Οι Πνευματικές Σημασίες των Πουλιών

Οι Πνευματικές Σημασίες των Πουλιών

Οι πνευματικές σημασίες των πουλιών καθ όλην την διάρκεια της Ιστορίας τα πουλιά έχουν εμπνεύσει τους ανθρώπους με την ικανότητά τους να πετούν και όχι μόνο. Τα πουλιά καθώς στροβιλίζονται στον αέρα και “εκτοξεύονται ” στα ύψη, είναι σαν να μας παρακινούν να ανεβούμε πάνω από τις γήινες ανησυχίες μας. Να γνωρίσουμε την πνευματική σφαίρα. Τα πουλιά και οι άγγελοι μοιράζονται έναν δεσμό. Διότι και τα δύο συμβολίζουν την ομορφιά της πνευματικής ανάπτυξης. Επιπλέον, οι άγγελοι εμφανίζονται συχνά με φτερά.

Όχι σπάνια κα από αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι έβλεπαν -και βλέπουν- τα πουλιά ως φορείς μηνυμάτων. Μπορεί να συναντήσουν τους αγγέλους με τη μορφή πουλιών. Να δουν εικόνες ενός αγαπημένου πτηνού που πέθανε και να πιστεύουν ότι ενεργεί ως πνευματικός οδηγός. Ακόμα να βλέπουν εικόνες πουλιών που συμβολίζουν κάτι. Σαν να θέλει ο Θεός να επικοινωνήσει. Μπορούν ακόμα να λάβουν εξαιρετική έμπνευση από τον Θεό απλώς μέσω συνηθισμένων αλληλεπιδράσεων με τα πουλιά.

Εάν είστε ανοιχτοί στη λήψη πνευματικών εννοιών μέσω των πτηνών, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να λάβετε μηνύματα από τον Θεό 

Άγγελοι ως Πουλιά

Οι Πνευματικές Σημασίες των Πουλιών

Οι πνευματικές σημασίες των πουλιών συνδέονται με τους αγγέλους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό επειδή οι άγγελοι που εμφανίζονται στους ανθρώπους ως ουράνια δόξα έχουν μερικές φορές φτερά. Τα φτερά συμβολίζουν:1) τη φροντίδα του Θεού για τους ανθρώπους 2) την ελευθερία και την ενδυνάμωση που κερδίζουν οι άνθρωποι από την πνευματική ανάπτυξη. Οι άγγελοι εμφανίζονται μερικές φορές στη φυσική μορφή των πτηνών. Aυτό τους βοηθάει να μεταφέρουν μηνύματα από τον Θεό στους ανθρώπους.

Σε ένα βιβλίο με τίτλο: “Ένα μικρό βιβλίο των αγγέλων”, ο συγγραφέας Eugene Stiles γράφει:

“Όπως και με τους αγγέλους, μερικά πουλιά είναι σύμβολα της ανύψωσης και της ειρήνης (το περιστέρι, ο αετός), ενώ άλλα λειτουργούν ως Άγγελοι  Θανάτου. Αφού αυτές οι ιδιότητες δόθηκαν σε απλά πτηνά, έτσι και οι άγγελοι παρουσιάστηκαν με φτερό: Φαίνεται ότι υπάρχει επιβολή να συνδέονται οι άγγελοι με φτερά, τα οποία, από τη φύση τους, έχουν να κάνουν με την πτήση, την ελευθερία και την φιλοδοξία ».

“Ο σαγηνευτικός Γαλαξίας, που συνδέεται αιώνια με τους φτερωτούς αγγέλους και τις παλιές ψυχές, ονομάζεται ο δρόμος των πουλιών στη Φινλανδία” Είναι η μυστηριώδης κλίμακα στους πνευματικούς κόσμους. Ακολουθείτε από τους σαμάνους και τους μυστικιστές αλλά είναι προσβάσιμος σε όλους. Αν διδαχτούμε πώς να ακούμε τα πουλά και να αναγνωρίζουμε τα αγγελικά μηνύματα που μας μεταφέρουν.

Μπορείτε να αναζητήσετε πνευματική καθοδήγηση από ένα πουλί που η εμφάνισή του θυμίζει το επώνυμο σας λέει ο Nahmad . “Ζητήστε από τον φύλακα  άγγελο σας να συνδέσει την ψυχή σας με την ψυχή του πουλιού και στη συνέχεια να ζητήσετε όσο πιο συγκεκριμένα τη βοήθεια που θα θέλατε να λάβετε.

Τα Πουλιά ως Οδηγοί Πνεύματος

Τα Πουλιά ως Οδηγοί Πνεύματος

Η Arin Murphy-Hiscock γράφει στο “Birds: A Spiritual Field Guide” ότι οι σχέσεις με τα πουλιά μπορούν να επιβραβεύουν τη σύνδεσή μας με τον φυσικό κόσμο και να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε νέες ιδέες  στο μυαλό μας και στην ψυχή μας.

Οι άνθρωποι που ήταν κοντά σας πριν πεθάνουν μπορούν να σας στείλουν ανακουφιστικά μηνύματα μέσω πνευματικών οδηγών. Τα πουλιά θεωρούνται θεϊκοί αγγελιοφόροι”. Οι ψυχές από άλλο κόσμο χρησιμοποιούν πολλά μέσα για να μας ενημερώσουν ότι είναι καλά. Το να στείλουν αυτό το μήνυμα μέσω του βασιλείου των πτηνών είναι ο μοναδικός τρόπος. “

Τα πτηνά ως σύμβολα Totem

Τα πτηνά ως σύμβολα Totem

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο ο Θεός μπορεί να προσφέρει πνευματική σημασία στα πουλιά είναι να μας δείξει την συμβολική του εικόνα. Είτε δια μέσου ενός φυσικού πουλιού είτε μιας πνευματικής εικόνας ενός που ονομάζεται τοτέμ. Η Murphy-Hiscock σημειώνει ότι τα πουλιά που παρουσιάζονται επανειλημμένα στις ζωές μας μπορεί να είναι προσωπικά τοτέμ. Στο βιβλίο της εξερευνά τον συμβολισμό τους.

Τα πτηνά συμβολίζουν βασικές πτυχές της πνευματικότητας. Πιο συγκεκριμένα η Lesley Morrison γράφει στο βιβλίο “Η θεραπευτική σοφία των πτηνών: “ένας καθημερινός οδηγός για τα πνευματικά τραγούδια και το συμβολισμό τους. Συμβολίζουν την ελευθερία, την επέκταση και το έντονο όραμα.”

Συγκεκριμένα είδη πτηνών μεταφέρουν επίσης διαφορετικές συμβολικές σημασίες. Ο Wansbury γράφει ότι τα περιστέρια συμβολίζουν την ειρήνη, οι αετοί συμβολίζουν τη δύναμη και οι κύκνοι συμβολίζουν τον μετασχηματισμό.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ