Ο Πίθηκος ως φυλαχτό και τι συμβολίζει.

Ο Πίθηκος ως φυλαχτό και τι συμβολίζει.
Ο Πίθηκος ως talisman

Η προσωπικότητα αυτού του ζώου είναι ιδανική ως πνευματική επιρροή για φυλακτά.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διαθέτει έναν ισορροπημένο συνδυασμό δυνάμεων από τις οποίες  μπορεί να αντλήσει. Ενώ ο Πίθηκος είναι ευθυγραμμισμένος και ευχάριστος με τον τρόπο του, από την άλλη δεν έχει επίσης πρόβλημα να εκφράσει τις απόψεις του. Μερικές φορές μάλιστα μπορεί να κάνει το απροσδόκητο. Η ευελιξία και το ευρύ φάσμα της εκφραστικότητας των πιθήκων τους επιτρέπει να είναι δυνατοί και ανεξάρτητοι. Καθώς αυτά τα πλάσματα είναι τόσο ευέλικτο ώστε η έμφαση που αποδίδεται μέσα σε συμβολικά αντικείμενα τα καθιστά εξίσου δυνατά. Ο Ινδουιστής συνδέει τον Θεό Χανουμάν με τον Πίθηκο και τον θεωρεί μεγάλο προστάτη και σύμβολο δύναμης. Αυτή η θεότητα είχε ένα στρατό πιθήκων και η αναφορά του ονόματός του λέγεται ότι διαλύει γρήγορα τις αρνητικές δυνάμεις.

Ο Πίθηκος ως φυλαχτό και τι συμβολίζει.

Ο Πίθηκος ως φυλαχτό και τι συμβολίζει.
Οι Μάγια και η σχέση τους με τον πίθηκο

Για τους αρχαίους Μάγια, ο Πίθηκος ήταν ιδιαίτερα σεβαστός και χαρακτηρίστηκε ως ασημένιος, λόγω της πειστικής συμπεριφοράς του. Ο συμβολισμός και η σημασία τους εδώ οφείλονταν στην θαυμάσια ευελιξία έκφρασης και δημιουργικότητάς τους. Στις Φιλιππίνες πιστεύεται ότι ο δημιουργός του Κόσμου Bathala ήταν μόνος. Έτσι προσπάθησε να δημιουργήσει τον άνθρωπο. Άρχισε να εργάζεται σε ένα κομμάτι πηλού και σχεδόν τελείωσε όταν του έπεσε. Καθώς το επεξεργάσιμο υλικό έπεσε στο έδαφος, σχημάτισε ουρά και δημιούργησε τον Πίθηκο. Λέγεται ότι η θεότητα στη συνέχεια έκανε τον άνθρωπο στη δεύτερη απόπειρα του. Αυτά τα δύο παραδείγματα τοποθετούν την αντιληπτή εικόνα του Πίθηκου πολύ νωρίς στην ιστορία της Γης. Πολλά ερείπια από αυτούς τους πολιτισμούς έχουν αποκαλυφθεί. Αυτά περιλαμβάνουν την αντίληψη και το φόρο τιμής αυτών των ανθρώπων για τον Πίθηκο. Τους έχουν συμπεριλάβει μάλιστα σε μια μεγάλη συλλογή φυλακτών.

Ο Πίθηκος ως φυλαχτό στην Κίνα.

Ο Πίθηκος ως φυλαχτό και τι συμβολίζει.

Οι Κινέζοι βλέπουν τον Πίθηκο ως ένα έξυπνο, ευέλικτο, και γρήγορο πνεύμα. Έχει εκχωρηθεί η τιμή του να είναι ένα από τα 12 ζώα και του έχουν αφιερώσει ένα χρόνο σε αυτό στο δωδεκάμηνο κύκλο του αστρολογικού ημερολογίου. Οποιοδήποτε άτομο γεννιέται εκείνο το συγκεκριμένο χρόνιο θεωρείται τυπικά φιλόδοξο και υποτίθεται ότι προορίζεται να είναι υψηλόβαθμος στη ζωή. Ο βουδιστής προστάτης του Πίθηκου είναι ο Θεός Νταϊνίτσι που εκπροσωπούσε τον Ήλιο Αυτή η θεότητα έχει επίσης την τιμή να εκπροσωπεί άτομα με γενέθλια στο επίσημο Έτος του Πίθηκου . Στην Κίνα πολλά αρχαία έργα τέχνης απεικονίζουν τον πίθηκο να ιππεύει ένα αλόγου και λένε τη φράση «Μα Σανγκ» που σημαίνει καλή τύχη. Υποδεικνύουν έτσι  τη θετικότητα που συνδέεται με τον πίθηκο. Ένα λαογραφικό παραμύθι αυτή τη στιγμή λέει για έναν μοναχό που ταξιδεύει στην Κίνα από την Ινδία, ο οποίος επέλεξε τον Πίθηκο ως σύντροφό του για να τον προστατεύσει από τα κακά πνεύματα.

Οι 3 πίθηκοι ως σύμβολο σοφίας

Ο Πίθηκος ως φυλαχτό και τι συμβολίζει.
Οι 3 πίθηκοι ως σύμβολο σοφίας

Οι Ιάπωνες έχουν μια δημοφιλή τυχερή γοητευτική μαϊμού που ονομάζουν Migawari-zaru που θεωρείται ότι εξαλείφει την κακή τύχη. Η Ιαπωνία είναι επίσης μια από τις πιθανές ρίζες των γνωστών See No Evil, Hear No Evil, Speak No Evil Monkeys όπου αναφέρονται ως Sanzaru. Το όνομα See No Monkey είναι Mizaru και καλύπτει τα μάτια του. Το Hear No Monkey ονομάζεται Kikazaru και έχει τα χέρια του πάνω από τα αυτιά του. Το Speak No Monkey είναι ο Iwazaru και έχει το στόμα του καλυμμένο. Το συνδυασμένο μήνυμά τους μας υπενθυμίζει να μην αφήνουμε καμία πηγή αρνητικότητας στη ζωή μας. Αυτές οι 3  μαϊμούδες θεωρούνται ως σύμβολο σοφίας τους. Μερικά ως φυλαχτό έχουν βρεθεί σε όλο τον κόσμο. Τονίζουν το πνεύμα προστασίας και την ικανότητα αυτού του ζώου να εξαλείφει τις κακές επιρροές, Επίσης την αιτία που μπορεί να τα προσελκύσει.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ