Συμβολισμός και νόημα αλόγου

Συμβολισμός και νόημα αλόγου
Συμβολισμός και νόημα αλόγου

Συμβολισμός και νόημα αλόγου σε όλους τους πολιτισμούς, περιλαμβάνει:Υπερηφάνεια, Αρχοντιά,Πόλεμο ,  Υπερβατική ελευθερία, Ανεξαρτησία
Ζωή και θάνατος (λευκό άλογο/μαύρο άλογο), Γονιμότητα, Ισχυρή λαγνεία και σεξουαλικότητα, Ταξιδέψτε σε χρόνο και χώρο, Επική δύναμη του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος, Σχέσεις εμπιστοσύνης, Εξυπηρέτηση προς τους άλλους και τον εαυτό μας
Μονοπάτια προς και από τον κάτω κόσμο συν τα ανώτερα βασίλεια (Κελτική & Ελληνική Μυθολογία)
Καθώς διαβάζετε τη συλλογή σε βάθος με τους συμβολισμούς και τις έννοιες των αλόγων εδώ στο χτίζοντας μια θαυμάσια ψυχή, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαλογιστείτε πώς η ενέργεια του Άλογου μιλάει στην καρδιά σας.

Συμβολισμός και νόημα αλόγου

Ο Συμβολισμός και το νόημα αλόγου μας αποκαλύπτει τι είδους πνευματικά χαρίσματα έχει να μας προσφέρει  και πώς πρέπει να επεξεργαστούμε με τις ενέργειές του.

Επειδή είστε αναγκασμένοι να αναζητήσετε τον συμβολισμό και το νόημα του αλόγου, είναι ένα σημάδι ότι η ψυχή σας (ανώτερος εαυτός) τρέχει για να ολοκληρώσει την ελευθερία και να αναπτύξει την ικανότητα να ταξιδέψει σε ολόκληρο το σύμπαν.

Γιατί μόνο το Άλογο έχει τη δύναμη και την αντοχή να σηκωθεί από το σκοτάδι της Μέσης Γης, να διασχίσει όλες τις χώρες του κόσμου μας και να ανέβει στους ουρανούς . Αγώνας με χάρη και κυριαρχία ανάμεσα στα 5 Στοιχεία: Γη, Αέρας, Νερό, Φωτιά και Πνεύμα ή Αιθέρας.

Το Άλογο είναι ένας καταπληκτικός πνευματικός οδηγός που αντιπροσωπεύει τους προσωπικούς σας στόχους, τις φιλοδοξίες, τις επιθυμίες και τη συνολική σας απελευθέρωση.

Όταν το Άλογο μπαίνει στο παιχνίδι, υπάρχουν αρκετά κίνητρα για να σας οδηγήσουν σε οτιδήποτε. Ο συμβολισμός του αλόγου, ωστόσο, αλλάζει ανάλογα με το αν το Άλογο είναι άγριο ή δεμένο. Μόλις εξημερωθεί, το Άλογο αντιπροσωπεύει εκείνα τα μέρη της προσωπικότητάς μας που περιορίζουμε και περιορίζουμε, ιδιαίτερα τις σεξουαλικές ορμές. Το εξημερωμένο Άλογο συμβολίζει επίσης την υπηρεσία και τις σχέσεις εμπιστοσύνης.

Σε άγρια μορφή, το Άλογο φέρει ζωντάνια και ελευθερία στις οπλές του, όχι μόνο σωματικά αλλά διανοητικά και πνευματικά. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο Άλογο όταν τρέχει σαν τον άνεμο, αλλά το Άλογο απολαμβάνει επίσης τη συντροφιά της οικογένειας και των φίλων. Είναι πάντα πιο διασκεδαστικό να καλπάζετε μαζί σε ένα περιβάλλον όπου η ατομικότητα δεν χάνεται ποτέ. Γι’ αυτό ο συμβολισμός του Αλόγου μιλά για την κοινωνική μας φύση και την ικανότητά μας να κινούμαστε μέσα και έξω από διάφορους κύκλους εξίσου καλά.

Ο Γιουνγκ θεώρησε ότι το Άλογο συμβολίζει την προσωπική δύναμη – πράγματα επάνω στα οποία πρέπει να κυριαρχούμε στη ζωή μας και τα φυσικά μας χαρίσματα. Το άλογο είναι ένα πλάσμα επιτυχίας και αυτοπραγμάτωσης. Όταν ξέρετε τι σας οδηγεί χρησιμοποιείστε αυτή την επίγνωση για να  μπορέσετε να πάτε πολύ πιο μακριά και πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύατε ποτέ.

Εάν τα άλογα αρχίσουν να εμφανίζονται σε εικόνες όπου βρίσκονται σε στάβλο ή δεμένα, είναι ένα μήνυμα ότι κάτι σας κρατά πίσω και περιορίζει την αυτονομία σας. Μπορεί επίσης να μιλά για χαμηλά επίπεδα ενέργειας και την ανάγκη να δώσετε προσοχή στο πώς χρησιμοποιείτε τους φυσικούς σας πόρους.

Το άλογο μπορεί να μεταφέρει πολλά βάρη πριν κουραστεί. Μάθετε τι πρέπει να απορρίψετε για να μπορέσετε να ελαφρύνετε το φορτίο στην ψυχή σας.

Τα Λευκά Άλογα συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στην παγκόσμια μυθολογία, συνήθως συνδέονται με μια ηλιακή θεότητα ή ήρωες. Τα άλογα εμφανίζονται επίσης με διάφορες φράσεις όπως «από το στόμα των αλόγων» (που συνδέει το άλογο με την ακριβή επικοινωνία) και «κατέβα από το άλογό σου» (που υπονοεί ότι το εγώ έχει υπερδιωχθεί).

Αν και ο ίδιος οδηγός πνεύματος ζώων μπορεί να εκδηλωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, τα μαθήματα μπορεί να είναι διαφορετικά σε κάθε περίπτωση και υπάρχει διαφορά μεταξύ Πνευματικών Ζώων, Ζώων Τοτέμ και Ζώων δύναμης

Totem : Άλογο
Εάν το Άλογο συνεχίζει να εμφανίζεται στη συνειδητοποίησή σας (σε φυσική μορφή ή σε ταινίες, τραγούδια, τηλεόραση κ.λπ.), σημαίνει ότι η ερώτηση «Τι είναι το ζωό μου πνεύμα» έχει απαντηθεί.

Ως πνευματικό σας ζώο, το Άλογο εμφανίζεται ως οιωνός ότι το κάλεσμα για ελευθερία καλπάζει στον κόσμο σας. Η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση του Αλόγου είναι ένας προάγγελος για να επιτρέψετε στην ενέργεια του αλόγου να σας χαρίσει τη δύναμη και την αντοχή που χρειάζεστε αυτή τη στιγμή. Το πνεύμα αυτού του έμπιστου άλογου μπορεί να σας οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι για να απελευθερωθείτε από οποιονδήποτε δεσμό σας εμποδίζει.

Το άλογο είναι ένα πολύ χρήσιμο πνευματικό ζώο που βοηθά στη διευκόλυνση της πνευματικής αφύπνισης και ανάπτυξης διδάσκοντάς σας πώς να δημιουργείτε συμμετρία ανάμεσα στην επιθυμία σας για ανεξαρτησία και τις τρέχουσες ευθύνες σας. Υπάρχει χρόνος για ξεκούραση και χρόνος για τρέξιμο και πολλή ζωή ενδιάμεσα. Απολαύστε το γλυκό μήλο που πέφτει από το δέντρο πριν αναλάβετε την επόμενη πρόκληση.

Το πνεύμα του αλόγου λατρεύει να δουλεύει με τους ανέμους. Είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος για την προσωπική ενέργεια και την εργασία με τα στοιχεία του αέρα. Όπου κι αν σας πάει, θα έχετε πάντα μια αίσθηση ισορροπίας – του πώς να οδηγείτε και να μην πέφτετε ή αποτυγχάνετε στο καθήκον σας.

Θυμηθείτε ότι το Άλογο είναι ένας αγγελιοφόρος προς και από το αγγελικό βασίλειο. Εάν έχετε μια συγκεκριμένη προσευχή, ψιθυρίστε στο Άλογο και αφήστε το να τη μεταφέρει με ασφάλεια σε έναν βοηθό κηδεμόνα.

Τοτέμ Ζώο: Άλογο
Εάν έχετε επιλέξει να επικαλεστείτε το πνεύμα του αλόγου ως τοτέμ ζώο σας, να είστε πολύ σίγουροι ότι είστε έτοιμοι για την πνευματική ανάπτυξη και τα μαθήματα που μπορεί να συναντήσετε. Απλώς θυμηθείτε, η μεταστοιχείωση μπορεί να είναι εξαιρετικά θετική ή αρνητική, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τα μαθήματα του Αλόγου με σύνεση.

Όνειρα με άλογα
Στην ερμηνεία των ονείρων, τα όνειρα με άλογα συνδέονται άμεσα με την προσωπική σας ενέργεια – είτε είναι πνευματική, σωματική ή σεξουαλική. Η κατάσταση του αλόγου και το τι κάνουν σας δίνουν μεγαλύτερη εικόνα του μηνύματος που σας φέρνει το Άλογο. Για παράδειγμα, ένα άλογο με δύο κεφάλια αντιπροσωπεύει δύο εξίσου ελκυστικές επιλογές στη ζωή που δεν μπορούν προς το παρόν να επιλυθούν.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ