Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να πλουτίσουν;

Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να πλουτίσουν;

 

Πρακτικά ο κάθε άνθρωπος θέλει να είναι πλούσιος. Ακόμα και εκείνοι που αρχικά απορρίπτουν την ιδέα αυτή ως ανούσια.Επανειλημμένα οι άνθρωποι που υμνούν την φτώχεια δοξάζουν τον πλούτο.-όταν γίνεται δικός τους. Είναι όμως μεγάλο το εύρος των κινήτρων που μας κάνει να τον αποζητούμε.

Το πρώτο κίνητρο είναι ο φόβος. Πολλοί άνθρωποι διεκδικούν τεράστια ποσά αγαθών και φορτία χρημάτων για να εξασφαλίσουν την άνεση στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους. Νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να εξαγοράσουν μια αίσθηση ασφάλειας. Η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει.

Οι πλούσιοι με την υλιστική έννοια συχνά γίνονται στόχοι ενός φριχτού εγκλήματος. Υπάρχουν άνθρωποι που πολύ θα ήθελαν να κλέψουν ένα πλούσιο για να γίνουν οι ίδιοι πλούσιοι. Η απληστία , ο φθόνος, η δυσπιστία κει η τσιγκουνιά απλώνονται εύκολα όταν ο πλούτος δεν είναι ευεργετικός με την ολιστική έννοια. Το επακόλουθο είσαι μάχες διαμάχες , αυξανόμενος φόβος για ην ευημερία μας που νοιώθουμε ότι απειλείται. Αυτή στάση δεν είναι ο καλύτερος συντελεστής αρμονίας και ευημερίας.

Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι αν γίνουν πλούσιοι θα έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ωστόσο και αυτές οι προσδοκίες είναι απατηλές. Δεν ανεβαίνει κανείς την σκάλα της επιτυχίας αν δεν χρησιμοποιήσει τα υλικά αγαθά για το καλό των άλλων. 

Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να πλουτίσουν;
Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να πλουτίσουν;

Η ποιότητα ζωής αναπτύσσεται μόνο από μια στοργική και ευγνώμονα ψυχή, που ξέρει να χρησιμοποιεί με νόημα τις ευκαιρίες της Δημιουργίας. Άτομα που θα ήθελαν να είναι πλούσια σε υλικά αγαθά, πιστεύουν ότι ο αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουν κατάλληλα αποτυγχάνοντας να δουν. τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει το μονοπάτι της ζωής.

Υπάρχουν αρκετοί θησαυροί εκεί μέσα. Στιγμές ευτυχίας με αληθινούς φίλους Ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, πολύτιμα βιβλία,αισθησιακές ευκαιρίες με έναν σύντροφο…Αυτός ο πλούτος είναι διαθέσιμος σε όλους. Εκατομμυριούχους και μη! ΑΝ θέλουμε να γίνουμε πλούσιοι η καλύτερη προϋπόθεση είναι να είμαστε πάντα δεκτικοί σε όλα τα δώρα και να μην τα περιφρονούμε σε περίπτωση που δεν είναι ανταλλάξιμα με ευρώ.

Ωστόσο πριν αναφερθώ στον στον φυσικό ολιστικό πλούτο θα ήθελα να κάνω μία ακόμα επισήμανση σε ένα φραγμό,που οι άνθρωποι εμποδίζονται στ να γίνουν πλούσιοι ή να χρησιμοποιήσουν τον  πλούτος του με τρόπο που φέρνει ευλογίες. Μη χάσετε το επόμενο άρθρο “Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τον πλούτο; “

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ