Περί Μαγείας

 

https://pixabay.com/el/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF-1129363/

Η μαγεία και τα ξόρκια είναι τελικά αλήθεια ή μύθος;

Ένα ερώτημα που έχει αναδειχθεί τον τελευταίο καιρό τόσο έντονο όσο ποτέ. Η Μαγεία σύμφωνα με την επιστήμη – οποιουδήποτε είδους- είναι ένας μύθος. Δεν υπάρχει καμία εμπειρική απόδειξη για αυτό. Επιπλέον,δεν υπάρχει τίποτα στον τομέα της επιστήμης και την κατανόησή της φυσικής που θα επέτρεπε τέτοια πράγματα.

Εν αντιθέσει με το Cambridge Dictionary ο όρος         μαγεία έχει 2 ερμηνείες.

Μαγεία (ουσ.) [γεν.ουδ.]  = ιδιαίτερες δυνάμεις

1.-  the use of special powers to make things happen that would usually be impossible.

1.-Μαγεία είναι η χρήση ξεχωριστών δυνάμεων για να κάνεις να συμβούν πράγματα     που συνήθως είναι απίθανα.

http://andon29.deviantart.com/art/3d-magic-powers-wallpaper-768x1366-353460456
http://andon29.deviantart.com/art/3d-magic-powers-wallpaper-768×1366-353460456

2.-the skill of performing tricks to entertain people, such as making thingsappear and disappear and pretending to cut someone in half

2.-Μαγεία είναι η ικανότητα του να κάνεις τρικ για να διασκεδάσεις κόσμο,όπως του να εμφανίζεις και να εξαφανίζεις πράγματα. Ταχυδακτυλουργός ή τσαρλατάνος.
http://tristanmagic.blogspot.gr/
http://tristanmagic.blogspot.gr/

Τελικά πως λειτουργεί η Μαγεία;

H Mαγεία καθοδηγείται εξ ολοκλήρου από τη δύναμη της πίστης. Το μυαλό είναι ότι πιο περίπλοκο οι δε πεποιθήσεις μας λειτουργούν ως φίλτρο για τις αντιλήψεις μας σε σχέση με την πραγματικότητα.Βγάζουμε συχνά συμπεράσματα σχετικά με το τι έχουμε αντιληφθεί με βάση την κοινή μας αντίληψη. Για το τι μπορούμε συλλογικά να πιστεύουμε ότι είναι αλήθεια. Αν πιστεύουμε στην μαγεία και τις κατάρες, τότε το μυαλό μας και μάλιστα το σώμα μας θα αντιδράσει σε συνδυασμό με αυτό το σύστημα πεποιθήσεων. Συλλογικές κοινωνικές πεποιθήσεις συχνά επηρεάζουν τις προσωπικές μας πεποιθήσεις. Η θρησκεία είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτού του συστήματος της ψυχολογικής επιρροής. Άς μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτεροι μάγοι στο πέρασμα των αιώνων ήταν ιερείς.

Το εικονικό φάρμακο!

Η ιατρική επιστήμη αξιοποιεί σήμερα αυτή τη δύναμη  θεραπεύοντας συχνά με το φαινόμενο placebo, δίνοντας σε ασθενείς εικονικά φάρμακα-δισκία με υποκατάστατο ζάχαρης- επειδή δεν ήταν αναγκαία τα φάρμακα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Placebo
https://en.wikipedia.org/wiki/Placebo

Ορισμένοι ασθενείς πιστεύουν στη δύναμη του “φαρμάκου” που τους έχουν δοθεί με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η υγεία τους.

Κλινικά αυτό είναι ένα παράδειγμα της δύναμης του μυαλού στο πόσο επηρεάζει το σώμα βασιζόμενο στην απλή πίστη. H Mαγεία λειτουργεί ακριβώς  επάνω σε αυτήν την αρχή.

Αν δεν πιστεύετε στη μαγεία, τότε δεν θα έχει καμία εξουσία πάνω σας.

Αν δεν πιστεύετε στη μαγεία, τότε μην επιχειρήσετε τίποτα γιατί δεν θα έχετε αποτελέσματα.

Nα θυμάστε: H Πίστη μετακινεί ακόμα και βουνά!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ