Υπακούοντας στους άγραφους νόμους.

 

Υπακοή είναι το μήνυμα της  Αρχιέρειας. Είναι ένα κάλεσμα για να συνδεθείτε με την εσωτερική σας ψυχή. Σας ζητείται να αποκλείσετε εξωτερικές δυνάμεις που μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή από ένα σημαντικό ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού σας. Αυτή είναι μια στιγμή για προβληματισμό και για ηρεμία , για να δείτε το ουράνιο τόξό σας. Εδώ eμπιστευτείτε το ένστικτό σας , γιατί σπάνια είναι λάθος.

Ας συγκρίνουμε όμως τις 3 Ιέρειες:

ΙΙ

Υπακούοντας στους άγραφους νόμους.
Η Μεγάλη Ιέρεια

Έχει τη σεληνιακή ημισέληνο στα πόδια της, ένα κερασφόρο διάδημα στο κεφάλι της, με μια σφαίρα στη μέση και έναν μεγάλο ηλιακό σταυρό στο στήθος της. Ο κύλινδρος στα χέρια της είναι χαραγμένος με τη λέξη Tora, που σημαίνει τον Μεγαλύτερο Νόμο, τον Μυστικό Νόμο και τη δεύτερη έννοια του Λόγου. Καλύπτεται εν μέρει από τον μανδύα της, για να δείξει ότι άλλα υπονοούνται και άλλα μιλούν. Κάθεται ανάμεσα στους λευκούς και μαύρους πυλώνες – Τζοχαρ και Μπορίς — του μυστικού Ναού και το πέπλο του Ναού είναι πίσω της: είναι κεντημένο με φοίνικες και ρόδια. Τα άμφια είναι ρέοντα, και ο μανδύας υποδηλώνει φως — μια αστραφτερή λάμψη. Την έχουν ονομάσει Απόκρυφη Επιστήμη στο κατώφλι του Ιερού της Ίσιδας, αλλά είναι στην πραγματικότητα η Μυστική Εκκλησία, ο Οίκος που είναι του Θεού (Φύσης) και του ανθρώπου. Αντιπροσωπεύει επίσης τον Δεύτερο Γάμο του Πρίγκιπα που δεν είναι πια από αυτόν τον κόσμο. είναι η πνευματική Νύφη και Μητέρα, η κόρη των αστεριών και του Ανώτερου Κήπου της Εδέμ. Είναι, εντάξει, η βασίλισσα του δανεισμένου φωτός, αλλά αυτό είναι το φως όλων. Είναι η Σελήνη που τρέφεται από το γάλα της Υπεράνθρωπης Μητέρας.

Υπακούοντας στους άγραφους νόμους.

Κατά κάποιο τρόπο, είναι και η ίδια η Υπέροχη Μητέρα—δηλαδή είναι η φωτεινή αντανάκλαση. Με αυτή την έννοια του στοχασμού το πιο αληθινό και υψηλότερο όνομά της στον βολισμό είναι η Shekinah – η δόξα που ζει μαζί. Σύμφωνα με τον Καμπαλισμό, υπάρχει ένα Shekinah τόσο πάνω όσο και κάτω. Στον ανώτερο κόσμο ονομάζεται Binah, η Υπέροχη Κατανόηση που αντανακλά στις εκπομπές που βρίσκονται από κάτω. Στον κάτω κόσμο, είναι ο Μαλκούθ – αυτό το ον, για τον σκοπό αυτό, κατανοητό ως ευλογημένο Βασίλειο – αυτό με το οποίο γίνεται ευλογημένο είναι η Κατοικούσα Δόξα. Μιλώντας μυστικά, η Shekinah είναι η Πνευματική Νύφη του δίκαιου ανθρώπου και όταν διαβάζει το Νόμο δίνει το Θείο νόημα. Υπάρχουν ορισμένες απόψεις στις οποίες αυτή η κάρτα είναι η υψηλότερη και ιερότερη της Μεγαλύτερης Αρκάνα.

ΙΙ

Υπακούοντας στους άγραφους νόμους.
Ταρω Dali Mεγάλη Αρκάνα
(ΙI) Η Μεγάλη Ιέρεια

Η Μεγάλη Ιέρεια του Dali πολύ υποδέεστερη σαφώς σε μήνυματα απο αυτήν του Waite δεν μπορούμε όμως να παραλείψουμε Το μεγάλο κεφάλι στην αριστερή πλευρά :Προσπαθεί με αντιπροσωπεύει το ασυνείδητο μυαλό που ταΐζει και δελεάζει την ψυχή με τη μακριά γλώσσα του. Η αρχιέρεια σας ενθαρρύνει να αναπτύξετε τη δύναμη της ψυχής και τη δική σας εσωτερική γνώση. Το σενάριο της ζωής σας πρέπει να ανοίξει.

ΙΙ

Marie Laveau η Μεγάλη Αρχιέρεια κατά την Voodoo taro

Στην Voodoo taro η Marie Laveau 

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ