλοί άνθρωποι περιγράφουν κάποιο περίεργο γεγονός. Δυστυχώς, δεν υπήρχαν διαθέσιμες κάμερες τότε για να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο από τα γεγονότα, οπότε οι αναφορές και τα σχέδια των εφημερίδων είναι τα μόνα μας αποδεικτικά στοιχεία. Αυτά παραμένουν ανοιχτά στις ερμηνείες πολλών, αλλά και στις διαφορετικές περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων. Αλλά παρ ‘όλα αυτά, κάτι συνέβη στον ουρανό εκείνη την ημέρα.

Aριστείδης Ανδρέου-Καίσαρας

MONO για σοβαρά ενδιαφερόμενους παραδίδω μαθήματα Ταρώ στο γραφείο μου Πάρου 15 Αθήνα Τ.Κ.11255.Για περισσότερες πληροφορίεσ καλέστε στο 6944930028

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ