Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ

Η Δύναμη για επίτευξη

Ο αγιασμός των εργαλείων εργασίας

Σε αυτό το 5ο φύλλο αντιστοιχεί γεωμετρικά το σχέδιο του πενταγώνου και του αστεριού, που είναι εγγεγραμμένο εκεί μέσα.

Αυτός ο αριθμός είναι σε σχέση με τον χρυσό μέσο όρο, τον οποίο ο Λεονάρντο Ντα βίντσι ονόμασε «αναλογία θεϊκού και ακραίου λόγου».

Αφορά την αναλογία αρμονίας που επιτρέπει την οικοδόμηση λογαριθμικής σπείρας στην ένωση του σημείου με το άπειρο. Η αναλογία υπάρχει μεταξύ της θέσης και της χορδής του Πενταγώνου στην οποία ο Πυθαγόρας πριν από τον Λεονάρντο, τοποθέτησε τη μορφή του ανθρώπου.

Ο Ιεροφάντης είναι κατ’ αναλογία ο ενδιάμεσος μεταξύ της Γης και του Ουρανού. Το τριπλό στέμμα του συμβολίζει τον συσχετισμό 3 βασιλειών:, Υλικό, Ευαίσθητο, Πνευματικό.

Η συνείδηση της αρμονίας είναι αυτή που δίνει τη Γνώση των Τεχνών και των Επιστημών που ανακαλύφθηκαν από τους νέους συναδέλφους σε αυτό το 5ο επίπεδο. Ο πνευματικός αρχηγός ευλογεί και καθαγιάζει τα εργαλεία εργασίας, δηλαδή τα μέσα δράσης, τα μέσα που κληρονόμησαν από την Παράδοση.

Hei

Το Heh (Hei) είναι το πέμπτο γράμμα του εβραϊκού αλφαβήτου
Αριθμητική τιμή: 5
Ήχος: “H”
Σημασία: 1. Εδώ είναι 2. να διαταραχθεί 3. να

Σχέδιο

Το πέμπτο γράμμα του Εβραικού Αλφαβήτου είναι το χεϊ.

Το σχέδιο του hei αποτελείται από ένα dalet και ένα γιοντ. Το dalet αποτελείται από μια οριζόντια γραμμή (που σημαίνει πλάτος) και μια άλλη που είναι κάθετη (σημαίνει ύψος), που μαζί αντιπροσωπεύουν τον φυσικό κόσμο, τον κόσμο του υλισμού. Το γιοντ (το αποσπασμένο αριστερό πόδι) αντιπροσωπεύει τον Θ-δ, και συνεπώς την πνευματικότητα. Ο Μαχαράλ μάς διδάσκει ότι όπως το dalet και το γιοντ ενώνονται για να σχηματίσουν το hei, έτσι, επίσης, κάποιος έχει την υποχρέωση να εμποτίσει και να αγιάσει τον φυσικό κόσμο με πνευματικότητα και θεότητα.

Το hei αντιπροσωπεύει τη σκέψη, τον λόγο και τη δράση. Όπως η μορφή του hei αποτελείται από τρεις γραμμές, έτσι και η σκέψη, ο λόγος και η δράση αποτελούν τα τρία ενδύματα της ψυχής, τα τρία ενδύματα μέσω των οποίων εκφραζόμαστε.

Η επάνω οριζόντια γραμμή (σκέψη), από τον ίδιο της τον σχεδιασμό, αντιπροσωπεύει την έννοια της ισότητας. Για να βιώσει κανείς πραγματικά κάθε άτομο ως ίσο, πρέπει να αναδομήσει τη διαδικασία σκέψης του. Ίσως φαίνεται επιφανειακά ότι κάποιοι άνθρωποι είναι καλύτεροι και κάποιοι χειρότεροι από άλλους. Αλλά η ευθύνη μας είναι να επικεντρωθούμε στην ψυχή, τη θεϊκή σπίθα μέσα σε κάθε άτομο. Εφόσον οι ψυχές μας πηγάζουν από την ίδια Πηγή, είμαστε όλοι ίσοι στην ουσία μας. Όταν εμβαθύνουμε κάτω από την προσωπικότητα και την εξωτερικότητα ενός ατόμου και πηγαίνουμε κατευθείαν στον πυρήνα του/της ΚΑΙ βιώνουμε ότι είμαστε όλοι ένα.

Η δεξιά κάθετη γραμμή του hei αντιπροσωπεύει την ιεραρχία, που είναι ο λόγος. Ένας βασιλιάς κυβερνά με τα λόγια του. Έχει την εξουσία να καθίσει στο παλάτι του και να εκφέρει ένα διάταγμα, το οποίο στη συνέχεια γίνεται νόμος. Ο κόσμος δεν χρειάζεται να τον δει. Δεν χρειάζεται να τους κουνήσει τα χέρια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να μιλήσει. Αυτή είναι η δύναμή του. Η κάθετη γραμμή του hei κατεβαίνει από μια ανώτερη πολιτεία, τον κυβερνήτη, σε μια κατώτερη κατάσταση, τους υπηκόους του.

Τέλος, το πιο κοντό, αποσπασμένο πόδι στην αριστερή πλευρά του hei αντιπροσωπεύει τη δράση. Γιατί αποσπάται αυτό το άκρο; Είναι πολύ εύκολο για εμάς να σκεφτούμε και να μιλήσουμε για το τι είναι σωστό, αλλά είναι εντελώς άλλο πράγμα να πραγματοποιήσουμε μια καλή πρόθεση. Επομένως, το κενό χρησιμεύει ως υπενθύμιση της προσπάθειας που απαιτείται για την ενοποίηση και των τριών ενδυμάτων. Χωρίς τη γραμμή δράσης, έχουμε μείνει με τις δύο γραμμές του dalet: τη φτώχεια.

ΓΕΜΑΤΡΊΑ

Η αριθμητική τιμή του hei είναι πέντε. Όχι μόνο το hei αντιπροσωπεύει τα ενδύματα της σκέψης, του λόγου και της δράσης, αλλά αυτά τα ενδύματα περιλαμβάνουν συνολικά πέντε στοιχεία: Δύο επίπεδα σκέψης, τη φαντασία και το διαλογισμό. Δύο επίπεδα ομιλίας, τα λόγια της καρδιάς και τα λόγια των χειλιών. και ‘Ενα επίπεδο δράσης. Γιατί η δράση έχει μόνο ένα επίπεδο; Γιατί όταν πρόκειται για δράση, ή κάνεις κάτι ή δεν το κάνεις. Επομένως, στο σχεδιασμό του hei, η γραμμή που αντιπροσωπεύει τη δράση (το ξεχωριστό κατακόρυφο τμήμα του hei) είναι μισή γραμμή.

Το Πέντε σημαίνει επίσης τα πέντε επίπεδα της ψυχής: nefesh, ruach, neshamah, chayah και yechidah.12 Η πέμπτη βαθμίδα, yechidah, σημαίνει ένωση. Οι άνθρωποι συνήθως αναφέρονται σε αυτό το επίπεδο της ψυχής ως το pintele Yid, τη θεϊκή σπίθα που έχει κάθε Εβραίος. Το pintele Yid είναι η σπίθα που δεν μπορεί ποτέ να μολυνθεί ή να σβήσει, η σπίθα που ενώνει κάθε Εβραίο με τον G‑d.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ