Ο Θάνατος στην MONEY TARO

Περιγραφή
Ελβετία. Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (Schweizerische Nationalbank). Το τραπεζογραμμάτιο έχει ημερομηνία 25-10-1956 αλλά η είσοδός του στην κυκλοφορία αρχίζει από τις 14-06-1957. Καταργήθηκε οριστικά από την κυκλοφορία την 01-05-1980. Έργο του Pierre Gauchat. Εκτυπωτής: https://en.wikipedia.org/wiki/De_La_Rue, Λονδίνο. Διαστάσεις: 191 x 105 mm. Χωρίς υδατογράφημα. Χωρίς νήμα ασφαλείας. Μπροστά και πίσω: εκτύπωση σε σκούρο μπλε, καφέ και λαδί.

Εμπροσθόφυλλο:

O Θάνατος στην Money Tarot

Mπλε και καφέ φόντο με διαβάθμιση που αποτελείται από γραφικά σχήματα και κυματιστές γραμμές. Η αρίθμηση, το αλφάβητο, ο τόπος, η ημερομηνία έκδοσης και οι υπογραφές τυπώνονται με μαύρο χρώμα. Τα κείμενα SNB και η τιμή σε γράμματα είναι τυπωμένα με σκούρο μπλε χρώμα και σε τρεις γλώσσες: γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά. Η τιμή “100” είναι τυπωμένη σε τρεις γωνίες και στη μέση του χρονογραφήματος με καφέ. Η τιμή επαναλαμβάνεται πέντε φορές μικρότερη στο δεξί περιθώριο της σημείωσης. Στη δεξιά πλευρά, σε κάθετο παραλληλόγραμμο, πορτρέτο αγοριού που κρατά ένα αρνί στο αριστερό του χέρι και μια μαργαρίτα στο άλλο χέρι. Από κάτω, σε άλλο ορθογώνιο, ο ελβετικός σταυρός σε λευκό και η αξία σε σχήματα. Δεκαπέντε ημερομηνίες έκδοσης και δέκα παραλλαγές υπογραφής .

Oπισθόφυλλο:

O Θάνατος στην Money Tarot
Ο Θάνατος στην MONEY TAROT

Mια αναπαράσταση του «θρυλικού του μανδύα του Μάρτιν». Διάσημη σκηνή του Μεσαίωνα και σύμβολο του να μοιράζεσαι: το 334 μ.Χ ο Martin de Tours είναι ένας Ρωμαίος στρατιώτης. Κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας κοντά στην Αμιένη, βλέπει έναν φτωχό που κρυώνει. Με τη βοήθεια του σπαθιού του κόβει το παλτό του στα δύο και του δίνει το μισό (τότε το άλλο μισό παραμένει ιδιοκτησία του ρωμαϊκού στρατού).

Πίνακας van Dyke Ο Α.Μαρτίνος κόβοντας τον μισό του χιτώνα
ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ