Ταρω Dali Mεγάλη Αρκάνα

                                                  (Ι) O Μάγος

(Ι) O Μάγος

Προσωπική μαγεία.Υπάρχει ένα είδος μαγείας που λειτουργεί πραγματικά. Mαγεία, η πιθανότητα του αδύνατου αντικατοπτρίζει το να γίνεις ένα με τον εαυτό σου, με τον Θεό και τον κόσμο. Είμαστε όλοι καλλιτέχνες και μάγοι. Ο Dαli απεικονίζει τον εαυτό του στην κάρτα ως τον μάγο των μάγων και δείχνει σύνεργα από μερικά από τα πιο γνωστά έργα του στο τραπέζι.
Βλέπουμε τον Νταλί, αλλά συνειδητοποιούμε ότι αυτή η κάρτα είναι επίσης ένα σύμβολο για εσάς και εμένα τα ταλέντα και τις ιδιότητες που έχουμε. Στο προσωπικό μας ταξίδι περνάμε από μοναδικές εμπειρίες και βρίσκουμε λύσεις που κανείς άλλος δεν έχει σκεφτεί πριν. Αυτό φαίνεται μερικές φορές να είναι ένα είδος υπέροχης μαγείας. Αλλά η προσωπική σας μαγεία δεν είναι κάτι υπερφυσικό. Προέρχεται από την επιτυχή δημιουργία της μοναδικής σας ύπαρξης μέσω των ειδικών ταλέντων και ιδιοτήτων σας. Το ψωμί και το κρασί στο τραπέζι συμβολίζουν την ατομική συμμετοχή στη θεία πράξη της δημιουργίας. Το ρολόι που λιώνει αντιπροσωπεύει την ελαστικότητα και τη μοναδικότητα του προσωπικού σας χρόνου. Ο κύλινδρος στο τραπέζι συμβολίζει ότι το κάνεις νεα σχέδια για την ζωή σου.

(ΙΙ) Η Μεγάλη Ιέρεια

Ταρω Dali Mεγάλη Αρκάνα
(ΙI) Η Μεγάλη Ιέρεια

Εσωτερική γνώση! Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας έχουμε συναντήσει συχνά το αρχέτυπο της αρχιέρειας που χαρακτηρίζεται από χρησμούς όπως της Πυθίας της Σίβυλλα και τις προφητείες  της Κασσάνδρα της Τροίας και από πολλούς ιερείς και μοναχές που υπηρετούν σε ναούς σε γυναικεία μοναστήρια. Όντας καθρέφτης, αυτή η κάρτα σας συμβουλεύει να αναζητήσετε καθοδήγηση πρώτα και κύρια μέσα σας. Το μπλε φόντο και το μισοφέγγαρο συμβολίζουν τη δύναμη της ψυχής σας, την εσωτερική φωνή σας και τις διαθέσεις σας, που αποφασίζουν για τη μοίρα σας. Το εξωτερικό ένδυμα (ένα είδος μανδύας) θυμίζει τη συνήθεια της μοναχής και βρίσκεται σε πολλές απεικονίσεις της Μητέρας Μαρίας. Αλλά κάτω από τον μανδύα της, η φιγούρα φοράει μια μαύρη και μπλε παγιέτα που το βράδυ της δίνει μια λαμπερή σχεδόν γατίσια εμφάνιση. Το άγαλμα γάτας στο αριστερό χέρι το τονίζει αυτό. Το μεγάλο κεφάλι στην αριστερή πλευρά αντιπροσωπεύει το ασυνείδητο μυαλό που ταΐζει και δελεάζει την ψυχή με τη μακριά γλώσσα του. Η αρχιέρεια σας ενθαρρύνει να αναπτύξετε τη δύναμη της ψυχής και τη δική σας εσωτερική γνώση. Το σενάριο της ζωής σας πρέπει να ανοίξει.

(ΙΙΙ) Η Αυτοκράτειρα

H Aυτοκράτειρα

Η αληθινή σου φύση! Αυτή η κάρτα τιμά τον Gala Dali και αντιπροσωπεύει επίσης τις πολλές αυτοκράτειρες και βασίλισσες του παρελθόντος και του παρόντος, αλλά και τη μεγάλη θεά της πρώιμης ιστορίας, την Τριαδική Θεότητα του Χριστιανισμού και άλλων θρησκειών, τη μητέρα του Θεού όπως η Ίσις και η Μαρία, και τελευταία αλλά όχι τουλάχιστον η θεά του έρωτα και της γονιμότητας όπως η Αστάρτη, η Αφροδίτη και η Αφροδίτη. Το λιλά σκήπτρο που κρατά στο δεξί της χέρι είναι ένα αρχαίο σύμβολο γονιμότητας και ανδρικότητας. Λευκά αστέρια χορεύουν γύρω από το κεφάλι της φιγούρας και τη βοηθούν να ανέβει πάνω από τα γαλάζια νερά και τα γκριζωπά βουνά. Αυτή η κάρτα έχει να κάνει με μια παραγωγική ανθισμένη και ξεκάθαρα καθορισμένη ζωή .Οι γυναίκες όπως και οι άντρες ενθαρρύνονται να είναι κυρίαρχοι της ζωής τους και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ευημερία και την τύχη τους. Για να είστε ευτυχισμένοι και καλά είναι σημαντικό να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα με κανόνες που διέπουν την ευημερία και τη χαρά σας .Αναλάβετε την καθημερινή σας προσωπική φροντίδα.

(ΙV) Ο Αυτοκράτορας

Ο Αυτοκράτορας

Πρωτοπόρος για λογαριασμό του καθενός. Αυτοκράτορες και βασιλιάδες, θεοί όπως ο Δίας, καθώς και πολλές άλλες πατρικές φιγούρες έχουν εμπνεύσει αυτήν την κάρτα. Πρόκειται για την αρρενωπότητά σας (ή τις αρσενικές ιδιότητες σε μια γυναίκα) που αντικατοπτρίζει τις προσωπικές σας εμπειρίες ως άνδρα ή/και με άνδρες. κληρονομιά του πατέρα σας, των παππούδων σας και των προπατόρων σας. Αυτή η κάρτα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες και σας ενθαρρύνει να εφαρμόσετε την τέχνη της αυτοκυβέρνησης και της αυτοκίνησης. Το σκήπτρο με το κρίνο είναι σύμβολο δύναμης και ανδροπρέπειας, ζωτικής ενέργειας και γονιμότητας. Αλλά η πολύχρωμη υπέροχη και ζωηρή εμφάνιση της φιγούρας στο προσκήνιο έρχεται σε αντίθεση με την άγονη έρημο και τα μαύρα ερείπια στο βάθος. Το νόημα; Τα μεγαλύτερα σας ταλέντα δεν θα αναγνωριστούν, εάν χρησιμοποιηθούν καταστροφικά ή εάν δεν καταφέρετε να φτιάξετε κάτι νέο έξω από τα ερείπια του παλιού. Μετατρέψτε αυτή την άγονη έρημο σε κήπο! Ο καθένας από εμάς φέρνει κάτι νέο στον κόσμο που πρέπει να εξερευνηθεί και να αναπτυχθεί. Ο Αυτοκράτορας αντιπροσωπεύει για όλους μας το πρωτοποριακό πνεύμα και τη δύναμη που ανοίγει νέες δυνατότητες στη ζωή και την αγάπη!

(V) Ο Ιεροφάντης

Ο Ιεροφάντης

Προσωπική πεμπτουσία. Θυμηθείτε όλους τους Αρχιερείς της πολλής θρησκευτικής παράδοσης. Το πρωταρχικό τους καθήκον ήταν να ερμηνεύσουν τα μυστήρια της ζωής και να οργανώσουν τις κατάλληλες τελετές. Είναι καθήκον σας σήμερα να αναγνωρίσετε αυτή τη δύναμη μέσα σας. Το κλειδί βρίσκεται ακριβώς μπροστά στα μάτια σας. Απαιτείται ολόκληρος ο άνθρωπος. Η κύρια φιγούρα και οι δύο μικρότερες είναι μεταφορές για την προσωπική σας δύναμη και αδυναμία. Πρέπει να λάβετε υπόψη και να χρησιμοποιήσετε και τα δύο. Οι κύκλοι και οι ακτίνες γύρω από το κεφάλι της φιγούρας συμβολίζουν μια μεγαλύτερη συνείδηση, η οποία ξεπερνά τη δική σας προσωπικότητα. Αυτό που είναι τόσο ιδιαίτερο με την ερμηνεία του Νταλί είναι ότι εστιάζει στην αμοιβαία μύηση και τις διαδικασίες επικοινωνίας που συμβαίνουν μεταξύ των ανθρώπων (ή μεταξύ διαφορετικών πτυχών της προσωπικότητάς σας). Εκτός από τις 3 φιγούρες, δεν υπάρχει εκκλησία και καμία υπόδειξη του θρησκευτικού δόγματος που πρέπει να φανεί. Αλλά το φωτοστέφανο γύρω από το κεφάλι τονίζει την παρουσία μιας μεγαλύτερης διάστασης. Ο Νταλί δείχνει ότι το ιερό εκδηλώνεται στις καθημερινές μας ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις.

(VI) Οι Εραστές

(VI) Οι Εραστές

Ο παράδεισος και η σκιά! Πολλοί από εμάς θυμούνται την ιστορία της εκδίωξης του ανθρώπου από τον Παράδεισο, όπως λέγεται στη Βίβλο και σε πολλές άλλες παραδόσεις. Λιγότερο γνωστή είναι η ιστορία της επιστροφής του ανθρώπου στον Παράδεισο, της αιώνιας ζωής που αρχίζει μετά την Ημέρα της Κρίσης. Η αγάπη μας κάνει ευτυχισμένους. Αλλα αυτό εξαρτάται από τις απόψεις μας για την αγάπη. Εφόσον ψάχνετε για το “καλύτερο μισό σας”, υπάρχει ο κίνδυνος σας  του να είστε μόνο μισός άνθρωπος. Εάν ψάχνετε αυτόν που είναι ακριβώς ο εαυτός σας, που σας γνωρίζει και σας καταλαβαίνει από κοντά , στην πραγματικότητα ψάχνεις τον εαυτό σου. Όσο πιο έντονες είναι οι διαφορές, τόσο πιο πολύτιμο σημείο αρμονίας. Μόλις μάθεις να αγαπάς τις διαφορές, τόσο πιο πολύτιμα είναι τα σημεία της αρμονίας. Μόλις μάθετε να αγαπάτε τις διαφορές, οι πόρτες σε έναν νέο παράδεισο θα ανοίξουν. Αλλά να είστε προσεκτικοί. Πολλές σκιές και σκοτεινά σύννεφα θα κρύψουν το δρόμο. Μόνο η αγάπη που βασίζεται στην ατομικότητα και την πρωτοτυπία κάθε συντρόφου θα φτάσει στον νέο Παράδεισο και θα βρει το υψηλότερο σημείο της σημείο δια μέσου εμπειριών που ξεπερνούν τις δυνατότητες του κάθε ατόμου!

(VIΙ) Το Άρμα

(VIΙ) Το Άρμα

Χαράξτε τη δική σας πορεία! Το άρμα στέκεται για να βιώσει και να αναπτύξει τη δική του προσωπικότητα, η οποία έχει δύο πτυχές: Σκόπιμη επιλογή από τη μια και τις δυνάμεις του ασυνείδητου από την άλλη. Η μεγάλη κεντρική φιγούρα είναι σκοτισμένη. Κάποιος πρέπει πάντα να εξερευνά την αληθινή του πρόσωπο και χαρακτήρα και σκεφτείτε την άλλη πλευρά. Οι τρεις φλόγες μπροστά από το κεφάλι, το στήθος και η κοιλιά της κεντρικής φιγούρας αντιπροσωπεύουν τα τρία ενεργειακά κέντρα και τα τρία επίπεδα σώματος, νου, ψυχής. Αυτή η κάρτα συμβολίζει τον «τρόπο της επιθυμίας “, που είναι ο τρόπος για να εκπληρώσεις ουσιαστικές προθέσεις και να εγκαταλείψεις τους αβάσιμους φόβους. Ό,τι κάνεις σε αυτό το μονοπάτι αξίζει τον κόπο σου, ακόμα κι αν απαιτεί πολλή προσπάθεια ή πολλές παρακάμψεις.  Μόνο στο δρόμο της επιθυμίας ισχύει η φράση το ταξίδι είναι η ανταμοιβή. Σε πολλά άλλα πλαίσια, η διαφορά μεταξύ ταξιδιού και ανταμοιβής είναι υψίστης σημασίας. Δεν μπορείς να κατέβεις από το άρμα, το οποίο ΕΊΝΑΙ το δικό σας κάρμα, αλλά μπορείτε να του δώσετε μια νέα κατεύθυνση.

(VIΙΙ) Η Δικαιοσύνη

Η Δικαιοσύνη

Ενσυνειδητότητα! Η Δικαιοσύνη,απέχει ένα μικρό βήμα από τη σωστή στάση του Άρματος και  δεν ασχολείται με αφηρημένες αρχές.Μόνο  τις τέσσερις αρχαίες κύριες αρετές. Εδώ πρέπει να απαντήσουμε στο ουσιαστικό ερώτημα: Πώς καταφέρνουμε να κάνουμε ό,τι είναι σωστό για εμάς και πώς απέχουμε από αυτό που δεν είναι σωστό. Ο Νταλί ζωγράφισε τη γυναίκα με το γνωστό στυλ του Luca’s Cranach*. Τα άγρια μαλλιά της αντιπροσωπεύουν μια αφθονία ζωτικής δύναμης, αλλά και το ακατανίκητο πνεύμα της δικαιοσύνης. Το κοριτσίστικο κορμί της κρύβει δύο είδη παρθενίας. (που ήδη αναφέρονται στην κάρα του Ερημίτη). Μερικοί άνθρωποι θεωρούν την παρθενία και την αθωότητα αρετές που είναι για πάντα χαμένες με την πρώτη σεξουαλική συνάντηση. Άλλοι άνθρωποι βλέπουν την αγνότητα και την αθωότητα ως στόχους προσωπικής ανάπτυξηςκαι πως πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή. Όπως είπε ο Γερμανός θεατρικός συγγραφέας και ποιητής Μπέρτολ Μπρεχτ: «Η αθωότητα δεν είναι τίποτα που μπορεί να χαθεί, είναι κάτι που μπορεί να κερδηθεί».

*Ο Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος (γερμανικά: Lucas Cranach der Ältere (1472 – 1553) ήταν Γερμανός τυπογράφος και ζωγράφος της Αναγέννησης, ζωγράφος και χαράκτης ξύλου.  Ζωγράφισε επίσης θρησκευτικά θέματα, πρώτα στην καθολική παράδοση και αργότερα προσπαθώντας να βρει νέους τρόπους για να μεταδώσει τις λουθηρανικές θρησκευτικές ανησυχίες στην τέχνη. Συνέχισε σε όλη την καριέρα του να ζωγραφίζει γυμνά θέματα από τη μυθολογία και τη θρησκεία.

 

(ΙΧ) Ο Ερημίτης 

(ΙΧ) Ο Ερημίτης

Θεραπεία! H μορφή του Ερημίτη μας θυμίζει τη βιβλική παραβολή των δέκα παρθένων.

Ο Νταλί χρησιμοποίησε τον πίνακα του Λούκα Πατιόλι για να απεικονίσει τον Ερημίτη.

Ο Πατσιόλι ήταν μελετητής της Αναγέννησης. μια μαθηματική ιδιοφυΐα και εφευρέτης της διπλότυπης λογιστικής. Η πραγματική του ζωή δείχνει μερικούς παραλληλισμούς με το συμβολικό νόημα του Ερημίτη. Κάθε άνθρωπος φέρνει κάτι νέο στον κόσμο, κάτι που δεν έχει ξαναζήσει. Το έμβρυο στο τελευταίο,στάδιο, αντιπροσωπεύει αυτή τη μοναδική συμβολή. Πάνω από το κεφάλι της φιγούρας βλέπουμε κοσμήματα, μερικά από αυτά σε σχήμα αυγού. Αυτό το αυγό είναι σύμβολο γονιμότητας και ανάπτυξης κάτι νέου. Εάν αυτό το νέο πράγμα, η μοναδική μας συνεισφορά, λείπει από τη ζωή μας, νιώθουμε χαμένοι. Μόλις το βρούμε και το αντιληφθούμε, ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε αληθινά στον εαυτό μας. Ο ερημίτης αντιπροσωπεύει ένα άτομο που λύνει τα προβλήματά του την κατάλληλη στιγμή και συνεχίζει τη ζωή του χωρίς να κρύβει τίποτα κάτω από το χαλί ή να αφήνει κανέναν στο σκοτάδι.

(Χ) Ο Τροχός 🎡 

(Χ) Ο Τροχός

Μεγάλη Ανάλυση! Η ατομική σας ζωή καθώς και η Συμπαντική ζωή θα εμπλουτιστούν εάν συνεργαστείτε με το πεπρωμένο σας! Η συνηθισμένη σας ζωή θα γίνει δύο φορές πιο δύσκολη.”Ζείτε μόνο δύο φορές”. Μην εξαντλείτε την ενέργειά σας απλά παλεύοντας να τα βγάλετε πέρα. Η εικόνα δείχνει τον κύκλο τμήματος του ζωδιακού κύκλου. Έξω από τον κύκλο βλέπετε 5 φιγούρες που αντιπροσωπεύουν μια παραλλαγή γνωστών απεικονίσεων των τεσσάρων ευαγγελιστών και των 4 στοιχείων. Στην κορυφή του κύκλου είναι μια στυλιζαρισμένη φιγούρα που κρατά ένα σκήπτρο. Ο δίσκος στη μέση χωρίζεται σε 2 μέρη, συμβολίζοντας την ανθρώπινη συνείδηση και την ασυνειδησία. Και τα δύο μέρη αλληλοσυμπληρώνονται αλλά είναι επίσης τόσο διαφορετικά το ένα από το άλλο. Το κάτω μέρος είναι γεμάτο σύμβολα και σημάδια ενώ το πάνω μέρος είναι άδειο. Αυτό μπορεί να παραπέμπει στο γεγονός ότι τα μηνύματα του ασυνείδητου συνήθως μεταφέρονται μέσω συμβόλων.

(ΧΙ) Η Δύναμη 

(ΧΙ) Η Δύναμη

Η τέχνη της αγάπης! Αυτή η κάρτα έχει να κάνει με τη σκόπιμη ενασχόληση με τη ζωτική σας ενέργεια. Σας διδάσκει να αγαπάτε όλα όσα σας περιβάλλουν. Τα λουλούδια στην κάρτα μπορεί να είναι τα λουλούδια της αγάπης. Η υπογραφή του Νταλί ενσωματώνει τη σβάστικα, ένα αρχαίο ινδο-αριανό σύμβολο (ο ήλιος και η ζωή) που οι Γερμανοί Ναζί οικειοποιήθηκαν ως σύμβολο του θανάτου και της καταστροφής. Το τέρας σαν πλάσμα στα αριστερά είναι ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης. Από μακριά μοιάζει με βάτραχο, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά βλέπετε το σώμα ενός λιονταριού και το δόντια ενός μαχόμενου σκύλου. Είναι όλα πλάσματα που λαχταρούν να απελευθερωθούν από μια κατάρα, όπως ο μαγεμένος πρίγκιπας στα παραμύθια. Αυτό το πλάσμα επαναφέρει τα βασικά ένστικτα που μερικές φορές πρέπει να γίνουν αποδεκτά και άλλες φορές να ξεπεραστούν. Η γυναίκα και το ζώο υπαινίσσεται την αρχετυπική ιστορία του “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”. Αν η μία απελευθερωθεί από την κατάρα της, ο άλλος αποκτά επίσης την ελευθερία του. Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει την καλλιέργεια της προσωπικότητάς σας, η οποία θα σας επιτρέψει να ελαχιστοποιήσετε τις βλαβερές επιρροές στη ζωή σας και να επιτρέψετε  στις δημιουργικές σας να ανθίσουν.

(ΧΙΙ) Ο Κρεμασμένος 

(ΧΙΙ) Ο Κρεμασμένος

Πάθος! Με την πρώτη ματιά η ανάποδη θέση του κρεμασμένου φαίνεται να είναι μάλλον περίεργη.  Η αρπαγή και το παράλογο είναι όλα στοιχεία αυτής της κάρτας. Αλλά υπάρχει ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό. Ο κρεμασμένος έχει μία ξεκάθαρη κοσμοθεωρία, αλλά αυτό το σημείο αναφοράς δεν είναι κοσμικό, είναι υπερβατικό. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί με θρησκευτική έννοια, αλλά και με άλλη έννοια που θα μπορούσε να συνοψιστεί στη φράση “η θέληση του ανθρώπου είναι ο παράδεισος του”. Ταυτόχρονα η εικόνα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένας υποβρύχιος κόσμος, μια χώρα των ονείρων ή ένας άλλος κόσμος, στον οποίο ο κρεμασμένος είναι βυθισμένος. Ο κρεμασμένος πιστεύει σε αυτό από το οποίο κρέμεται. -Αξιολογήστε το σύστημα των πεποιθήσεών σας, το οποίο μπορεί να σας οδηγήσει στην ανατροπή των πάντων και την πλήρη αλλαγή των απόψεων σας.  Άν διαπιστώσετε ότι το σύστημα πεποιθήσεών σας είναι αληθινό, μην διστάσετε να παραδοθείτε σε αυτό εντελώς. Η ουσιαστική πεποίθηση σε συνδυασμό με το εσκεμμένο πάθος είναι το μεγαλύτερο από όλα τα συναισθήματα.

(ΧΙΙΙ) Ο Θάνατος

(ΧΙΙΙ) Ο Θάνατος

Ζωντανή μοναδικότητα! Αυτή η κάρτα έχει να κάνει με κάτι που τελειώνει. Ανάλογα με το αν το θεωρείτε καλό ή κακό, θα βιώσετε χαρά ή λύπη. Αυτή η κάρτα σας συμβουλεύει επίσης ότι υπάρχει κάτι στο οποίο πρέπει να προσέξετε. Πρέπει να αφήσετε κάτι και δημιουργήστε χώρο στον οποίο θα ανατείλουν νέεσ καταστάσεις. Το ορθάνοιχτο τοπίο τονίζει την εντύπωση ενός μεγάλου ανοίγματος ή της αιωνιότητας. Ο αντίκτυπος της ζωής σας συνεχίζεται μετά το θάνατο του σώματός σας. Αυτό κάνει την ερώτηση ακόμα πιο σημαντική: Ποιο είναι αυτό που θέλετε να βιώσετε και να δημιουργήσετε σε αυτή τη ζωή. Ένα άλλο νόημα αυτής της κάρτας είναι η γοητεία ή ο φόβος της βίας και της καταστροφικότητας. Το πρώτο περιλαμβάνει μια ψεύτικη εξύμνηση του θανάτου. Το δεύτερο το γεγονός ότι η  βαρβαρότητα δεν βλάπτει μόνο τους άλλους αλλά και τον εαυτό σας. Μάθετε να Χρησιμοποιήστε δυνάμεις σωστά για τον εαυτό σας και όχι ενάντια στους άλλους. Τότε θα βρείτε τη θέση σας στον ήλιο. Αν θέλετε η ζωή σας να είναι γόνιμη, πρέπει να κάνετε ό,τι πρέπει  στην κατάλληλη στιγμή.

ΙV) Η Εγκράτεια

(ΧΙV) Η Εγκράτεια

Αληθινή θέληση! Αυτή η κάρτα φαίνεται διαφορετική από τις άλλες στο κατάστρωμα, καθώς τα χρώματα είναι σχετικά χλωμά. Μοιάζει περισσότερο με σκίτσο παρά με τελειωμένο πίνακα. Φαίνεται να είναι λιγότερο έξυπνη από τις άλλες. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν προκαλέσει πολλές εικασίες. Ο Ρέιτσελ Pollack το ονόμασε “ακατέργαστο κόμικ”. Άλλοι το θεωρούν ένα μάλλον αμήχανο φόρο τιμής στην κυρία φίλη του Dali, Amanda Lear. Άλλοι πάλι υποψιάζονται ότι ο Dali απλά δεν ήξερε τι να κάνει με μια κάρτα που ονομάζεται Εγκράτεια. Έτσι το νόημα αυτού του πίνακα μπορεί να νανακαλυφθεί μόνο σε διαφορετικό βασίλειο.Στην αρχαία Ελλάδα πολύ πριν δημιουργηθούν οι πρώτες κάρτες ταρώ, η εγκράτεια θεωρούνταν μια από τις βασικές αρετές. Η εγκράτεια έχει να κάνει με το σωστό μέτρο και με την ανθρώπινη δημιουργικότητα. Δεν θα βρείτε το δικό σας αληθινό μέτρο,τη δική σας τέχνη της ζωής, μιμούμενοι είδωλα και δασκάλους. Αυτό που φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα στις κάρτες Ταρώ του Νταλί είναι πραγματικά μια πρόκληση της διαίσθησης του θεατή. Όλα τα είδωλα ωχριούν δίπλα στη δική σας δημιουργική διαδικασία. Γι’ αυτό, γίνετε ενεργοί και σχεδιάστε τη ζωή σας ως καλλιτέχνης και κύριος της τέχνης της ζωής.

V) O Διάβολος

(ΧV) O Διάβολος

Αντιμετώπιση ταμπού! Η κάρτα δείχνει μια ανδρόγυνη φιγούρα με άγρια χαίτη, ένα κέρατο στο γόνατο, ραβδί ή φλάουτο στο χέρι, που αναπηδά από κάποιο είδος βάθρου. Δύο μαύρα μπράτσα απελευθερώνουν τη φιγούρα ή προσπαθούν να την αρπάξουν. Με μια πρώτη ματιά αυτή η κάρτα φαίνεται περίεργη, αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι αποφεύγει την στερεότυπη απεικόνιση του διαβόλου. Αυτή η κάρτα μας δίνει τη δυνατότητα να ρωτήσουμε “Τι νόημα έχει ο διάβολος για εμάς σήμερα;”Μην σας τρομάζει αυτή η κάρτα. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να ξεφορτωθείτε μερικούς παλιούς φόβους. Από τη μια πλευρά ο Διάβολος αντιπροσωπεύει έναν βρικόλακα και ένα βάρος που δυσκολεύει άσκοπα τη ζωή σας και των άλλων. Αν συμβαίνει αυτό [ροσπαθήστε να ξεκόψετε απο τοξικούς ανρώπους Από την άλλη ο  Διάβολος αντιπροσωπεύει το μέρος σας που πάντα αρνιόσαστε και παραμελούσατε, αν και κρυφά και δικαίως το λαχταράτε. Τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσετε το άγνωστο και να το παρατηρήσετε προσεκτικά μέχρι να αποφασίσετε!

VΙ) O Πύργος

(ΧVΙ) O Πύργος

Συνάντηση με το απόλυτο! Δύο αρχέτυπα καθορίζουν την έννοια αυτής της κάρτας: Ο Πύργος της Βαβέλ και η Πεντηκοστή. Ο πύργος της Βαβέλ είναι σύμβολο της ανθρώπινης μεγαλομανίας, η οποία καταλήγει όχι μόνο στην καταστροφή του πύργου αλλά και στη σύγχυση των γλωσσών των Βαβυλωνίων. Η Πεντηκοστή από την άλλη πλευρά είναι το αντίθετο του πύργου της Βαβέλ. Το Άγιο Πνεύμα κατεβαίνει στους μαθητές του Ιησού με γλώσσες καταιγίδας και φωτιάς. Καθώς αρχίζουν να μιλάνε, όλοι τους ακούνε στη δική τους γλώσσα. Αντί για σύγχυση γλωσσών, αυτό το γεγονός συμβολίζει την κατάρριψη όλων των γλωσσικών φραγμών. Η Βαβέλ και η Πεντηκοστή είναι δύο αντίθετοι πόλοι της χρήσης των υψηλότερων ενεργειών που είναι διαθέσιμες στον άνθρωπο. Η βία καταστρέφει και οδηγεί σε αφωνία και σύγχυση. Η αγάπη γκρεμίζει όλα τα γλωσσικά εμπόδια και κάνει δυνατή την αληθινή επικοινωνία. Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει επίσης το άλμα. Τη μετατροπή της ελεύθερης πτώσης σε πτήση. Προχωρήστε και δώστε τα όλα! Θα κερδίσετε περισσότερη αγάπη και θα προστατεύσετε τον εαυτό σας καλύτερα από τον κάθε κίνδυνο εάν μάθετε να αντιμετωπίζετε συνειδητά τη δεσμευμένη σας ενέργεια.

VΙΙ) Το Άστρο 

(ΧVΙΙ) Το Άστρο

Προσωπική αλήθεια! Η προσωπική αλήθεια είναι συχνά σαν ένα μακρινό αστέρι – χρειάζεται πολύς χρόνος για να την φτάσεις. Αλλά όλα τα όνειρά μας επικεντρώνονται στο αστέρι, η προσωπική μας αλήθεια είναι η πηγή όλων των ονείρων μας. Αυτή η πηγή δεν θα στερέψει. Απλά πρέπει να την βρείτε, όπως δείχνει η εικόνα της κάρτας. Πάρτε την στα χέρια σας και κρατήστε την ψηλά, τιμήστε την και αγαπήστε την.

Μόλις το αστέρι φωτίσει τη τη νύχτα σας, τότε η αλήθεια θα αποκαλυφθεί με όλη της την ομορφιά. Μερικές φορές η κάρτα προειδοποιεί για ακατάλληλη θρασύτητα ή έκθεση. Το μεγάλο μπλε φίδι στον ουρανό αντιπροσωπεύει τα θαύματα της δημιουργίας. Αλλά η κάρτα επίσης, σας προειδοποιεί να γνωρίζετε τις παγίδες του αστεριού. Δηλαδή προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε το δικό σας φως για να βάλετε τους άλλους στη σκιά. Να είστε εξίσου προσεκτικοί και να μην παραμελείτε το δικό σας φως θαυμάζοντας υπερβολικά άλλα μακρινά αστέρια. Μια παλιά ιδέα ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος στο σύνολό του δεν είναι παρά ένα δοχείο στα χέρια του Θεού. Αυτό το δοχείο συμβολίζει το μέρος του ατόμου στο μεγάλο ρεύμα της ζωής, την προσωπική σας συμμετοχή στη Συμπαντική δημιουργία.

VΙΙΙ) Η Σελήνη

(ΧVΙΙΙ) Η Σελήνη

Συναντήστε την απελευθέρωση! Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τα συλλογικά ασυνείδητα και διαισθητικά συναισθήματα. Η πανσέληνος μπορεί να σας ταρακουνήσει λίγο. Μπορεί να συναντήσετε συναισθήματα και εναλλαγές διάθεσης που δεν μπορείτε να καταλάβετε. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να νιώσετε την ενσυναίσθησή σας με όλους τους ζωντανούς όντα. Καταλαβαίνετε όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα. Είστε εξίσου στο σπίτι σας στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αυτή η κάρτα υπόσχεται να ενσωματώσει ό,τι είχε προηγουμένως καταπιεστεί και να μετατρέψει τα βάθη της ψυχής σας σε ανυψωτικές φυσικές δυνάμεις. Αυτή η κάρτα ενθαρρύνει να μετατρέψετε την πλήξη της καθημερινής δραστηριότητας σε αληθινή απόλαυση της ζωής. Υπόσχεται τίποτα λιγότερο από το φιλί μιας μούσας! Αποδεχτείτε τα έντονα συναισθήματά σας ως μια πραγματικότητα που πρέπει να τη ζήσετε όπως κάθε άλλη πτυχή της ύπαρξής σας. Ζήστε όσο είναι δυνατό και λάβετε υπόψη όλες τις εμπειρίες, ώστε να μπορείτε να κολυμπήσετε με ασφάλεια στα βαθιά νερά της Ψυχής σας. Κάντε ειρήνη με τον Θεό και τον κόσμο. Αυτή είναι μια κάρτα που σας ενθαρρύνει να ανοίξετε την καρδιά σας και δ αφήστε την αυτοσυνείδησή σας.

ΙΧ) O Ήλιος ☀ 

(ΧΙΧ) O Ήλιος

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ