-Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ-

-V.I.T.R.I.O.L-

Το φως κάτω από το πέπλο της μυστικότητας

Το φως που κατέχει ο Ερημίτης δεν εξαπλώνεται μόνο του εκτός από εκείνους που το ψάχνουν και είναι ικανοί να το καταλάβουν…Αυτό είναι το σύμβολο της μοναχικής εργασίας και στα κρυφά.

Ο Ερημίτης κουβαλά το Φιλντιτσένιο Κλειδί που είναι το « Σουσάμι ΆΝΟΙΞΕ» στην εσωτερικότητα. Το σπήλαιο στο κάτω μέρος του οποίου αντανακλάται και μετά απλώνεται ανάμεσα σε πέτρες που βγάζουν σπίθες χρυσού.

Ο Ερημίτης συνοδεύεται από τον δράκο.Το πράσινο φίδι! Θρύλος που μας έφερε ο Ελευθεροτέκτονας Γκαίτε, ο οποίος είναι οδηγός στον κόσμο των βάθους.

Αυτό το απόκρυφο είναι η εικόνα της κυοφορίας. Αν και κάπως μυστική, η εικόνα του τι συμβαίνει στην πιο κοινή ύλη, της ταπεινής γης που τον Νοέμβριο δέχεται τον σπόρο που προορίζεται να καρποφορήσει τον Αύγουστο (Σουσάμι ΆΝΟΙΞΕ!). σύμφωνα με το ζώδιο του Κρόνου, σύμβολο της διαλογιστικής εργασίας, της υπομονετικής εργασίας και σε βάθος. Το 9 είναι η φιγούρα της κύησης, την ίδια στιγμή το σύμβολο της αθανασίας: Τα θνητά λείψανα του Hiram Abif  παρακολουθούνται από 9 κτίστες, το οποίο από μόνο του διασφαλίζει τη αιωνιότητα του θεσμού.

Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem

Αποκωδικοποιώντας την χημική κρυπτογραφία V.I.T.R.I.O.L (Vitriol)  ανακαλύπτουμε ότι είναι ένα ακρωνύμιο του Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem που μεταφράζεται σε «Επισκεφτείτε το εσωτερικό της γης και διορθώνοντας ό,τι βρίσκετε εκεί, θα ανακαλύψετε την κρυμμένη πέτρα (φιλοσοφική πέτρα)». Το ακρωνύμιο VITRIOL με επτά γράμματα είναι μια πραγματική μορφή θειικού οξέος. Θεωρείται βασικό μέσο αλλοίωσης και θεωρείται ως η συμβολική Μυστική Φωτιά που μας οδηγεί προς την πνευματική υπεροχή. Αυτό το σύνθημα ακούστηκε για πρώτη φορά στο L’Azoth Des Philosophes από τον αλχημιστή του 15ου αιώνα Βασίλειος Βαλεντίνο.

Χημεία και Φιλοσοφία
Είναι ένας συνδυασμός σιδήρου και θειικού οξέος. Στη χημεία το Vitriol μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρό απολυμαντικό και η περαιτέρω απόσταξη θα δώσει ένα κίτρινο χρώμα (το χρώμα του στη φυσική του κατάσταση είναι πράσινο) έλαιο που ονομάζεται Oil of Vitriol. Το ισχυρό οξύ μπορεί να διαλύσει τον ανθρώπινο ιστό και είναι διαβρωτικό για όλα τα μέταλλα εκτός από τον χρυσό. Το θειικό οξύ στο Vitriol είναι ένα ισχυρό μέσο μεταμόρφωσης σε αλχημικά πειράματα. Μπορούμε να συλλέξουμε ότι φιλοσοφικά είναι ο παράγοντας μεταμόρφωσης όχι μόνο σε αλχημικά πειράματα αλλά και με πνευματική έννοια. Διασπά κάθε μεταλλική αρχή, εξάγει την ουσία, διαλύεται μέσα τους και παράγει από το μείγμα την Πέτρα Πέτρα.

Αλχημικό Κρυπτόγραμμα
Παρακάτω θα βρείτε το κρυπτόγραμμα, προορίζεται για ανάγνωση ξεκινώντας από Visita και τελειώνοντας σε Lapidem. Τι σημαίνει λοιπόν; Το κρυπτογράφημα δεν είναι τόσο δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί, αλλά από την άλλη πλευρά η επίτευξη του στόχου του κρυμμένου μηνύματος μπορεί να πάρει πολλές ζωές. Το σύνθημα προτρέπει τον μυημένο να κοιτάξει μέσα του και να ανακαλύψει τη δική του αληθινή φύση γιατί αυτό είναι το μονοπάτι προς τη φιλοσοφική πέτρα. Μπορούμε στη συνέχεια να ταιριάξουμε τα επτά βήματα της αλχημείας με το VITRIOL ως τη διαδικασία «διόρθωσης» της «πέτρας».

Τet

Το Τετ (επίσης γράφεται τες) είναι το ένατο γράμμα του εβραϊκού αλφαβήτου
Αριθμητική τιμή: 9
Ήχος: “T”
Σημασία: Καλό ή καλύτερο

Σχέδιο

Τες είναι το ένατο γράμμα του αλφαβήτου

Το σχέδιο του tes είναι σαν ένα δοχείο, ένα σκεύος με ανεστραμμένο χείλος, που αντιπροσωπεύει κρυμμένο ή ανεστραμμένο καλό. Μια άλλη ερμηνεία του tes είναι ότι αναπαριστά έναν άνθρωπο που σκύβει το κεφάλι του στον Θ-δ σε προσευχή και ευχαριστίες. Πώς τα δύο συνδέονται; Απλώς εξηγήσαμε το γράμμα ches ότι αντιπροσωπεύει την έννοια του γάμου. Μετά την ένωση μεταξύ συζύγων, τότε, με τη θέλησή του, υπάρχει μια σύλληψη. Το tes αντιπροσωπεύει το κρυμμένο αγαθό που κατοικεί μέσα στη μήτρα (το αγγείο) της μητέρας. Αυτό το κρυμμένο αγαθό πραγματοποιείται μέσω των προσευχών ενός ατόμου προς τον Θεό, ζητώντας Του ένα υγιές παιδί.

ΓΕΜΑΤΡΙΑ

                                                                9

Η αριθμητική τιμή του tes είναι εννέα. Αυτό αντιστοιχεί στους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, ο αριθμός εννέα είναι ένας «αληθινός» αριθμός. Αλήθεια ή אמת (emes), γράφεται alef—το πρώτο γράμμα του αλφαβήτου. mem—το μεσαίο γράμμα. και το tav — το τελευταίο γράμμα. Το δίδαγμα είναι ότι κάτι που είναι αληθινό πρέπει να είναι αληθινό στην αρχή, στη μέση και στο τέλος.

Αυτό που κάνει το εννέα «αληθινό» αριθμό είναι ότι αν πολλαπλασιάσετε έναν ακέραιο αριθμό επί εννέα, το άθροισμα των ψηφίων του είναι επίσης εννέα. π.χ., δύο φορές το εννέα είναι δεκαοκτώ. ένα συν οκτώ είναι εννέα. Τρεις φορές το εννέα είναι είκοσι επτά. δύο συν επτά είναι εννέα. Εννέα επί εννέα είναι ογδόντα ένα. οκτώ συν ένα είναι εννιά. Τέλος, το gematria των emes είναι 441: alef=1, mem=40, tav=400. 4 και 4 και 1=9. Το εννέα αντιπροσωπεύει τον αριθμό της αλήθειας.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ