Πως επιτυγχάνουμε σήμερα την φυσική μαγεία

Πως να πετύχουμε σήμερα την φυσική μαγεία.

Ένα από τα ερωτήματα που κυριαρχούν στην ζωή μας από τον εικοστό αιώνα είναι: “Πως η σύγχρονη ζωή μας έχασε την μαγεία της; ” Η αλήθεια είναι τα 2/3 του πληθυσμού της γής ζουν σε άνετα σπίτια. Υπάρχουν πολλά και διάφορα “gadgets” (μικροαντικείμενα) π.χ ρολόγια υγείας. Πολλές και διαφορετικές τροφές (υπέρ-τροφές), κινητά τηλέφωνα,τηλεοράσεις.Παρόλα αυτά όμως, έχουμε χάσει την επαφή με τον πνευματικό μας εαυτό. Έχουμε χάσει τον κόσμο της φαντασίας μας και υπάρχει ένα αίσθημα απώλειας. Ένα συναίσθημα βουβαμάρας.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που το συναίσθημα αυτό τους είναι ανυπόφορο. Άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου,από διαφορετικές τάξεις,με διαφορετικά επίπεδα μόρφωσης που αναζητούν το ” χαμένο δισκοπότηρο”. Αυτό το συναίσθημα του χαμένου συχνά ταυτίζεται με κάποιες παλιές ξεχασμένες εποχές κάποιου είδους. Π.χ Αναγέννηση, Χρυσός Αιώνας κ.τ.λ. που έχουν όμως παρέλθει οριστικά.

Έτσι λοιπόν σήμερα κάποιοι άνθρωποι επιστρέφουν στην απλή ζωή της εξοχής. Αυτό για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τον βιομηχανικό τρόπο ζωής και την αυτοματοποίηση.

Πως επιτυγχάνουμε σήμερα την φυσική μαγεία

Πως να πετύχουμε σήμερα την φυσική μαγεία
H Γαία

 

Το θέμα όμως που προσπαθούμε να αναλύσουμε σήμερα είναι η αναζήτηση που αφορά την φύση. Για εκείνους που την έχουν ήδη προσεγγίσει, κάποιες παγανιστικές απαντήσεις είναι η ύπαρξη της μητέρας Φύσης. Της Γήινης Θεάς. Της Θεάς της γονιμότητας ή της Γαίας ,της Δήμητρας και χιλιάδων άλλων ονομάτων.

Η μαγεία όμως που είχαμε όλοι όταν ήμασταν παιδιά δεν έχει ακόμα αποκτηθεί. Τα ενήλικα μάτια βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Τα κρυμμένα μονοπάτια της αλήθειας είναι δυσδιάκριτα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τον Αλχημιστή που περιγράφει ο Coelho Paulo στο βιβλίο του δεν υπάρχει. Εαν θέλουμε λοιπόν να αποκτήσουμε ξανά αυτά τα παιδικά μάτια πρέπει πρώτα με μεγάλη προσοχή να γίνουμε ικανοί να “ξυπνήσουμε “αυτό το όραμα. Τότε μαγικά πράγματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν. Πολλοί από εμάς έχουμε τα κλειδιά. έχουμε όμως ξεχάσει ποιες είναι οι κλειδαριές και που πρέπει να ανοίξουμε.

 

Φυσική μαγεία ή η Φύση είναι μαγική

Πως να πετύχουμε σήμερα την φυσική μαγεία
Φύση

 

Η λέξη “φυσική μαγεία ” φαίνεται εντελώς αντίθετη με την έννοια η “η Φύση είναι μαγική “. Η μαγεία είναι η δύναμη της αλλαγής. Υπάρχουν όμως κάποιοι νόμοι που πρέπει να ακολουθηθούν προτού χχρησιμοποιηθεί. Στα παρελθοντικά χρόνια η μαγεία υπήρξε φυσικό μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων. Σήμερα έχουμε γίνει θαυμαστές της σύγχρονης τεχνολογίας και η αληθινή μαγεία όχι μόνο έχει πεταχτεί αλλά και έχει ξεχαστεί. Το μόνο πράγμα που συγκρατεί πολλά άτομα από το να αναγνωρίσουν την δύναμη της μαγείας  μέσα στην ζωή τους και να χρησιμοποιήσουν τις μεταμορφωτικές της ενέργειες είναι η έλλειψη “πείρας ” και όχι “πίστης ” γιατί δεν χρειάζεται να πιστέψουμε σε τίποτα.

Χρειάζεται μόνο να αναγνωρίσουμε την μαγεία δια μέσου εμπειρίας. Για να συμβεί βέβαια αυτό απαιτούνται: Ανοιχτό μυαλό σε νέα πράγματα και προσεκτική παρατήρηση. Υπάρχουν πάντοτε δυνάμεις μέσα στην δουλειά μας. Μέσα στην ζωή μας . Μέσα στις σχέσεις μας. Η μαγεία είναι η τέχνη που να αναγνωρίζει και να χρησιμοποιεί τα στοιχεία της αλλαγής. Οι βασικές αρχές είναι της ανάβλυσις και της ύφεσης. Ο χρόνος της προόδου της διατήρησης και της επανάληψης.Εφόσον οι βασικές αρχές αναγνωριστούν,εκτιμηθούν και μαθευτούν τότε περιέρχονται στην δική μας χρήση.Η Μαγεία μας διδάσκει πως πρέπει να αποφασίσουμε με ποιο τρόπο γίνονται οι δεσμοί της Φύσης. Να δούμε σε ποιο επίπεδο διέρχονται και το τι μπορεί αυτό να προσφέρει στον καθένα μας τη δεδομένη στιγμή.

Είμαστε όλοι μέρος της Φύσης

Αποδεχόμενοι ότι και ο καθένας από μας είναι μέρος της Φύσης καθώς το κάθε δέντρο και το κάθε ζώο οι ωκεανοί τα φυτά και κάθε ορατή και αόρατη ζωή και επιθυμώντας να βρούμε ξανά ικανότητες που έχουμε λησμονήσει θα ξεκινήσω μια σειρά άρθρων στο πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό.

Χρειάζεται μόνο να επανά-εγκαθιδρύσουμε την κατανόηση της Φύσης γύρω μας και να επανά-ανιχνεύσουμε τις δυνάμεις της αλλαγής. Τότε ο καθένας από εμάς θα μπορέσει να αποκτήσει, εσωτερική ειρήνη, νέες μαγικές τέχνες, τρόπους θεραπείας και αυτό-ανακάλυψης. Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ποιοι ουσιαστικά είμαστε, που βαδίζουμε και που επιθυμούμε να πάμε. Αποκτώντας αυτούς τους δεσμούς με την Φύση και εργαζόμενοι με αυτούς και όχι ενάντια σε αυτούς, θα αποκτήσουμε υγεία και αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση της ζωής.

Θα αποκαταστήσουμε ένα μέρος από την αίσθηση του θαυμασμού μας να μάθουμε πάλι μαγικά πράγματα. Τότε ίσως ανακαλύψουμε πως ολόκληρος ο Κόσμος και πάλι αλλάζει!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ