Πως γίνεται ένα τελετουργικό Νέας Σελήνης

Πως γίνεται ένα τελετουργικό Νέας Σελήνης
Νέα Σελήνη

Πως γίνεται ένα τελετουργικό Νέας Σελήνης; Καθώς μεθαύριο 30/8 έχουμε Νέα Σελήνη και ο Αύγουστος λοιπόν μας αποχαιρετά σκέφτηκα να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα στην Νέα Σελήνη και όχι μόνο.

Η Νέα Σελήνη είναι ο κύκλος της δημιουργίας των διαφόρων φάσεων της Σελήνης. Είναι επίσης μια κατάλληλη στιγμή για για να πάρετε θάρρος από κάποιο γεγονός, και να κάνετε μια τελετή γνωστή ως τελετή της Νέας Σελήνης.

Πως γίνεται ένα τελετουργικό νέας Σελήνης; Η Πανσέληνος είναι μια καλή στιγμή για να ξεκόψετε από παλιές συνήθειες. Η Νέα Σελήνη όμως είναι η καλύτερη στιγμή για να επανασχεδιάσετε με τις καλύτερες προθέσεις σας. Όπως τα σπορόφυτα χρειάζονται μια περίοδο πριν φυτρώσουν στο έδαφος και φτάσουν στο φως του ήλιου. Το ίδιο ισχύει επίσης για την καλλιέργεια των ιδεών μας. Για την εκκαθάριση του δρόμου, την ανάπτυξη των οραμάτων μας και της νέας μας πραγματικότητας.

Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, με τις μυστηριώδεις αόρατες δυνάμεις του, προσφέρει ένα περιβάλλον καλλιέργειας όπου οι επιθυμίες μας μπορούν να δημιουργηθούν. Αυτά τα θαυμαστά γεγονότα αρχίζουν να αναπτύσσονται και φτάνουν στα αστέρια καθώς το φεγγάρι συνεχίζει τον κύκλο του.

Προετοιμάζοντας την σπορά 

Πως γίνεται ένα τελετουργικό Νέας Σελήνης
“Προσέξτε ότι επιθυμείτε”

Για το τελετουργικό της Νέας Σελήνης πρέπει να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων. Αφιερώστε μερικά λεπτά κάθε μήνα κατά τη φάση της Νέας Σελήνης για να εστιάσετε στις επιθυμίες σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας και να γεμίσετε την καρδιά σας με υποσχέσεις.

Όταν πρόκειται για τον καθορισμό στόχων ή το σχεδιασμό του μέλλοντος σας, ο καλύτερος χρόνος για να ξεκινήσετε είναι η Νέας Σελήνη. Οι προθέσεις και οι επιθυμίες που δηλώνονται δυνατά ή γραπτώς σε χαρτί κρατούν την εξουσία, έτσι θέλουν

Οι προθέσεις και οι επιθυμίες που δηλώνονται φωναχτά ή σε χαρτί είναι δύναμη. Για αυτό σκεφτείτε προσεκτικά αυτά που πραγματικά θέλετε. Νομίζω ότι εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το ρητό. “Προσέξτε ότι επιθυμείτε”. Μπορείτε απλά να το πάρετε (και να βρείτε ότι πραγματικά δεν το θέλετε). Είναι μια δίκαιη προειδοποίηση κάθε φορά που επαναπροσδιορίζεται τις νέες σας προθέσεις .

Δεν υπάρχουν ανησυχίες. Όμως, το φεγγάρι έχει τις φάσεις του. Το και οι μεμονωμένες επιθυμίες και ανάγκες μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλό είναι να αναδημιουργείτε την λίστα των προθέσεων σας κάθε μήνα. Όταν αρχίζει ένας νέος κύκλος.

Προετοιμασίες του τελετουργικού της Νέας Σελήνης

Πως γίνεται ένα τελετουργικό Νέας Σελήνης; Το τελετουργικό της Νέας Σελήνης  είναι κάτι που μπορείτε να το προετοιμάζετε για όλο το μήνα. Αρχίστε κρατώντας στο χέρι ένα ημερολόγιο με τις φάσεις Σελήνης   για να σημειώνετε την επερχόμενη νέα σελήνη. Όταν έρθει η μέρα, αφήστε 20-30 λεπτά για να κάνετε το ίδιο το τελετουργικό.

Άν αναφερόμαστε σε ομάδα όλα τα μέλη θα έχουν διαφορετική προσέγγιση στο τελετουργικό της Νέας Σελήνης.  Αν δεν είστε μέρος μιας τελετουργικής ομάδας, μπορείτε να συμπεριλάβετε κομμάτια όλων των προτάσεων που σας παραθέτω όπως εσείς νομίζετε.  Μερικά από τα αντικείμενα που μπορείτε να έχετε είναι ένα σημειωματάριο και ένα στυλό για να καταγράψετε τις προθέσεις σας. Μια ποικιλία κεριών είναι χρήσιμη καθώς είναι μαγικά αντικείμενα, που αντιπροσωπεύουν και τα τέσσερα στοιχεία. Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν επίσης ότι η μουσική διαλογισμού τους βοηθά να χαλαρώσουν και να διατηρήσουν την επίγνωση τους κατά τη διάρκεια της τελετουργίας. Άλλοι βρίσκουν δύναμη προσθέτοντας κρυστάλλους και λίθους σε ένα βωμό. Άλλοι καίνε αιθέρια έλαια.

Επιπλέον, το θυμίαμα και τα βότανα θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τον αέρα και το σώμα σας πριν από το τελετουργικό. Το φασκόμηλο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Σαμάνοι και αρχιερείς το χρησιμοποιούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων για να καθαρίσουν ένα χώρο αρνητικής ενέργειας ή να καλέσουν θετικά συναισθήματα. 

Θα χρειαστεί επίσης να ετοιμάσετε έναν ιερό χώρο όπου θα κάνετε την τελετή όταν έρθει η Νέα Σελήνη. Αυτό μπορεί να είναι είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Θα πρέπει όμως να είναι άνετο και να μην υπάρχουν περισπασμοί.

 Εστιάστε στο σώμα σας!

Όταν έρθει η Νέα Σελήνη, ήρθε και η ώρα να θέσετε τις προθέσεις σας σε κίνηση. Αν έχετε σκεφτεί λίγο τις επιθυμίες σας καλώς.  Αν όχι, δώστε λίγο χρόνο για να τις εξετάσετε.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να ξεκινήσουν το τελετουργικό τους με ένα λουτρό καθαρισμού με θαλασσινό αλάτι και βότανα. Κατά τη διάρκεια αυτού του μπάνιου μπορείτε να προετοιμάσετε διανοητικά τον εαυτό σας και να ολοκληρώσετε τον κατάλογο των προθέσεων σας.

Όταν είστε έτοιμοι, ξεκινήστε καθαρίζοντας τον ιερό σας χώρο με μια προσευχή ή διαλογισμό έναρξης και με το κάψιμο του θυμιάματος. Ανάψτε ένα ή περισσότερα κεριά. Επιλέξτε χρώματα που αντιπροσωπεύουν τις επιθυμίες σας για γέννηση: πράσινο για ευημερία, κόκκινο για πάθος, πορτοκαλί για δημιουργικότητα κλπ.

Άνετα μείνετε γειωμένοι στις σκέψεις σας. Φανταστείτε το σώμα σας με ρίζες που εκτείνονται από τα άκρα σας και φθάνουν μέχρι τον πυρήνα της Γης. Νιώστε ότι οι ρίζες  απορροφούν ενέργεια από το κέντρο της Γης και την φέρνουν πίσω αγγίζοντας κάθε τσάκρα του σώματος σας.

Μια άλλη λέξη για τη γείωση είναι το κεντράρισμα. Ουσιαστικά, θα εστιάσετε στο σώμα σας και θα χαλαρώσετε  με όποιο τρόπο είναι κατάλληλο για εσάς. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές καθαρισμού. Παίξτε κάποια μουσική διαλογισμού ή απολαύστε χαλαρά ένα φλιτζάνι τσάι βοτάνων.

Ανεξάρτητα από την προσέγγισή σας, ο στόχος είναι να καθαρίσετε το μυαλό σας, να ηρεμήσετε το σώμα σας και να ΖΉΣΕΤΕ τη στιγμή. Τώρα είναι όλα όσα θέματα πρέπει να επιμεληθούμε σχετικά με το τελετουργικό. 

Βάζοντας τις προθέσεις σας σε κίνηση

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε δυναμικά στη Νέα Σελήνη είναι να κάνετε τις δηλώσεις σας. Αυτές μπορεί να γίνει προφορικά. Πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν καλύτερο να τις γράψουν. Αυτό συγκεκριμενοποιεί τις επιθυμίες και σας δίνει κάτι σαν στόχο για τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Αυτή η λίστα επιθυμιών μπορεί επίσης να τροποποιηθεί καθώς οι προθέσεις σας υλοποιούνται ή εξελίσσονται. Ανοίξτε το σημειωματάριό σας στην πρώτη σελίδα. Γράψτε μια δήλωση επιβεβαίωσης όπως: “Αυτή την στιγμή αποδέχομαι αυτά τα πράγματα ή κάτι καλύτερο στη ζωή μου. Αυτή τη στιγμή για το βέλτιστο μου και το βέλτιστο όλων των ενδιαφερομένων”.

Με αυτή την επιβεβαίωση, αρχίστε να γράφετε τις επιθυμίες σας. Η λίστα σας μπορεί να αποτελείται από ένα μόνο στοιχείο ή μπορεί να γράψετε αρκετές σελίδες. Μην προσπαθήστε να τις περιορίσετε. Αν υπάρχουν πολλοί παράγοντες στη ζωή σας  που σας βοηθούν να εκπληρώσετε τις ανάγκες σας, τότε μην αρνηθείτε αυτές τις επιθυμίες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε συμβολικά πράγματα και αντικείμενα που σχετίζονται με τα μεγαλύτερα όνειρά σας. Εξερευνήστε πώς να συνδέσετε στοιχεία, αστρολογικά σύμβολα, πλανήτες και συμβολικά βότανα στο τελετουργικό σας. Καθώς ο μήνας συνεχίζεται, παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Έχετε κατά νου τη λίστα επιθυμιών σας. Όταν έρθει η πανσέληνος, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα μεγάλα όνειρα. Ακόμα και ένα μικρό βήμα μπορεί να σας έχει βοηθήσει. Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε τα μικρά επιτεύγματα

Ανανέωση και Παρουσία

Κατά τη διάρκεια του μήνα, όταν μια επιθυμία υλοποιείται να την διαγράφετε από τη λίστα σας. Μετά ξαναγράψετε ολόκληρη τη λίστα. Αυτή η αναθεώρηση της  λίστας με αυτό τον τρόπο σας επιτρέπει να εστιάσετε στις προθέσεις που δεν έχετε συνειδητοποιήσει. Ταυτόχρονα επανεξετάζετε εκείνες που παραμένουν.Ταυτόχρονα, προσθέστε ότι άλλο έχετε αποφασίσει. Ανατρέξτε σε οποιαδήποτε από τις αρχικές φράσεις που ταιριάζουν καλύτερα στη ζωή σας όπως είναι τώρα. Είναι φυσικό ότι οι επιθυμίες σας θα αλλάξουν με την πρόοδο του χρόνου.
Ένα δεύτερο σημειωματάριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλμπουμ. Σε αυτό, μπορείτε να σχεδιάσετε, να γράψετε ή να επικολλήσετε εικόνες αντικειμένων που θέλετε. Θα είναι παρόμοιο με ένα vision board  και θα είναι ένα διασκεδαστικό έργο. Σύντομα θα εκπλαγείτε με το πώς αυτά τα πράγματα αρχίζουν να βρίσκουν το δρόμο τους στη ζωή μετά την έναρξη αυτής της διαδικασίας.

Ανανεώστε την λίστα σας.

Κάθε μήνα, καθώς επιστρέφει η Νέα Σελήνη, φροντίστε να αποκαταστήσετε τις προθέσεις σας. Ανανεώνετε τον κατάλογό σας με μια επαναλαμβανόμενη τελετουργία. Αυτό επιτυγχάνεται με την επανεγγραφή της λίστας σας χρησιμοποιώντας ένα καινούριο φύλλο χαρτιού. Αγνοήστε όλα τα στοιχεία που δεν σας συγκινούν πλέον. Προσθέστε νέα πράγματα που θα το κάνουν.

Μην υιοθετήσετε τη συνήθεια να ασχολείστε με στοιχεία που δεν θέλετε πλέον και να προσθέτετε τα νέα πράγματα στο κάτω μέρος της παλιάς σας λίστας. Η ενέργεια της ακαταστασίας και της κακομεταχείρισης θα σας μπερδέψει στο μονοπάτι που έχει ως στόχο να σας καθοδηγήσει σε νέους προορισμούς στη ζωή σας.

Συμπεριλάβετε και τις μικρές επιθυμίες 

Είναι επίσης χρήσιμο να εμπλουτίσετε τη λίστα σας με μικρότερα αντικείμενα που θα εμφανιστούν γρήγορα. Αυτά μπορεί να είναι πράγματα όπως εισιτήρια θεάτρου, το γεύμα με έναν φίλο ή μια μέρα στο σπα. Μπορεί να σκέφτεστε ότι τα μικρότερα πράγματα είναι πολύ ασήμαντα για να τεθούν στη λίστα των προθέσεων σας, αλλά είναι και αυτά εξίσου σημαντικά.Τα πράγματα που συνήθως χρειάζονται  λιγότερη προσπάθεια για να εκδηλωθούν  αξίζουν ακόμα τον κόπο να καταγραφούν. Γράψτε όλα όσα επιθυμείτε, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή απλά είναι. Εάν είναι κάτι που σας κάνει ευτυχισμένους, γράψτε το. Η εμφάνιση μικρότερων αντικειμένων στις λίστες μας δημιουργεί σταθερή ροή chi και δίνει ώθηση στη λίστα σας. Κάθε εκδήλωση, ανεξάρτητα από τη σημασία, δημιουργεί κίνηση και επιτρέπει μια φυσική ροή. Κάτι σαν παλίρροια. Εδώ έχουμε να κάνουμε  με τους κύκλους του φεγγαριού, εξάλλου.

Εκτός αυτού, μερικές φορές ξεχνάμε να εκτιμούμε τις μικρότερες απολαύσεις στη ζωή μας. Περιμένουμε τα μεγάλα πράγματα να έρθουν στο δρόμο μας. Αν γράφετε μόνο δηλώσεις όπως “Θέλω να κερδίσω στο Joker “, περιορίζετε τον εαυτό σας, μη επιτρέποντας να έρθει η αφθονία σε σας από μια πληθώρα τρόπων.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ