Η σοφία της σκιάς

Ίσως πιο πρακτικά οι Χρησμοί των Μάγιας  λειτουργούν βοηθώντας σας να ενσωματώσετε τις «σκοτεινές» πτυχές του εαυτού σας. Τους φόβους, τις αμφιβολίες, τις δυσκολίες και τα μπλοκαρίσματα σας. Κάθε φορά που αλληλεπιδράτε με μία ή περισσότερα ή περισσότερες από αυτές τις κάρτες, μπορείτε να μεταμορφώσετε παλιούς τρόπους ζώής: Για να βλέπετε, να κάνετε και να είστε.

Η σοφία της σκιάς

Το σκιώδες μέρος του εαυτού θεωρείται συχνά από το εγώ ως «κακό», όταν στην πραγματικότητα είναι μία πολύ ισχυρή και δημιουργική δύναμη. Τα αποσυνδεδεμένα ή ασυνείδητα μέρη (που συνήθως αναφέρονται από τις «φορτισμένες» αντιδράσεις μας σε ανθρώπους και καταστάσεις) είναι πραγματικά οι φύλακες μεγάλης σοφίας. Η σκιά είναι απλώς το πρόσωπο της αντοχής που είναι αόρατο. Μέσω της εργασίας του παρέχεται η ευκαιρία να θεραπεύσετε τον εαυτό σας. Να ζήσετε μια πιο ολοκληρωμένη ζωή. Καθώς εξερευνάτε το σκιώδες υλικό που έχει δοθεί στον αρσενικό τύπο, είστε πρόθυμοι να δείτε τον Πυρήνα της αλήθειας και να ανακαλύψετε πώς σχετίζεται με εσάς.

Συχνά υπάρχει μεγάλη ένταση που σχετίζεται με θέματα σκιάς. Ωστόσο, η ένταση δείχνει απλώς κάτι που ζητά να αναγνωριστεί και να μεταμορφωθεί. Απελευθερωθείτε από την άποψη της δυσκολίας, του δράματος και του αγώνα.

Απελευθερωθείτε

Επανερμηνεύστε αυτήν τη διαδικασία ως τη ζωτική δημιουργική δύναμη που απαιτείται για την αλλαγή και την ανάπτυξη. Καθώς ενοποιείτε τα προβλήματα της σκιάς σας γίνεστε πιο «διαφανείς» .Τότε οι προβολές των άλλων αρχίζουν κυριολεκτικά να σας περνούν χωρίς να δημιουργούν φορτισμένες ή συναισθηματικές βλάβες. Η εργασία με τη σκιά έχει και άλλα οφέλη: Στο μετασχηματισμό, βοηθάμε και τους άλλους και τη Γη!

Δημιουργώντας το ελαφρύ σας σώμα 

Αυτός ο μετασχηματισμός μπορεί να διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό σε συνεργασία με τους Χρησμούς των Μάγιας. Οι γλύφοι τους είναι μια συλλογή από αρχαία σύμβολα που κωδικοποιούνται με συμβολικά μηνύματα. Μαζί αυτά τα μηνύματα αποτελούν αυτό που μπορεί να ονομάζεται ”Γλώσσα του φωτός ”. Επιτρέποντας σε αυτήν τη γλώσσα να διεισδύσει στο μυαλό-σώμα σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να προωθήσετε την κυτταρική αναδιάρθρωση που είναι απαραίτητη για να δημιουργήσετε και να θρέψετε το ελαφρύ σώμα σας. Το πνεύμα που δημιουργείται και διεισδύει στη φυσική σας μορφή. Καθώς το ελαφρύ σώμα σας ενεργοποιείται, όλο και περισσότερες από τις αποφάσεις σας λαμβάνονται φυσικά σε συνδυασμό με το Πνεύμα. Εν τω μεταξύ καθώς οι δονήσεις σας αυξάνονται και ξυπνούν πλήρως, αποκαλύπτονται άλλες διαστάσεις. Μπορείτε ακόμη και να πάρετε το φυσικό σας σώμα μαζί σε αυτό το αστρικό ταξίδι.

Για πολλούς, μια τέτοια προοπτική ακούγεται κυριολεκτικά φανταστική. Ωστόσο, όλα αποτελούν μέρος του μεγάλου μετασχηματισμού των καιρών μας. Τα σύμβολα των Μάγια αποτελούν μέρος της γαλαξιακής κωδικοποίησης και σποράς για τη δημιουργία του ελαφρού σώματος. Η επανεμφάνιση τους τώρα είναι πολύ επίκαιρη, καθώς είναι θεϊκή θέληση που θα αρχίσουμε να αγκαλιάζουμε. Κάτι περισσότερο από την τρίτη διαστατική μας ύπαρξη. Αυτή είναι η ώρα στην οποίο μαθαίνουμε να επιστρέφουμε στο “σπίτι μας στα αστέρια” ιππεύοντας το κύμα του Zuvuya (zoo-vu-ya). Το κύκλωμα και το ρεύμα με το οποίο όλα τα πράγματα επιστρέφουν στον εαυτό τους. Τελικά, ολόκληρος ο πλανήτης και όλα αυτά θα μεταμορφωθούν. «Αναγεννημένος» στην πέμπτη διαστατική σφαίρα του πνεύματος και της άνευ όρων αγάπης, το ξημέρωμα του έκτου ήλιου των λουλουδιών.

Μέσα από μια μη γνωστική διαδικασία ενεργητικής μετάδοσης φωτός, οι αστέρες γλύφοι προσφέρουν πρόσβαση σε μια συνειδητοποίηση που καταλύει την πνευματική σας ανάπτυξη. Οι «πληροφορίες» που συλλέγονται από τα αρχέτυπα αποδεικνύονται σε μια αλλαγή όψης και συνείδησης, παρά μέσω λέξεων ή ποιοτικών πληροφοριών. Με αυτόν τον τρόπο, τα δώρα των αρχέτυπων γλύφων αντηχούν άμεσα με τις μυθικές κωδικοποιήσεις της ψυχής σας.

Μαζί, τότε οι σαράντα τέσσερις γλύφοι, αριθμοί και οι φακοί στους Χρησμούς των Μάγιας αντιπροσωπεύουν μια γέφυρα μεταξύ φυσικής και πνευματικής πραγματικότητας. Είναι μεταμορφώσεις που υποστηρίζουν την αφύπνιση της συνείδησης. Σκοπεύουν να καταλύσουν τη μεταμόρφωση της ανθρώπινης εμπειρίας σας σε μια εμπειρία του Άπειρου.

Η γλώσσα του φωτός

Σύμφωνα με αυτόν τον σκοπό, οι Χρησμοί των Μάγιας έχει γραφτεί ως συγγενική γλώσσα που θα προάγει την έμπνευση, την ανάδειξη και τη μνήμη του ιερού εαυτού σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε ορισμένες λέξεις ξανά και ξανά. Λέξεις όπως «ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ», «ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ», «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ», «ΜΕΤΑΦΟΡΑ», «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» και ούτω καθεξής. Αυτές οι λέξεις είναι μεταφορικά κλειδιά που σας βοηθούν να ξεκλειδώσετε σημαντικές αναμνήσεις και δυνατότητες.

Ομοίως, έχουμε τονίσει επανειλημμένα ορισμένες έννοιες στις αναγνώσεις “σκιά”, “συγχρονισμός”, “dreamfield”, “ελαφρύ σώμα” και “crystal grid network” με την πρόθεση να γίνουν τόσο οικείες ώστε να γίνουν μέρος σας. Εάν κάποια από αυτές τις έννοιες είναι άγνωστη, θα την βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου. Τέλος, έχουμε χρησιμοποιήσει συχνά τις λέξεις  ως προσδιοριστές. Ειδικά όταν μιλάμε για πράγματα όπως η δυσκολία, ο διαχωρισμός του πόνου και η δυαδικότητα. Αυτό το έχουμε κάνει ως υπενθύμιση του γεγονότος ότι η ενότητα δεν μπορεί να σπάσει, ότι σε πολλές από τις αντιλήψεις μας η δυαδικότητα είναι απατηλή και μπορεί να αλλάξει συνειδητά εάν κοιτάξουμε ταα πράγματα από μια πιο διευρυμένη οπτική γωνία.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι άλλες λέξεις που χρησιμοποιούμε χρεώνονται συναισθηματικά ή “φορτίζονται” για εσάς. Εάν ναι, σας ενθαρρύνουμε να συνεργαστείτε μαζί τους για να μάθετε τι δημιουργεί την επιβάρυνση – ή να παραιτηθείτε και να διαμορφώσετε εκ νέου τη σημασία της λέξης σε ένα πλαίσιο που θα σας εξυπηρετεί καλύτερας.

Συνοπτικά, τόσο στο λεξιλόγιο όσο και στον τόνο, προσπαθήσαμε να εκφράσουμε την αφηρημένη, συμβολική “γλώσσα του φωτός” που ενσωματώνεται στις κάρτες – μια γλώσσα που σας ενθαρρύνει να γίνετε ό, τι είστε. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθήσαμε επίσης να παρουσιάσουμε αποτελεσματικές έννοιες για να μιλήσουμε ξεκάθαρα για αυτές χωρίς να χάσουμε τη θέση μας στον πλανήτη Γη.

Με άλλα λόγια, έχουμε γράψει αυτό το εγχειρίδιο από την προοπτική τόσο της καρδιάς όσο και του νου. Το έχουμε δημιουργήσει για εσάς που θέλετε να θυμηθείτε ποιοι είστε και τι ήρθατε να συνεισφέρετε σε αυτήν τη ζωή. Το γράψαμε για να «διευκολύνουμε τον δρόμο», για να σας προσφέρουμε ελπίδα και βοήθεια στην οδήγηση αυτού του ισχυρού κύματος μετασχηματισμού που κινείται τώρα προς τις ακτές του «χρόνου».

Ποιοι ήταν οι Μάγια

Οι Μάγια ήταν οι οικοδόμοι των μεγάλων πυραμίδων και των πόλεων, ο πολιτισμός που είναι γνωστός για την αστρονομία και τα μαθηματικά τόσο εξωραϊσμένοι όσο οι δικοί μας. Σε αυτό που έχουμε πρόσβαση τώρα είναι μόνο απομεινάρια τεσσάρων κειμένων ή κωδικών, και επιγραφές σε πέτρα στα μνημεία και τους ναούς τους. Η κοσμολογία των αστεριών των Μάγια ενσωμάτωσε την αμοιβαία αλληλεπίδραση του ανθρώπου και του Σύμπαντος. Όλα μέσα σε ένα αρμονικό πλαίσιο μιας κυκλικής αντίληψης του χρόνου. Το 1950, ο μελετητής και γνώστης των Μάγιας Έρικ Τόμπσον έγραψε: «Αντιλαμβάνομαι την ατελείωτη πρόοδο του χρόνου ως το υπέροχο μυστήριο της θρησκείας των Μάγια. Ένα θέμα που δημιούργησε η σκέψη των Μάγια σε τέτοιο βαθμό χωρίς άλλο αντάξιο του στην ιστορία της ανθρωπότητας”

Τα ουράνια σώματα και οι ίδιοι οι αριθμοί θεωρούνταν ανθρωπομορφικές θεοποιημένες μορφές του συνόλου του Δημιουργού και του Σύμπαντος. Οι προγνωστικές επιστήμες της αστρονομίας, της αστρολογίας, της αριθμολογίας, του ημερολογίου, του αριθμού των ιερών ημερών και της μαντείας θεωρήθηκαν όλες αδιαχώριστες

Έχουν γίνει πολλές ενώσεις μεταξύ των Μάγια και άλλων πολιτισμών και εποχών. Από τις εικασίες ότι είναι οι ρίζες της Μασονίας έως τις πρόσφατα αποκαλυφθείσες ρίζες μεταξύ του Hopi και των Maya, οι φωνητικοί συσχετισμοί και τα αρχαία σύμβολα υποδηλώνουν την ύπαρξη  «μίας γλώσσας» και των σχετικών λαών αυτών που έχει αναφερθεί ως η αρχική «πατρίδα» ” Στην πραγματικότητα, σε διάφορους πολιτισμούς οι πρόγονοι ονομάστηκαν Maya: Στην Αφρική οι Mayax. στα Χίντι το Naga Maya και στα Ελληνικά το Cara Maya. Μια παραδοσιακή ιστορία λέει ότι η πρώτοι Μάγια προήλθαν από τον ουρανό πάνω από τη γη πέρα ​​από τη θάλασσα και μέσα από τη Γη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν συσχετιστεί με τους Αιγύπτιους, τους ανθρώπους της Ατλαντίδας και τους Λεμούριους. Επίσης με τους Ασιάτες, τους Ευρωπαίους και τους Αφρικανούς. Όσο αυτοί οι Μάγια ήταν οι γνήσιοι άνθρωποι ή  οι άνθρωποι των αστεριών, ή απλά ένας προηγμένος πολιτισμός, υπήρχαν πολλά για εμάς να συλλέξουμε από τη σοφία τους.

Οι Μάγια και κάθε αρχαία κουλτούρα, είχαν συστήματα συμβόλων που διατηρούντo ως κλειδιά για να κατανοήσουν το Σύμπαν καθώς και τρόπους για μαντεία. Από το βιβλίο των αλλαγών, ή το Ι Τσινγκ, της Κίνας έως τους Ρούνους των Γερμανών Σκανδιναβών έως την Ταρώ της Μεσογείου, τα σύμβολα της μαντείας έχουν επιβιώσει μέχρι τις σύγχρονες εποχές. Ένα απομεινάρι του αρχαίου συστήματος των Μάγια εξακολουθεί να ασκείται σήμερα στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της Γουατεμάλας. Χρησιμοποιώντας το ιερό ημερολόγιο και τους γλύφους των 20 ημερών (αστέρια γλύφους) και δεκατρείς αριθμούς, οι μάντεις ρίχνουν μικρά κρύσταλλα και πέτρα για μαντεία και λαμβάνουν επιβεβαίωση με μια αίσθηση στο σώμα που ονομάζεται “φωτισμός αίματος” Οι 20 γλύφοι έχουν παραλλαγές συμβόλων και νοήματος μεταξύ των Μεσοαμερικανών, καθώς και διαφορετικές γραφικές μορφές και τις φωνητικές και σημασιολογικές τιμές, από την κοινή χρήση έως το ιερό.

Λίγα είναι γνωστό για αυτό το σπουδαίο πολιτισμό των Μάγια. Σε αυτό το κείμενο και τον τρόπο της χρήσης, σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε την ονειρική έκδοση του συστήματος μαντείας τους σε σύγχρονη  ερμηνεία. Προσφέρουμε αυτό το μαντείο ως δική μας κατανόηση και ως μέσο για να αποκτήσετε πρόσβαση στη δική σας άμεση εμπειρία. Μέσα από τις προσωπικές σας σχέσεις με αυτήν τη διαχρονική σοφία, όλα όσα δεν είναι γραμμένα ή κρυπτογραφημένα θα αποκαλυφθούν δια μέσου του δικού σας εαυτού.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ