Τα κεριά: H πιο απλή και διαδεδομένη γητειά

Τα κεριά θεωρούνται ως η πιο απλή και διαδεδομένη γητειά στις μέρες μας. Από την εποχή της αρχαιότητας το στοιχείο της φωτιάς ήταν αναπόσπαστα δεμένο με την λατρεία των θεών.

Ο Προμηθέας έκλεψε την φωτιά και την έφερε ως δώρο στους ανθρώπους. Ο Ήφαιστος ήταν ο Θεός της φωτιάς.

Μέχρι πρόσφατα, η φωτιά ήταν το συνώνυμο της οικογενειακής θαλπωρής π.χ μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα μπροστά στο τζάκι. Ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται ωσ σύμβολο κάθαρσης, εξαγνισμού και ενέργειας.π.χ. Το Άγιο Φως.

Τα κεριά που θεωρούνται ως η πιο απλή και διαδεδομένη γητειά στις μέρες μας,τα παλιά χρόνια κατασκευάζοταν από ζωικό λίπος. Δεν είχαν ευχάριστη μυρωδιά. Υπήρχαν και τότε τα μελισσοκέρια που στοίχιζαν όμως περισσότερο.

Σήμερα φτιάχνονται από παραφίνη σε διάφορα χρώματα και σχήματα.

Τα κεριά: H πιο απλή και διαδεδομένη γητειά

Τα κεριά: H πιο απλή και διαδεδομένη γητειά έχουν την δική τους μαγεία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο μαντικής. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μικρά τελετουργικά που θα αλλάξουν τις ζωές μας. Να μας χαρίσουν μεγαλύτερη αισιοδοξία, μεγαλύτερη ενέργεια, να μας χαλαρώσουν.

Τα κεριά που θεωρούνται ως η πιο απλή και διαδεδομένη γητειά έχουν αντίστοιχα χρώματα ζωδίων, αντίστοιχα χρώματα με τον τομέα που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Με την μαγεία των κεριών μπορείτε να αλλάξετε ότι δεν σας αρέσαει στην ζωή σας.π.χ. να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητες καταστάσεις, να βελτιώσετε τα οικονομικά σας,να προσελκύσετε την τύχη κ.ο.κ.

Η αρχή του ταξιδιού στον μαγικό κόσμο των κεριών

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον μαγικό κόσμο των κεριών να σας επισημάνω ότι τα κεριά που έχουν μεγαλύτερη δύναμη είναι αυτά που θα φτιάξετε μόνοι σας. Αν δεν μπορείτε φροντίστε να αγοράσετε κεριά καλής ποιότητας. Καλης ποιότητας εννοώ “masif ” ή αστρολογικά κεριά. Όχι επιχρωματισμένα. Δεν πρέπει να είναι αρωματικά, ούτε με διάφορα διακοσμητικά. Έτσι θα παρεμβαίνουν στην ενέργεια αυτού που επιχειρείτε να κάνετε. Δεν είναι δυνατόν να θέλετε να προσελκύσετε χρήμα και να αγοράσετε ένα κερί με άρωμα λεμόνι και εν συνεχεία να το επαλείψετε με άρωμα κέδρου!

Τα καταλληλότερα είναι τα μασίφ (ότι χρώμα μέσα και έξω) και ύψους 15-20 εκατοστά.Δεν είναι πολύ χοντρά και καίγονται κανονικά. Η διάμετρος τους είναι αρκετή ώστε να χαραχθεί ένα όνομα , ένας Ρούνος , ένα ιδεόγραμμα ή ακόμα και μια αρχαγγελική σφραγίδα ή το σύμβολο του ζωδίου σας.

Προτιμήστε τα απλά κηροπήγια. Όχι φρου-φρου και τέτοια.

Τα κεριά σας πρέπει να είναι πάντα αχρησιμοποίητα. Πρίν ξεκινήσετε καθαρίστε τα από την αρνητική ενέργεια που έχει συσσωρευθεί επάνω τους. Ξεπλύντε τα με αποσταγμένο νερό χωρία να βρέξετε το φυτίλι.Λιβανίστε τα με φασκόμηλο ή λιβλανι αρσενικό. Σκουπίστε τα με ένα καθαρό μαλακό πανί. Για να τα ανάψετε χρησιμοποιείτε πάντα ένα αναπτήρα ή ένα άλλο κερί. Ποτέ σπίρτα! Περιέχουν θειάφι που δεν ταιριάζει στην περίπτωση. Στό σβήσιμο ποτέ δεν τα φυσάτε. Χρησιμοποιείτε πάντα έναν κηροσβήστη ή με τα δάχτυλα σας. Όταν δεν τα χρησιμοποιείται φυλάξτε τα σε ένα μέρος όπου δεν θα είναι ορατά από τους άλλους. Για να μην παραμορφωθούν από την ζέστη να τα φυλάσσετε πάντα σε ένα δροσερό μέρος.

Τα κεριά: H πιο απλή και διαδεδομένη γητειά

Τα κεριά: H πιο απλή και διαδεδομένη γητειά πρέπει να γίνει σε ένα σημείο του σπιτιού σας όπου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Φτιάξτε ένα μικρό βωμό. Ένα τραπεζάκι ή κομοδίνο είναι αρκετά.

Στρώστε ένα καθαρό ύφασμα τοποθετήστε ότι σας εκφράζει καλύτερα -αναλόγως την περίσταση-είκόνες,αγαλματίδια κ.τ.λ. Τα κατάλληλα αιθέρια , αρωματοδοχεία και προαιρετικά κάποιους κρυστάλλους αντίστοιχους του ζωδίου σας.

Πρίν το ξεκίνημα φροντίστε να ανάψετε ένα λευκό και ένα μαύρο κερί.Συμβολίζουν το Yin και το Yang. Άχρηστο νασ λέγεται ότι καθόλη την διάρκεια της τελετής πρέπει να έχετε απομακρύνει τυχόν εύφλερκτα υλικά.

Στο δεύτερο μέρος θα αναφερθώ στα χρώματα.

Καίσαρας

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ