Ο Άγιος Περεγκρίν : Ο προστάτης όσων πάσχουν απο καρκίνο

Ο Άγιος Περεγκρίν

Γεννήθηκε στο Φορλί της Ιταλίας γύρω στο 1265. Την εποχή εκείνη το Φορλί κυβερνούσε ο Πάπας ως μέρος των παπικών κρατών. Ο Περεγκρίνος μεγάλωσε σε μια οικογένεια που ενεργούσε κατά του Πάπα. Το Φορλί ήταν ένα φρούριο αντι παπικής πολιτικής δραστηριότητας . Έτσι η πόλη ήταν υπό την εκκλησιαστική ποινή της απαγόρευσης. Αυτό σήμαινε ότι οι Θείες λειτουργίες και  η θεία μετάληψη δεν μπορούσαν να γίνουν στην πόλη. Ο Άγιος Φίλιππος Μπενίτζι, στάλθηκε τότε στο Φορλί για να κηρύξει τη συμφιλίωση της πόλης και να άρει την ποινή. Ο νεαρός Περεγκρίνο. ήταν τόσο πολιτικά φανατισμένος που κατά τη διάρκεια του κήρυγατος του Αγίου Φιλίππου σε κάποια στιγμή έτρεξε και τον χτύπησε.

Ο Άγιος Περεγκρίν : Ο προστάτης όσων πάσχουν απο καρκίνο

Η στιγμή του χτυπήματος του Αγίου Φιλίππου άλλάξε δραστικά τον Περεγκρίνο. Άρχισε να διοχετεύει τις ενέργειές του σε κοινωφεκή έργα και τελικά εντάχθηκε στο τάγμα ” Υπηρέτες της Μαρίας”. Ορκίστηκε στο Priorite Servite στη Σιένα της Ιταλίας. Ήταν περίπου 30 χρονών. Ο Περεγκρίνο. επέστρεψε στο Forli, όπου πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του. Αφιέρωσε την ζωή του στους άρρωστους, τους φτωχούς και τους περιθωριακούς ανθρώπους της κοινωνίας. Επέβαλε μια ειδική τιμωρία στον εαυτό του. Να στέκεται πάντα όρθιος όποτε δεν ήταν απαραίτητο να καθίσει. Αυτό οδήγησε σε κιρσούς και ευρυαγγεία των κάτω άκρων. Οι κιρσώδεις φλέβες επιδεινώθηκαν. Δημιουργήθηκε μια ανοιχτή, τρέχουσα πληγή στο πόδι του. Η πληγή αυτή διαγνώστηκε ως καρκίνος. Η πληγή έγινε τόσο προφανής, οσμηρή και επώδυνη που ο τοπικός χειρουργός προγραμμάτισε να τον χειρουργήσει για να του ακρωτηριάσει το πόδι.

Ο Άγιος Περεγκρίν : Ο προστάτης όσων πάσχουν απο καρκίνο

Ξαφνικά ο Περεγκρίνο βρεθηκε στην χειρότερη φάση της ζωής του. Είχε δοθεί σε ανθρώπους με παρόμοιες καταστάσεις Τώρα έπρεπε να γείρει και αυτός μπροστά στην καλοσύνη του Θεού. Το βράδυ πριν από το χειρουργείο προσευχόταν μπροστά από την εικόνα του σταυρωμένου Χριστού .Η προσευχή του τον οδήγησε σε έναν βαθύ ύπνο κατά τον οποίο οραματίστηκε ότι ο σταυρωμένος Χριστός κατέβηκε από τον σταυρό και ακούμπησε το καρκινικό του πόδι. Όταν ο Peregrine ξύπνησε από την έκσταση της προσευχής, ανακάλυψε ότι η πληγή επουλώθηκε και το πόδι είχε γιατρευτεί .

Ο Άγιος Περέγκριν έζησε 20 ακόμη χρόνια. Πέθανε στις 1 Μαΐου 1345 στην ηλικία των 80 ετών. Αγιοποιήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1726. Ονομάστηκε Προστάτης για όσους πάσχουν από καρκίνο. 

Η προσευχή προς τον άγιο Περεγκρίν

Ω Άγιε Περεγκρίν, εσένα που σε έχουν αποκαλέσει τον “Μέγα θαυματοποιό “. Αυτό εξαιτίας των πολυάριθμων θαυμάτων τα οποία έκανες με την δύναμη του Θεού, σε εκείνους που στράφηκαν σε εσένα για τις ανάγκες τους .

Για τόσα πολλά χρόνια έφερνες στις δικές σου σάρκες αυτήν την καρκινική ασθένεια η οποία καταστρέφει την παραμικρή ίνα της ύπαρξης μας.

Εστράφης πρός τον Θεό όταν οι ανθρώπινες δυνάμεις σου, άρχισαν να σε εγκαταλείπουν.Υπήρξες προνομιούχος με το όραμα του Χριστού να κατεβαίνει από τον Σταυρό Του και να δίνει τέρμα στην συμφορά σου. 

Τώρα ζήτησε σε παρακαλώ από τον Θεό να θεραπεύσει αυτό το άρρωστο πρόσωπο που σου εμπιστεύομαι:

(Eδώ αναφέρετε το όνομα του ατόμου που σας απασχολεί)

Βοήθησε με ,με την ισχυρή διαμεσολάβηση σου και εγώ θα ευγνομονώ και θα δοξολογώ εσένα και Τον πανάγαθο Θεό για την μεγάλη καλοσύνη και το έλεος σας. Αμην!

Πηγή: https://https://www.theworkofgod.org/Saints/Lives/Peregrin.htm#top

 

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ