ΤΟ ΆΡΜΑ

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

Η πανοπλία της αποκτηθείσας Γνώσης είναι η προστασία του νικητή

Το πρόσωπο που έχει βεβαιωθεί για την επιλογή του, κατέχει πλέον έναν ορισμένο βαθμό ελέγχου επάνω του και στις επίκτητες καταστάσεις. Η εικονογράφηση βασίζεται στη συσχέτιση των 3+4 που σημαίνει τη βάση που δίνεται στη δημιουργική σκέψη, η οποία γίνεται πλέον πραγματική ή θετική και ολοκληρωμένη

Το Άρμα, απόλυτα σταθερό, καθοδηγείται από τη δυαδικότητα «σκιάς και φωτός» του συνειδητού και του ασυνείδητου, το άρμα συλλέγει και επανενώνει τα αντίθετα ρεύματα. Η κατεύθυνσή του είναι προς το φως, γιατί ο Βόρειος Αστέρας που είναι το 7ο αστέρι της Μικρής Άρκτου είναι πίσω από αυτό.

Στο κέντρο της ζώνης των χρωμάτων, το χρώμα που αντιστοιχεί στο επίπεδο που χωρίζει στη μέση τις φωτεινές δονήσεις που είναι και αυτό του Σμαραγδένιου Αγίου Δισκοπότηρου, που είναι ο στόχος της πνευματικής έρευνας μιας αναζήτησης

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στο I-Ching, το παλαιότερο βιβλίο στον κόσμο σύμφωνα με την κινεζική παράδοση 7 είναι ο αριθμός του “Νέου Φωτός που γεννιέται όταν το σκοτεινό 6 αυξάνεται κατά μία ενότητα”.

Όπως την 7η μέρα, είμαστε εδώ στο τέλος ενός κύκλου (Το Ταρώ συμβιβάζεται από 3 κύκλους μέχρι την 21η κάρτα). Βρισκόμαστε επίσης στην αυγή μιας νέας αναχώρησης προς την “Ουράνια Ιερουσαλήμ”.

Zayin

Το Zayin είναι το έβδομο γράμμα του εβραϊκού αλφαβήτου
Αριθμητική τιμή: 7
Ήχος: “Z”
Σημασία: 1. Στέμμα 2. όπλο 3. συντηρώ

Σχέδιο

Το έβδομο γράμμα του ΑΛΦΑΒΉΤΟΥ είναι το zayin. Το σχέδιο του έχει τη μορφή σπαθιού. Η κορυφή του zayin είναι η λαβή και το κάθετο πόδι είναι η λεπίδα. Μια άλλη ερμηνεία του σχεδίου του zayin είναι ότι αντιπροσωπεύει ένα στέμμα και ένα σκήπτρο. Το zayin παραπέμπει έτσι σε δύναμη και εξουσία.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ