Σημχαμφόρας – Το Μυστήριο των 72 Ονομάτων Του Θεού

9012aef09ed50d2c1168b0a9df43522e

“Σημχαμφόρας -Το Μυστήριο των 72 Ονομάτων Του Θεού.Όλη η επιστήμη βρίσκεται σε μία λέξη και όλη η δύναμη στην Κατανόηση τού  ονόματος Σημχαμφόρας .Είναι η επιστήμη του Σολομώντα και η Σοφία του Αβραάμ”

“Ελιφάς Λεβί”

Η Πεντάλφα ήταν του Σολομώντα;

Παρόλα αυτά ούτε ο Σολομώντος ούτε ο Αβραάμ είχαν καμία σχέση αρχικά με αυτό,γιατί η Πεντάλφα ήταν του Πυθαγόρα και αντιπροσώπευε την Υ Γ Ε Ι Α.

Την πεντάλφα την δανείστηκε ο Σολομώντας από τον Πυθαγόρα και αργότερα την έκανε εξάλφα και  μέχρι σημαίνει παραμένει Σύμβολο του Ισραήλ.

Οι βασικές γραμμές διδασκαλίας του Πυθαγόρα για τους αριθμούς,αφορούσαν κυρίως την πρώτη δεκάδα.Εμείς σήμερα θα αναφερθούμε μέχρι το νούμερο τέσσερα.

Η πρώτη τετράδα.

Η Μονάδα αντιστοιχούσε με το πνεύμα, τον αιθέρα, την ενέργεια, τη δύναμη  και είναι η πηγή πάντων.

Η δυάδα είναι η ύλη που αποτελείται από νερό και γη.

Η τριάδα είναι ο Χρόνος. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Η τετράδα είναι ο Χώρος.Η τάξη του Κόσμου. Εδώ βρίσκεται η περίφημη Τετρακτύς, πάνω στην οποία στηρίχθηκε μετέπειτα το  “Δέντρο Ζωής”.

Τι είναι όμως η Τετρακτύς;

Η Τετρακτύς είναι δέκα συμβολικές τελείες που ο Πυθαγόρας τις συνέδεσε με την ύπαρξη  δέκα σωμάτων του δικού μας Ηλιακού Συστήματος {η επιστήμη γνώριζε μόνο επτά τέτοια σώματα}, αλλά οι πρόσφατοι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει: τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Το σχήμα αυτό όπως το χρησιμοποιούσαν οι Πυθαγόρειοι, αποτελείτο από δέκα τελείες τακτοποιημένες σε ένα τριγωνικό πρότυπο, όπως το ανωτέρω. Συνδέοντας τις τελείες με διαφορετικούς τρόπους, προκύπτουν πολλά τρίγωνα αλλά και ορθογώνια σχήματα, όλα φιλικά συνδυασμένα με το Πυθαγόρειο μαθηματικό σύστημα.

http://4.bp.blogspot.com/-rbKIFLM5aXk/ULAiiSZfnsI/AAAAAAAAAfw/Y2nQ092j15o/s1600/tetraktysgH.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-rbKIFLM5aXk/ULAiiSZfnsI/AAAAAAAAAfw/Y2nQ092j15o/s1600/tetraktysgH.jpg

Ο Πυθαγόρας, προωθώντας την θεωρία της τετρακτύος την συνέδεσε με την ύπαρξη  δέκα σωμάτων του δικού μας Ηλιακού Συστήματος. Η επιστήμη γνώριζε μόνο επτά τέτοια σώματα, αλλά οι πρόσφατοι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει άλλα τρία: τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα.Κατά την χρησιμοποίηση του οι Πυθαγόρειοι συνέδεαν τις δέκα τελείες με διαφορετικούς τρόπους με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλά τρίγωνα αλλά και ορθογώνια σχήματα, όλα φιλικά συνδυασμένα με το Πυθαγόρειο μαθηματικό σύστημα.Εν συνεχεία εξηγούσαν το πως αντιλαμβανόταν και κατανοούσαν τις αλήθειες της Παγκοσμιότητας.

Η Τετρακτύς λοιπόν είναι η πηγή της Δημιουργίας.  Είναι το άθροισμα των αριθμών 1, 2, 3, 4.

Ποια η σχέση των 72 ονομάτων του Θεού με την τετρακτίδα;

Η τετρακτύς η οποία αποτελείται από 10 τελείες, μεταφέρεται και γίνεται η βάση του “Δέντρου της Ζωής”. Ονομάζονται τα σημεία αυτά Σεφιρώθ, πληθυντικός της λέξης σεφίρα.

Κατά πάσα πιθανότητα  είναι τα 72 Ονόματα του Θεού ανήκουν στην τέταρτη ή στην έκτη σεφίρα αλλά υπάρχουν υπόνοιες ότι πιθανόν να έχουν σχέση όχι μόνο με την πρώτη,αλλά την έκτη, ένατη και δέκατη σεφίρα. Τα 72 ονόματα του Θεού λοιπόν είναι ονόματα από τα οποία μέσω της ετυμολογίας τους φανερώνουν την λειτουργία του κάθε αγγέλου και ποια όψη του Θεού αντιπροσωπεύουν.

Οι ημερομηνίες που αναγράφονται υποδηλώνουν ότι όσοι γεννήθηκαν εκείνη την περίοδο έχουν τον αντίστοιχο άγγελο φύλακα τους

Ανεξαρτήτως το πότε έχει γεννηθεί κάποιος μπορεί να επικαλεστεί όποιον άγγελο θέλει προκειμένου να τον βοηθήσει στο πρόβλημα του.

Εμείς λοιπόν καθώς ανεβάζoυμε φέτος το φθινόπωρο το site torah.gr  σας καλωσορίζουμε στην Αγγελολογία αρχίζοντας με τους Αγγέλους που αντιστοιχούν τον μήνα Σεπτέμβριο:

VASARIAH  29/8 -2/9             YEHUIAH   3/9 – 7/9         LEHAHIAH 8/9 – 12/9

CHEVAKIAH 13/9 – 17/9         MENADEL18/9-23/9       HANIEL    23/9 – 28/9

   HAAMIAH 29/9 – 3/10

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ