Mου αξίζει ο άνθρωπος που αγαπώ;

Μου αξίζει αυτός που αγαπώ;

Mου αξίζει αυτός ο άνθρωπος που αγαπώ; Στην  Ταρω ο Ερημίτης υποδηλώνει ένα άτομο που βρίσκεται σε απολογισμό ζωής. Εμβαθύνοντας στην κάρτα του Ερημίτη θα δούμε ότι αυτός αναρωτιέται: Τι πρόσφερε στους άλλους και τι οι άλλοι σε αυτόν. Από εδώ λοιπόν θα ξεκινήσουμε το σημερινό μας άρθρο…

Μερικές φορές δίνετε ολοκληρωτικά τον εαυτό σας  στο να αγαπάτε κάποιον χωρίς να εκτιμήσετε τον εαυτό σας.  Το πρόβλημα είναι ότι όταν δεν αγαπάς τον εαυτό σου ή δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, οι σχέσεις που έχεις με άλλους δεν θα είναι αυθεντικές. Πολλές μάλιστα  φορές, δημιουργούνται αρρωστημένες σχέσεις. Σχέσεις που σας φθείρουν.Θα πρέπει λοιπόν να είστε με κάποιον που πραγματικά σας αγαπά.

Mου αξίζει ο άνθρωπος που αγαπώ;
Μου αξίζει αυτός που αγαπώ;

Mου αξίζει αυτός ο άνθρωπος που αγαπώ;Για να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα λοιπόν το ” γνώθι σαυτόν” είναι απαραίτητο. Σας βοηθά να απολαμβάνετε την ευημερία και μπορεί να είναι μια δύναμη υποστήριξης για υγιείς σχέσεις. Σας επιτρέπει να αποφασίσετε τι είναι καλό για σας, τι είναι προς το συμφέρον σας και τι εμπλουτίζει τη ζωή σας. Ταυτόχρονα, σας επιτρέπει να εντοπίσετε καταστάσεις ή ανθρώπους όπου πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί.

Mου αξίζει ο άνθρωπος που αγαπώ;

Το ταξίδι της αγάπης

Ένας βασικός κανόνας για να είστε ευτυχισμένοι γύρω από άλλους είναι να είστε ευχαριστημένοι πρώτα από τον εαυτό σας. Ως εκ τούτου, μην ξεχνάτε ότι ακόμα κι αν αξίζετε κάποιον που πραγματικά σας αγαπά, πρέπει να ζήσετε πρώτα αυτή την αγάπη.

Θέλετε λοιπόν να ξεκινήσετε το ταξίδι της αγάπης και να το απολαύσετε πλήρως με κάποιον που θα έχει τα αμοιβαία συναισθήματα για εσάς. Προτού ξεκινήσετε το ταξίδι, ανακαλύψτε ποιοι είστε έτσι ώστε να μάθετε πώς να αγαπάτε και να σέβεστε τον εαυτό σας. Μόνο τότε θα είστε σε θέση να αρχίσετε να προβληματίζεστε για το τι πραγματικά θέλετε σε μια σχέση. Απλά μην ξεχάσετε ένα πολύ σημαντικό πράγμα: πρέπει να είστε πρόθυμοι να δώσετε την ίδια αγάπη και σεβασμό που θέλετε να πάρετε από κάποιον άλλο. Ο Stephen Chbosky (Στίφεν Τσμπόσκυ) έγραψε: “Δεχόμαστε την αγάπη που θεωρούμε ότι μας αξίζει.”

Mου αξίζει ο άνθρωπος που αγαπώ;

Ένα από τα αγαπημένα μου ποιήματα είναι του Jokebec Vergara

“Αξίζεις κάποιον που σε κοιτά στα μάτια όταν μιλάτε.

Αξίζεις κάποιον που δεν κουράζεται να σε φιλήσει.

Αξίζεις κάποιον που σε σκέφτεται όταν κοιμάσαι.

Αξίζεις κάποιον που σε αγκαλιάζει όταν είσαι λυπημένη/ος.

Αξίζεις κάποιον που σας κάνει να γελάς και να μην κλαις.

Αξίζεις κάθε χειρονομία, κάθε ματιά, κάθε χαμόγελο της αγάπης.

Αξίζεις όλη την αγάπη που είσαι σε θέση να δώσεις.

Τους κέρδισες με κάθε χειρονομία, κάθε εμφάνιση, κάθε χαμόγελο αγάπης που έδωσες.

Το έχεις κερδίσει χάρη στην υπομονή σου, να ονειρεύεσαι ακόμα και όταν είσαι ένα με το χώμα.

Έχεις κερδίσει για να είσαι αυτός που είσαι, για να είσαι εσύ. “

Θυμηθείτε ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Έχει τα δικά του θετικά και αρνητικά στοιχεία.Άρα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξουν μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις μέχρις ότου να βρεθεί η χρυσή τομή. Γι ‘αυτό, η αποδοχή είναι καθοριστική.

Κάτι που  θέλει ο καθένας είναι να νοιώθει ότι ο σύντροφός του είναι στοργικός πρός αυτόν. Να υπάρχει σεβασμός και αγάπη πρός αυτόν. Αυτός είναι ένας απτός τύπος αγάπης. Η αγάπη που φαίνεται με τις πράξεις και όχι με αυτή που χάνεται με κούφια λόγια.

“Η αγάπη είναι σαν τον άνεμο, δεν μπορείτε να την δείτε αλλά μπορείτε να την αισθανθείτε”. 

-Nicholas Sparks-

Πώς ξέρουμε ποιος είναι ο “σωστός”;

Mου αξίζει ο άνθρωπος που αγαπώ;

Όταν βρείτε κάποιον που πραγματικά θα σας αγαπά, θα είναι σαν ένα φως στη ζωή σας.
Πώς ξέρουμε ποιος είναι ο “σωστός”; Δεν είναι εύκολο να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση. Η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα, απογοητεύσεις και στιγμές χαράς καθώς και στιγμές δυστυχίας. Στην πραγματικότητα, καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας, έχετε γνωρίσει και θα γνωρίσετε πολλούς ανθρώπους. Αλλά ποιος είναι ο σωστός άνθρωπος για εσάς;

Σε γενικές γραμμές, το σωστό πρόσωπο είναι αυτός που είναι πρόθυμος και ικανός να σας προσφέρει την αγάπη που σας αξίζει και θέλετε. Μπορεί να σας βρουν όταν είστε έτοιμοι να δώσετε και να λάβετε αυτήν την αγάπη. 

Θα μπορούσατε να πείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα πέρα ​​από την ίδια την αγάπη είναι να είστε πρόθυμοι να περπατήσετε μαζί.  Αυτό δεν είναι μονοπάτι που περπατάτε με τα πόδια σας. Αντ ‘αυτού, το κάνετε με την καρδιά σας, μαζί με την καθημερινή προσπάθεια και τη φροντίδα.

Κάποιος που πραγματικά σας αγαπάει θα σας προκαλέσει
Το σωστό άτομο θα προσπαθήσει να σας προκαλέσει μέρα με τη μέρα για να γίνετε καλύτερος άνθρωπος. Θα προσπαθήσει να σας κάνει να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας και να αναλάβετε κινδύνους. Αυτό το άτομο θα σας δεχτεί όπως είστε. Αυτό περιλαμβάνει το φως μέσα σας, αλλά και τη σκιά. Θα σας στηρίξει, θα σας φροντίσει και πάνω από από όλα, θα αναπτυχθεί μαζί με σας.

Υ.Γ. αφιερωμένο εξαιρετικά στην γνωστή άγνωστη Μαρία από το Ηράκλειο Κρήτης

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ