Αζουρίτης

45869_110308619025430_110055045717454_85525_4826643_n

 

ΕΛΚΤΙΚΉ ΔΎΝΑΜΗ:
Προσφέρει γενική χαλάρωση, γείωση, ειλικρίνεια, σοφία, στήριξη και ηρεμία. Χαρίζει ανανέωση και επαγγελματική πρόοδο. Δίνει μεγαλύτερο νοητικό έλεγχο, καθαρίζει τη σκέψη και απελευθερώνει απο τα ψυχοσωματικά προβλήματα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΊΔΑ:
Προστατεύει από τη βασκανία.Μπορεί να φέρει καλοτυχία στις διάφορες επιχειρήσεις και γι’ αυτό αποτελεί ένα ισχυρό φυλαχτό για τους εμπόρους, αλλά και για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Διώχνει το στρες την ανησυχία και τη κατάθλιψη, ρίχνοντας περισσότερο φως στα συναισθήματα.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΉ ΕΝΕΡΓΕΊΑ:
Βοηθά στην αντιμετώπιση προσωπικών φόβων και αναζωογονεί. Ενδυναμώνει το χαρακτήρα.
Αποτελεί έναν θαυμάσιο λίθο σε ότι αφορά την πνευματική εξέλιξη του ατόμου, το διαλογισμό και τη διαίσθηση.Βοηθά στο άνοιγμα του τρίτου ματιού, ώστε να αναπτύξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ψυχικές μας δυνάμεις.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΈΣ  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Καταπολεμά τα προβλήματα του λαιμού της αρθρίτιδας και των αρθρώσεων.
Ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη και δυναμώνει το ιερό οστό.
Σύμμαχος στη θεραπεία σε ασθένειες για τα νεφρά, τη σπλήνα, το θυρεοειδή, τα οστά, τα δόντια και το δέρμα.
Ενθαρρύνει την ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Ο μπλε Αζουρίτης – Blue Azurite
Ευθυγραμμίζει το υλικό σώμα με τα λεπτά σώματα.Δίνει ενέργεια και βελτιώνει τη θεραπεία.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ:
• Κρατήστε τον στο δεξί χέρι.
• Τοποθετήστε τον στο κατάλληλο σημείο.
• Ακουμπήστε τον στο τρίτο μάτι.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΊ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΊΗΣΗ ΚΡΥΣΤΆΛΛΩΝ:
Είναι εύθραυστος και ευαίσθητος στο νερό.

Αντιστοιχεί στα Ζώδια: Ταύρος, Τοξότης, Αιγόκερως, Ιχθύες.
Αντιστοιχεί στο Τσάκρα: του Τρίτου Ματιού.

Δείτε τα είδη του Αζουρίτη

 Αιματίτης 

 

hematite_1

 

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
Προέρχεται από τη λέξη «αίμα». Στο παρελθόν τον μπέρδευαν με την Αιματόπετρα και υπάρχει σύγχυση σε πολλά αρχαία κείμενα. Σκαλισμένα κομμάτια Αιματίτη έχουν βρεθεί σε Αιγυπτιακούς και Βαβυλωνιακούς τάφους και από αυτό συμπεραίνουμε ότι ήταν ορυκτό αρκετά γνωστό στην Αρχαιότητα.

ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ:
Χαρίζει πλούτο, αγάπη, ευεξία, αφθονία, ζωτικότητα και θάρρος για μια νέα αρχή.
Δρα αγχολυτικά, φέρνει ανανέωση, ηρεμία και τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Ο Αιματίτης χαρίζει δυναμικότητα, ισορροπία, αισιοδοξία, θέληση, σθένος, ειρήνη και καλή διάθεση.

Λειτουργεί τονωτικά, ενισχύει τη μνήμη, διευκολύνει τη συγκέντρωση της σκέψης και βοηθά στην επίλυση πρακτικών, τεχνικών και οικονομικών προβλημάτων.
Στηρίζει τις ντροπαλές γυναίκες, τονώνει την αυτοεκτίμηση και την ικανότητα για επιβίωση.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ:
Βοηθά στην αποκόλληση και την απομάκρυνση της αρνητικότητας.
Ο λίθος αυτός έχει παραδοσιακά θεωρηθεί ότι βοηθά στις νομικές υποθέσεις και τους δικαστικούς αγώνες, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να ξεχωρίζουμε τις επιφανειακές από τις βαθύτερες αιτίες των γεγονότων.
Απαλλάσσει από τις έμμονες ιδέες και τους εθισμούς.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
Είναι ένας μεταφυσικός λίθος που εξισορροπεί το YIN και το YANG. Ενισχύει τη θεραπεία, τον εξαγνισμό, τη μαντεία, τη στήριξη, τον αυτοέλεγχο,την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια.
Τον χρησιμοποιούν ακόμη όσοι θέλουν να αποκομίσουν την εύνοια των ανωτέρων τους.
ργαστείτε μαζί του σε περιπτώσεις κατάθλιψης, αδυναμίας υλοποίησης ιδεών και γείωσης.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και δρα ευεργετικά σε παθήσεις όπως η αναιμία.
Προάγει το σχηματισμό των κυττάρων και περιορίζει την αιμορραγία. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία παθήσεων του συκωτιού, των νεφρών ή των πνευμόνων. Βοηθά στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, στις κράμπες των ποδιών και στη θεραπεία των ρευματισμών.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ: Κρατήστε τον ή τοποθετήστε τον στο κατάλληλο μέρος για θεραπεία ή ηρεμία.Χρησιμοποιείστε τον για μικρές περιόδους σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαγνωσμένες φλεγμονές.

Τοποθετήστε δύο αιματίτες, ένα στη βάση και ένα στην κορυφή της σπονδυλικής στήλης, για να διευκολύνετε τις ανακατατάξεις της.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ:
Κάποιες φορές μπορεί να είναι και εύθραυστος.

Αντιστοιχεί στα Ζώδια: Κριός, Σκορπιός, Αιγόκερως.
Αντιστοιχεί στο Τσάκρα: της Βάσης.

Πηγή: Πολύτιμη Γη


Αιματόπετρα

 

bloodstone_header

H αιματόπετρα είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό αίματος καθαριστικό και μία ισχυρά επουλωτική πέτρα. H αιματόπετρα αυξάνει τη διαίσθηση και τη δημιουργικότητα. Είναι για γείωση και προστασία.

H αιματόπετρα βοηθάει να ξεπεραστούν αρνητικές περιβαλλοντικές ενέργειες.π.χ. γεωπαθητικά ή ηλεκτρομαγνητικά στρες. Διεγείρει όνειρα και είναι ένα ισχυρό αναζωογονητικό.

H αιματόπετρα ενθαρρύνει ανιδιοτέλεια και τον ιδεαλισμό.  Ηρεμεί και αναζωογονεί το μυαλό, διαλύει τη σύγχυση και ενισχύει τη λήψη αποφάσεων. Βοηθά στην προσαρμογή σε ασυνήθιστες συνθήκες. Μειώνει την ευερεθιστότητα, επιθετικότητα και την ανυπομονησία.

Ιδανική για την αναιμία, καθαρίζει το αίμα.  Αποτοξινώνει το ήπαρ, τα έντερα, τα νεφρά, τη σπλήνα και την ουροδόχο κύστη.

H αιματόπετρα είναι επίσης χρήσιμη στη θεραπεία καρκίνων που σχετίζονται με το αίμα, όπως η λευχαιμία.


Aμετρίνης

 

ame1

 

Ο Αμετρίνης  λέγεται γιατί έχει όλες τις μεταφυσικές ιδιότητες δύο άλλων ημιπολύτιμων λίθων. Του Αμέθυστου και του Κιτρίνη. Ο ανωτέρω συνδυασμός τον καθιστά μοναδικό σε ιδιότητες. Οι ενέργειες του Αμετρίνη είναι είτε για την τόνωση της διάνοιας είτε για την απαλλαγή αρνητικής αύρας.

Ο Αμετρίνης βοηθά στο να αποδεσμευτούμε από παλαιά προγράμματα στο μυαλό και να συντονιστούμε σε μία από τις υψηλότερες καταστάσεις συνείδησης στο διαλογισμό.

Ο Αμετρίνης βοηθάει  να εξισορροπήσουμε τις σωματικές μας δραστηριότητες με την πνευματική μας πείνα. Εργασιομανείς αντιλαμβάνονται πότε πρέπει να σταματήσουν για να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους. Procrastinators ανακαλύψετε την ενδυνάμωση  Εκείνοι που περπατούν στα σύννεφα ξαφνικά αποφασίζουν να αγγίξουν τη Γη.

Αν κάποιοι διακατέχονται από φόβο, ο Αμετρίνης θα αποκαλύψει το κρυμμένο πολεμιστή μέσα τους.


 Περίδοτο

 

peridot

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
Η λέξη Περίδοτο προέρχεται από την Αραβική λέξη «φαριντάτ» που σημαίνει πετράδι.

Η λέξη Χρυσόλιθος προέρχεται από τους αρχαίους λαούς της Ανατολής, καθώς πίστευαν πως περιέκλειε μέσα του τη δύναμη του Ήλιου.

Η λέξη Ολιβίνης προέρχεται από τη λατινική λέξη «oliv» όπου σε πολλές γλώσσες σημαίνει λάδι και ελιά. Το Περίδοτο είναι ο μόνος πολύτιμος λίθος που βρέθηκε μέσα σε μετεωρίτες, όπως αυτός που έπεσε στο Κρασνογιάρσκ το 1749.

ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ:
Φέρνει τη συζυγική ευτυχία και γι’ αυτό συνίσταται σε όσα ζευγάρια αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα. Η ήρεμη δύναμή του θα τους επιτρέψει να ξεπεράσουν τις τυχόν διαφωνίες τους. Σύμβολο αφθονίας, πλούτου και τύχης.

Προσελκύει την έμπνευση, την ευφράδεια, τη διαύγεια, τη σοφία, την υπομονή, την ισορροπία, την αισιοδοξία και την ηρεμία. Αναζωογονεί και χαρίζει ευεξία, θάρρος, ζωτικότητα, ευτυχία, μακροζωία, ευδιαθεσία, ομορφιά και υγεία.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΊΔΑ:
Βοηθά στην απόκτηση παιδιών, τα προστατεύει και τους χαρίζει θρεπτικό ύπνο.
Κατευνάζει το θυμό, τη ζήλια, τον εκνευρισμό και λειτουργεί αντικαταθλιπτικά. Προστατεύει από την κακοτυχία, απομακρύνει τους φόβους και διώχνει το έντονο στρες.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΉ ΕΝΕΡΓΕΊΑ:
Τονώνει τη διαίσθηση και τις ψυχικές ικανότητες. Διευκολύνει τη θεραπεία Ρέικι.
Μας επαναφέρει από το λήθαργο και επιφέρει πνευματική αναζωογόνηση.

Πηγή: Πολύτιμη Γη

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ