Το Τέσσερα των Δηναρίων

Το Τέσσερα των Δηναρίων

Ένας καλοντυμένος άντρας,( ευγενής ή έμπορος) κρατάει Τέσσερα Δηνάρια. Το ένα το κρατά σφιχτά στα χέρια του. Άλλο ένα βρίσκεται πάνω από το κεφάλι του. Δύο είναι κάτω από τα πόδια του. Η πόλη είναι πίσω από αυτόν. Ο ουρανός και η Γη είναι και τα 2 γκρίζα.
Το Τέσσερα των Δηναρίων είναι η κάρτα του σπαγγοραμένου. O ερωτών έχει περιουσία και οικονομική ευμάρεια. Παρουσιάζεται όμως πάντα εξαθλιωμένος. Η υλική άνεση είναι το εμπόδιο του. O ερωτών πρέπει να απαλλαχθεί από τις γήινες επιθυμίες του και την λαχτάρα του για το χρήμα. Πρέπει να γίνει πιο ανοικτός και πιο γενναιόδωρος. Ενώ ο ερωτών κατέχει το θαυμάσιο δώρο για την διαχείριση των χρημάτων από την άλλη είναι πολύ φειδωλός. Η τσιγγουνιά του τον κάνει να φαίνεται άδειος στους τρίτους.
Το χρυσό νόμισμα στο κεφάλι του υποδηλώνει ότι όλες του οι σκέψεις στρέφονται γύρω από τον πλούτο και πως θα τον επαυξήσει. Το νόμισμα πάνω στην καρδιά του συμβολίζει το αίσθημα της ανασφάλειας . Το παρουσιάζει σαν ασπίδα πάνω στην ,καρδιά του. Τα νομίσματα στα πόδια του υποδηλώνουν τον άνθρωπο που βαδίζει στο μονοπάτι της απληστίας.

Το Τέσσερα των Δηναρίων

Ο Ερωτών συνήθως πρέπει να εργάζεται στην πόλη ή σε κάποιο προάστιο. Συνήθως περιβάλλεται από άτομα που έχουν οικονομικά προβλήματα και δεν του αφήνουν χώρο και χρόνο για διαλογισμό. Η κόκκινη ρόμπα που φοράει υποδηλώνει φιλοδοξία. O ερωτών ενθαρρύνεται να κάνει κάποια φιλανθρωπική εργασία ή να δώσει κάποια χρήματα σε κάποια κοινότητα όπως και το Έξι των Δηναρίων. Μόνο τότε θα βρει ένα είδος ευτυχίας. Από την άλλη πλευρά το Τέσσερα των Δηναρίων μπορεί να υποδηλώνει νέο χρήμα.

Το Τέσσερα των Δηναρίων διδάσκει  ότι παρά τις κακοτυχίες του παρελθόντος δεν πρέπει να κάνεις πέτρα την καρδιά σου.

Το Τέσσερα των Δηναρίων ανεστραμμένο

Το Τέσσερα των Δηναρίων ανεστραμμένο

Το Τέσσερα των Δηναρίων ανεστραμμένο υποδηλώνει υλική απώλεια. Μπορεί επίσης να εκληφθεί ως εμπόδιο στο κλείσιμο μια εμπορικής συμφωνίας. Μπορεί ακόμα να υποδηλώνει ανεργία. Περνάει το μήνυμα :”Αποταμιεύστε! Αποταμιεύστε τώρα!

Το Τέσσερα των Δηναρίων ανεστραμμένο μπορεί επίσης να ερμηνευθεί ότι κάποιος παίρνει τον ρόλο του ή τα πράγματα στην ζωή πολύ πιο σοβαρά από ότι πρέπει.

Πηγή:https: Ηοlistic Tarot

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ