Η Μεγάλη Ιέρεια  Τ O R A(H) = Υπακούω τους νόμους

Περιγραφή κάρτας

Η Μεγάλη Ιέρεια κάθεται ντυμένη με ένα απαλό μπλε φόρεμα πάνω από το οποίο είναι τυλιγμένο ένας σκούρος μπλε μανδύας που υποδηλώνει ότι το ενδιαφέρον της είναι καθαρά πνευματικό. Στην καρδιά της απεικονίζεται ένας σταυρός. Ο σταυρός αντιπροσωπεύει τα τέσσερα στοιχεία (φωτιά, νερό, αέρα και γη) ή τις τέσσερις κατευθύνσεις (βορά, νότο, ανατολή και δύση). Ο σταυρός αντιπροσωπεύει επίσης ισορροπία, και στο σημείο συνάντησης των τεσσάρων στοιχείων είναι ο Θεός. 

Στο κεφάλι της φοράει ένα κοκάλινο διάδημα με σφαίρα. Η σφαίρα βρίσκεται στο κέντρο. Είναι παρόμοιο με το στέμμα που φορούσε η αιγυπτιακή θεά Hathor. Η Hathor ήταν η Θεά της αγάπης, της ομορφιάς, της χαράς και της μητρότητας. Επίσης καλωσόριζε τους νεκρούς στην επόμενη ζωή. Αυτό είναι που συνδέει την Μεγάλη Ιέρεια  με τη διαδικασία της γέννησης και με εκείνους που επιστρέφουν από τον  φυσικό κόσμο πίσω στο πνευματικό. Ένα μεγάλο κίτρινο φεγγάρι βρίσκεται κάτω από το πόδι της. Είναι ένα άλλο σύμβολο που τη συνδέει με την αιγυπτιακή θεά Hathor του νυχτερινού ουρανού. Η ημισέληνος συμβολίζει την αντανάκλαση της ζωή ή την κατάστασή σας.

Στο χέρι της κρατά ένα κύλινδρο που αποκαλύπτεται μόνο εν μέρει. Τα γράμματα TORA είναι σαφώς ορατά. Αυτό αντιπροσωπεύει την Εβραϊκή Τορά που είναι το ιερότερο στον Ιουδαϊσμό. Η Τορά είναι σεβαστή Χρησιμοποιείται μόνο σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια μιας τελετουργίας. Απαιτεί υπομονή, αυτοπειθαρχία και μπορεί να πάρει μερικές φορές χρόνια για να ολοκληρωθεί. Μόνο εκείνες που έχουν το υψηλότερο άψογο πρότυπο και δεξιότητες θεωρούνται κατάλληλες για να ξεκινήσουν μια τέτοια θεϊκή αναζήτηση. Ένα μικρό λάθος θα καταστήσει την Τορά εντελώς ανάξια.

Η Μεγάλη Ιέρεια  κρύβει το τελευταίο γράμμα, κάτω από το μανδύα της. Η Τορά περιέχει τον εβραϊκό νόμο με τη μορφή των πέντε βιβλίων του Μωυσή. Μεγάλη πνευματική γνώση και σοφία βρίσκονται μέσα στην Τορά. Το γεγονός ότι ένα μέρος του ονόματος είναι κρυφό δείχνει μυστήριο και απόκρυψη. Θα χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει κανείς τις ισχυρές ψυχικές και διαισθητικές δυνατότητές της για να ανακαλύψει το περιεχόμενό της.

Όταν η Τορά δεν είναι σε χρήση, τοποθετείται στο πιο ιερό μέρος της συναγωγής. Αποθηκεύεται σε ένα περίτεχνο κιβώτιο, το οποίο απεικονίζεται από μια κουρτίνα. Εδώ βλέπουμε την κουρτίνα που αντιπροσωπεύεται συμβολικά από το πέπλο που κρέμεται πίσω από την Μεγάλη Ιέρεια , αιωρούμενη μεταξύ δύο πυλώνων. Η Υψηλή Ιέρεια είναι επίσης θεματοφύλακας αυτής της τεράστιας σοφίας, αλλά θα αποκαλύψει μόνο το περιεχόμενό της σε αυτoύς που θεωρεί άξιους. Σε όσους έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλλει προσπάθεια να κατανοήσουν πλήρως τη φύση του νόηματός της. Η γλώσσα της Μεγάλη Ιέρειας  είναι συχνά αόριστη και αφηρημένη. με μεταφορές, σύμβολα και αρχέτυπα. Απαιτείται προσπάθεια και υπομονή εκ μέρους του αιτούντος να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα και να ξεδιπλώσει τα μυστήρια του. Σας υπενθυμίζει ότι μερικές φορές πρέπει να πάτε βαθύτερα για να βρείτε τις απαντήσεις, καθώς όλα δεν θα είναι προφανή με την πρώτη ματιά στον απλό παρατηρητή. Μπορεί να χρειαστεί να σκάψετε βαθιά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Ένας μαύρος και ένας λευκός στύλος στηρίζουν το πέπλο. Ο μαύρος πυλώνας φέρει το γράμμα Β γραμμένο σε λευκό που συμβολίζει τη θηλυκή όψη (διαίσθηση, φαντασία, δημιουργικότητα, δεκτικότητα, παθητικότητα, συμπόνια – το υποσυνείδητο). Ο λευκός πυλώνας που φέρει το γράμμα J γραμμένο με μαύρο συμβολίζει την αρσενική όψη (φυσική δύναμη, λογική, πρακτικότητα, δράση, επιθετικότητα – συνειδητή). Τα γράμματα Β και J αντιπροσωπεύουν τον Boaz Boaz ( / b oʊ . Æ z / ; Modern Hebrew : בועז Bố’az · Massoretical Εβραϊκά : בֹּ֫עַז Bṓ’az · εβραϊκή προφορά: [boːʕaz] ) είναι μια βιβλική μορφή που εμφανίζεται στο Βιβλίο της Ρουθ στην Εβραϊκή Γραφή και στις γενεαλογίες του Ιησού στην Καινή Διαθήκη και επίσης το όνομα ενός στύλου στην στοά του ιστορικού Ναού της Ιερουσαλήμ . Η λέξη βρίσκεται 24 φορές στη Γραφή, δύο είναι στα Ελληνικά (με τη μορφή ” Booz “). [1] [2]

JAKIN ΚΑΙ BOAZ. Τα ονόματα δύο συμβολικών κολώνων στη βεράντα του ναού του Σολομώντος, ο Ζακίνος στα νότια, ο Βωζ στο βορρά. Σχεδιάστηκαν από τον Hiram of Tire ( 1Kgs.7.13-1Kgs.7.22 ), και επομένως φοινικικής προέλευσης. Ήταν αρχικά διακοσμητικά, αλλά κατέληξαν να έχουν θρησκευτικό νόημα, στηρίζοντας τις πόρτες στις ιερές αίθουσες.

Οι Boaz  και Jakin που ήταν τα ονόματα των δύο πυλώνων στον μυστικό ναό του Σολομώντα. Τα γράμματα Β και J γραμμένα στο χρώμα του αντίθετου στύλου συμβολίζουν ότι ούτε η θηλυκή ούτε η ανδρική πτυχή δεν μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά από μόνη της. Είναι μέσω της ανάμειξης,  και της ενοποίησης των δύο ισχυρών δυνάμεων που μπορούν να απελευθερωθούν σε πραγματική δύναμη και γνώση. Ο άσπρος πυλώνας αντιπροσωπεύει τον ανδρικό ομόλογό της, τον μάγο . Ενώ είναι ο Δάσκαλος της συνειδητής εξουσίας και της αυτογνωσίας ή της παγκόσμιας γνώσης. 

Η Μεγάλη Ιέρεια  είναι η Κυρία της ασυνείδητης δύναμης, της Εσωτερικής Ευαισθητοποίησης και της Εσωτερικής Γνώσης. Ο Μάγος δουλεύει με το Εγώ ενώ η Μεγάλη Ιέρεια  συνεργάζεται με τον Ανώτερο Εαυτό φέρνοντας ένα σταθεροποιητικό στοιχείο στην αρρενωπή δύναμη του Μάγου .

Η Μεγάλη Ιέρεια  εισαγάγει τον Μάγο στη συνείδησή του, βοηθώντας τον να προβληματιστεί πριν αναλάβει δράση. Διατηρεί τη σύνδεσή της με τη θεϊκή πηγή. Όταν ο Μάγος και η Μεγάλη Ιέρεια  ενωθούν, μπορεί να ξεκινήσουν πραγματική δημιουργία. Μαζί είναι μια ισχυρή δύναμη.

Η Μεγάλη Ιέρεια  κάθεται ψηλά και περήφανα μπροστά από το πέπλο. Οι σπόροι του ροδιού καλύπτουν το πέπλο που συμβολίζει τη διαμόρφωση σχεδίων, ιδεών, ονείρων, δυνατοτήτων, δυνατοτήτων και άλλων μορφών δημιουργίας που βλάπτουν μέσα μας. Πίσω από το πέπλο έχουμε την σύντομη αναλαμπή μιας γαλάζιας λίμνης. Αυτό το λεπτό πέπλο συμβολίζει την διαφορά που βρίσκεται ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο, καθώς και το πέπλο  που προστατεύει την Ιερή Κιβωτό και το περιεχόμενό της, την Τορά. 

Η Μεγάλη Ιέρεια   κάθεται με την πλάτη της στο πέπλο που βλέπει στον φυσικό κόσμο. Τα μάτια της είναι σκούρα βαθιά λίμνες αρχαίας σοφίας. Δεν βλέπει με τα φυσικά της μάτια. Για εκείνη, η όραση είναι περιττή επειδή, βασίζεται στο εσωτερικό της όραμα για να βρει το δρόμο της.  Η λίμνη νερού αντιπροσωπεύει τον ασυνείδητο κόσμο όπου βρίσκονται όλες οι εσωτερικές γνώσεις, η σοφία και οι μνήμες των παρελθοντικών χρόνων. Η λίμνη διαθέτει ενδείξεις για τον πραγματικό σκοπό της ψυχής μας και αποτελεί πύλη για το θεϊκό Η Μεγάλη Ιέρεια  γνωρίζει ακόμα και τα πιο σκοτεινά της βάθη.

Η Μεγάλη Ιέρεια  παρέχει την γέφυρα στον θεϊκό και πνευματικό κόσμο. Επομένως, εκείνοι που διαθέτουν ορισμένες ικανότητες, όπως τα μέντιουμ, και οι διαισθητικοί, καταλαβαίνουν την αληθινή της φύση, γιατί την έχουν συναντήσει επανειλημμένα καθώς τους βοήθησε να μεταδίδουν πληροφορίες από το πνεύμα στο φυσικό.

Η Μεγάλη Ιέρεια    είναι  ακίνητη και σύνθετη.  Μπορεί μερικές φορές να φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση διαλογισμού που μας θυμίζει ότι για να ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή ή να έχουμε πρόσβαση στη διαίσθησή μας, πρέπει να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό. Μας ενθαρρύνει να μάθουμε την τέχνη του διαλογισμού και να ακούσουμε συνεχώς τη φωνή του. Μας υπενθυμίζει επίσης την υπομονή που είναι πολύ αναγκαία .

Η Μεγάλη Ιέρεια    συνδέεται με τη Σελήνη.  Η Σελήνη συμβολίζει τη βαθιά φαντασία της, τα συναισθήματα, τις αντανακλάσεις, τις μνήμες, τις διαθέσεις και τις ασυνείδητες επιθυμίες. Η Σελήνη βοηθά επίσης το ταξίδι της στο σκοτάδι ρίχνοντας το φως της στις σκιερές περιοχές που φωτίζουν όλα όσα είναι κρυμμένα. Ωστόσο, στο σκοτάδι της Σελήνης μπορεί να κρατήσει τα μυστικά κρυμμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει επίσης το Όνειρο, όταν ο συνειδητός νους κοιμάται, επιτρέποντας στο ασυνείδητο, την Μεγάλη Ιέρεια  να προχωρήσει και να σας καλέσει. Σας ζητά να δώσετε προσοχή στα όνειρά σας επί του παρόντος. Να τα γράψετε ή να κρατήσετε σημειώσεις γιατί περιέχουν τις ζωτικές και σημαντικές πληροφορίες που προσπαθεί να σας μεταφέρει.

Όπως η Μεγάλη Ιέρεια, η Σελήνη είναι επίσης θηλυκή έτσι συμβολίζει τη γονιμότητα, τις ορμονικές επιρροές, τους γυναικείους κύκλους της εμμήνου ρύσεως και τη μυστηριώδη πλευρά της θηλυκότητας. Η Σελήνη επηρεάζει τις παλίρροιες και επηρεάζει επίσης τις διακυμάνσεις στις διαθέσεις μας. Ωστόσο, η Μεγάλη Ιέρεια    έχει μάθει να εργάζεται με τη μαγική ενέργεια της Σελήνης παρά να ελέγχεται από αυτήν. Οι Μεγάλες Ιέρειες, και οι μάγισσες όλων των ειδών, έχουν πρόσβαση στις γνώσεις της, ώστε και αυτές να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μαγνητική δύναμη της Σελήνης για τη μαγεία τους.

Όπως μπορείτε να δείτε από πάνω, η εμφάνιση της Μεγάλης Ιέρειας σε μια ανάγνωση μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να ερμηνευτεί. Αυτή είναι η εσωτερική της φύση. Είναι μυστηριώδης, μυστικοπαθής, απομονωμένη. Είναι δύσκολο να ασχοληθείτε με αυτήν. Είναι μερικές φορές απαραίτητο να βάζετε τον εαυτό σας στην θέση της καθώς προσπαθείτε να βρείτε αυτό που αναζητάτε.  Προσπαθείστε λοιπόν να καταλάβετε τον εαυτό σας και να γίνετε  πιο αυτοδύναμοι.

βιβλιογραφία:The Complete New Tarot Paperback by Onno Docters van Leeuwen  (Author), Rob Docters van Leeuwen (Author)

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ