Το Δέκα των Δηναρίων : Η αναπαράσταση της δυναστείας.

Το Δέκα των Δηναρίων

Μία πατριαρχική φιγούρα κάθεται με δύο σκυλιά φύλακες στα πόδια του. Είναι ντυμένος κομψά. Περιβάλλεται από κλήματα. Σύμβολα της αφθονίας και του πλούτου. Πιο πέρα δεσπόζει μία πέτρινη αψίδα. Δείχνει την κορύφωση της οικογένειας. Κάτω από αυτήν υπάρχει ένας άνδρας και μία γυναίκα που απολαμβάνει ο ένας την συντροφιά του άλλου. Ένα παιδί είναι πιο κοντά στην πλευρά της μητέρας. Ένα μεγάλο υπέροχο σπίτι βρίσκεται σε απόσταση. Το Δέκα των Δηναρίων σε σχηματισμό με το καβαλιστικό δέντρο ζωής αναπαριστά την θέση των Δέκα Σεφιρώθ.

Το Δέκα των Δηναρίων αναπαριστά την δυναστεία. Το Δέκα των Δηναρίων αναπαριστά την οικονομική σταθερότητα και την ασφάλεια μέσα στην οικογένεια.Η οικογένεια έψχει κερδίσει λεφτά για πολλά χρόνια. Η επιτυχία είναι στο αποκορύφωμα της. 

Το Δέκα των Δηναρίων εμφανίζεται συνήθως σε ριξίματα για οικογενειακές επιχειρήσεις που ευδοκίμησαν ή σε πλούσιες οικογένειες που διατήρησαν την οικονομική τους σταθερότητα.

Το Δέκα των Δηναρίων, υποδηλώνει την καλή οικογενειακή φήμη. Την καλή γενεαλογία. Την ισχυρή πατριαρχία. Τα σκυλιά υποδηλώνουν την πίστη και την οικογενειακή ζωή.Το Δέκα των Δηναρίων, υποδηλώνει επίσης την απόκτηση δύναμης δια μέσου οικογενειακών συμμαχιών.

Το Δέκα των Δηναρίων ανεστραμμένο

Το Δέκα των Δηναρίων ανεστραμμένο

Το Δέκα των Δηναρίων ανεστραμμένο υποδηλώνει οικογενειακές φιλονικίες και διαμάχες. Ίσως το γεγονός ότι μια οικογένεια έχει συνηθίσει σε ένα τρόπο ζωής και δεν κάνει καμία προσπάθεια για να ξεφύγει από αυτήν. Το Δέκα των Δηναρίων ανεστραμμένο υποδηλώνει ότι μια οικογένεια που κάποτε απολάμβανε υλικά αγαθά τώρα βρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία. Μια άλλη απόδοση του Δέκα των Δηναρίων ανεστραμμένο είναι ότι μια οικογένεια έχει οικονομική ευμάρεια, κλείνονται συμφωνίες αλλά δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Στην οικογένεια  δεν απολαμβάνει ο ένας την συντροφιά του άλλου. Η οικογενειακή ζωή είναι στον αέρα. Πιθανόν κάποιές να εκδιωχθεί ή να αποκληρωθεί. Ο κίνδυνος χωρισμού ή διαζυγίου είναι μεγάλος.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ