H έννοια της μαγείας αντικείμενο παρεξήγησης.

Η έννοια της μαγείας αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα έντονο σημείο αντιπαράθεσης και παρεξήγησης μεταξύ πολλών ατόμων. Δεν θα σας κουράσω αναφερόμενος στην Ιστορία της. Θα ρίξουμε όμως μια φευγαλέα ματιά ιδιαίτερα στα νεώτερα χρόνια.

H έννοια της μαγείας αντικείμενο παρεξήγησης.
Θάνατος μάγισσα δια πνιγμού

Κατά αρχήν η μαγεία χαρακτηρίστηκε ως νομικό πταίσμα στην Αγγλία το 1540-1541. Μισό αιώνα μετά και πιο συγκεκριμένα το 1604 δημιουργήθηκαν οι πρώτες ποινές. Επίσης μισό αιώνα αργότερα στις δεκατρείς πρώτες αποικίες της Αμερικής εφαρμόστηκε η θανατική ποινή επί των μαγισσών. Στο 1692 έγιναν οι γνωστές δίκες μαγισσών του Σάλεμ. Στην πραγματικότητα δεν ήταν οι πρώτες αφού η πρώτη εκτέλεση έγινε στο Κονέκτικατ δια απαγχονισμού εν έτει 1647. Σαράντα πέντε χρόνια πριν το Σάλεμ. Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι και αρχές του 18ου αιώνα οι οπαδοί της αρχαίας θρησκείας κρυβόντουσαν και κρυφά ασκούσαν την λατρεία τους.Μόνο στην Ευρώπη για τον λόγο αυτό εκτελέσθηκαν 1.000.000 άνθρωποι. Συνολικά θα πρέπει να θανατώθηκαν 30.000.000 στον τότε γνωστό δυτικό κόσμο. Υπήρξαν πολλές μορφές θανάτου.1)Βασανισμός μέχρι θανάτου.2) Η κρεμάλα 3) Θάνατος δια πνιγμού. Αλλά η πιο δημοφιλής μορφή ήταν αυτή δια της πυράς.

H έννοια της μαγείας αντικείμενο παρεξήγησης.

To 1951 η απόσυρση των νόμων κατά της μαγείας επέτρεψε στους οπαδούς της να συνεχίσουν να ασκούν ανενόχλητοι τις λατρείες τους.Το βασικό σημείο στις τελετουργίες της Αρχαίας Θρησκείας είναι Η λατρεία της Θεάς Μητέρας και του Κερασφόρου θεού. Η Αρχαία Θρησκεία είναι η λατρεία της Φύσης και ότι υπάρχει σε αυτήν. Ότι υπάρχει στην Γη είναι διπλό!. Το “θηλυκό ” και το  “αρσενικό ”  το  “φως” και το “σκοτάδι” ,το  “θετικό”  και το  “αρνητικό “,  η  “ζωή” και ο  “θάνατος“. Τα ονόματα της μητέρας Φύσης ποικίλλουν: Στην Ρώμη την συναντάμε ως Ντιάνα στην Σκανδιναβία ως ” Φρέγια” στην Αίγυπτο ως “Ίσιδα στην Βαβυλώνα ως  Ισταρ στην Ινδία ως  “Κάλι ” ή απλώςη Κυρία. Το ίδιο ποικίλουν και τα ονόματα του Θεού ο οποίος απεικονίζεται τριχωτός με οπλές και κέρατα. Λατρεύτηκε ως ” Πάνας “, ο ” Ξύλινος”, “Κερούνος ” που η τελευταία λέξη είναι η Λατινική ονομασία του Κερασφόρος. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα λατρευόταν με την ονομασία του Κερασφόρου Θεού γιατί συμβόλιζε την σκοτεινή πλευρά του χρόνου.

Η Μάνα Γη συμβολίζεται ακόμα από την Σελήνη καθώς οι διάφορες φάσεις θεωρούνται πολύ σημαντικές για την μαγεία.Σε όλους της τους κλάδους!

Έτσι έχουμε την Παρθένο που πολεμά για την Νέα Σελήνη. Την Μητέρα για την Πανσέληνο Την Σοφή Γριά δηλαδή τη Σελήνη σε χάση. Σε μαγικές τελετουργίες που γίνονται  σήμερα την ηγεσία την έχει η Μεγάλη Ιέρεια η οποία εκπροσωπεί την Μάνα Γη ή Φύση.

H έννοια της μαγείας αντικείμενο παρεξήγησης.
Lady Gwen Gardner, high priestess of northwest Montana’s Garden Crescent Moon Coven. All photos by Kari Medig.

Τι είναι Μαγεία;

Μαγεία είναι η συμφωνία των ψυχικών δυνάμεων και της θέλησης.Είναι σημαντικό τον πρώτο λόγο να τον έχει πάντα η θέληση,γιατί αυτή καθορίζει τα αποτελέσματα. Επειδή επιζητείται με την δημιουργία “υπερφυσικών ” αποτελεσμάτων να ελεγχθούν και να αλλάξουν γεγονότα στην Φύση και τον άνθρωπο,για αυτό τον λόγο η μαγεία πρέπει πάντα να ασκείται με υπευθυνότητα.Μπορεί να ανεβάσει και να αυξήσει την ροή της θεκότητας που υπάρχει στον άνθρωπο. (Οι μάγοι είναι οι Θεουργοί. Πιστεύουν ότι ως πλάσματα του Θεού έχουν κληρονομήσει ένα μέρος των δυνάμεων του που μπορεί να τις χρησιμοποιήσουν). Μπορεί να θεραπεύσει. Μπορεί όμως να γίνει και καταστροφική.Είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο και ποτέ δεν πρέπει να παίρνετε επιπόλαια ή να διαστρεβλώνεται. Πρέπει να υπάρξει μια μαθητεία και μια αφιέρωση στους νόμους της Φύσης. Δεν είναι τυχαίο ότι η Μεγάλη Ιέρεια στην Ταρω σε  αναγραμματισμό μας δίνει τη λέξη ΤORA που είναι και οι νόμοι του Θεού.

H έννοια της μαγείας αντικείμενο παρεξήγησης.
Η Mεγάλη Ιέρεια

Για να αποκτηθούν οι απαραίτητες δυνάμεις πρέπει προηγουμένως να αποκτηθεί Σοφία και να δαπανηθεί από τον ενδιαφερόμενο ένα μακρύ διάστημα μελέτης και αφιέρωσης χρόνου σε ασκήσεις που να γίνονται με επιμονή και υπευθυνότητα.Αυτή είναι η επιστήμη των μυστικών της Φύσης. Έτσι για κανένα λόγο δεν πρέπει να πέφτει σε ανάξια χέρια .Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πάντα να εργάζονται σύμφωνα με τους νόμους τς Φύσης και ποτέ εναντίον τους. Παρόλο που η μαγεία όταν ασκείται από τους οπαδούς της έχει δευτερεύοντα λόγο σε σχέση με την λατρεία της Κυρίας “, όταν ασκείται δεν πρέπει να παίρνεται ποτέ ελαφρά.

Πότε η Μαγεία αποδίδει;

Για να είναι ικανή η μαγεία να παράγει δύναμη και να αποδώσει το ψυχικό σώμα πρέπει να φυλάσσεται σε υγιείς ψυχικές συνθήκες. Πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση: H καθαριότητα. Πρέπει να γίνονται καθημερινά μπάνια με αλατισμένο νερό. Καθαρισμός του εσωτερικού μας εαυτού. Δεύτερη προϋπόθεση: Δεν μπορεί ο ενδιαφερόμενος να είναι ανάπηρος. Τρίτη προϋπόθεση:Δεν μπορεί να είναι παχύσαρκος. Τέταρτον: Δεν επιτρέπεται να καπνίζει. Πέμπτον: Δεν επιτρέπεται να πίνει.

Οι μαγικές εργασίες πρέπει να γίνονται πάντα σύμφωνα με τις φάσεις της Σελήνης. Σε γενικές γραμμές οι φάσεις της γέμισης θεωρούνται θετικές. Επιδιώκονται καλά αποτελέσματα π.χ. θεραπείες. Στην χάση είναι εντελώς το αντίθετο.

Το μυστικό της επιτυχημένης μαγείας

Το μυστικό της επιτυχημένης μαγείας είναι σύμφωνα με την κατάλληλη φάση της Σελήνης. Απαιτείται εργασία, αυτοσυγκέντρωση,καθαρός οραματισμός του επιδιωκόμενου στόχου.Πριν ξεκινήσετε δεν πρέπει να ξεχάσετε τους κάτωθι άγραφους νόμους:

Κάνε αυτό που θέλεις δίχως να βλάψεις τον άλλον,ούτε και στον εαυτό σου. Επειδή αν κάνεις κακό σε κάποιον αυτό θα γυρίσει κάποτε σε εσένα

Αν κάνεις κάτι καλό: “Το καλό θα επιστρέψει σε εσένα τρεις φορές

Τέλος: ” Η ΜΑΓΕΊΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΕΣΎ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ Σ ΑΥΤΉΝ

Αυτά αγαπητοί φίλοι για σήμερα. Κάποιοι από εσάς πολλά πράγματα μπορεί να τα ξέρατε. άλλοι όχι. Κάποιοι είχατε κάποιες απορίες. Πιστεύω να σας λύθηκαν. Θα επανέλθω την Δευτέρα 22/7/2019 με νέο άρθρο που θα σας εξηγεί πως να εργάζεστε με την Φύση. Μέχρι τότε σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ