Το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα αγαπητοί φίλοι.Πριν ξεκινήσω την ανάλυση και εκφέρω την προσωπική μου γνώμη θα παραθέσω αυτούσια δύο κείμενα αυναδέλφων όπως τα έχουν αναρτήσει στις σελίδες τους. Η ανωνυμία διατηρείται για ευνόητους λόγους.

Πρώτο κείμενο. (Αυτούσιο)

“ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΤΑΤΟ ΓΟΥΡΙ !!!
ΚΑΙ ΦΥΛΑΧΤΟ ΑΠΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ.

Η νυχτεριδα ολοκληρη χρησιμοποιείται απο τις προγιαγιαδες μας ακομα .

“To πασίγνωστο κοκκαλάκι της νυχτερίδας” σύμφωνα με την παράδοση και τη λαογραφία θεωρείται μέχρι και σήμερα το υπέρτατο τυχερό φυλαχτό.

Ιδιότητες σύμφωνα με τους θρύλους:

-Μέγιστη και υπέρτατη τύχη

-Άνοδος σε επαγγελματικά ζητήματα κάθε φύσης

-Προσέλκυση του πλούτου και άνοδος των εσόδων

-Μέγιστη προστασία από μαγεία ή αρνητική ενέργεια

– Εξορκισμός αρνητικής ενέργειας και αποβολής

-Βοήθά στη διατήρηση της υγείας καθώς και στην ανάρρωση από τυχόν προβλήματα

-Τύχη στα ερωτικά ζητήματα

-Ξεκλείδωμα τύχης

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Ιστορία και λαογραφικά στοιχεία:

Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας θεωρούνταν ανέκαθεν ως το πανίσχυρο και υπέρτατο φυλαχτό απο απο πάσης φύσης κακο και κάθε κατηγορίας αρνητικοτητας.
Το κοκκαλο αφου με τελετουργικο τροπο αφαιρεθει και εξαγνιστη και διαβαστη στο ονομα του αγοραστη του 
Μπαίνει μέσα σε ενα πουγκί και ετοιμο λειτουργημένο σας παραδινεται στο χερι .

ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ 250 ΕΥΡΩ …

ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ ΔΙΝΕΤΑΙ 150 ΕΥΡΩ .

ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ, ΚΑΛΕΣΕ ΜΕ AΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Νυχτεριδα ξαστρισμενη και διαβασμενη 250€.

Νυχτεριδα ξαστρισμενη και διαβασμενη 40 μερες σε αγια τραπεζα , περασμενη απο αγια ζεση που να εχει κατση επανω της μητροπολιτης 700€.

Κοκκαλακι νυχτεριδας φυλαχτο μυρωμενο, σε πουγκι με λιβανι αγιου ορους 150€.”

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Πραγματικά κρανία νυχτεριδών έτοιμα πρός πώληση

Η γνώμη του Αριστείδη:

Μάλιστα: Aς πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Τί είναι γούρι;

Ετυμολογικά το γούρι είναι  < τουρκική λέξη uğur σημαίνει δε καλή τύχη.Συνεκδοχικά ειναι αντικείμενο που υποτίθεται ότι φέρνει καλή τύχη.

Χρησιμοποιείται λέει από τις προγιαγιάδες μας. Εγώ πέραν του μύθου ότι ήταν ποντίκι και πήρε ένα κομμάτι πεσμένο αντίδωρο και τόκρυψε και ο Θεός του έδωσε φτερά για να πετάει δεν έχω ακούσει άλλη δοξασία.

-Μέγιστη και υπέρτατη τύχη.

Μισό τώρα! Ή μέγιστη ή υπέρτατη. Μέγιστος είναι αυτός που κατορθώνει κάτι μεγάλο ανάλογα με τις ικανότητες του. Ο Υπέρτατος είναι κάτι που είναι πέρα από τα όρια. Υπέρτατο Όν. 

μέγιστος -η -ο [méjistos] Ε5 : (λόγ.) που είναι πάρα πολύ μεγάλος.

υπέρτατος, -η, -ο = ύπατος ,ύψιστος

Άνοδος σε επαγγελματικά ζητήματα κάθε φύσης

Εξαρτάται πως εννοεί την άνοδο. Δουλεύω χρόνια σε μια εταιρεία. Είμαι το παιδί για όλες τις δουλειές. Απόφοιτος Λυκείου. Αδειάζει μια θέση και θα πάρουν εμένα γιατί έχω το κοκαλάκι της νυχτερίδας και όχι τα απαιτούμενα προσόντα; 

Προσέλκυση του πλούτου και άνοδος των εσόδων

Αν είμαι τεμπέλης ή ντελιβεράς πως θα προσελκύσω τον πλούτο; Θα αρχίσουν να μου δίνουν μεγαλύτερα φιλοδφωρήματα ή θα κερδίσω το joker και θα τους γράψω όλους;Το τελευταίο είναι πολύ χλωμό γιατί για να κερδίσεις το joker oι πιθανότητες είναι μία κάθε 425 χρόνια. Εξ΄ου και η διαφορά μέγιστη τύχη με υπερτάτη τύχη. 

Μέγιστη προστασία από μαγεία ή αρνητική ενέργεια

Η προστασία από μαγεία και την αρνητική ενέργεια δεν γίνεται από νεκρά και άψυχα πλάσματα (Σκεφτείτε πόσο άσχετος είναι!!!)

Εξορκισμός αρνητικής ενέργειας και αποβολής.

Εντελώς εγκυκλοπαιδικά αναφέρω ότι οι εξορκισμοί διαβάζονται μόνο κατά των δαιμόνων. Τώρα περί αποβολής; Ποιός Θανάσης; Στην δε Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον εξορκιστές. Εξορκισμοί γίνονται σήμερα μόνο από ειδικούς καθολικούς ιερείς. Εδώ περνάμε σε σοφιστεία:

Το νερό ξεδιψάει τον άνθρωπο. Η Θάλασσα είναι νερό. Άρα η θάλασσα ξεδιψάει τον άνθρωπο.

Οι καθολικοί Ιερείς κάνουν εξορκισμούς. Η νυχτερίδα εξορκίζει αρνητική ενέργεια και αποβάλλει τους δαίμονες. Άρα η νυχτερίδα είναι καθολικός Ιερέας.

Όσον αφορά τα περί διατήρηση υγείας και ανάρρωση από τυχόν προβλήματα ,Τύχη στα ερωτικά ζητήματα,και Ξεκλείδωμα τύχης θα υποβάλλω μόνο ένα ερώτημα.

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Η Θεά Τύχη

Τι είναι Τύχη;

Τύχη είναι σύνολο απρόβλεπτων περιστατικών που η σύμπτωσή τους δεν έχει λογική εξήγηση (καλά ή κακά)

Το κοκκαλο αφου με τελετουργικο τροπο αφαιρεθει και εξαγνιστη και διαβαστη στο ονομα του αγοραστη του 
Μπαίνει μέσα σε ενα πουγκί και ετοιμο λειτουργημένο σας παραδινεται στο χερι .

Πρώτον Θα αφαιρεθεί δεν μας λέει πως. Στο Δεύτερο κείμενο το αναφέρει. Το εξαγνίζει. Για να το εξαγνίζει πρέπει να είναι μολυσμένο.Μετά το διαβάζει στο όνομα του αφελούς που θα το αγοράσει. Το παραδίδει λειτουργημένο.

Τι σημαίνει λειτουργημένο;

Λειτουργημένο σημαίνει Ιερουργημένο ότι έχει περάσει από Θεία Λειτουργία.

Και εδω αρχίζει το χοντρό δούλεμα:

Κοκαλάκι διαβασμένο 250 ευρώ

Νυχτεριδα αδιάβαστη 150. Ακούτε κάνει και σκόντο!!!!

Νυχτεριδα ξαστρισμενη και διαβασμενη 250€. Άλήθεια σε τι; σε γέμιση ή σε χάση;

Νυχτεριδα ξαστρισμενη και διαβασμενη 40 μερες σε αγια τραπεζα , περασμενη απο αγια ζεση που να εχει κατση επανω της μητροπολιτης 700€.

Τι είναι Αγία Ζέση;

Η Αγία ζέση

Το ζέον αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο τέλεσης κάθε Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με το βυζαντινό λειτουργικό τυπικό. Ως ζέον ορίζεται το βρασμένο νερό (ζέον ύδωρ), το οποίο χέει ο λειτουργός στο ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας μετά την πλήρωση του ποτηρίου με την μερίδα ΙΣ, μία από τις τέσσερις μερίδες του Αμνού – Σώματος και την ένωσή του με το Αίμα. Ο λειτουργός, αφού βάλει τη μερίδα του αμνού στο ποτήριο, λέγοντας: «Πλήρωμα Ποτηρίου πίστεως, Πνεύματος Αγίου», ευλογεί το δοχείο με το ζέον διά του: «Ευλογημένη η ζέσις των αγίων σου πάντοτε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων» και εκχέει το ζεστό νερό μέσα στο ποτήριο, ενώ ταυτόχρονα ομολογεί: «Ζέσις πίστεως, Πνεύματος αγίου».

Με αυτό λοιπόν ο Ιερέας θα περάσει το κοκαλάκι και μετα θα καθίσει και πάνω του ο Μητροπολίτης. 700 ΕΥΡΏ .Τόσα χρειάζεται ένας αγράμματος ανορθόγραφος απατεωνίσκος που ψάχνει να βρεί εύκολο τρόπο για να βγάλει λεφτά. Την επόμενη φορά που στις απατεωνιές σου θα αναμείξεις την εκκλησία δεν θα είμαι τόσο ευγενικός. Θα αποκαλύψω το ποιός είσαι. Τότε δεν θα σε σώσει όχι το κοκαλάκι μιας νυχτερίδας αλλά ούτε όλων των νυχτερίδων του κόσμου.

 

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Αυστραλιανή νυχτερίδα

Δεύτερο κείμενο. (Αυτούσιο)

Μεταγιόν “To πασίγνωστο κοκκαλάκι της νυχτερίδας” που σύμφωνα με την παράδοση και τη λαογραφία θεωρείται μέχρι και σήμερα ως το υπέρτατο τυχερό φυλαχτό.
Ιδιότητες σύμφωνα με τους θρύλους:
-Μέγιστη και υπέρτατη τύχη 
-Άνοδος σε επαγγελματικά ζητήματα κάθε φύσης
-Προσέλκυση του πλούτου και άνοδος των εσόδων
-Μέγιστη προστασία από μαγεία ή αρνητική ενέργεια
– Εξορκισμός αρνητικής ενέργειας και αποβολής 
-Βοήθά στη διατήρηση της υγείας καθώς και στην ανάρρωση από τυχόν προβλήματα
-Τύχη στα ερωτικά ζητήματα
-Ξεκλείδωμα τύχης

Ιστορία και λαογραφικά στοιχεία:
Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας θεωρούνταν ανέκαθεν ως το πανίσχυρο και υπέρτατο φυλαχτό πάσης φύσης και ξάθε κατηγορίας. 
Παρόλα αυτά η διαδικασία του είναι εξαιρετικά δύσκολη και το ίδιο το κόκκαλο είναι σπάνιο να βρεθεί αφού δεν το διαθέτουν όλες οι νεχτερίδες. 
Σας παραθέτουμε τη διαδικασία για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας
Η νυχτερίδα θα πρέπει να πιαστεί νύχτα σε πανσέληνο με φυσικά και όχι τεχνητά μέσα (πυροβολισμός κτλ) Στη συνέχεια ο θάνατός της θα πρέπει να επέλθει απο ανθρώπινα χέρια για να μπορεί να βρίσκεται η δύναμη του φυλαχτού πάντα υπο τις υπηρεσίες του ανθρώπου
Στη συνέχεια ο τελών παίρνει όλα τα οστά της νυχτερίδας και τα τοποθετεί μέσα σε ένα τσίγκινο μπωλ με αγίασμα. Βράζει το αγίασμα σε φωτιά με ξύλα και απο πάνω του διαβάζει κάποιους ειδικούς ψαλμούς. Στο τέλος της ανάγνωσης των ψαλμών το τυχερό οστό θα ανεβεί μονο του στην επιφάνεια και θα είναι ένα και μόνο οστο απο ολόκληρο το σκελετό. Αυτό βέβαια αν δεν συμβεί τότε η συγκεκριμένη νυχτερίδα δεν έφερε το τυχερό κόκκαλο και η διαδικασία θα πρέπει να γίνει ξανα με άλλο σκελετό
Μόλις το οστό έρθει μόνο του στο τέλος των ψαλμών στην επιφάνεια του νερού τότε ο τελών το παίρνει και το πάει σε ένα έρημο ξωκλήση και το αφήνει εκεί για 40 ημέρες για να διαβαστεί. Στη συνέχεια ξαστρίζεται και διάβάζεται για άλλες 40 ημέρες έως ότου είναι έτοιμο προς χρήση.
Μπαίνει μέσα σε ενα πουγκί και συνοδεύεται απο αγνό λειτουργημένο λιβάνι και σμύρνα ενό το ίδιο το οστό μυρρώνεται με Άγιο Μύρο.

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Όχι κοκαλάκι νυχτερίδας,.αλλά και ο ίδιος ο Batman να είσαι… Άμα δεν σε θέλει…

Η γνώμη του Αριστείδη:

Προσέξτε τώρα: Aν και μιλάμε για διαφορετικά site λένε τά ίδια στις ιδιότητες. Σαν να έχουν αντιγράψει το ένα το άλλο. Υπάρχει μόνο μία ελαφρά τροποποίηση στην εισαγωγή. 

Έχει όμως μεγαλύτερη ακριτοέπεια και μας παραθέτει κάποιες πληροφορίες για να εμπλουτίσουμε λέει τις γνώσεις μας. Ππππςςςςςςςςςςςςς.!!!!!!!!!!!  

Η νυχτερίδα θα πρέπει να πιαστεί νύχτα σε πανσέληνο. Δεν υπάρχει κάτι που να μας το επιβάλλει . Νυχτερίδα πάμε να πιάσουμε. Όχι το φεγγάρι!

με φυσικά και όχι τεχνητά μέσα (πυροβολισμός κτλ) Για να βοηθήσω τον συνάδελφο πρέπει να την πιάσει με δίχτυα.

Στη συνέχεια ο θάνατός της θα πρέπει να επέλθει απο ανθρώπινα χέρια για να μπορεί να βρίσκεται η δύναμη του φυλαχτού πάντα υπο τις υπηρεσίες του ανθρώπου. Στην πραγματικότητα πρέπει να την πνίξει πιέζοντας με τα 2 δάχτυλα ή με μια χρυσή βέρα. Το αίμα της θα τον προστάτευε για πάντα. (Πολιτιστικές εκδηλώσεις).

Στη συνέχεια ο τελών παίρνει όλα τα οστά της νυχτερίδας και τα τοποθετεί μέσα σε ένα τσίγκινο μπωλ με αγίασμα. Αλήθεια γιατί αγίασμα; Νυχτερίδα σκότωσε όχι δαίμονα.

Βράζει το αγίασμα σε φωτιά με ξύλα και απο πάνω του διαβάζει κάποιους ειδικούς ψαλμούς. Η κουζίνα δεν κάνει; Ποιούς ψαλμούς αλήθεια; Μας τα κρύβεις και εσύ! 

Στο τέλος της ανάγνωσης των ψαλμών το τυχερό οστό θα ανεβεί μονο του στην επιφάνεια και θα είναι ένα και μόνο οστο απο ολόκληρο το σκελετό.

Αυτό βέβαια αν δεν συμβεί τότε η συγκεκριμένη νυχτερίδα δεν έφερε το τυχερό κόκκαλο και η διαδικασία θα πρέπει να γίνει ξανα με άλλο σκελετό. Άντε πάλι άλλα δίχτυα. Να ξαναγίνω πάλι Batman και να πάρω τα όρη τα βουνά και τις σπηλιές.

Μόλις το οστό έρθει μόνο του στο τέλος των ψαλμών στην επιφάνεια του νερού τότε ο τελών το παίρνει και το πάει σε ένα έρημο ξωκλήση και το αφήνει εκεί για 40 ημέρες για να διαβαστεί. Έχω όμως μια απορία; Αφου το ξωκλήσι  θα είναι έρημο ποιός θα διαβάζει το κοκαλάκι;

Στη συνέχεια ξαστρίζεται και διάβάζεται για άλλες 40 ημέρες έως ότου είναι έτοιμο προς χρήση. Ούτε εσύ μας λες γέμιση ή χάση.

Μπαίνει μέσα σε ενα πουγκί και συνοδεύεται απο αγνό λειτουργημένο λιβάνι και σμύρνα ενό το ίδιο το οστό μυρρώνεται με Άγιο Μύρο.

Εδώ μ’αρέσεις εσύ!!!

Αγνό λειτουργημένο λιβάνι. Πως λέμε: Αγνό Παρθένο ελαιόλαδο! Εδώ λέμε Αγνό λειτουργημένο λιβάνι. Και μυρώνεται το οστό σαν να μιλάμε για κάτι ιερό με Άγιο Μύρο. ΑΠΌ ΠΟΥ ΑΛΉΘΕΙΑ; Μη μου πεις τώρα από τον Πανάγιο Τάφο γιατί θα φας μπούφλα!Α

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Συμπέρασμα:

Η γνώμη μου είναι απόλυτα σύμφωνη με το ρητό του Μάρκου Κορνήλιου Φρόντωνα, παιδαγωγού του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρηλίου.

Μάρκος Αυρήλιος

“Έχουμε κτίσει χίλιους ναούς προς τιμήν της Τύχης
και κανέναν προς τιμή της Λογικής.”

Πηγές:

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/02/blog-post_66.html

Ο φιλόσοφος – κυβερνήτης Μάρκος Αυρήλιος

https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%8D%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ