Ο Βαλές των Δηναρίων = η κάρτα της μαθητείας

Ένας νεαρός άνδρας, φορώντας ένα κόκκινο καπέλο βρίσκεται σε ένα καταπράσινο βοσκοτόπι θαυμάζοντας ένα Δηνάριο. Το πράσινο χρώμα τριγύρω του συμβολίζει την αφθονία της φύσης. Η γαλάζια κορυφή του βουνού δίνει έμφαση στην απόσταση που πρέπει να διασχίσει ο ερωτών μέχρι την επίτευξη του στόχου του. Οι ουρανοί έχουν το λαμπερό κίτρινο.

Ο Βαλές των Δηναρίων θέλει να κάνει την διαφορά. Είναι κάποιος με μεγάλη επιθυμία για γνώση, μάθηση, υποτροφία. Συχνά τέτοιου είδους άτομα γεννιούνται από καλές οικογένειες ή απολαμβάνουν υλικά αγαθά από την νεαρή τους ηλικία. Στις μέρες μας και με τις τάσεις καριέρας που υπάρχουν ο Βαλές των Δηναρίων υποδηλώνει μια κομψή γυναίκα ή ένα πολύ όμορφο άτομο. Είναι πραγματιστής. Βάζει στόχους που δεν ξεπερνούν τα όριά  του, και έχει υψηλή αίσθηση της ευθύνης.

Σε περίπτωση που ο ερωτών κάνει κάποια ερώτηση για ερωτικά, ο Βαλές των Δηναρίων υποδηλώνει την εμφάνιση μιας νεαρής κοπέλας, με όλα τα θετικά χαρακτηριστικά των Βαλέδων. Εναλλακτικά μπορεί να υποδηλώνει την λήψη καλών ειδήσεων σε σχέση με τα οικονομικά τού ερωτώντος ή ακόμα και σε θέματα ακίνητη περιουσίας.

Ο Βαλές των Δηναρίων είναι πιο επινοητικός και πρακτικός από όλους τους άλλους Βαλέδες.

Ο Βαλές των Δηναρίων μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν Αιγόκερω, Ταύρο ή Παρθένο.

Ο Βαλές των Δηναρίων (ανεστραμμένος) 

Ο Βαλές των Δηναρίων ανεστραμμένος υποδηλώνει άτομο που έχει έντονη επιθυμία για υλικά αγαθά. Κάποιον που μπορεί να είναι σπάταλος. Γυναίκα που μπορεί να έχει πάθος με την πολυτέλεια ή να είναι εξαιρετικά υλιστικό άτομο.

Ο Βαλές των Δηναρίων ανεστραμμένος υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία υπευθυνότητα σε σχέση με την διαχείριση των χρημάτων. Μπορεί επίσης να ενσαρκώνει μια νεαρή γυναίκα με όλα τα θετικά στοιχεία των Βαλέδων που όμως εξαιτίας κάποιων καταστάσεων δεν μπορεί να τα αναδείξει στο τώρα.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ