Το Άστρο στην Money Tarot

Το Άστρο στην Money Tarot

Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). 2002

Θέματα. 500 ευρώ τύπου 2002. Αρχιτεκτονική περίοδος: 20ος αι. Έργο τέχνης του Robert Kalina της Εθνικής Τράπεζας της Αυστρίας και του Γερμανού γραφίστα Reinhold Gershtetter. Χρονολογία: 2002. Διαστάσεις: 160 x 82 mm. Υλικό: Χαρτί. Υδατογράφημα: Πρόσοψη σύγχρονου κτιρίου του 20ου αιώνα. Η εκτύπωση διανεμήθηκε σε 17 ευρωπαίους τυπογράφους των οποίων ο κωδικός είναι αναγνωρίσιμος από το πρώτο γράμμα του αριθμού που αναγράφεται στο μπροστινό μέρος. Κείμενα στα γαλλικά και ελληνικά.

Εμπροσθόφυλλο: Περιγραφή της πρόσοψης: Στα δεξιά, μια πρόσοψη από γυαλί, σκυρόδεμα και σκελετό από χάλυβα χαρακτηριστικό των σύγχρονων κτιρίων και τοποθετημένη στο κέντρο των 12 αστέρων, έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην επάνω αριστερή γωνία, η ευρωπαϊκή σημαία σε μπλε χρώμα. Τρεις συνδυασμοί υπογραφών σε μπλε από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: Willem F. Duisenberg (Pick # 7), Jean-Claude Trichet (Pick # 14) ή Mario Draghi (Pick # 19A). Πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφαλείας: υδατογράφημα, λωρίδα αλουμινίου, αλλαγή χρώματος, ιριδίζουσα λωρίδα, επίθεμα αλουμινίου και νήμα ασφαλείας με απομεταλλωμένο 500 EURO.

Οπισθόφυλλο: .  Περιγραφή : Χάρτης της Ευρώπης και των ακόλουθων νησιών: Αζόρες, Κανάρια Νησιά, Γαλλική Γουιάνα, Γουαδελούπη, Μαδέρα, Μαρτινίκα και Ρεϋνιόν. Στην αριστερή πλευρά, καλωδιωτή γέφυρα, το κατάστρωμα της οποίας αναρτάται από τους δύο μνημειώδεις πυλώνες με τεντωμένα χαλύβδινα καλώδια. Η μαύρη αρίθμηση 11 ψηφίων ξεκινά με ένα γράμμα που υποδεικνύει τη χώρα έκδοσης 

Εμπρόσθιακαι οπίσθια όψη πολύχρωμη και κυρίως μωβ.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ