Abasdarhun – o Άγγελος της μεταμεσονύχτιας ώρας

Abasdarhun - o  Άγγελος της μεταμεσονύχτιας ώρας
Abasdarhun – o Άγγελος της μεταμεσονύχτιας ώρας.

Abasdarhun – o Άγγελος της μεταμεσονύχτιας ώρας. Είναι ο πρώτος άγγελος με τον οποίο θα ασχοληθούμε θέλοντας να διευρύνουμε τον κύκλο της Αγγελολογίας που είχαμε ξεκινήσει πριν τρία χρόνια στο site μας. Θα ξεκινήσουμε με τους Αγγέλους που όχι μόνο είναι φιλικοί προς εμάς αλλά προσεύχονται και για εμάς.

Ο πρώτος Άγγελος με τον οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα είναι ο Abasdarhun                      ( Αμπασντάρουν). Χαρακτηρίζεται ως ανώτατος  Άγγελος της πέμπτης ώρας της νύχτας.

Ενώ ο Abasdarhun δεν αναφέρεται ποτέ στην εβραϊκή γραφή, το όνομά του εμφανίζεται σε άλλα ιερά και αρχαία μυθολογικά βιβλία. Στα ονόματα των αγγέλων, αυτό εμφανίζεται πάντα ψηλά στον κατάλογο.

Υπάρχει ένας μύθος ότι στους αγγέλους έχει ανατεθεί να καθοδηγούν κάθε φάση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Όλοι μας περιβαλλόμαστε όχι μόνο έναν  φύλακα άγγελο. Και όχι μόνο! Ένα πλήθος άλλων αγγέλων μικρότερης τάξης στέκονται δίπλα μας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να απαντήσουν σε κάθε προσευχή μας.

Η επιρροή τους είναι εξαιρετικά αναλογική. Λέγεται ότι υπάρχουν άγγελοι σε κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας. Επίσης λέγεται ότι παρακολουθούν κάθε μήνα, κάθε εποχή και κάθε χρόνο. Πιστεύεται ότι οι άγγελοι των ωρών μπορούν να κληθούν για βοήθεια κατά τους αντίστοιχους χρόνους υπηρεσίας τους.

O ρόλος του Abasdarhun 

Αυτή, λοιπόν, είναι η σημασία του τίτλου του Abasdarhun ( Αμπασντάρουν) ως άγγελος της πέμπτης ώρας της νύχτας. Υποδηλώνει ότι ο χρόνος που αυτός είναι ενεργός είναι πιθανώς μεταξύ 04:00 και 05:00. Αυτό γιατί τα μεσάνυχτα σηματοδοτούν την επίσημη αρχή της νύχτας. Αν ξεκινήσει το βράδυ όταν ο ήλιος δύει, ίσως έχουμε πρόβλημα να καθορίσουμε ποια θα είναι η πέμπτη ώρα. Ιδίως από τότε που αλλάζουν οι  εποχές. Η εμφάνιση του χρόνου θερινής ώρας  προσθέτει επίσης σύγχυση στο χρόνο που βασιλεύει αυτός ο άγγελος.

Ανεξάρτητα από το πόσο μετράται ο χρόνος του, ο Abasdarhun ( Αμπασντάρουν) δεν αναπαύεται ποτέ. Επειδή ο κόσμος γυρίζει συνεχώς. Οι νυχτερινές ώρες μετακινούνται συνεχώς από ζώνη σε ζώνη και ένα ορισμένο τμήμα του ανθρώπινου πληθυσμού ζει ανά πάσα στιγμή στην πέμπτη ώρα της νύχτας.

Αυτή η θεωρία υποδηλώνει επίσης ότι η αγγελική σφαίρα έχει προσαρμοστεί στο ανθρώπινο σύστημα που έχει δημιουργηθεί για τον χρόνο μέτρησης. Συμπεριλαμβανομένου ΚΑΙ του ημερολογιακού έτους. Από το πνευματικό πεδίο , όπου ο χρόνος φαίνεται να είναι ανύπαρκτος, η ανάθεση των αγγέλων να προσέχουν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας είναι κάπως αινιγματική.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται να είναι ο ρόλος του Άγγελου Abasdarhun ( Αμπασντάρουν). Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα 24 ονόματα καλοπροαίρετων πνευμάτων. Κάθε ένα από τα οποία έχει οριστεί να παρακολουθεί συνεχώς τα ρολόγια στη Γη. 

Γιατί άραγε ο κόσμος να χρειάζεται τόσο πολύ αγγελική βοήθεια κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας; Είναι αυτό που λέμε : Ότι η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει! Είναι ίσως ο πιο αθόρυβος χρόνος κάθε μέρας, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι και πλάσματα είναι σε κατάσταση ηρεμίας.

O ρόλος του Abasdarhun ως κυβερνήτης πέμπτου παιδιού μιας οικογένειας

Επίσης μια άλλη υπηρεσία που φαίνεται να προσφέρει αυτός ο  άγγελος είναι ότι κυβερνά  το πέμπτο παιδί σε μια οικογένεια. Έχει ειπωθεί ότι ο Abasdarhun ( Αμπασντάρουν) βοηθά επίσης τον Noxiel, τον άγγελο του μυστηρίου και του λυκόφωτος, με το να «κρατάει το μανδύα της νύχτας πάνω στα μυστικά του κόσμου».

Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί οι άγγελοι είναι απασχολημένοι με την κάλυψη των μυστικών του σύμπαντος. Η ανθρωπότητα ήταν απασχολημένη εδώ και αιώνες με τη δημιουργία τηλεσκοπίων, συσκευών ακρόασης, πυραυλικών συστημάτων και κάθε άλλης μηχανής που θα μπορούσε  να ξεκλειδώσει αυτά τα μυστικά. Ενώ όμως δεν έχουμε «αποκαλύψει» όλα όσα θέλαμε, αυτό που έχουμε μάθει είναι ότι: Ανεξάρτητα από το τι υπάρχει στο καταπληκτικό σύμπαν στο οποίο ζούμε, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε έστω και ένα “γιώτα” του υπέροχου έργου του Δημιουργού.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το θαυμάσουμε και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς όλα λειτουργούν.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ