Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τον πλούτο;

Όταν είμαστε πλούσιοι έχουμε αρκετές ευκαιρίες. Αυτή μορφή δύναμης και ενέργειας μπορεί να μας κάνει να ξεχωρίζουμε πιο έντονα. Μοιάζει με την λάμπα που έχει dimmer.Αν η ροή του ηλεκτρικού είναι ελάχιστη , τότε το δωμάτιο θα υποφωτίζεται. Αν ανοίξουμε την ροή οι όποιες σκιές θα εξαφανιστούν.Οι σκιές είναι ο εαυτός μας. Οι εκκρεμούσες και παθητικές όψεις της προσωπικότητας μας που είναι πάντα παρούσες, ακόμα και αν δεν είναι κατανοητές. Ξεχωρίζουν και αυτές λόγω τις αυξανόμενης ενέργειας. Η δύναμη δεν εκφυλίζει όπως συχνά πιστεύετε.Απλά δίνει μια ευκαιρία στην λανθάνουσα διαφθορά να ενεργοποιηθεί.Το να έρθουμε αντιμέτωπο με αυτήν την  πλευρά του χαρακτήρα μας ίσως είναι τρομακτικό. Οι αυταπάτες για την εικόνα του εαυτού μας θα πρέπει σιγά -σιγά να παραμεριστούν. Η αντιμετώπιση των”σκιών ” θα μας κοστίσει αρχικά πολύ σε ενέργεια και σε πόνο αφού “χτυπά ” πάνω στην ίδια μας την αντίσταση.

Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τον πλούτο;

Αργότερα θα νιώσουμε καλύτερα. Αλλά για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί πολύ δουλειά. Μήπως όμως δεν θέλουμε να αντιληφθούμε αυτό το γεγονός; Μήπως φοβόμαστε ότι θα καταρρεύσουμε λόγω απαιτήσεων που υπερβαίνουν τις ανίσχυρες δυνάμεις μας;

Μερικοί φίλοι, πιθανόν που στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ φίλοι. Πιθανόν να απομακρυνθούν από φόβο και φθόνο. Θα βρούμε νέους φίλους  ή θα μείνουμε πίσω στην μοναξιά; Ποιός μπορεί να ξέρει την απάντηση σε αυτό;Ευκαιρίες και ρίσκα είναι πάντα πολύ στενά συνδεδεμένα. Αν δεν το δοκιμάσουμε,δεν θα ξέρουμε πότε είμαστε ικανοί να ασχοληθούμε με μια τέτοια κατάσταση και πότε όχι. Ωστόσο αν παίρνουμε ρίσκα , ένα είναι βέβαιο!Θα προοδεύουμε όλο και περισσότερο. Θα βιώσουμε αυτό που έχουμε μέσα μας. Θα δούμε τις δυνατότητες μας και τους περιορισμούς μας πιο καθαρά.

Εν κατακλείδι:Ουσιαστικά κανείς δεν είναι πραγματικά αδύναμος! Αλλά αρκετοί άνθρωποι θα ήθελαν να είναι αδύναμοι, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να σταθούν στα δικά τους πόδια!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ