Ο Τροπικός Ζωδιακός και ο Αστρικός Ζωδιακός και η σχέση τους με τον Οφιούχο

(Γ’ Μέρος)

zodiacart

Ο Τροπικός Ζωδιακός

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Δύσης  χρησιμοποιούν τον Τροπικό ζωδιακό κύκλο.  Εξ ορισμού, αυτό καθορίζει τα σημάδια τοποθέτησης χρησιμοποιώντας τον ήλιο, όχι τους αστερισμούς.

Ξεκινώντας λοιπόν, από το «σημείο μηδέν» της εαρινής ισημερίας ακολουθούμε ένα αναλογικό σύστημα αναπαραγωγής του κοσμικού προτύπου. Το ξεχωρίζουμε σε 12 χρονικά διαστήματα.

Από τη μια εαρινή ισημερία ως την επόμενη, με ενδιάμεσους σταθμούς τα δύο ηλιοστάσια και τη φθινοπωρινή ισημερία.Τα ηλιοστάσια ορίζουν αντίστοιχα την αρχή των άλλων τριών ζωδίων.

Ο Αστρικός Ζωδιακός

Υπάρχει και ένα άλλο σύστημα που ονομάζεται Αστρικός Ζωδιακός. Χρησιμοποιείται στην Βεδική αστρολογία.Είναι γνωστή και ως Ινδουιστική αστρολογία.Είναι ελάχιστα γνωστή στους Δυτικούς.Ο Αστρικός Ζωδιακός είναι βασισμένος σε ποιόν αστερισμό στην πραγματικότητα εμφανίζεται ένας πλανήτης  ώστε να είναι ορατός από την Γη με φόντο τα αστέρια πίσω από αυτόν.

Δεν είναι βασισμένος στον Ήλιο,όπως ο Τροπικός ζωδιακός, αλλά στα άστέρια, εξ ου και η ονομασία Αστρικός.

Αυτό είναι ισοδύναμο με και σε πλήρη συμφωνία με το σύστημα που χρησιμοποιείται από τους αστρονόμους.

Έτσι, αν παρατηρήσετε για να δείτε την Αφροδίτη,και δείτε τον Ταύρο πίσω από αυτήν, τότε με βάση τον Αστρικό ζωδιακό έχουμε Αφροδίτη στον Ταύρο.

Δύο χλιάδες χρόνια πριν,τόσο ο Ζωδιακός όσο και ο Αστρικός παρατάχθησαν,σε εαρινή ισημερία, και ο Ήλιος πραγματικά εμφανίστηκε να είναι στίς 0 ° Κριού.

 

Γιατί λοιπόν τόση σύγχυση;

Λόγω της ταλάντευσης της γης, η θέση του ήλιου στον ουρανό, όπως φαίνεται από τη Γη (αυτός είναι ο αστρικός ζωδιακός,) έκτοτε έχει μετατοπιστεί προς τα πίσω περίπου 23 ° από εκεί που ήταν τότε.

Έτσι, στις μέρες μας, ο Ήλιος φαίνεται από τη γη για να είναι στις περίπου 7 ° Ιχθύων, κατά τη στιγμή της  εαρινής ισημερίας και όχι στις 0 ° Κριού.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε γεννηθεί την ημέρα μετά την εαρινή ισημερία, έχετε έναν ήλιο στούς Ιχθείς στον Αστρικό ζωδιακό κύκλο.

Η σύγχυση προέρχεται από το γεγονός ότι o Αστρικός ζωδιακός είναι σχεδόν τα  3/4 της ολοκλήρωσης του Τροπικού ζωδιακού.

Αυτό αναφέρει ο καθηγητής Kunkle είναι που ξεκίνησε τη φρενίτιδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Έτσι μπορείτε να έχετε έναν Ήλιο στον Κριό στον Τροπικό ζωδιακό, αλλά έναν Ήλιο στους Ιχθείς στον  Αστρικό ζωδιακό κύκλο.

Δεν έχουμε τίποτα νέο εδώ.

Αλλά εδώ είναι το θέμα: Αυτή ήταν και είναι κοινή γνώση. Οι αστρολόγοι  γνωρίζουν ότι:

Εξ ορισμού, ο Τροπικός ζωδιακός δεν αλλάζει με την μετάπτωση των ισημεριών. Eν αντιθέσει με τον Αστρικό ζωδιακό. δεδομένου ότι μετατοπίζεται συνεχώς και επιτρέποντας τις μεταπτώσεις.

Αυτό είναι όλο όπως πρέπει και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Όσο για αυτό το νέο αστερισμό του Οφιούχου;

Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι μόνο νέος δεν είναι. Είναι εκπληκτικό! Υπάρχουν εκατοντάδες  αστερισμών!

88 αστερισμοί είναι οι επίσημοι. Οι 48 είναι γνωστοί από την αρχαιότητα μεταξ΄ύ των οποίων και ο Οφιούχος. Η Αστρολογία έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί για ένα συγκεκριμένο σύνολο των 12 συν 27 σεληνιακών αστερισμών στο Jyotish.

Στα σανσκριτικά, η λέξη Jyotish, μεταφράζεται ως «επιστήμη του φωτός», και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Έτσι, πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο κάτω από τον ήλιο που να σχετίζετε με την αστρολογία.

Δείτε εδώ: Μέρος 2ο, Μέρος 1ο

 

 

 

 

 

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ