Το Πυθαγόρειο Υ δύο επιλογές αφήνει.

Το διάσημο Πυθαγόρειο Υ σηματοδότησε τη δύναμη της επιλογής και χρησιμοποιήθηκε στα Μυστήρια ως εμβληματικό του Διαδικτύου των Τρόπων. Το κεντρικό βήμα χωρίζεται σε δύο μέρη, το ένα διακλαδίζεται προς τα δεξιά και το άλλο προς τα αριστερά. Το κλαδί στα δεξιά ονομάστηκε Θεία Σοφία και το ένα προς τα αριστερά Γήινη Σοφία. … Ο νεοφώτιστος πρέπει στη συνέχεια να επιλέξει αν θα ακολουθήσει το αριστερό μονοπάτι και, ακολουθώντας τις επιταγές της κατώτερης φύσης του, θα εισέλθει σε μια περίοδο ανοησίας και σκέψης…. ή αν θα πάρει τον δεξιό δρόμο και… θα ξανακερδίσει την ένωση με τους αθάνατους στις ανώτερες σφαίρες.
«Είναι πιθανό ότι ο Πυθαγόρας απέκτησε την ιδέα του για το Υ από τους Αιγυπτίους, οι οποίοι το συμπεριέλαβαν σε ορισμένα από τα αρχικά τελετουργικά τους».

~ Manly P. Hall

Το Πυθαγόρειο Υ δύο επιλογές αφήνει.

Το Πυθαγόρειο Υ δύο επιλογές αφήνει.
Το Πυθαγόρειο Υ

Δεν νομίζω ότι το Πυθαγόρειο Υ είναι τόσο διάσημο σήμερα, όπως δείχνει ο κ. Hall, αλλά σίγουρα είναι η ιδέα της διακλάδωσης των τρόπων. Πολλοί, ωστόσο, πιστεύουν ότι αυτό το σύμβολο απόφασης αντιπροσωπεύει κάτι πολύ πιο απλό, όπως να αποφασίζει σε ποιο επάγγελμα θα πάει ή σε ποιον θα παντρευτεί. Ενώ παίρνουμε πολλές αποφάσεις στη ζωή μας, μόνο μία είναι η Υ. Αυτή η απόφαση είναι αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι του υλισμού ή το μονοπάτι της πνευματικότητας. Όλες οι άλλες αποφάσεις είναι δευτερεύουσες. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ποιητής Ρόμπερτ Φροστ μιλούσε πραγματικά για αυτό στο «Ο δρόμος που δεν έχει ληφθεί» όπου ο σοφός ταξιδιώτης επέλεξε τελικά το «ένα λιγότερο ταξίδεψε». Το μονοπάτι που διανύθηκε λιγότερο είναι το πνευματικό μονοπάτι.

Δεξιά ή αριστερά?

Δυστυχώς, η επιλογή του σωστού μονοπατιού δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Δεν είναι μόνο η επιλογή δεξιά από αριστερά. Δεν είναι πάντοτε προφανές ποια είναι η πορεία που δεν έχει περπατήσει. Εδώ είναι μερικές συμβουλές.

Η εύκολη διαδρομή – Αυτό είναι σχεδόν πάντα λάθος. Οι μόνες εξαιρέσεις μπορεί να είναι εάν ο πατέρας σας είναι πνευματικός δάσκαλος ή γεννηθήκατε σε μια πολύ πνευματική οικογένεια. Τότε ο εύκολος δρόμος θα ήταν να κολλήσετε με την οικογένειά σας, και θα ήταν επίσης ο σωστός δρόμος.
Το δημοφιλές μονοπάτι – Όταν είμαστε νέοι, συχνά πιστεύουμε ότι αν κάτι είναι δημοφιλές, πρέπει να είναι καλό. Σκεφτείτε απλά εστιατόρια. Τα μέρη που πωλούν το ανόητο γρήγορο φαγητό είναι συχνά τα πιο δημοφιλή, ενώ αυτά που πωλούν ένα υγιεινό και καλά προετοιμασμένο γεύμα είναι λιγότερο. Το δημοφιλές δεν σημαίνει καλό και δεν σημαίνει σωστό. Αυτό είναι συνήθως λάθος μονοπάτι.

Η διαδρομή με χρήματα – Είναι πάντα δελεαστικό να ακολουθήσετε το μονοπάτι όπου μπορεί κανείς να κερδίσει τα περισσότερα χρήματα. Ο ανεξέλεγκτος υλισμός της ημέρας το ενθαρρύνει. Ειδωλοποιούμε αυτούς που βγάζουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Μερικές φορές, κάνουμε ταινίες για αυτές. Γράφουμε βιβλία για αυτά. Αλλά η απληστία δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ αρετή. Πρέπει να ζούμε σε αυτόν τον κόσμο, αλλά πέρα ​​από αυτό, η επιλογή του μονοπατιού είναι η λάθος επιλογή.
Η ηθική πορεία – Η επιλογή μιας πορείας ηθικών αξιών είναι μια καλή επιλογή. Ένα μονοπάτι που εκτιμά τους ανθρώπους και εκτιμά τη ζωή. Ένας δρόμος που εκτιμά το δίκαιο παιχνίδι και την ειλικρίνεια. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι.

Το περιβαλλοντικό μονοπάτι – ένα μονοπάτι που φροντίζει το περιβάλλον στο οποίο όλοι πρέπει να ζήσουμε είναι γενικά μια καλή επιλογή. Ένα πνευματικό άτομο εκτιμά όλη τη ζωή και αυτό σημαίνει φροντίδα του περιβάλλοντος.
Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα, αλλά ελπίζουμε ότι βοηθά.

Πολλές αποφάσεις

Εάν αυτό ήταν τόσο απλό όσο πρέπει να πάρουμε μία απόφαση όπως και με τον Πυθαγόρειο Υ, δεν θα ήταν τόσο δύσκολο. Δυστυχώς, αυτός συνήθως δεν είναι ο τρόπος που λειτουργεί. Η σωστή διαδρομή σημαίνει πραγματικά να κάνετε τις σωστές επιλογές σε πολλά μικρά μονοπάτια. Οι αποφάσεις μιας ζωής και οι αποφάσεις για μια μέρα, συμβάλλουν όλοι. Το να αποφασίζετε ποιο πουκάμισο να φορέσετε σήμερα μπορεί να μην έχει σημασία, αλλά να αποφασίσετε ποιο βιβλίο να διαβάσετε ενώ κάθεστε στη βεράντα.

Σχεδόν όλοι μας είμαστε ένοχοι για τη λήψη γρήγορων αποφάσεων χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Όταν ο στόχος μας είναι η πνευματική ανάπτυξη, πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να κάνουμε πάντα επιλογές που μας κρατούν σε αυτόν τον δρόμο λιγότερο ταξίδια, το σωστό πιρούνι αυτού του Πυθαγόρειου Υ.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ