20.000 θησαυροί ειναι θαμμένοι στην Ελλάδα! Θα βρεθούν;

 

Αναμφισβήτητα η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα αλλά με πολύ μεγάλη Ιστορία. Τόσο στον εδαφικό της όσο και στον υποθαλάσσιο χώρο της υπάρχουν περίπου 20,000  θησαυροί. Έχουν θαφτεί είτε από τους κατόχους τους, είτε από την ίδια την φύση. Λανθασμένα πολλοί συνυφαίνουν την λέξη ‘Θησαυρός’ με την λέξη ‘χρυσός’. Λάθος! Ο θησαυρός μπορεί να βρίσκεται με την μορφή αρχαίων όπλων, πήλινων αγγείων. χάλκινων νομισμάτων και φυσικά χρυσού και αργύρου στην οποιαδήποτε μορφή. Εμείς σήμερα θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά όσον αφορά τους θησαυρούς με τα χρυσά νομίσματα: στο ποιούς ανήκαν ή από που προήλθαν. 

Από τους 20.000 θησαυρούς που είναι θαμμένοι στην Ελλάδα, οι σπουδαιότεροι εξ αυτών είναι:

 1. O θησαυρός του Αλή Πασά. Πρίν πεθάνει υπολογίζεται σε 400.000.000 χρυσά γαλλικά φράγκα. Αναζητείται στα Ιωάννινα, την Κέρκυρα και τα Τρίκαλα.
 2. O θησαυρός του Κιαμίλ Μπέη. Πρίν πεθάνει υπολογίζεται σε 1.000.000 Τουρκικές χρυσές λίρες. Αναζητούνται σε όλη την Πελοπόννησο.
 3. Ο Θησαυρός του Καρα-Αλή.
 4. Ο Θησαυρός του Πύρρου.
 5. Ο Θησαυρός του Αποστόλ Πέτκωφ Τερζίεφ.
 6. Ο Θησαυρός του Λήσταρχου Λύκου.
 7. Ο Θησαυρός του Καπετάν Περδίκα.
 8. Ο Θησαυρός του Μαξ-Μέρτεν.
 9. Το ξίφος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου του ΙΑ΄
 10. Οι Πειρατικοί Θησαυροί, τόσο σε Αιγαίο όσο και σε Ιόνιο.
 11. Τα “πορτοκάλια ” που έριχναν οι σύμμαχοι στον Ζέρβα. Ήταν μεταλλικά δοχεία τα οποία περιείχαν χρυσές λίρες.
 12. Ο Θησαυρός του Βοεβόδα.

20.000 θησαυροί ειναι θαμμένοι στην Ελλάδα! Θα βρεθούν;

Σίγουρα σε κάποιους από εσάς το σημερινό θέμα μπορεί να φαντάζει άσχετο σύμφωνα με την θεματολογία μας. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να το γράφω ορμώμενος μετά από αρκετές επισκέψεις πελατών που ήθελαν να μάθουν αν και πότε θα βρουν χρυσό. Άν ψάχνουν στο σωστό μέρος κ.τ.λ. Πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι για την εύρεση του χρυσού πρέπει να σπάσουν κατάρες ή να εξευμενιστούν τα πνεύματα που τους φυλάνε. Το τελευταίο είναι αυτό που μου έδωσε την αφορμή να προχωρήσω στην συγγραφή αυτού του άρθρου. 

Τρόποι προστασίας Θησαυρών

Η τεχνική προστασίας των θησαυρών ανάγεται στην αρχαιοελληνική εποχή. Υποστήριζαν ότι ο κάτοχος του θησαυρού τον “καταριόταν“. Αυτός που θα εύρισκε το θησαυρό μετά από χρόνια και ερχόταν σε επαφή μαζί του θα πέθαινε. Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Ο κάτοχος του θησαυρού έβραζε δηλητηριώδη μανιτάρια, και εν συνεχεία έριχνε το αφέψημα  μέσα στα πήλινο ή μεταλλικό σκεύος. Είτε με εισπνοή, είτε λόγω επαφής με γυμνά χέρια, το δηλητήριο θα εισχωρούσε στο σώμα του, και έτσι θα ακολουθούσε ο θάνατος.

Η έκταση της δηλητηρίασης εξαρτιόταν από τον χρόνο επαφής του με τον θησαυρό και από το πόσο δυνατός ήταν ο οργανισμός του. Έτσι, μπορούσε να τον σκοτώσει ή να τον τρελάνει. 
Το τελευταίο παράδειγμα μιας τέτοιας κατάρας μας οδηγεί στους αρχαιολόγους που ανακάλυψαν τον τάφο του Τουταγχαμών.

H κατάρα του Τουταγχαμών

Σύμφωνα με τον Τύπο, 26 άτομα που είχαν μπει στον τάφο του Φαραώ, πέθαναν μετά από λίγο καιρό. Στην πραγματικότητα, υπήρξαν μόλις έξι θάνατοι μέσα στην επόμενη δεκαετία.  Ο ίδιος ο Χάουαρντ Κάρτερ, που αν και ήταν ο πρώτος που μπήκε στον τάφο, πέθανε 17 χρόνια μετά, σε μεγάλη ηλικία.

Την ημέρα που άνοιξαν τον τάφο, μία κόμπρα, σύμβολο της Θεάς Γουατζέτ, που προστάτευε τους Φαραώ, έφαγε το καναρίνι του Κάρτερ. Από αυτό το συμβάν εμπνεύστηκε η συγγραφέας Μέρι Κορέλι, την ιστορία με την κατάρα του Φαραώ…. 
Οι 6 μυστήριοι θάνατοι:

1. Λόρδος Κάρναρβον, χορηγός και συνεργάτης του Κάρτερ. Πέθανε στις 5 Απριλίου του 1923, 4 μήνες και 7 μέρες μετά το άνοιγμα του τάφου.

2. Τζορτζ Τζέι Γκουλντ, επισκέπτης του τάφου, πέθανε στις 16 Μαΐου του 1923, από πυρετό.

3. Πρίγκιπας Αλί Καμέλ Φαμί Μπέι, επισκέπτης του τάφου, πέθανε στις 10 Ιουλίου του 1923, αφού τον πυροβόλησε η γυναίκα του.

4. Σερ Άρτσιμπαλντ Ντάγκλας-Ριντ, ο ακτινολόγος που εξέτασε τη μούμια του Τουταγχαμών, πέθανε στις 15 Ιανουαρίου του 1924, από άγνωστη ασθένεια.

5. Α. Σ. Μέις, μέλος της ομάδας του Κάρτερ, πέθανε το 1928, από δηλητηρίαση.

6. Ρίτσαρντ Μπέθελ, γραμματέας του Κάρτερ, πέθανε στις 15 Νοεμβρίου του 1929. Βρέθηκε πνιγμένος στο κρεβάτι του…. 

Βέβαια σήμερα όλες αυτές οι ιστορίες καταρρίπτονται από την λογική.

Στα επόμενα άρθρα θα δούμε από καθαρά ιστορικής πλευράς τα πραγματικά γεγονότα. Θα τα δούμε αναλυτικά σε σχέση με κάθε θησαυρό και περιοχή στον Ελλαδικό χώρο. Το αν και τι είναι αλήθειο ή μύθος θα το αφήσουμε να το κρίνετε εσείς.

Πηγή:https://metal-detectors.gr/alithini-istoria-mia-peripetia-me-chryses-lires/

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/i-katara-tou-toutagchamon-pou-kinigise-tous-archeologous-o-farao-pou-pantreftike-tin-adelfi-tou-ekanan-dio-pedia-pou-pethanan-amesos/

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ