Ο Ερημίτης=(R T A O) = φωτίζω

Ο Ερημίτης είναι η κάρτα της καθοδήγησης. Είναι ταυτόχρονα και η κάρτα του μόλις προσυλητισμένου αλλά και του Προφήτη.Κάποιος σοφότερος από τον ερευνητή θα του προσφέρει μια καλή συμβουλή. Η συμβουλή θα είναι σοφή. Ο ερευνητής θα πρέπει να την υιοθετήσει. Θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτός σε αυτούς που είναι σοφότεροι από αυτόν. Το μπαστούνι που κρατάει στο αριστερό του χέρ συμβολίζει την επουράνια εντολή η οποία υπερβαίνει το γήινο βασίλειο και τις πέντε φυσικές αισθήσεις.Τα  γκρίζα μαλλιά και η γκρι γενειάδα συμβολίζουν την ωριμότητά του. Η έλλειψη χρώματος στην κάρτα του Ερημίτη υποδηλώνει ότι απαιτούνται ελάχιστοι περισπασμοί στην αναζήτηση του. Χρειάζεται απόλυτη αυτοσυγκέντωση . Είναι μια κάρτα μόνο για διαλογισμό.

Να αναλογιστεί ο ερωτών που πηγαίνει στη ζωή. Είναι καιρός να αποσυρθεί για λίγο από τους άλλους. Από την καθημερινή ζωή και να σκεφτεί την ύπαρξη και το σκοπό του. Πρέπει να εστιάσει την προσοχή του μέσα στον εσωτερικό του εαυτό.

Ο Ερημίτης=(R T A O) = φωτίζω

 Ο Ερημίτης είναι ο φύλακας των υψηλών αξιών και παραδόσεων.Στήν κάρτα του Ερημίτη οι εκδοχές είναι δύο:

1) Ο ερευνητής είναι εκείνος που με το φαρωτό του χέρι καθοδηγεί τους άλους.

2) Περιμένει αυτός την καθοδήγηση από τρίτους. 

Υπάρχουν ακόμα και 2 εκδοχές όσον αφορά το φως του φαναριού.

1) Αντιπροσωπεύει την σοφία και την λάμψη της που καθοδηγεί μέσα στα πνευματικά σκοτάδια.

2) Ότι ο ερωτών βαδίζει με το δικό του φως και τις δικές του ιδέες. Ο Ερημίτης ΔΕΝ είναι παραδοσιακός τύπος.Είναι ανόρθοδοξος. Μπορεί να έχει επιλέξει το λάθος δρόμο. Να έχει εμπλακεί με τους λάθος ανθρώπους και να έχει πει τα λάθος πράγματα. Αναγνωρίζει  Ο Ερημίτης όμως, ότι πρέπει τώρα να εφαρμόσει τις γνώσεις του στην επόμενη κίνηση του.  Ξέρει ότι δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν, αλλά μπορεί να μάθει από το παρελθόν. Για να το κάνει λοιπόν αυτό πρέπει  να αποκοπεί από τις καθημερινές περισπασμούς και την επιπολαιότητα της καθημερινής ζωής.

Ο Ερημίτης=(R T A O) = φωτίζω

Ο Ερημίτης  είναι ο προορισμός του ανθρώπου στα Οκτώ των Κυπέλων, καθώς απομακρύνεται από μια ανεκπλήρωτη κατάσταση στη ζωή του. Είναι ο Ερημίτης που μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική μας ταυτότητα, τις εσωτερικές μας ανάγκες και το σκοπό ζωής μας. Δηλαδή να σταματήσουμε για κάποιο χρονικό διάστημα και να αφουγκραστούμε.

 Υπάρχουν πολλοί που αποφεύγουν τον Ερημίτη στο ταξίδι της ζωής. Φοβούνται να είναι μόνοι, να αναζητούν άλλους για να τους κάνουν ολοκληρωμένα άτομα, χωρίς να τους γνωρίζουν καλά – καλά.

Τέλος ο Ερημίτης μπορεί να υποδηλώνει απλώς την παρουσία ενός Παρθένου στη ζωή σας.

Ο Ερημίτης=(R T A O) = φωτίζω (ανεστραμμένος)

Ο Ερημίτης  ανεστραμμένος μπορεί να υποδηλώνει ότι σκοπίμως αποφεύγετε να υιοθετήσετε κάποιες συμβουλές εξαιτίας του φόβου τι μπορείτε να ανακαλύψετε και τι αλλαγές μπορεί να κάνετε στη ζωή σας. Είναι καιρός να επιστρέψετε στην κάρτα Δύναμης για να μάθετε να αντιμετωπίζετε τους φόβους σας. 

Ο Ερημίτης  ανεστραμμένος αντικατοπτρίζει επίσης μια κατάσταση στη ζωή σας, όπου  αισθάνεστε ανίσχυροι και συγκλονισμένοι. Υπάρχει φόβος ότι θα χάσετε κάθε επαφή με την πραγματικότητα στη διαδικασία μιας αποκατάστασης. Ο φόβος της μοναξιάς είναι πολύ πιο έντονος σε αυτήν την κάρτα της Ταρώ από οποιαδήποτε άλλη.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ