H Αστρολογία αγαπά εκείνους που ακολουθούν τα αστέρια, αλλά δεν της αρέσει να ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος της- και τα ζώδια- μπορεί να έχουν αλλάξει.”

Από το επιτελείο τηλεπικοινωνιών της Star Tribune JANUARY 14, 2011 — 10:22PM

(Α’ ΜΕΡΟΣ)

Γιατί άλλαξε το ζώδιο σου;

Ρωτήσαμε τον αστρονόμο που τα άλλαξε όλα!

To Iντερνετ έχει πάρει φωτιά τις τελευταίες ημέρες λόγω του γεγονότος ότι ο ζωδιακός κύκλος πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Υπάρχει το 13ο Ζώδιο -ο Οφιούχος! Αποτέλεσμα; Άνθρωποι που ανήκαν στο ζώδιο του Παρθένου,τώρα θα ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα.

Χμμμ! Τι τρέχει  γιατρέ;

Μιλήσαμε με τον αστρονόμο που δημιούργησε όλη αυτήν την αναστάτωση!

Σήμερα το, ΤΙΜΕ, ΜSNBC και ένα σωρό άλλα κανάλια κάνουν θόρυβο γύρω από αυτό το μεγάλο νέο ζώδιο”. Υπάρχει μια πληθώρα άρθρων γεμάτα από ασάφειες και αοριστίες .π.χ. “Η Γη τώρα είναι σε ένα εντελώς διαφορετικό σημείο με το Ήλιο και την ισημερινή του ευθυγράμμιση,από ότι ηταν 3,000 χρόνια πρίν.”

Και γεννάται το ερώτημα: Γιατί πρέπει ξαφνικά να αρχίσει να μας απασχολεί η έκδοση ενός ανούσιου ζωδιακού;

Τα πάντα φαίνεται ότι άρχισανμε αυτό το άρθρο στην Minneapolis Star-Tribune στις 7/1/2011. Εκεί ένας αστρονόμος έκανε κάποιες δηλώσεις γύρω από τον ζωδιακό.

O Parke kunkle επικεφαλής των διευθυντών του Πλανητάριου της Μινεσσότα και διδάσκοντας αστρονομία στο Πανεπιστήμιο της Μινεσσότα και στο Τεχνικό Κολλέγιο έκανε την εξής δήλωση.

Η ΣΧΈΣΗ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΉΛΙΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΆΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΒΑΒΥΛΏΝΙΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΖΩΔΙΑΚΟ

‘Ηρθαμε σε επαφή μαζί του και τον ρωτήσαμε τι ακριβώς είχε πεί στην Star-Tribune.

Αυτός απάντησε,ότι η Star-Tribune του είχε ζητήσει κάποιες πληροφορίες γύρω απο την αστρονομία.

Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το άρθρο που θα ακολουθούσε θα γινόταν αφορμή για μία τεράστια συζήτηση αστρολογίας.Ταυτόχρονα θα επηρέαζε και τις σχέσεις ανάμεσα σε αστρονομία και αστρολογία.

Oι ανεπίσημες πληροφορίες που έδωσε ο Parke kunkle στην Star-Tribune είχαν να κάνουν με το φαινόμενο της  “Μετάπτωσης Ισημεριών” 

Eίπε ο Kunkle: “Aν πάρουμε και ρίξουμε μια σβούρα, αυτή περστρέφεται γύρω από έναν άξονα και εκείνος ο άξονας τείνει προς ένα σημείο με διαφορετικές κατευθύνσεις. Κινείται περιστροφικά.Αυτό εμείς το ονομάζουμε ” Mετάπτωση Ισημεριών “.

O Kunkle επιβεβαίωσε ότι η βαβυλωνιακή ζωδιακή περίοδος ιδρύθηκε πριν από χιλιετίες.Τόνισε όμως:

“Η βαρυτική έλξη του φεγγαριού έχει να κάνει με τίς “ταλαντεύσεις” της Γης” γύρω από τον άξονά της σε μια διαδικασία που ονομάζεται μετάπτωση. Αυτή η μετάπτωση έχει δημιουργήσει κάτι σαν ένα “τίναγμα” στην ευθυγράμμιση των άστρων, που σημαίνει ότι όταν οι αστρολόγοι λένε: “ότι ο ήλιος είναι στον αστερισμό των Ιχθύων,στην πραγματικότητα δεν είναι στους Ιχθείς”.

Και πρχώρησε στιςακόλουθες διευκρινίσεις:

Υπάρχουν πολύ λίγα αστέρια όπως ο αμυδρός  Θουμπάν (λάμπει με μέγεθος 3,7). Γιατί λοιπόν αυτό το εξασθενημένο άστρο στον αστερισμό του Δράκοντα, έχει ένα όνομα;

Ο λόγος μπορεί να σας εκπλήξει. Θουμπάν σημαίνει: “Tο όλον του Δράκοντα” ή όπως τον αποκαλούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες : “Δρακονίδα “.

%ce%b4%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%af%cf%82

Αυτά τα αρχαία νοήματα δεν αποσαφηνίζουν σε μη γνώστες γιατί ένα αμυδρό αστέρι έχει ένα τέτοιο όνομα.

Για όσους όμως έχουν ασχοληθεί θα ξέρουν ότι ο Θουμπάν ήταν το Άστρο του Βορρά 4700 χρόνια πριν. Τότε, ο Θουμπάν βρισκόταν ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα ο Polaris.

Ο Θουμπάν δεν είναι πλέον το Άστρο του Βορρά , επειδή η Γη ταλαντεύεται γύρω από τον άξονά της, ο οποίος τώρα δείχνει προς τον Polaris. Σε περίπου 20.000 χρόνια, ο άξονας της Γης θα αρχίσει και πάλι να κινείται προς Θουμπάν. Το δυσδιάκριτο αστέρι Θουμπάν εχρησιμοποιείτο ως Polaris από to 3700 π.Χ. έως το 1900 π.Χ.

Ήταν πιο κοντά στο Βόρειο Ουράνιο Πόλο στο σημείο όπου συνέπιπτε με τον άξονα τής Γης το 2787 π.Χ.

Γύρω στο 1900 π.Χ. ο  Kochab  βρέθηκε στο σώμα της Μικρής Άρκτου,και ανέλαβε τον ρόλο του Βορεινού Αστέρα μέχρι που ο πλησίασε πιο κοντά στον Βόρειο Ουράνιο Πόλο.

kochab-1

Το φαινομενο αυτο παρατηρηθηκε για πρωτη φορα το 130 π.χ. από τον Έλληνα αστρονόμο Ίππαρχο. Πραγματικά εάν κοιτάξεις προς τα αστέρια που βρίσκονταν πίσω από τον Ήλιο σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία,η θέση τους θα ήταν πολύ διαφορετκή σήμερα από αυτήν που θα ήταν 5.000 χρόνια πρίν.

“Είμαστε τώρα σε ένα διαφορετικό αστερισμό ο οποίος είναι αντιπροσωπευτικό σύμβολο του Ήλιου και έχει σαν βάση την θέση του Ήλιου όταν εσείς γεννηθήκατε.”

Δείτε εδώ: Μέρος 2ο, Μέρος 3ο

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ