Το Εννέα των Δηναρίων : Η κάρτα της ευημερίας

Το Εννέα των Δηναρίων

Η επιτυχία, η ευημερία και η πολυτέλεια είναι τα χαρακτηριστικά του Εννέα των Δηναρίων.  Οι συνεχείς προσπάθειές του ερωτώντος τον έχουν καταστήσει οικονομικά ασφαλή. Όχι μόνο για τώρα, αλλά και για το μέλλον. Το φόρεμά της φιγούρας είναι πλούσιο και ακριβό και κινείται με μια απαλή χάρη που υποδηλώνει ότι τώρα μπορεί να έχει το χρόνο της. Εκλεπτυσμένη και κομψή βόλτα με ένα ευγενές βάδισμα, είναι η βασίλισσα του περιβάλλοντος της.

Η φιγούρα χαμογελά με περηφάνια. Τα αμπέλια με ώριμα τσαμπιά σταφύλια αυξάνονται συνεχώς υποδηλώνοντας την ευημερία που έχει δημιουργήσει και τώρα απολαμβάνει. Είναι ασφαλής . Μπορεί να μην είναι πλέον νέα και ίσως να έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει θυσιάσει πολλά από τη ζωή της στη σκληρή δουλειά. Αλλά; Κοίτα τώρα τι έχει! Κατανοεί το τίμημα που έχει πληρώσει για να φτάσει μέχρι εδώ. Επιπόλαιες διακοπές με φίλους και τις χαμένες ευκαιρίες για κάποια ειδύλλια γεμάτο διασκέδαση. Έχει θυσιάσει μέρος της ελευθερίας της κατά τη διάρκεια των ετών που συμβολίζει το γεράκι που στηρίζεται στο χέρι της. Οι περιφραγμένοι κήποι υποδηλώνουν την ασφάλεια της έφερε η κατάσταση, αλλά επίσης ότι μπορεί να έχει αποκοπεί από άλλους για να φτάσει στο στόχο της. Αυτά τα τείχη μπορεί να συμβολίζουν πόσο καλά φυλάει τα υπάρχοντά της και τα επιτεύγματά της. Θα κρατήσουν εισβολείς και κλέφτες έξω.

Το Εννέα των Δηναρίων : Η κάρτα της ευημερίας

Ένα σαλιγκάρι κινείται αργά στο περιποιημένο χλοοτάπητα. Το σαλιγκάρι είναι σύμβολο του χρόνου που χρειάζεται για να επιτευχθεί ένας στόχος. Σε μερικά πράγματα απλά δεν μπορούν να βιαστούμε. Έτσι μας διδάσκει το μάθημα της Δύναμης και της Υπομονής . Όταν εργαζόμαστε σκληρά για ένα στόχο, μερικές φορές η ζωή φαίνεται ότι έχει παραμείνει στάσιμη και φτάνουμε στο πουθενά. Κοιτάμε γύρω μας και όλα φαίνονται να κινούνται γρηγορότερα από ότι εμείε. Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι παραιτούνται ή εισέρχονται επειδή δεν βλέπουν τα αποτελέσματα αρκετά γρήγορα. Ωστόσο, το σαλιγκάρι ξέρει καλύτερα. Αν κοιτάξουμε το Σαλιγκάρι μπορεί να φαίνεται ότι δεν κινείται καθόλου, αλλά είναι βέβαιο ότι προχωράει ήσυχα, ακόμα κι αν δεν είναι προφανές.  Καθώς ξεκινά το ταξίδι του στον κήπο, ξέρει ότι θα του πάρει πολύ χρόνο για να φτάσει στην άλλη πλευρά. Αυτό όμως δεν τον σταματά να κάνει το ταξίδι. Το σαλιγκάρι κάνει το δρόμο του όπου θα απολαύσει όλη την πλούσια βλάστηση. Έτσι είναι αρκετά βέβαιο ότι αξίζει την προσπάθεια. Αυτό μας οδηγεί σε μια άλλη πτυχή του σαλιγκαριού .

Το Εννέα των Δηναρίων : Η κάρτα της ευημερίας

Το Εννέα των Δηναρίων αντιπροσωπεύει έναν καλά περιποιημένο κήπο στον οποίο ανθίζουν οι καλλιέργειες και τα φυτά. Ένα σαλιγκάρι μπορεί να προκαλέσει όλεθρο σε αυτόν τον κήπο. Πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούμε γιατί δεν έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτήν την προφανή απειλή. Το σαλιγκάρι μπορεί να μας λέει ότι δεν έχει τον έλεγχο των πάντων, ανεξάρτητα από την οικονομική θέση της. Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τα πάντα. Η Μητέρα Φύση είναι ένας νόμος επάνω στον εαυτό της και δεν περιορίζεται. 

Το Εννέα των Δηναρίων : Η κάρτα της ευημερίας(ανεστραμμένο)

 

Το Εννέα των Δηναρίων ανεστραμμένο

Το Εννέα των Δηναρίων ανεστραμμένο υποδηλώνει ότι εργάζεστε πολύ σκληρά, δίνοντας πολύ λίγο χρόνο στον εαυτό σας για αναψυχή. Μπορεί να σημαίνει ότι είστε εργάτης. Μπορεί να μην χρειάζεστε τα χρήματα αλλά συνεχίζετε να εργάζεστε . Μπορεί να υπάρχει αδυναμία χαλάρωσης, αν και το έχετε κερδίσει. Μπορεί να είναι όλα δουλειά και δεν έχετε χρόνο για παίξιμο.

Από την άλλη πλευρά όμως το Εννέα των Δηναρίων ανεστραμμένο υποδηλώνει ότι ίσως μπορεί να μην έχετε καμία επιλογή στο θέμα. Ίσως χρειάζετε να εργάζεστε κάθε ώρα για να καλύψετε τα γενικά έξοδα και να πληρώσετε τους λογαριασμούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν προσπαθείτε να πληρώσετε για έναν τρόπο ζωής που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση όπου μπορεί να είσαι ένοχος του να ξοδεύεις χρήματα που δεν έχεις, σε αυτή την περίπτωση, ξοδεύεις όσα έχεις κερδίσει και πρέπει να συνεχίσεις να κερδίζεις όλο και περισσότερο μόνο για να συνεχίσεις…

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ