Τα κεριά : H πιο απλή και διαδεδομένη γητειά (Γ΄μέρος)

Τα κεριά ως η πιο απλή και διαδεδομένη γητειά έχουν τις δικές τους μέρες κατά τις οποίες πρέπει να καίγονται σε αντιστοιχία με τον συμβολισμό των χρωμάτων.Πριν εμβαθύνουμε λοιπόν περισσότερο,παραθέτω 2 πίνακες με τους συμβολισμούς των χρωμάτων και τις αντιστοιχίες τους επί των ημερών

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ  ΧΡΩΜΆΤΩΝ

Ασημί/Γκρίζο: Aκύρωση , Ουδετερότητα.

Βυσσινί: Ένταση , Φιλοδοξία ,  Επιχειρηματική πρόοδο.

Γαλάζιο: Ησυχία , Κατανόηση , Υπομονή , Υγεία.

Καφέ: Δισταγμό , Αβεβαιότητα , Ουδετερότητα.

Κόκκινο: Δύναμη , Υγεία , Ζωντάνια, Σεξουαλικότητα , Έρωτα.

Λευκό: Αγνότητα , Δύναμη , Ειλικρίνεια.

Μαύρο: Κακία , Ζημιά , Διφωνία Σύγχυση.

Πορτοκαλί: Ενθάρρυνση , Προσαρμοστικότητα , Έλξη.

Πράσινο: Οικονομικά , Γονιμότητα , Τύχη.

Πρασινοκίτρινο: Αρρώστια , Ζήλια , Δειλία , Διαφωνία.

Ρόδινο: Τιμή , Αγάπη , Ηθικότητα.

Σκούρο Μπλέ: Παρορμητικότητα , Κατάπτωση , Ευμεταβλητότητα.

Χρυσό/Κίτρινο: Έλξη , Πειθώ , Γοητεία , Εμπιστοσύνη.

 

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

  1. Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η   =   Κ Ι Τ Ρ Ι Ν Ο

2. Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α    =  Λ Ε Υ Κ Ο 

3. Τ Ρ Ι Τ Η           =  Κ Ο Κ Κ Ι Ν Ο

4. Τ Ε Τ Α Ρ Τ Η     = Β Υ Σ Σ Ι Ν Ι

5. Π Ε Μ Π Τ Η       = Μ Π Λ Ε

6. Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ ΗΠ Ρ Α Σ Ι Ν Ο

7.Σ Α Β Β Α Τ Ο      = Μ Α Υ Ρ Ο

Έχοντας λοιπόν ολοκληρώσει  το κεφάλαιο των χρωμάτων θα περάσουμε τώρα εν τάχει στους κρυστάλλους και τις ιδιότητες τους. Πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν accessories και να ενδυναμώσουν το δικό σας τελετουργικό.

ΟΙ  Κ Ρ Υ Σ Τ Α Λ Λ Ο Ι

Κάθε κρύσταλλος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες.Για αυτό θα πρέπει να επιλέγετε ανάλογα με την περίπτωση! Εσείς όμως, αρχικά μπορείτε να επιλέξετε κρυστάλλους στα ίδια χρώματα με τα χρώματα των κεριών. Αργότερα όταν συνηθίσετε την διαδικασία θα μπορέσετε να συνδυάσετε τις ιδιότητες των κρυστάλλων με τον σκοπό του τελετουργικού.

Τι εννοώ; Άς υποθέσουμε ότι θέλετε να κάνετε ένα καινούριο οικονομικό άνοιγμα.

Αν ανατρέξετε στον πιο πάνω πίνακα θα δείτε ότι το Πράσινο είναι για Οικονομικά , Γονιμότητα , Τύχη. Η μέρα δε που αντιστοιχεί είναι η Παρασκευή.

Άρα λοιπόν εμείς θα χρειαστούμε ένα πράσινο κερί στην απόχρωση που σας το παρουσιάζω. Θα το ανάψετε μέρα Παρασκευή. Γιατί μέρα Παρασκευή; Κατά τους Αρχαίους Έλληνες η Αφροδίτη ήταν θεά του έρωτα, της ομορφιάς, της σεξουαλικότητας, της ηδονής και της αναπαραγωγής. Εδώ εμάς δεν μας ενδιαφέρουν η σεξουαλικότητα και η ηδονή. Μας ενδιαφέρει όμως η αναπαραγωγή.

Το οικονομικό άνοιγμα που θέλουμα να κάνουμε ή η επέκταση της επιχείρησης μας είναι η “Αναπαραγωγή !”

Στην Εβραική θρησκεία πάλι συναντάμε τον Αρχάγγελο Haniel ή Αναήλ ή הניאל, =”Χαρά του Θεού”. Ο Haniel  συχνά περιλαμβάνεται στους καταλόγους ως ένας από τα 7 αρχαγγέλους. Συνδέεται γενικά με τον πλανήτη ΑΦΡΟΔΊΤΗ. και αντιπροσωπεύει την ημέρα Παρασκευή. Είναι ο αρχάγγελος του Σεφίρα Netzach .

Κατά συνέπεια η μέρα είναι η Παρασκευή. Η ΔΕ ΏΡΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 07:00 , 14:00 , 21:00

Ε Π Ι Λ Ο Γ Η   Κ Ρ Υ Σ Τ Α Λ Λ Ο Υ

Ένας από τους πιο ισχυρούς κρυστάλλους για οικονομική άνοδο είναι ο αχάτης.

Έχει πολλές ιδιότητες και μία πανδαισία χρωμάτων.

Εμείς θέλουμε χρήμα. Επιλέξαμε πράσινο χρώμα κερί και μέρα Παρασκευή δεν ξέρουμε όμως πολλά για τον αχάτη. Απλά επιλέγουμε ένα χαλαζία ή οποιοδήποτε λίθο έχουμε.π.χ. αμέθυστο, λεπιδόλιθο κτλ. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο εφόσον πιστεύετε σε αυτό που κάνετε. To πρώτο αποτέλεσμα που θα έχετε θα είναι κάτι σαν αυτό.

βωμός

Αυτά ως ψηλάφισμα στην χρωματολογία των κρυστάλλων και μια ιχνογραφία ως προς τον σωστό τρόπο λειτουργείας. Αύριο θα αναφερθούμε στο τι αντιπροσωπεύουν οι κρύσταλλοι ανά χρώμα και στις ιδιότητες των αρωμάτων σε σχέση με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

Καίσαρας

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ