Η Δομή κάθε κάρτας.

Η κατασκευή κάθε κάρτας απαιτεί σχεδιασμό ρυθμιστή. Περιλαμβάνει τη γεωμετρική δομή, η οποία υποστηρίζει και εναρμονίζει τα διάφορα μέρη της εικόνας. Το σχέδιο αντιστοιχεί σε αυτό που απεικονίζεται στην πίσω πλευρά των καρτών.

Το εξωτερικό μέγεθος της κάρτας είναι σε μήκος διπλάσιο από το πλάτος. Δηλαδή δύο πραγματικά τετράγωνα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι τρεις αλληλοκαλυπτόμενοι κύκλοι.

Η διαίρεση των οριζόντιων τμημάτων αναδεικνύει τη μυστηριώδη κλίμακα των επτά βαθμίδων (ανατρέξτε στις μασονικές μοίρες Kadosh). Ο κεντρικός άξονας διασχίζεται έτσι από 7 ισχυρά σημεία, τα οποία συχνά σηματοδοτούν ορισμένα βασικά ορόσημα στα σχέδιά μας. Υπάρχει μια αναλογία με το 7 τσάκρα ή ζωτικοί κόμβοι (κόμβοι) του ινδουιστικού kUNDALINI.

Το εσωτερικό πλαίσιο που υποδεικνύεται με έντονες γραμμές βασίζεται σε πάνω και κάτω σκαλοπάτια. Είναι το “Μακρύ τετράγωνο” των συναδέλφων βιοτεχνών.

Είναι η Θεία αναλογία ή η χρυσή τομή των καλλιτεχνών. Η αρμονική αναλογία, αν συμβαίνει αυτό, είναι η μόνη όπου η αναλογία μεταξύ μικρών και μεγάλων στοιχείων βρίσκεται μεταξύ του μεγάλου και του συνόλου των δύο. Αυτή η αναλογία μπορεί να αναπτυχθεί προς την άπειρη σχέση του μικρόκοσμου με τον μακρόκοσμο.

Ομοίως, ο Τεκτονικός Ναός είναι συμβολικά χτισμένος σε αυτήν την ίδια αναλογία που εναρμονίζει αυτό που είναι κάτω με αυτό που είναι πάνω.

Τόσο με τη συγκεκριμένη, όσο και με τη μεταφορική έννοια.

Σε αυτή τη βασική διάταξη, τη γενική υποστήριξη των φύλλων, υπερτίθεται μια συγκεκριμένη διάταξη που αντιστοιχεί στο περιεχόμενο και την εικονική κίνηση κάθε κάρτας.

Ο γενικός σχεδιασμός είναι αυτός που αναγράφεται στο πίσω μέρος των φύλλων αυτού του πακέτου. Τα συγκεκριμένα σχέδια που πηγάζουν από αυτό θα υποδεικνύονται στη μελέτη των κύριων καρτών.

Στο σχεδιασμό των φύλλων αυτού του Ταρώ, οι μασονικές αναφορές μερικές φορές εκφράζονται ξεκάθαρα ή άλλες φορές, απλώς  aπομένει μόνο να ανακαλυφθούν.

Όχι ότι ο παρατηρητής καλείται σε ένα παιχνίδι παζλ, αλλά επειδή πολλά πράγματα δεν μπορούν να σημαίνουν τίποτα χωρίς αναφορά σε κάτι που έχει αποκτηθεί ή καθιερωθεί ή κάτι βιωμένο.

Με τον ίδιο τρόπο, στο κείμενο που θα ακολουθήσει, οι μασονικές αναφορές που υποδεικνύονται με έντονους χαρακτήρες δεν μπορούν να είναι παρά αναφορές και δεν είναι πάντα πλήρεις.

Μια πιο λεπτομερής εξήγηση θα στερούσε από τον αναγνώστη την επιθυμία του για έρευνα και δεν θα έκανε τίποτα από το να επαναλάβει αυτό που το κοινό μπορεί να βρει σε βιβλία για τη συμβολική τοιχοποιία σε ένα βιβλιοπωλείο.

Αυτές οι εξηγήσεις δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουν την εργασία στις Στοές και τη χρήση τελετουργιών.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ