Ο Αλιγάτορας ως ζωικό Τοτέμ και οι ιδιότητες του

Ζωικό τοτέμ αλιγάτορα

 

Τα ζωικά τοτέμ διαιρούνται σε 3 κατηγορίες και 5 υποκατηγορίες

  1. Γη
  2. Αέρα
  3. Νερού

Οι 5 υποκατηγορίες είναι:

  1. Ζωικά τοτέμ της γής (ζώα)
  2. Ζωικά τοτέμ της γής (ερπετά)
  3. Ζωικά τοτέμ Αέρα (εντόμων)
  4. Ζωικά τοτέμ Αέρα (πτηνών)
  5. Ζωικά τοτέμ Νερού

Στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στον Αλιγάτορα που ανήκει στα Ζωικά τοτέμ της γής (ερπετά).

Στην αστρολογία των Μάγια ο Αλιγάτορας συμβολίζει τη δύναμη, αλλά και την ευαισθησία. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από το σημάδι του αλιγάτορα λέγεται ότι έχουν πολλές από τις ιδιότητες του. Ειδικά σε σχέση με την η συμπεριφορά του αλιγάτορα. Συμπεριλαμβανόμενα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αλιγάτορα :Δύναμη, στην όποια κατάσταση, θάρρος, ευαισθησία, πονηρία, μυστικότητα, κίνδυνος, ελευθερία.

Ο Αλιγάτορας ως ζωικό Τοτέμ και οι ιδιότητες του

Μικρός ξυλόγλυπτος αλιγάτορας

Σε όλο τον κόσμο, ανάλογα με τον πολιτισμό, το συμβολικό νόημα του ζώου μπορεί να συμβολίζεται από πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θα ήταν εύκολο να καταλάβουμε ότι ο Αλιγάτορας αποτελεί ένα μεγάλο σύμβολο για φόβο, μυστικότητα, δύναμη, πονηριά και κίνδυνο. Σε γενικές γραμμές, ο συμβολισμός του Αλιγάτορα μας θυμίζει να αναζητούμε ευκαιρίες για να καταλάβουμε νέες γνώσεις και σοφία. Το τοτέμ περιέχει όλες τις ανεξέλεγκτες δημιουργικές δυνάμεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της μανίας και της αγριότητας της ερπετικής πρωταρχικής ενέργειας. Επομένως, αυτό το ερπετό είναι ο φύλακας και προστάτης όλης της γνώσης. Είναι το τέλος μιας περιόδου στη ζωή σας και την αρχή κάτι καινούργιου. Όταν ο συμβολισμός του Αλιγάτορα κάνει μια εμφάνιση στη ζωή σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτή είναι μια νέα περίοδος ανάπτυξης και αναγέννησης. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα έχετε χρόνο να ενσωματώσετε όλες αυτές τις νέες αλλαγές που κάνετε στη ζωή σας. Με άλλα λόγια, κρατήστε τον εαυτό σας σε  ισορροπία καθώς περνάτε μέσα από αυτή την περίοδο.

Οι Αλιγάτορες στα όνειρα

Οι Αλιγάτορες έχουν επίσης πολύ ισχυρό συμβολισμό στα όνειρα. Λέγεται ότι αν δείτε ένα Αλιγάτορα στο όνειρό σας, τότε υποτίθεται ότι συμβολίζει την κρυμμένη δύναμη, την και την εξουσία. Αν φοβάσαι τον Αλιγάτορα στο όνειρό σου, τότε  αυτό μπορεί να είναι μια προειδοποίηση για κάποιο κρυμμένο κίνδυνο. Επειδή οι Αλιγάτορες είναι παραπλανητικοί, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι κάποιος σας λέει ψέματα ή ότι πρόκειται να κάνετε μια κακή επιλογή.  Φυσικά, αυτό θα μπορούσε επίσης να συμβολίζει ψεύτικα συναισθήματα που προέρχονται από κάποιον άλλο επίσης. Επειδή αυτό το ερπετό μπορεί να ζήσει στο νερό και στη γη, αντιπροσωπεύει επίσης το συνειδητό και υποσυνείδητο και το συναισθηματικό και λογικό. Ίσως κάτι να έρχεται στην επιφάνεια, και είστε στα πρόθυρα κάποιας νέας συνειδητοποίησης.

Εναλλακτικά, σε ένα όνειρο ο  Αλιγάτορας μπορεί να είναι μια πτυχή του εαυτού σας .Μιας επιθετικής και “γρήγορης” στάσης σας. Αν σε όνειρο δείτε ότι είστε κυνηγημένοι ή δαγκωμένοι από αυτό το ερπετό σημαίνει απογοητεύσεις στην αγάπη και τις επιχειρήσεις. Αν νομίζετε ότι αυτό το ζώο σας κυνηγάει στο όνειρό σας, προσέξτε γιατί κάποιος κοντά σας έχει κάνει σχέδια για να σας υπονομεύσει.

Παραδόξως, όταν ονειρεύεστε αυτά τα ερπετά σε ροζ ή μπλε χρώμα, μπορείτε να περιμένετε ένα νέο παιδί στην οικογένεια.

Ο Αλιγάτορας ως ζωικό Τοτέμ και οι ιδιότητες του

Αρχαία σοφία, Γενναιότητα, Δημιουργία, Αποδοτικότητα, Συναισθήματα, Φόβος, Γείωση, 
Ανθεκτικότητα, Ένστικτο, Μαγεία, Μητρότητα, Υπομονή, Εξουσία, Πρωτογενή προστασία,
Αναγέννηση, Ελαστικότητα, Εκδίκηση, Σκληρότητα, Δύναμη, Επιβίωση, Χρόνος.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ