Πως να ανοίξετε το Τρίτο Μάτι.

Πως να ανοίξετε το Τρίτο Μάτι.

Πως να ανοίξετε το Τρίτο Μάτι.Το τρίτο μάτι βρίσκεται μέσα στο έκτο τσάκρα, ή τσάκρα φρυδιών. βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου, πάνω από τα φρύδια. Σε συνδυασμό με το χρώμα indigo, το τσάκρα των φρυδιών είναι όλη η διαίσθηση μας. Η ικανότητά μας να συνειδητοποιούμε, να αναπτύσσουμε τις ψυχικές ικανότητές μας συνδέονται με αυτό το τσάκρα. Το τσάκρα των φρυδιών σχετίζεται επίσης με την ικανότητά μας – και την προθυμία μας – να αναγνωρίζουμε και στη συνέχεια να εγκαταλείπουμε τα συναισθηματικά μας φορτία αποσκευές. Σε φυσικό επίπεδο, το μπλοκάρισμα των τσάκρα μπορεί να εμφανιστεί ως συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη,  πυρετός, πρησμένοι αδένες και λοιμώξεις.

Το τρίτο μάτι σας είναι κλειστό;

Πως να ανοίξετε το Τρίτο Μάτι.Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι κάτι δεν είναι σωστό με τα τσάκρα τους, ιδιαίτερα με το τρίτο μάτι. Αλλά πώς ξέρετε αν αυτή είναι η πηγή του προβλήματος; Κάντε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις:

1) Έχετε εμπιστοσύνη στη δική σας διαίσθηση;
2) Έχετε μια αξιόπιστη μνήμη, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα;
3) Μπορείτε να θυμηθείτε εύκολα τα όνειρά σας;
4) Είστε ανοιχτοί σε ψυχικές εμπειρίες;
5) Παρουσιάζετε με σαφήνεια τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας;
Εάν απαντήσατε ναι στα περισσότερα από αυτά, ίσως να είστε αρκετά καλά ισορροπημένοι όταν πρόκειται για το τρίτο σας μάτι. Αν λέτε όχι στα περισσότερα από αυτά, ίσως χρειαστεί να ξεμπλοκάρετε και να επανέλθετε στην αρχική σας πορεία.

Εάν αισθάνεστε ότι το τρίτο σας μάτι μπορεί να είναι κλειστό, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το καθαρίσετε και να το ανοίξετε. Λάβετε υπόψη ότι όπως συμβαίνει σε όλους τους μεταφυσικούς κλάδους, αυτό που δουλεύει για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για άλλο. Δοκιμάστε διάφορες μεθόδους και χρησιμοποιήστε τις ως δομικές μονάδες για να δημιουργήσετε τις δικές σας τεχνικές. Τελικά θα βρείτε τη μορφή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς προσωπικά.

Διαλογισμός

Υπάρχουν αρκετοί διαλογισμοί που με σωστή καθοδήγηση μπορείτε να τους  χρησιμοποιήσετε εστιάζοντας στο τρίτο μάτι.  Μία επιτυχής μέθοδος είναι η εξής: Επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώσετε και φέρτε τον σε μια διαλογιστική κατάσταση. Αναπνέετε  αργά και ομοιόμορφα. Μην προσπαθήσετε να βιάσετε αυτό το σημείο. Μπορεί να σας πάρει δέκα λεπτά ή και περισσότερο για να φτάσετε στο σημείο όπου θα είστε πραγματικά χαλαροί. Μόλις είστε εντελώς ήρεμοι, εστιάστε τις ενέργειές σας στην επίφυση, ή στο έκτο τσάκρα, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του μέσου σας.

Πως να ανοίξετε το Τρίτο Μάτι.
Το έκτο τσάκρα ή επίφυση

Φανταστείτε ένα σημείο φωτός και ενέργειας που απορρέει από αυτό, αυξάνεται σταδιακά σε μέγεθος και δύναμη. Εστιάστε στο φως και επεκτείνετε το προς τα έξω, διασχίζοντας τυχόν μπλοκαρίσματα. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν χρήσιμο να ψάλλουν. Ενώ το κάνουν προφέρουν ένα απλό om , ή ίσως θέλετε να δοκιμάσετε έναν τόνο που συχνά συνδέεται με το τρίτο μάτι. Δηλώστε το  “το” . Η επανάληψη αυτή πολλές φορές λέγεται ότι βοηθάει να ανοίξετε το τσάκρα του τρίτου ματιού.

Shirodhara

Στην Aγιουβερδική ιατρική, υπάρχει μια πρακτική που ονομάζεται shirodhara. 

Ο πελάτης βρίσκεται σε ένα τραπέζι μασάζ με τα μάτια του καλυμμένα. Στη συνέχεια, ειδικά παρασκευασμένο ζεστό φυτικό έλαιο χύνεται με μία λεπτή και σταθερή ροή απευθείας στο μέτωπο και το έκτο τσάκρα. Η θεραπεία Shirodhara καθαρίζει το μυαλό, ανακουφίζει από την ασθένεια, μειώνει τις κεφαλαλγίες και διευρύνει την ευαισθητοποίηση. Το Shirodhara μπορεί να χορηγηθεί μόνη της ή να χρησιμοποιηθεί ως αποτοξίνωσης του panchakarma. Ακούγεται τρελό; Ίσως! Αλλά πολλοί άνθρωποι ορκίζονται σε αυτό. 

Εάν δεν διαθέτετε οικονομικούς πόρους για να επισκεφθείτε ένα κέντρο Aγιουβερδικής θεραπείας, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι, σε μια πολύ πρόχειρη έκδοση . Αναμίξετε αιθέρια έλαια (σανταλόξυλο, θυμάρι και βιολέτες που συνδέονται συχνά με το τρίτο μάτι) και εστιάστε σε αυτό με ήρεμες ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό.

Ημερήσια εστίαση

Ας το παραδεχτούμε! Όλοι μας έχουμε απασχοληθεί κατά καιρούς και θα μπορούσαμε να βρούμε  κάποιους τρόπους ή μορφές. Ωστόσο, αν αφιερώνετε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να φροντίσετε τον πνευματικό σας εαυτό, θα σας πολύ πιο εύκολο να κρατήσετε τον εαυτό σας σε ισορροπία. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε σε καθημερινή βάση για να ανοίξετε το τρίτο σας μάτι.

Κρατήστε τα όνειρα σας. Αυτό θα συμβάλει στην τόνωση της μνήμης, καθώς επίσης θα σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με τα μηνύματα που ενδέχεται να στέλνουν τα όνειρά σας.
Καθημερινά διαλογισμούς. Όπως και με τον σωματικό μας εαυτό, ο πνευματικός μας εαυτός χρειάζεται άσκηση για να παραμείνουν υγιής. 

Σημειώσεις του Καίσαρα: To άνοιγμα του τρίτου ματιού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Τόσο στην Κίνα όσο και στην Ινδία οι μοναχοί που ασχολούνται χρόνια με τον διαλογισμό μπορεί και να μην το πετύχουν. Τουναντίον άτομα που δεν διαλογίζονται καθόλου,αλλά έχουν περάσει από κάποιο σοκ ή βίαια κατάσταση π.χ θάνατο το τρίτο μάτι ανοίγει τότε.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ